NRK Meny
Normal

Lagerbäck: – Det virker litt rart når en spiller hopper av

SANDVIKA (NRK): Landslagssjef Lars Lagerbäck overtalte i sin tid Zlatan til å vende tilbake til landslaget. Men han tror ikke at det er noen vits i å forsøke å få Ada Hegerberg tilbake.

Lars Lagerbäck

VIL IKKE OVERTALE: Landslagssjef Lars Lagerbäck.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Om en spiller går ut og sier at han ikke har tro på det jeg står for, da må man ta seg en prat med vedkommende. Jeg tror ikke at alle elsker alle i noen gruppe, sier Lagerbäck.

Hegerbergs brudd med landslaget ble et sentralt tema også under pressekonferansen med Lars Lagerbäck onsdag.

Zlatan og Lustig

Zlatan sluttet på landslaget, men vendte tilbake under Lars Lagerbäck.

Foto: Anders Wiklund/TT / NTB scanpix

– Jeg vet ikke hva som har hendt. Det er vanskelig å kommentere. Det virker litt rart når en spiller hopper av, men jeg vet ikke hva som har hendt i gruppen, sier han.

– Generelt er det aldri trivelig å høre slike nyheter om et lag, legger han til.

– Aldri prøvd å overtale en spiller

Landslagssjefen hadde i sin tid fotballpersonligheter som Zlatan på laget da han var trener for Sverige. Noe som til tider kunne være en utfordring.

– Jeg har opplevd noen ganger at spillere ville slutte. Zlatan sluttet jo flere ganger, men vi beholdt kontakten og han kom jo tilbake. Generelt ville jeg forsøkt å holde kontakten med den spilleren det gjaldt om det skjedde med meg, forteller han.

– Men jeg forsøker aldri å overtale en spiller. Har man ikke den nødvendige motivasjonen, skal man ikke spille på dette nivået.

Kampen Norge - Danmark under EM fotball kvinner. (0-1)

Ada Hegerberg tar pause fra landslaget.

Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Johansen: – Helt rett hvis hun ikke er motivert

Lagerbäck får støtte av landslagskaptein Stefan Johansen, som mener landslagsspill er «noe av det største du kan oppleve».

Han understreker at han ikke kjenner årsaken til Hegerbergs valg.

– Det er først og fremst synd. Men det er helt rett. Hvis hun ikke er motivert, synes jeg ikke hun skal være der. Fotball er et lagspill og laget er alltid det viktigste. Hvis hun ikke er motivert, er det bedre at noen andre kommer inn. Norge og laget er viktigere, sier Johansen.

NRK vet at flere spillere reagerte på Hegerbergs oppførsel under EM, og at hennes holdninger og atferd har vært tema i Norges Fotballforbund (NFF) over lang tid.

Tirsdag kveld eskalerte til slutt problemene, da Hegerberg offentliggjorde at hun gir seg på landslaget.

På pressekonferansen fikk Lagerbäck også spørsmål om hvordan han takler spillere med sterke meninger.

– Jeg vet ikke om jeg er spesielt tolerant, men jeg har aldri hatt problemer med det. Så lenge de vil ta det direkte med meg, så får de komme med de spørsmålene de vil, sier landslagssjefen.

Les også: Klaveness: – Frykter det kan bli en langvarig pause

Siste nytt

 • Japan neste for Iniesta

  Barcelona-legenden Andrés Iniesta, 34-åringen som har vunnet 32 titler for den spanske klubben, avslører at japanske Vissel Kobe blir hans nye arbeidsgiver. På Instagram postet han et bilde med eieren av den japanske klubben og skrev: «På vei til mitt nye hjem med min venn».

  Laster Instagram-innhold
 • Schmeichel VM-klar for Danmark

  Danmarks førstekeeper Kasper Schmeichel er kampklar etter å ha vært ute de siste fire kampene for Premier League-klubben Leicester. Dansken har slitt med en ankelskade. Danmark spiller sin første VM-kamp mot Peru 16. juni i Saransk.

  Denmark Panama Soccer
  Foto: Mads Claus Rasmussen / AP
 • Capitals til NHL-finale

  Washington Capitals er klare for NHL-finale mot Vegas Golden Knights etter 4-0-seieren over Tampa Bay Lightning. Svenske André Burakovsky ble den store helten: – Naturligvis føles det bra å få to mål i en sånn kamp, sier Burakovsky til Aftonbladet.

  Capitals Lightning Hockey
  Foto: Chris O'Meara / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live