Lagkameraten forteller: Lå i senga og så på TV da politiet stormet hotellet

SEEFELD (NRK): Luis Stadlober ble plutselig Østerrikes eneste startende på dagens 15 kilometer. Nå forteller han hvordan det foregikk da politiet aksjonerte og arresterte lagkameratene hans.

Stadlober

Luis Stadlober var eneste østerriker som stilte til start på 15-kilometeren onsdag. Max Hauke var også påmeldt, men stilte ikke til start.

Foto: Joe Klamar / AFP

– Vi har rommet overfor. Det er ganske lytt, og jeg lå i senga og så på TV. Så hørte jeg hotellsjefen snakke. Han gikk og lette etter de to og sa at politiet er på stedet, sier Stadlober.

Østerrikeren ble omringet av journalister etter 15-kilometeren i Seefeld, som Martin Johnsrud Sundby vant. Stadlober ville først ikke snakke, men etter hvert gikk han med på å fortelle, så lenge han fikk snakke på morsmålet sitt.

Stadlober sier det har vært en surrealistisk dag. Plutselig var han den eneste løperen fra Østerrike på startstreken. Flere på laget hans er nemlig arrestert.

For onsdag formiddag kom sjokkmeldingen fra Seefeld: Fem utøvere er arrestert, mistenkt for doping. I tillegg er flere andre arrestert, både i Seefeld og i Tyskland. Det hele skjedde kun timer før startskuddet gikk.

dominik baldauf og max hauke

Løperne Dominik Baldauf og Max Hauke skal være to av de arresterte.

Foto: AFP PHOTO / NRK

Ni pågrepet

Østerriksk politi bekrefter at det er snakk om to østerrikere, to estlendere og en utøver fra Kasakhstan. De ønsker ikke å bekrefte hvem disse utøverne er.

Ifølge den østerrikske storavisen Kronen Zeitung melder at det er de to østerrikske langrennsløperne Dominik Baldauf og Max Hauke som skal være pågrepet. Ifølge avisen er de mistenkt for bloddoping.

De skal ha blitt pågrepet på østerrikernes hotell, noe Stadlober altså bekrefter.

Han sier han er svært overrasket over nyheten. Østerrikeren forteller at han ikke har sett noen tegn på at de har drevet med noe ulovlig.

Hotel Bergland i Seefeld, , Østerrike

De østerrikske utøverne bor på dette hotellet, Hotel Bergland i Seefeld, Østerrike.

Foto: Mikal aaserud / NRK

– Ubeskrivelig

– Vi er i samme treningsgruppa, men egentlig trener vi hver for oss, så det er ubeskrivelig. Det kommer ut av det blå og treffer meg skikkelig, sier Stadlober, som avviser at han selv er under noen mistanke.

– Nei, det er det verste som kan skje.

– Du har aldri hatt kontakt med noen som har tilbudt bloddoping?

– Nei, aldri. Absolutt ikke, sier Stadlober, og legger til:

– Dette er det verste som kan skje for østerriksk langrenn og for oss som er rene. Det minsker interessen. Jeg mangler ord, det er to drittsekker som gjorde det, sier Stadlober.

Sportsnyheter

Forfangs første NM-gull, kombinert-Riiber imponerte med sølv

Johann André Forfang tok NM-gullet i hopp i Holmenkollen, men det var kanskje kombinertløpar Jarl Magnus Riiber som stal merksemda.

Vilde Nilsen 2,8 sekunder bak en gullmedalje: – Jeg slet med å stå på beina

Det ble et dramatisk oppgjør om sekunder da Vilde Nilsen (21) tok VM-sølv i VM i snøsport på Lillehammer tirsdag. 21-åringen var kun 2,8 sekunder bak gullvinneren Ludmila Liasjenko.

Siste nytt

 • Stöckl fortsatt i kontraktsforhandlinger

  Landslagstrener Alexander Stöckl er ønsket i fire nye år som trener for de norske hopperne, men fortsatt er ingenting spikret.

  – Vi er i dialog om ny kontakt, men vi har ikke kommet helt i mål ennå, sa Stöckl til NTB tirsdag kveld.

  Stöckls kontrakt går ut i mai. Etter hoppbråket i fjor høst ymtet han frampå om at han ikke ville fornye kontrakten hvis ikke Clas Brede Bråthen ble med videre.

  Hoppuka 2021-2022
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Sjokkexit for Dortmund og Haaland

  Tross en Erling Braut Haaland-scoring, ble det 1-2-tap for andredivisjonslaget St. Pauli. Det betyr at tittelforsvarer Dortmund er slått ut av den tyske cupen.

  St. Pauli, som leder 2. Bundesliga, var i føringen med to mål før pause og hadde god kontroll på oppgjøret. Etienne Amenyido og et selvmål av Axel Witsel sto for scoringene til hjemmelaget.

  Håpet om å snu kampen for gjestene ble tent da Haaland scoret fra straffemerket i det 58. minutt. Men det ble bare med håpet, for Dortmund klarte aldri å snu kampen og er dermed ute av cupen.

  Germany Soccer Cup
  Foto: Martin Meissner / AP
 • Opseth med suverent NM-gull

  Silje Opseth var best i begge omgangane og tok eit klart NM-gull i hopp i Holmenkollen. Med 118 og 120 meter var ho 16,3 poeng framfor sølvvinnar Anna Odine Strøm. Strøm hadde 116,5 og 115 meter.

  Thea Minyan Bjørseth tok bronsen. Med 110,5 og 117,5 var ho 20,9 poeng bak Opseth.

  Alle tre medaljevinnarane blei tidlegare på dagen tekne ut til OL.

Sendeplan

Kl. Program Kanal