Lagkameratene om Kristoffersen-konflikten: – Det påvirket oss inn mot VM

OSLO (NRK): Landslagsutøver Rasmus Windingstad sier avgangen til teknikktrener Stefan Kornberger påvirket laget negativt før VM.

VM ALPINT ÅRE 2019

FIKK TRENER TIL Å SLUTTE: En konflikt mellom Henrik Kristoffersen og teknikktrener Stefan Kornberger endte med at sistnevnte ga seg på landslaget rett før VM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at det som er skrevet i media stemmer, sier Henrik Kristoffersens lagkamerat Rasmus Windingstad.

Han, og resten av det norske teknikklaget, sto plutselig uten hovedtrener i VM da Stefan Kornberger ga seg på dagen på grunn av en konflikt med Kristoffersen.

VM alpint 2019 Åre storslalåm

SYND: Rasmus Windingstad synes det var problematisk å miste treneren rett før VM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er problematisk og synd når vi mister teknikktreneren for hele laget. Han er en bra mann, og det påvirket oss selvsagt inn mot VM i Åre. Da ble det mindre individualisering i oppkjøringen. Heldigvis har vi et fryktelig bra team, så vi løste det på en bra måte, sier Windingstad til NRK.

Jonathan Nordbotten synes heller ikke det var heldig at Kornberger forsvant rett før sesongens viktigste renn.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt å miste en hovedtrener to dager før Kitzbühel og noen uker før VM. Utover det vil jeg ikke kommentere noe mer akkurat nå, sier han.

NRK har vært i kontakt med landslagssjef Christian Mitter, som ikke vil kommentere uttalelsene til Rasmus WIndingstad og Jonathan Nordbotten.

Kornberger: – En utfordring å kommunisere

– Ja, det er Henrik, svarte landslagssjefen på spørsmål fra TV 2 i går om hvem som var grunnen til at teknikktrener Stefan Kornberger pakket sakene og sluttet på dagen.

Søndag kveld bekreftet den tidligere landslagstreneren til NRK at gullvinneren fra VM var grunnen til at han sluttet.

– Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier han.

– For meg var det alltid viktig å å gjøre laget så sterkt som mulig. Det var målet mitt: Å ha et godt, men sterkt lag.

WORLD CUP SLALÅM KITZBÜHEL

GA SEG: Stefan Kornberger (t.v.) ga seg som trener etter en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mitter: – Vi har noen utfordringer

I 2017 var Henrik Kristoffersen utestengt fra alle landslagssamlinger i flere måneder «av disiplinære grunner». Det er foreløpig ukjent om Kornberger-saken vil få konsekvenser for Kristoffersen, men til Dagbladet utdyper Christian Mitter uttalelsene han ga til TV 2 i går.

– Jeg vil gi enerne et så godt miljø som mulig, men for oss er det også viktig å bygge lag. Rasmus Windingstad og Sebastian Foss Solevåg er ikke bredde, de har vist gjennom VM at de er og kjemper blant de 10–15 beste i verden. Vi må prøve å bygge et lag, stå sammen og bli bedre sammen, sier Mitter til Dagbladet.

– Føler du at Kristoffersen vil være med på det per dags dato?

– Vi har noen utfordringer, men jeg føler at han er interessert i å være med og bidra, sier Mitter.

– Hvordan har de andre utøverne reagert?

– Det har vært en utfordring, men det er ikke noe vi ikke kan løse. Vi prøver å være profesjonelle og åpne på løsninger.

 • Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henrik eller far Lars Kristoffersen.
WORLD CUP ALPINT SLALÅMKITZBÜHEL

KITZBÜHEL: Stefan Kornberger ga seg som landslagstrener rett før Kitzbühel i januar. Der endte det med en skuffende 4. plass på slalåmen for Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • Dürr fikk betinget fengselsstraff

  Den tidligere østerrikske langrennsløperen Johannes Dürr ble dømt til 15 måneders betinget fengsel da dopingsaken mot ham var oppe i retten mandag.

  Dürr har selv innrømmet bloddoping, men bidro også til å sette politiet på sporet av dopingsaken som nådde offentlighetens lys under fjorårets ski-VM i Seefeld. Der ble fem løpere tatt, mistenkt for bloddoping.

  Dürr ble selv avslørt i forbindelse med OL i Sotsji i 2014.

  Johannes Dürr dopingdokumentar
  Foto: ARD
 • Arsenal videre i FA-cupen

  Scoringer av Bukayo Saka (18) og Eddie Nketiah (20) sikret Arsenal 2-1-seier mot Bournemouth og plass i 5. runde av FA-cupen. I neste runde venter Portsmouth.

  Kvelden for Bournemouth ble dermed en ny nedtur. Klubben til Joshua King har også tapt fem av sine sju siste ligakamper.

  Mandag ble det i tillegg exit i FA-cupen.

  Arsenal
  Foto: John Walton / AP
 • Priser til Frida Karlsson

  Langrennsyndlingen Frida Karlsson mottok to priser på den svenske idrettsgallaen i Stockholm mandag.

  – Vi sees i sporet framover, sa 20-åringen fra scenen.

  Karlsson var nominert til prisen for årets gjennombrudd og i kategorien årets lag sammen med kollegene på det svenske VM-stafettlaget som tok gull i Seefeld sist vinter.

  20-åringen måtte på scenen for å hente begge prisene. Lagprisen mottok hun sammen med sprintstjernen Stina Nilsson.

  – Denne prisen vil jeg dele med alle dere som hjelper meg og har hjulpet meg på denne reisen. Vi sees i sporet framover, sa Karlsson i takketalen i Globen. (NTB)

  Frida Karlsson
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal