Lagkameraten forteller: Lå i senga og så på TV da politiet stormet hotellet

SEEFELD (NRK): Luis Stadlober ble plutselig Østerrikes eneste startende på dagens 15 kilometer. Nå forteller han hvordan det foregikk da politiet aksjonerte og arresterte lagkameratene hans.

Stadlober

Luis Stadlober var eneste østerriker som stilte til start på 15-kilometeren onsdag. Max Hauke var også påmeldt, men stilte ikke til start.

Foto: Joe Klamar / AFP

– Vi har rommet overfor. Det er ganske lytt, og jeg lå i senga og så på TV. Så hørte jeg hotellsjefen snakke. Han gikk og lette etter de to og sa at politiet er på stedet, sier Stadlober.

Østerrikeren ble omringet av journalister etter 15-kilometeren i Seefeld, som Martin Johnsrud Sundby vant. Stadlober ville først ikke snakke, men etter hvert gikk han med på å fortelle, så lenge han fikk snakke på morsmålet sitt.

Stadlober sier det har vært en surrealistisk dag. Plutselig var han den eneste løperen fra Østerrike på startstreken. Flere på laget hans er nemlig arrestert.

For onsdag formiddag kom sjokkmeldingen fra Seefeld: Fem utøvere er arrestert, mistenkt for doping. I tillegg er flere andre arrestert, både i Seefeld og i Tyskland. Det hele skjedde kun timer før startskuddet gikk.

dominik baldauf og max hauke

Løperne Dominik Baldauf og Max Hauke skal være to av de arresterte.

Foto: AFP PHOTO / NRK

Ni pågrepet

Østerriksk politi bekrefter at det er snakk om to østerrikere, to estlendere og en utøver fra Kasakhstan. De ønsker ikke å bekrefte hvem disse utøverne er.

Ifølge den østerrikske storavisen Kronen Zeitung melder at det er de to østerrikske langrennsløperne Dominik Baldauf og Max Hauke som skal være pågrepet. Ifølge avisen er de mistenkt for bloddoping.

De skal ha blitt pågrepet på østerrikernes hotell, noe Stadlober altså bekrefter.

Han sier han er svært overrasket over nyheten. Østerrikeren forteller at han ikke har sett noen tegn på at de har drevet med noe ulovlig.

Hotel Bergland i Seefeld, , Østerrike

De østerrikske utøverne bor på dette hotellet, Hotel Bergland i Seefeld, Østerrike.

Foto: Mikal aaserud / NRK

– Ubeskrivelig

– Vi er i samme treningsgruppa, men egentlig trener vi hver for oss, så det er ubeskrivelig. Det kommer ut av det blå og treffer meg skikkelig, sier Stadlober, som avviser at han selv er under noen mistanke.

– Nei, det er det verste som kan skje.

– Du har aldri hatt kontakt med noen som har tilbudt bloddoping?

– Nei, aldri. Absolutt ikke, sier Stadlober, og legger til:

– Dette er det verste som kan skje for østerriksk langrenn og for oss som er rene. Det minsker interessen. Jeg mangler ord, det er to drittsekker som gjorde det, sier Stadlober.

Siste nytt

 • Tromsø fikk luke i 1.-divisjon

  Sakarias Opsahl ble matchvinner da Tromsø slo Åsane 1–0 borte i 1.-divisjon mandag. TIL hadde tre stolpetreff i kampen, men målet kom først etter 88 minutter.

  Ranheim tapte 1–2 mot Sandnes Ulf, og TIL har nå seks poengs luke til serietoer Ranheim.

  1.divisjonen i fotball 2020: Tromsø - Stjørdals-Blink 4-2.
  Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
 • Carlsen vant første finaledag

  Magnus Carlsen trengte omspill for å vinne første dag av finalen i Legends of Chess. I omspillet slo Carlsen russiske Jan Nepomnjasjtsjij i to strake partier, og han vant første dag 4–2.

  Carlsen hadde muligheten til å gå for seier med de hvite brikkene i parti fire, men valgte å spille en rask remis og sikte seg inn mot seier i omspillet. Det viste seg å være en klok avgjørelse.

  Dermed leder Carlsen 1-0 i finaleserien der de spiller best av tre kamper. Turneringen fortsetter med fire hurtigsjakkpartier tirsdag.

  Magnus Carlsen
  Foto: Christian Kråkenes / NRK
 • Kwarasey ferdig i Vålerenga

  Keeper Adam Larsen Kwarasey forlater Vålerenga med umiddelbar virkning. Vålerenga har valgt å satse på unge Kristoffer Klaesson og Kjetil Haug som første- og andrekeeper, og Kwarasey står med null minutter eliteseriefotball hittil i år.

  Vålerenga fotball
  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal