Lagkameratene «plager» Berge for prislappen: «Har vi brukt 20 millioner pund på det der?»

SHEFFIELD (NRK): Sander Berge (22) ble tidenes dyreste Sheffield United-spiller da han ble hentet for over 200 millioner kroner i januar. Dette vet lagkameratene å «erte» ham for.

Sander Berge 2

PÅ PLASS: Sander Berge nyter tilværelsen etter å ha vært tre uker i sin nye klubb Sheffield United.

Foto: Gunnar Bratthammer / NRK

«Har vi brukt 20 millioner pund på det der?»

Det var beskjeden fra Sheffield Uniteds målvakt Dean Henderson da Sander Berge deltok på et supportertreff og skulle trikse for noen dager siden.

– Det er bare fint det. Det er bra humor, sier Berge og ler.

NRK møter Berge på Sheffield Uniteds hjemmearena Bramall Lane.

– Er det der jeg sitter nå? Nei, det er der. Det er min faste plass, sier Berge.

Han ser seg litt rundt, for dette er bare nordmannens tredje tur i garderoben etter at han i slutten av januar ble klubbens dyreste signering noensinne etter overgangen fra belgiske Genk.

Og rekordovergangen med en prislapp på over 200 millioner kroner, er blitt noe lagkameratene vet å «plage» ham for.

– Gutta kødder litt om prisen og sier at jeg skal ut og styre sjappa, men det er jo bare mer på gøy. Det er en sånn hyggelig «guttakultur» her, forteller Berge og legger til:

– Alle er likestilte, og vi stoler på hverandre. Om du er den dyreste eller minst dyre spilleren, så har det ingenting å si. Det er derfor vi produserer så bra fotball som vi gjør.

Lagkameratene spør Berge om råd

Sheffield United har hatt en eventyrlig førstesesong i Premier League så langt etter opprykket i 2019.

«The Blades» ligger på en sjetteplass, bare to poeng bak Chelsea på den viktige fjerdeplassen som gir mesterligaspill.

– Det er en av grunnene til at de har valgt å bruke penger på meg og satse på meg. Det at jeg har prestert på det høyeste nivået i Europa, forteller Berge.

Berge

MESTERLIGA-ERFARING: Sander Berge i duell mot Liverpools Alex Oxlade-Chamberlain i mesterligaen i høst.

Foto: Oli Scarff / AFP

Berge er en av få spillere på laget som har erfaring fra europaliga- og mesterligaspill.

– De har spurt meg litt om hvordan det er å spille i mesterligaen, for de har respekt for at jeg har spilt der. Det henger utrolig høyt blant disse gutta, sier Berge.

Sheffield United kan få en enklere billett til Europas gjeveste klubbturnering, etter at Manchester City forrige uke ble utestengt fra mesterligaen i to år.

City har anket dommen inn for Idrettens voldgiftsrett (CAS), og har klaget inn prosessen til Uefas egen disiplinærkomité.

Men dersom City ikke får medhold, vil foreløpig femteplassen i Premier League være kvalifisert til mesterligaen.

– Alle her har notert det og fått det med seg, men vi bruker ikke så mye tid på det. Det blir nok en ellevill fest og glede hvis det skulle gjøre at vi kom dit, men for oss handler det om å bli topp fire – hvis det er mulig, sier Berge.

– Et helt annet tempo

Berge har startet begge Sheffield Uniteds to kamper etter at overgangen gikk i boks. Det har endt med seier mot både Crystal Palace og Bournemouth.

Men i hjemmedebuten mot Bournemouth for knappe to uker siden, fikk han kjenne på presset. En feilpasning fra Berge førte til at laget hans kom under.

– Det var jo selvfølgelig kjedelig, men slikt må man bare leve med. Man lærer av sånt, sier Berge.

Berge forteller at det er et helt annet tempo i Englands øverste liga, enn det han har vært vant til.

-

TØFFE TAK: De harde duellene og det krevende tempoet kom fort på Sander Berge.

Foto: Lindsey Parnaby / AFP

I tillegg brukes han i en mer offensiv rolle som «indreløper», mens han i Genk og Vålerenga har ble brukt mer som en «sittende» midtbanespiller.

Dette krever mer løping, noe 22-åringen er sikker på at han vil mestre ganske kjapt.

– Det er en ny rolle og nytt system. Dette er kanskje den mest intensive og fysiske ligaen i verden, slik har mitt inntrykk vært etter de to første kampene hvert fall. Det er tøft, men jeg elsker å bare bli kastet ut i det.

På lørdag venter en ny mulighet til å overbevise hjemmefansen. Da kommer Brighton på besøk til Bramall Lane, og med seier kan Sheffield United klatre opp til en fjerdeplass.

– Vi ser oss ikke tilbake nå. Vi skal ut og vinne. Når det er hjemmekamp her, så skal det mye til for å slå oss. Vi gleder oss, sier Berge.

Laster innhold, vennligst vent..

Sportsnyheter

Trosset kritikken og slo Auklands «uslåelige» rekord - gikk over 520 km på ski

Når man trodde Anders Aukland hadde satt skapet på plass i «kilometerkrigen», bestemte 45-åringen Henrik Sollie seg for å slå rekorden. På 32 timer gikk Sollie over 520 km på ski. 45-åringen mener han hadde kontroll på kroppen hele veien.

Siste nytt

 • Medier:– Son fullfører verneplikten

  Ifølge engelske medier er Tottenham-stjerne Son Heung-Min dratt til Sør-Korea for å fullføre verneplikten i Premier League-pausen.

  Anerkjente The Guardian er en av avisene som mener å vite at det dreier seg om en fire uker lang verneplikt.

  Alle menn som er fysisk i stand til det skal avtjene toårig verneplikt i forsvaret i Sør-Korea. Son gjorde seg fortjent til å slippe unna den forpliktelsen da han var med å vinne Asia-mesterskapet i 2018. De fire obligatoriske ukene der er snakk om i dette tilfellet er visstnok et unntak som alle uansett må igjennom.

  Premier League - Aston Villa v Tottenham Hotspur
  Foto: Andrew Boyers / Reuters
 • Avskjedshilsen til danskene

  Åge Hareide takker for all støtte i sin avskjedshilsen til den danske fotballfansen.

  – Jeg vil takke for alle fantastiske tilbakemeldinger til meg og laget. Det trenger vi i disse koronatider. Jeg håper at dere vil fortsette med å støtte opp om Danmark, landslaget og Kasper Hjulmands jobb. Det er meget, meget viktig for meg at dette fortsetter og at Danmark kan bite fra seg i den neste turneringen. Helt til slutt: Pass på dere selv! sier Hareide i en videohilsen lagt ut av Danmarks Fotballforbund.

  66-åringen ble ansatt som Danmarks landslagssjef i fotball i 2016 og ledet laget i 42 kamper. Kun tre av dem endte med tap.

  Åge Hareide tok de rødhvite til EM-sluttspillet som skulle ha vært arrangert blant annet i Danmark i sommer.

  Siden mesterskapet er flyttet til neste år, blir det uten Hareide som trener. Nevnte Hjulmand er den som overtar jobben etter sunnmøringen.

  Åge Hareide
  Foto: Henning Bagger / Ritzau Scanpix)
 • – Club Brügge seriemester i Belgia

  Styret i den belgiske ligaen anbefaler at resten av kampene denne sesongen skal avlyses. Det eneste som gjenstår er at anbefalingen godkjennes av generalforsamlingen, skriver Het Nieuwsblaad.

  Det betyr at Club Brügge blir seriemester. Ingen av de 16 lagene i toppdivisjonen rykker ned.

  Champions League - Group A - Club Brugge v Real Madrid
  Foto: Piroschka Van De Wouw / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal