Hopp til innhold

Lagkamerat overrasket over mangel på Sundby-hjelp

På ett løp tapte Martin Johnsrud Sundby halve ledelsen i Tour de Ski. Lagkamerat Niklas Dyrhaug reagerer på at ingen ble kommandert til å hjelpe Norges ener.

Sundby var langt bak førsteplassen i dagens Tour de Ski-etappe.

SE KLIPPET: Martin Jonhsrud Sundby fikk det blytungt på den femte etappen av Tour de Ski.

– Det var ikke noe særlig. Det var ikke gøy å gå når det er slik. Men jeg har hatt mye gode dager i mitt liv. Det lå nok og lurte en dårlig dag, sier Johnsrud Sundby til NRK.

Martin Johnsrud Sundby har latterliggjort sine tøffeste konkurrenter med hyppige maktdemonstrasjoner fra første stavtak denne sesongen.

I dag ga 31-åringen kommentatorer og lagkamerater hakeslepp da han sprakk fullstendig på den femte av åtte etapper i Tour de Ski.

– Jeg hadde forferdelig dag på jobben. Det hender man har det, sier Sundby.

Tour de Ski.

Se Poltoranin spurtslå feltet på den femte etappen av Tour de Ski.

Tapte halve forspranget - fikk ikke hjelp av uvitende lagkamerater

Aleksej Poltaranin vant 15-kilometeren. Sundby kom i mål hele 56 (!) sekunder bak.

I målområdet stod overraskede lagkamerater, som synes det var merkelig at ingen ble kommandert til å hjelpe Sundby.

– Vi hadde lagt lagtaktikk etter andre bonussprinten at da skulle jeg gå. Jeg hadde mye krefter. En til to kilometer etterpå fikk jeg beskjed om at jeg måtte roe ned fordi Martin hadde sluppet.

– Det er synd jeg ikke fikk den beskjeden tidligere. Da skulle jeg roet ned, sier Niklas Dyrhaug.

Hadde dere bremset?

– Ja, selvfølgelig går man ikke i front for å øke til Martin. Det var en del av planen og 99 av 100 ganger er Martin med, sier Dyrhaug.

Landslagssjefen: – Vanskelig å hjelpe Martin

Landslagssjef Trond Nystad mener det ville vært vanskelig å kontrollere feltet for å redde Sundby.

– Det er så mange andre løpere og nasjoner i tet. Hadde det vært kun oss kunne man prøvd å stoppe ting, men du har Poltoranin der, Cologna der og en del russere i front.

– Det er veldig vanskelig å kontrollere feltet. Man kan ikke be de andre norske om å vente. De fleste utøverne som ikke er norske vil posisjonere seg for å kjempe om en topp ti-plassering.

– Sett i ettertid hadde det sikkert vært klokere å prioritere annerledes, men man får ikke gjort så mye mer med den saken nå, sier Nystad.

Landslagssjefen tror dårlige ski felte Sundby i Obersdorf.

– Han hadde ikke optimale ski. Når man ikke har det så blir det tungt.

– Er du sikker på at det ikke var Sundbys innsats på sprinten i går som fikk følger for dagens renn?

– Det kan det også ha vært. I tillegg er det tøft å være jevnt suveren gjennom hele Tour de Ski. At man får en tøff dag kan skje alle. Nå ser vi at Martin er menneskelig. Til nå har han vært en maskin, sier Nystad.

Sundby

Landslagssjef Trond Nystad og Martin Johnsrud Sundby. Bildet er tatt ved en tidligere anledning.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

Ny spenning i sammendraget

Sundby leder nå med 47 sekunder på andremann Petter Northug i sammendraget. Tredjemann Ustiugov er nå 1 minutt og ni sekunder bak.

– Det er ikke så åpenbart lenger at Martin skal vinne dette. Fortsatt er han favoritten, men nå er det mye mer åpent, sier NRK-kommentator Torgeir Bjørn.

Northug tror sprinten ødela for Sundby

Northug sa han ikke fikk med seg at Sundby slapp på grunn av alt bråket i løypa.

– Jeg er glad jeg overlevde dagen i dag. Nå får vi komme oss til Toblach og gjøle en så god som mulig restitussjon før det som skal skje fredag, lørdag og søndag, sier Northug til NRK.

Er du overrasket over Martins dag?

– Resultatet kan være overraskende. Men Martin gikk mange sprintheat i går. Det gjorde Ustiugov og jeg også. Vi er slitne. Folk er slitne mentalt etter lang dag i går. Heldigvis ikke så lange dager igjen siden vi er ferdig med sprintene.

Sundby vil ikke skylde på alle sprintheatene han har gått i Touren ettersom det var flere i teten som gikk mange heat i går, deriblant Petter Northug.

Han sier han bare må kvitte seg med løpet så fort som mulig.

– Jeg håper på en bedre dag på fredag. Jeg er nødt til å gå bedre enn i dag for å skaffe meg et bra utgangspunkt før siste bakken.

Sportsnyheter

Dommer hevder han ble spyttet på – spilleren nekter

Dommer Stian Røvig Sletner hevder han ble spyttet på av Ahmed El-Amrani etter at han ga Hønefoss-spilleren det gule kortet for en takling. Men El-Amrani nekter for at det var det som skjedde.

NM 2021 i fotball, menn (finale): Bodø/Glimt - Molde

Cupfest på NRK – sjå målene fra første runde

Torsdag var det duka for cupfest her på NRK. Bodø/Glimt, Rosenborg og Vålerenga var blant laga som skal i elden. Alle måla frå kampane med eliteserielaga kan du sjå her:

Siste nytt

 • Reinkind og Sagosen hjalp Kiel til sluttspill

  Sander Sagosen kunne juble for semifinaleplass i mesterligaen etter å ha hjulpet Kiel til 33-32-seier over gamleklubben Paris Saint-Germain.

  Han kunne feire sammen med Haarald Reinkind, som scoret seks av målene i den svært dramatiske returkampen. Sagosen scoret tre mål på en dag da ingen av nordmennene hadde god uttelling. Reinkind skjøt hele tolv ganger, Sagosen åtte.

  Derimot var Magnus Landin dødelig effektiv, med sju mål på like mange avslutninger. Det var han som sendte hjemmelaget foran for godt på vei mot sammenlagt 63-62-seier.

  Kiel er semifinaleklar sammen med Barcelona, ungarske Veszprém og polske Kielce.

  Champions League håndball Elverum - THW Kiel
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Burnley rotet bort ledelsen – fortsatt i nedrykksfare

  Burnley rotet bort ettmålsledelsen mot Aston Villa og endte til slutt med poengdeling. Burnley gikk til pause med 1-0-ledelse etter en straffescoring av Ashley Barnes, men Aston Villa brukte ikke lang tid på å utligne i andre omgang. 48 minutter inn i kampen dunket Emiliano Buendia inn 1-1 og sikret uavgjort.

  Dermed tok nedrykkstruede Burnley med seg ett poeng og klatret over nedrykksstreken, men er fortsatt i fare for å rykke ned. Laget er á poeng med Leeds på tabellen, men sistnevnte er under streken før siste runde på dårligere målforskjell.

 • Alonso reddet uavgjort for Chelsea

  Chelsea sikret ett poeng etter 1-1 hjemme mot Leicester. James Maddison sendte gjestene i føringen allerede etter syv minutter, da han scoret fra distanse. Chelsea svarte ti minutter før pause. Reece James løftet ballen inn i boksen, og Marcos Alonso smalt den inn på hel volley. Andre omgang ble målløs, men det ene poenget gjør at Chelsea i praksis sikret tredjeplassen.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste