NRK Meny
Normal

Lagkompisene om Edvald: – Legende, klasse, maskin!

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Mark Cavendish og Steve Cummings nærmest kjempet om å komme med de beste superlativene retning Edvald Boasson Hagen dagen før Tour de France-starten.

Sykling: Tour de France 2017

ROSES: Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data (f.h.), Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings og Mark Cavendish under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den beskjedne nordmannen så relativt brydd ut der han satt ved siden av de to Dimension Data-lagkameratene på pressekonferansen fredag.

Steve Cummings tok ordet først på spørsmål om Edvald Boasson Hagen, som sykler sin sjuende Tour de France, og hans betydning for laget.

– Hør her, denne karen er en legende. Han leverer alltid. Han er nøkkelen i dette laget. Det er bare å se på resutatene hans. Han er klasse, var den rosende karakteristikken.

Ros fra Cavendish

Så var det Mark Cavendish sin tur:

– Uansett hvem som går for etappeseieren så er han der. Edvald gir alltid alt. Uansett om det passer andre enn ham selv gir han alltid 100 prosent. Han er en maskin. Det er unikt. Jeg tror ikke det fins maken.

Cavendish er tilbake etter kyssesyken foran sesongens største sykkelritt, og blir mannen Boasson Hagen skal hjelpe til etappeseirer de neste ukene.

– Han har trent godt en periode nå og er i bra form. Han hadde ikke stilt til start her om han ikke var klar. Og jeg vil få sjansen på de etappene der han ikke kan prestere like bra, sier Hagen til NRK.

– Er Cavendish like god som i fjor?

– I fjor vant han fire etapper, så det skal vi ikke forvente nå, men jeg håper han kan være med å kjempe om en topplassering.

Samarbeider godt

Nordmannen beskriver Cavendish som en «veldig hyggelig og sympatisk kar som sier fra både når noe er feil og når man gjør noe riktig».

– Vi kjenner hverandre godt, og har kjørt mange løp sammen over mange år. Dette er en veldig bra gjeng å være på tur med. Oppgaven min blir først og fremst å være en del av opptrekket, sier Hagen.

Siste nytt

 • – Emery blir ny Arsenal-trener

  Tidligere PSG-trener Unai Emery kommer til å bli presentert som ny Arsenal-trener, skriver blant andre BBC. Mikel Arteta har vært favoritt til å erstatte Arsène Wenger, men nå skal Arsenal ha ombestemt seg i siste liten. Emery kan bli vist frem som klubbens nye trener innen uken er omme, skriver BBC.

  FBL-FRA-LIGUE1-CAEN-PSG
  Foto: CHARLY TRIBALLEAU / AFP
 • Børufsen ordnet kjærkommen seier

  Start gikk aggressivt ut og fikk raskt uttelling mot Bodø/Glimt. Espen Børufsens tidlige scoring holdt til 1-0-seier i lagets første kamp uten Mark Dempsey, som fikk sparken som Start-trener tidligere i uken.

 • Tromsø snudde VIF-trenden

  Tromsø har slitt mot Vålerenga siden 2012, men søndag klaffet det endelig for «gutan». Simo Valakaris mannskap banket VIF med 3-0 på Alfheim. Antonsen, Wangberg og Berntsen skåret målele for Tromsø.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag