NRK Meny
Normal

Lagkompisene om Edvald: – Legende, klasse, maskin!

OSLO/DÜSSELDORF (NRK): Mark Cavendish og Steve Cummings nærmest kjempet om å komme med de beste superlativene retning Edvald Boasson Hagen dagen før Tour de France-starten.

Sykling: Tour de France 2017

ROSES: Douglas Ryder, sportssjef i Team Dimension Data (f.h.), Edvald Boasson Hagen, Stephen Cummings og Mark Cavendish under et pressemøte i Düsseldorf fredag ettermiddag. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

Den beskjedne nordmannen så relativt brydd ut der han satt ved siden av de to Dimension Data-lagkameratene på pressekonferansen fredag.

Steve Cummings tok ordet først på spørsmål om Edvald Boasson Hagen, som sykler sin sjuende Tour de France, og hans betydning for laget.

– Hør her, denne karen er en legende. Han leverer alltid. Han er nøkkelen i dette laget. Det er bare å se på resutatene hans. Han er klasse, var den rosende karakteristikken.

Ros fra Cavendish

Så var det Mark Cavendish sin tur:

– Uansett hvem som går for etappeseieren så er han der. Edvald gir alltid alt. Uansett om det passer andre enn ham selv gir han alltid 100 prosent. Han er en maskin. Det er unikt. Jeg tror ikke det fins maken.

Cavendish er tilbake etter kyssesyken foran sesongens største sykkelritt, og blir mannen Boasson Hagen skal hjelpe til etappeseirer de neste ukene.

– Han har trent godt en periode nå og er i bra form. Han hadde ikke stilt til start her om han ikke var klar. Og jeg vil få sjansen på de etappene der han ikke kan prestere like bra, sier Hagen til NRK.

– Er Cavendish like god som i fjor?

– I fjor vant han fire etapper, så det skal vi ikke forvente nå, men jeg håper han kan være med å kjempe om en topplassering.

Samarbeider godt

Nordmannen beskriver Cavendish som en «veldig hyggelig og sympatisk kar som sier fra både når noe er feil og når man gjør noe riktig».

– Vi kjenner hverandre godt, og har kjørt mange løp sammen over mange år. Dette er en veldig bra gjeng å være på tur med. Oppgaven min blir først og fremst å være en del av opptrekket, sier Hagen.

Siste nytt

 • Skarpnord falt av i Australia

  Marianne Skarpnord trengte 78 slag på lørdagens runde på europatouren golf i Bonville i Australia og falt til 40.-plass.

  Skarpnord var på 12.-plass etter runder på 73 og 70 slag de to første dagene, men fikk problemer og er beste norske etter at Tonje Daffinrud spilte seg opp med en 72-runde.

  skarp
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
 • Sverige tapte curlingfinalen

  USA slo Sverige 10-7 i curlingfinalen for menn. I sju omganger var det helt jevnt, og det stod 5-5 før omgang 8. Der vant USA hele 5-0, og da Sverige bare maktet to poeng i niende omgang, gav de opp.

  USA åpnet turneringen med fire tap på de seks første kampene, inkludert 4-10 mot finalemotstander Sverige.

  Niklas Edin
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Bergrem falt fra OL-medalje

  Torgeir Bergrem (26) var best av alle i finalen i snøbrett Big Air i sitt første run, men etter fall i både sitt andre- og tredje run, ble det ingen topplassering for mannen fra Harstad. Sebastian Toutant fra Canada vant OL-gullet.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Big Air menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL i Pyeongchang
OL i Pyeongchang: Skøyter fellesstart
OL i Pyeongchang
OL-magasin
4-4-2 med Schau og Aune
Høydepunkter fra dagen
4-4-2 med Schau og Aune
Henrik Kristoffersen - fra Marikollen til Pyeongchang
OL-magasin