Lagerbäck: – Det virker litt rart når en spiller hopper av

SANDVIKA (NRK): Landslagssjef Lars Lagerbäck overtalte i sin tid Zlatan til å vende tilbake til landslaget. Men han tror ikke at det er noen vits i å forsøke å få Ada Hegerberg tilbake.

Lars Lagerbäck

VIL IKKE OVERTALE: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Om en spiller går ut og sier at han ikke har tro på det jeg står for, da må man ta seg en prat med vedkommende. Jeg tror ikke at alle elsker alle i noen gruppe, sier Lagerbäck.

Hegerbergs brudd med landslaget ble et sentralt tema også under pressekonferansen med Lars Lagerbäck onsdag.

Zlatan og Lustig

Zlatan sluttet på landslaget, men vendte tilbake under Lars Lagerbäck.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva som har hendt. Det er vanskelig å kommentere. Det virker litt rart når en spiller hopper av, men jeg vet ikke hva som har hendt i gruppen, sier han.

– Generelt er det aldri trivelig å høre slike nyheter om et lag, legger han til.

– Aldri prøvd å overtale en spiller

Landslagssjefen hadde i sin tid fotballpersonligheter som Zlatan på laget da han var trener for Sverige. Noe som til tider kunne være en utfordring.

– Jeg har opplevd noen ganger at spillere ville slutte. Zlatan sluttet jo flere ganger, men vi beholdt kontakten og han kom jo tilbake. Generelt ville jeg forsøkt å holde kontakten med den spilleren det gjaldt om det skjedde med meg, forteller han.

– Men jeg forsøker aldri å overtale en spiller. Har man ikke den nødvendige motivasjonen, skal man ikke spille på dette nivået.

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)

Ada Hegerberg tar pause fra landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johansen: – Helt rett hvis hun ikke er motivert

Lagerbäck får støtte av landslagskaptein Stefan Johansen, som mener landslagsspill er «noe av det største du kan oppleve».

Han understreker at han ikke kjenner årsaken til Hegerbergs valg.

– Det er først og fremst synd. Men det er helt rett. Hvis hun ikke er motivert, synes jeg ikke hun skal være der. Fotball er et lagspill og laget er alltid det viktigste. Hvis hun ikke er motivert, er det bedre at noen andre kommer inn. Norge og laget er viktigere, sier Johansen.

NRK vet at flere spillere reagerte på Hegerbergs oppførsel under EM, og at hennes holdninger og atferd har vært tema i Norges Fotballforbund (NFF) over lang tid.

Tirsdag kveld eskalerte til slutt problemene, da Hegerberg offentliggjorde at hun gir seg på landslaget.

På pressekonferansen fikk Lagerbäck også spørsmål om hvordan han takler spillere med sterke meninger.

– Jeg vet ikke om jeg er spesielt tolerant, men jeg har aldri hatt problemer med det. Så lenge de vil ta det direkte med meg, så får de komme med de spørsmålene de vil, sier landslagssjefen.

Les også: Klaveness: – Frykter det kan bli en langvarig pause

Siste nytt

 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK
 • TV 2: Ødegaard starter mot Spania

  Martin Ødegaard får sjansen fra start borte mot Spania, skriver TV 2. Mohamed Elyounoussi, som ikke har hatt tillit i Southampton, henvises dermed til benken, ifølge kanalen. TV 2 melder at Lars Lagerbäck har tatt ut følgende lag: Rune Almenning Jarstein - Omar Elabdellaoui, Kristoffer Vassbakk Ajer, Håvard Nordtveit, Haitam Aleesami - Stefan Johansen, Markus Henriksen, Ole Selnæs, Martin Ødegaard - Joshua King, Tarik Elyounoussi.

  Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal