Hopp til innhold

Lagvenninne om Hegerbergs landslagsnei: – Jeg er sjokkert

Caroline Graham Hansen har ingen forståelse for lagvenninnen Ada Hegerbergs avgjørelse om å takke nei til landslaget.

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner.

STJERNER: Caroline Graham Hansen (t.v.) og Ada Hegerberg er de to største profilene på det norske kvinnelandslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

– Jeg er sjokkert. Den så jeg ikke komme i det hele tatt, sier Caroline Graham Hansen om beskjeden om at Ada Hegerberg tar pause fra landslaget.

For ingen hadde forventet at den største profilen av dem alle skulle si nei til spill for Norge nå – like før VM-kvaliken starter.

Trening søndag - EM fotball kvinner

BLIR: Wolfsburg-proff Caroline Graham Hansen.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Graham Hansen har heller ikke forståelse for avgjørelsen til lagvenninnen. Hegerberg skriver i pressemeldingen at hun føler det er bare i klubben sin, Lyon, hun nå kan utvikle seg videre.

– Jeg kan bare svare for hvordan jeg føler det, og jeg vil alltid velge å spille for landslaget. Jeg vil representere landet mitt så lenge kroppen min holder og så lenge de trenger mine kvaliteter. At hun velger å kun satse på klubb, kommer overraskende på meg, for å si det sånn, kommenterer Wolfsburg-spilleren.

– Like greit at hun fokuserer på seg selv

I sommer røyk Norge ut av EM uten å vinne en eneste kamp – eller score noen mål.

– Føler dere på laget dere sviktet?

– Vi på laget får ikke gjort så mye med hva Ada føler. Så lenge hun ikke har motivasjon, er det kanskje like greit at hun velger å fokusere på seg selv, mener Graham Hansen.

–​ Kjenner man ikke motivasjonen, så gjør man kanskje ikke 100 prosent heller, og da har man ikke like mye behov for den spilleren. Jeg håper Ada finner tilbake til motivasjonen og får lyst og vilje til å spille på landslaget igjen, sier landslagssjef Martin Sjögren.

Hegerberg har ikke ytret til lagvenninnene om at hun vurderte å ta en pause.

– Landslagsgruppa har alltid vært et fint sted å være for meg, så det at hun gir seg på grunn av manglende motivasjon kommer som sagt som et sjokk. Jeg ville valgt noe annet. Vi hadde hatt godt av å jobbe videre sammen etter EM og nå nye mål sammen slik at vi kunne komme oss opp etter motgangen vi har hatt, forteller Graham Hansen

– Må respektere det

22-åringen håper ikke landslaget blir for svekket uten Hegerberg på topp i kvalikkampene for VM i 2019.

Desiree van Lunteren (R) vies for the ball with Norway's Emilie Haavi

KOLLEGA: Emilie Haavi.

Foto: Vincent Jannink / AFP

– Vi kommer som gruppe til å jobbe videre mot neste mål, som er VM i Frankrike. Om vi er svekket, kan vi ikke si før vi er ferdig med kvaliken. Om det går dårlig, kan vi si at vi er svekket, går det bra kan vi si at ingen skade er skjedd, sier hun.

Også nylig LSK-klare Emilie Haavi ble også overrasket over Hegerberg-nyheten, og sier alle hun har snakket med har følt det samme. Men også hun mener at laget er bedre tjent med å ha spillere med topp motivasjon.

– Man skulle selvfølgelig ønske at hun var med videre, men det vil ikke gagne å ha en spiller på landslaget som ikke er motivert. Jeg er kjempemotivert til å være med videre, nå åpner det seg også en ekstra plass på laget. For meg er det en ære å få spille med flagget på brystet, men Ada har sikkert tenkt nøye gjennom avgjørelsen og da må vi respektere det, sier Haavi.

Siste nytt

  • Fire argentinske fotballspillere arrestert for voldtekt

    Fire profesjonelle fotballspillere i Argentina ble mandag pågrepet for å ha voldtatt en kvinnelig sportsjournalist på et hotellrom tidligere denne måneden. Den 24-år gamle kvinnen sier hun ble med på et hotellrom med en av dem, sovnet, og ble voldtatt, melder AFP.

    Toppklubben Velez Sarsfield har suspendert de fire og satt i gang en intern etterforskning.

  • Tidligere Brann-profil dropper skjebnekamper – nå beklager han til lagkameratene

    Tidligere Brann-spiller Robert Taylor skapte irritasjon da han takket nei til å spille for Finland i torsdagens EM-skjebnekamp mot Wales. Nå forklarer han seg.

    Taylor, som også har en fortid i Tromsø, spiller til daglig sammen med superstjernen Lionel Messi i Inter Miami.

    Kampen mot Wales er semifinale i omspillet i nasjonsligaen.

    – Jeg har stor tro på at Finland i disse svært viktige kampene trenger spillere som er hundre prosent i form, slik at vi forhåpentligvis kan sikre oss en plass i EM. Det hadde vært egoistisk av meg å ta denne muligheten fra en annen spiller, skriver Taylor på Instagram.

    – Fordi dette var en svært vanskelig avgjørelse å ta, tok det lengre tid enn forventet å komme fram til denne løsningen. Jeg vet at det har satt laget i en utfordrende situasjon, så jeg vil be om unnskyldning til lagkameratene og trenerne mine, legger han til. (NTB)

    Taylor
    Foto: AP
  • Konow med sammenlagtseier i verdencupen i telemark

    Kaja Bjørnstad Konow tok sammenlagtseieren i øvelsen klassisk distanse i verdenscupen i telemark mandag.

    Det var Konows første sammenlagtseier i verdenscupen.

    Den norske profilen tok annenplassen i mandagens avslutningsrenn i franske Pra Loup. Det holdt til å ta verdenscupkula hjem til Norge.

    Konow vant med 30 poeng ned til franske Augustine Carliez, og hadde 76 poeng til en annen fransk løper, Laly Chaucheprat, på tredjeplassen.

    Gøril Strøm Eriksen sørget for en god norsk dag mandag med tredjeplass i avslutningsrennet.

    På herresiden er Trym Nygaard Løken tilbake for fullt i verdenscupen. Han tok seieren i herrenes renn og var 1,9 sekunder foran franskmannen Elie Nabot.

    Jacob Alveberg kjørte inn til femteplass. (NTB)

    Kaja Bjørnstad Konow
    Foto: Stian Lysberg Solum / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal