Hopp til innhold

Laghopp: Østerriksk seier og norsk femteplass i Polen

Det norske laget lå på fjerdeplass i Zakopane, 21,2 poeng bak Polen, etter første omgang av laghoppkonkurransen. De lå an til å kjempe om pallplass, men de endte på femteplass.

Norges førstehopper Marius Lindvik fikk litt tunge forhold i andre omgang, og klarte ikke å innfri og endte på 122,5 meter.

– Jeg detter for fort ned. Det er kjedelig. Jeg hadde håpa på noen meter til, sa Lindvik til TV 3.

Like etter imponerte Tysklands Markus Eisenbichler med dagens lengste hopp på 140 meter.

Kristoffer Eriksen Sundal fikk derimot rolige forhold og gjorde opp for sitt svake førstehopp og klinket til i andre omgang med et hopp på 130,5 meter og 127,5 poeng.

Men både Tyskland, Østerrike og Polen fortsatte å levere det ene sterke hoppet etter det andre.

Johann André Forfang leverte et nydelig teknisk hopp fra start til slutt i tredje pulje. Forfangs pene nedslag ble satt ved 135 meter.

– Det er deilig å ha dagen, også er det litt synd at ikke resten av laget har det i dag, sa Forfang til TV 3 etter konkurransen.

Tyske Karl Geiger fortsatte festen med 138 meter, og Norge lå på en femteplass før fjerde og siste pulje skulle sette utfor hoppkanten.

Norges sistemann, Halvor Egner Granerud, har god kontroll og leverer et solid hopp på 132 meter og får 153,8 poeng.

Men det holder ikke til pallplass for de norske herrene.

Det ble en jevn kamp mellom Østerrike og Polen, hvor østerrikerne til slutt kunne juble med ett poengs margin foran hjemmefavoritten. Tyskland ble nummer tre og Slovenia nummer fire.

forfang
Foto: Michal Dyjuk / AP

Siste nytt

 • Hauger tier i Melbourne-kvalifiseringen – starter først i sprintløpet

  Det var realt ruskevær i Melbourne fredag, og banen var svært våt under kvalifiseringen. Det skapte problemer for flere, men Hauger holdt seg unna trøbbel. Dermed starter han starter som nummer én i sprintløpet lørdag.

  – Dennis er kjent for å være en kløpper i regnvær. Det har han vært hele karrieren, konstaterte Viaplay-ekspert Atle Gulbrandsen.

  Han starter som nummer ti i hovedløpet. Tidligere fredag ble Hauger nummer tolv på treningen.

  Aurskog-gutten var en tur innom sykehus sist uke med mistanke om blindtarmbetennelse. Etter ultralyd og en CT-undersøkelse ble det besluttet at operasjon ikke var nødvendig, men han mistet verdifull tid til forberedelser foran Melbourne-helgen. (NTB)

  Porsche Festival 2022
  Foto: Beate Oma Dahle / NTB
 • Alcaraz viser kjempeform – klar for semifinale

  Carlos Alcaraz er enn så lenge i rute til å forsvare tittelen i Masters1000-turneringen Miami Open. Torsdag slo han amerikanske Taylor Fritz i kvartfinalen.

  Det gjorde den 19 år gamle verdenseneren med settsifrene 6-4, 6-2. Spanjolen danket dermed ut det siste hjemmehåpet i turneringen i Miami. Fra før har Tommy Paul lidd samme skjebne. Begge de to amerikanerne bor i Florida.

  Torsdagens møte var det første mellom Alcaraz og Fritz.

  – Jeg spiller mot den beste i verden, så man kan ikke misse egen serve i åpningen av hvert sett. Han gir deg ingenting gratis, sa Fritz etter tapet. (NTB)

  Miami Open Tennis
  Foto: Jim Rassol / AP
 • Wolfsburg blir Arsenals motstander i CL-semifinalen

  Wolfsburg er semifinaleklar i kvinnenes mesterliga i fotball etter 1-1 hjemme mot Paris Saint-Germain. I neste dobbeltkamp venter Arsenal.

  Tyskerne vant det første oppgjøret i Frankrikes hovedstad og gikk videre med 2-1 sammenlagt. Resultatet kunne vært enda bedre for Wolfsburg, men tross enorme sjanser ble det bare med Alexandra Popps ene scoring i returmøtet. (NTB)

  vcOF0kVW2VU
  Foto: Martin Meissner / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste