Lagkameratene om Kristoffersen-konflikten: – Det påvirket oss inn mot VM

OSLO (NRK): Landslagsutøver Rasmus Windingstad sier avgangen til teknikktrener Stefan Kornberger påvirket laget negativt før VM.

VM ALPINT ÅRE 2019

FIKK TRENER TIL Å SLUTTE: En konflikt mellom Henrik Kristoffersen og teknikktrener Stefan Kornberger endte med at sistnevnte ga seg på landslaget rett før VM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at det som er skrevet i media stemmer, sier Henrik Kristoffersens lagkamerat Rasmus Windingstad.

Han, og resten av det norske teknikklaget, sto plutselig uten hovedtrener i VM da Stefan Kornberger ga seg på dagen på grunn av en konflikt med Kristoffersen.

VM alpint 2019 Åre storslalåm

SYND: Rasmus Windingstad synes det var problematisk å miste treneren rett før VM.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

– Det er problematisk og synd når vi mister teknikktreneren for hele laget. Han er en bra mann, og det påvirket oss selvsagt inn mot VM i Åre. Da ble det mindre individualisering i oppkjøringen. Heldigvis har vi et fryktelig bra team, så vi løste det på en bra måte, sier Windingstad til NRK.

Jonathan Nordbotten synes heller ikke det var heldig at Kornberger forsvant rett før sesongens viktigste renn.

– Det er selvfølgelig ikke optimalt å miste en hovedtrener to dager før Kitzbühel og noen uker før VM. Utover det vil jeg ikke kommentere noe mer akkurat nå, sier han.

NRK har vært i kontakt med landslagssjef Christian Mitter, som ikke vil kommentere uttalelsene til Rasmus WIndingstad og Jonathan Nordbotten.

Kornberger: – En utfordring å kommunisere

– Ja, det er Henrik, svarte landslagssjefen på spørsmål fra TV 2 i går om hvem som var grunnen til at teknikktrener Stefan Kornberger pakket sakene og sluttet på dagen.

Søndag kveld bekreftet den tidligere landslagstreneren til NRK at gullvinneren fra VM var grunnen til at han sluttet.

– Det har vært en utfordring å kommunisere med Kristoffersen. Jeg hørte hva Christian Mitter sa om at det skyldtes en uenighet med Kristoffersen, og det kan jeg bekrefte. Så det er korrekt, sier han.

– For meg var det alltid viktig å å gjøre laget så sterkt som mulig. Det var målet mitt: Å ha et godt, men sterkt lag.

WORLD CUP SLALÅM KITZBÜHEL

GA SEG: Stefan Kornberger (t.v.) ga seg som trener etter en konflikt med Henrik Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Mitter: – Vi har noen utfordringer

I 2017 var Henrik Kristoffersen utestengt fra alle landslagssamlinger i flere måneder «av disiplinære grunner». Det er foreløpig ukjent om Kornberger-saken vil få konsekvenser for Kristoffersen, men til Dagbladet utdyper Christian Mitter uttalelsene han ga til TV 2 i går.

– Jeg vil gi enerne et så godt miljø som mulig, men for oss er det også viktig å bygge lag. Rasmus Windingstad og Sebastian Foss Solevåg er ikke bredde, de har vist gjennom VM at de er og kjemper blant de 10–15 beste i verden. Vi må prøve å bygge et lag, stå sammen og bli bedre sammen, sier Mitter til Dagbladet.

– Føler du at Kristoffersen vil være med på det per dags dato?

– Vi har noen utfordringer, men jeg føler at han er interessert i å være med og bidra, sier Mitter.

– Hvordan har de andre utøverne reagert?

– Det har vært en utfordring, men det er ikke noe vi ikke kan løse. Vi prøver å være profesjonelle og åpne på løsninger.

 • Det har ikke lyktes NRK å komme i kontakt med Henrik eller far Lars Kristoffersen.
WORLD CUP ALPINT SLALÅMKITZBÜHEL

KITZBÜHEL: Stefan Kornberger ga seg som landslagstrener rett før Kitzbühel i januar. Der endte det med en skuffende 4. plass på slalåmen for Kristoffersen.

Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Siste nytt

 • Stemte imot fem innbytarar

  Komande sesong vil Premier League gå tilbake til å berre tillate tre bytter per kamp. Dette kjem fram etter ein avstemming mellom dei 20 klubbane, melder BBC.

  Sidan oppstarten etter koronapausen, har det vore mogleg å gjere fem bytter i løpet av ein kamp, fordelt på tre avbrot i spelet. Det har gjort at ein mellom anna opplevde at Norwich gjorde eit kvadruppel-bytte i kampen mot West Ham i juli.

  Fleire av dei minste klubbane meinte at dette gav toppklubbane med breiare stallar ein fordel. Derfor går Premier League tilbake til tre bytter frå og med komande sesong.

  Norwich kvadruppelbytte
  Foto: Tim Keeton / Tim Keeton
 • Overlegen Krüger i Lysebotn opp

  Forhåndsfavoritt Simen Hegstad Krüger knuste all motstand i Lysebotn opp torsdag ettermiddag. Han vant dermed for tredje året på rad, med tida 29.25. Oslo-gutten var 1.02 foran Hans Christer Holund.

  – Jeg er veldig fornøyd, og ting føltes bra. Så vet jeg også at dette er en spesiell øvelse. Det kan være at det er andre som ikke er så gode på akkurat dette, men som også er i rute. Så jeg kommer til å stå på fra i morgen, jeg, sa Krüger til NTB

  Det 7,5 kilometer lange motbakkeløpets store overraskelse ble Håvard Moseby (21), som gikk inn til tredjeplass, bare 1.21 bak Krüger. Rekruttlandslagsløperen, som går for Kjelsås, slo dermed meritterte løpere som Sjur Røthe, Emil Iversen, Didrik Tønseth og Finn Hågen Krogh.

  – Dette var tungt, men også veldig gøy. Det er første gang jeg går her. Jeg synes jeg klarte å løse bakken ganske bra, og jeg hadde bra med krefter mot slutten, sa Moseby.

  Skifestivalen Blink 2019
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix
 • «Forbudt» overgang ryster Danmark

  FC København har hentet spissen Kamil Wilczek. Han spilte for rivalen Brøndby halve fjorårssesongen før han gikk til tyrkiske Göztepe. Svært få spillere går fra Brøndby til FCK.

  – Det er en forbudt overgang, sier fotballekspert Andreas Kraul.

  Kamil Wilczek.
  Foto: Anders Kjaerbye / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal