Lagkompisene om Edvald: – Legende, klasse, maskin!

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Mark Cavendish og Steve Cummings nærmest kjempet om å komme med de beste superlativene retning Edvald Boasson Hagen dagen før Tour de France-starten.

Sykling: Tour de France 2017

ROSES: Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data (f.h.), Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings og Mark Cavendish under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den beskjedne nordmannen så relativt brydd ut der han satt ved siden av de to Dimension Data-lagkameratene på pressekonferansen fredag.

Steve Cummings tok ordet først på spørsmål om Edvald Boasson Hagen, som sykler sin sjuende Tour de France, og hans betydning for laget.

– Hør her, denne karen er en legende. Han leverer alltid. Han er nøkkelen i dette laget. Det er bare å se på resutatene hans. Han er klasse, var den rosende karakteristikken.

Ros fra Cavendish

Så var det Mark Cavendish sin tur:

– Uansett hvem som går for etappeseieren så er han der. Edvald gir alltid alt. Uansett om det passer andre enn ham selv gir han alltid 100 prosent. Han er en maskin. Det er unikt. Jeg tror ikke det fins maken.

Cavendish er tilbake etter kyssesyken foran sesongens største sykkelritt, og blir mannen Boasson Hagen skal hjelpe til etappeseirer de neste ukene.

– Han har trent godt en periode nå og er i bra form. Han hadde ikke stilt til start her om han ikke var klar. Og jeg vil få sjansen på de etappene der han ikke kan prestere like bra, sier Hagen til NRK.

– Er Cavendish like god som i fjor?

– I fjor vant han fire etapper, så det skal vi ikke forvente nå, men jeg håper han kan være med å kjempe om en topplassering.

Samarbeider godt

Nordmannen beskriver Cavendish som en «veldig hyggelig og sympatisk kar som sier fra både når noe er feil og når man gjør noe riktig».

– Vi kjenner hverandre godt, og har kjørt mange løp sammen over mange år. Dette er en veldig bra gjeng å være på tur med. Oppgaven min blir først og fremst å være en del av opptrekket, sier Hagen.

Siste nytt

 • Dyrhaug dropper sesongåpningen

  Langrennsløper Niklas Dyrhaug har bestemt seg for å stå over rennene under sesongåpningen på Beitostølen på grunn av en rekke skader. Det bekrefter landslagstrener Eirik Myhr Nossum til NRK.

  Langrenn Beitostølen
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Rangers tapte i Zucca-comeback

  Mats Zuccarello var endelig tilbake på isen etter skade i fredagens målrike New York-derby, men han og Rangers måtte til slutt se seg slått 7–5 av byrivalene Islanders. Nordmannen har stått over tre kamper på grunn av lyskestrekk.

  Predators Rangers Hockey
  Foto: Frank Franklin II / AP
 • Kroatia slo Spania

  Kroatia var avhengig av poeng for ikke å falle helt av i gruppespillet i nasjonsligaen torsdag. Etter en god andreomgang avgjorde Tin Jedvaj til 3-2 på overtid. Spania topper tabellen med seks poeng, mens både England og Kroatia står med fire.

  Croatia Spain Nations League Soccer
  Foto: Darko Bandic / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sesongstart langrenn
Sesongstart langrenn: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
NRK Sport Live: 15 km klassisk, menn
Ekspertmøte - sjakk-VM
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6 Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
VM sjakk: Parti 6
V-cup hopp
VM sjakk: Parti 6: Magnus Carlsen - Fabiano Caruana
Nasjonsligaen: Slovenia - Norge