NRK Meny
Normal

Lagkompisene om Edvald: – Legende, klasse, maskin!

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Mark Cavendish og Steve Cummings nærmest kjempet om å komme med de beste superlativene retning Edvald Boasson Hagen dagen før Tour de France-starten.

Sykling: Tour de France 2017

ROSES: Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data (f.h.), Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings og Mark Cavendish under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den beskjedne nordmannen så relativt brydd ut der han satt ved siden av de to Dimension Data-lagkameratene på pressekonferansen fredag.

Steve Cummings tok ordet først på spørsmål om Edvald Boasson Hagen, som sykler sin sjuende Tour de France, og hans betydning for laget.

– Hør her, denne karen er en legende. Han leverer alltid. Han er nøkkelen i dette laget. Det er bare å se på resutatene hans. Han er klasse, var den rosende karakteristikken.

Ros fra Cavendish

Så var det Mark Cavendish sin tur:

– Uansett hvem som går for etappeseieren så er han der. Edvald gir alltid alt. Uansett om det passer andre enn ham selv gir han alltid 100 prosent. Han er en maskin. Det er unikt. Jeg tror ikke det fins maken.

Cavendish er tilbake etter kyssesyken foran sesongens største sykkelritt, og blir mannen Boasson Hagen skal hjelpe til etappeseirer de neste ukene.

– Han har trent godt en periode nå og er i bra form. Han hadde ikke stilt til start her om han ikke var klar. Og jeg vil få sjansen på de etappene der han ikke kan prestere like bra, sier Hagen til NRK.

– Er Cavendish like god som i fjor?

– I fjor vant han fire etapper, så det skal vi ikke forvente nå, men jeg håper han kan være med å kjempe om en topplassering.

Samarbeider godt

Nordmannen beskriver Cavendish som en «veldig hyggelig og sympatisk kar som sier fra både når noe er feil og når man gjør noe riktig».

– Vi kjenner hverandre godt, og har kjørt mange løp sammen over mange år. Dette er en veldig bra gjeng å være på tur med. Oppgaven min blir først og fremst å være en del av opptrekket, sier Hagen.

Siste nytt

 • Håndball: Lindboe til ØIF Arendal

  André Lindboe forlater Elverum nesten ti år. Nå venter spill i ØIF Arendal. Det bekreftet ØIF Arendal søndag. Lindboe har skrevet toårig avtale ØIF Arendal, men Lindboe kan terminere kontrakten etter ett år dersom en utenlandsk klubb kommer på banen.

  Håndball herrer: Champions League Elverum - Kadetten Schaffhausen (26-22)
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Djokovic og Federer møtes i finalen

  Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati. De to har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. Finalen spilles søndag kveld klokken 22.00.

  Cincinnati Tennis
  Foto: John Minchillo / AP
 • Mareritt for Skjelvik og Kamara

  Zlatan Ibrahimovic ville ikke spille på kunstgresset i Seattle. Uten ham tapte Los Angeles Galaxy 0-5 for Sounders i lørdagens MLS-kamp. Jørgen Skjelvik og Ola Kamara spilte begge fra start.

  Minnesota United Galaxy Soccer
  Foto: Marcio Jose Sanchez / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NM-veka: Baseball, finale
NM-veka
NM-veka: Baseball
NM-veka: Baseball
NM-veka: Friidrett
NM-veka: NM i friidrett
NM-veka: Friidrett og cricket
NM-veka: Cricket, finale
NM-veka: Cricket
NM-veka: Cricket
NM-veka: Kajakkpolo