NRK Meny
Normal

Lagerbäck varsler innstramminger på landslaget

SANDVIKA (NRK): Etter et drøyt år som landslagssjef gjør Lars Lagerbäck endringer som skal sikre suksess for det norske herrelandslaget.

 Lars Lagerbäck .

LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck har hatt drøyt ett år i rollen som Norges landslagssjef.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag samlet han en amputert landslagstropp i Sandvika. På treningen mandag var det kun seks spillere i aksjon på kunstgresset på Kadettangen utenfor Oslo. Faktisk var det flere fra det norske støtteapparatet enn spillere i aksjon.

Årsaken er de mange forfallene, og at landslagstreningen var valgfri. På grunn av snøvær på Østlandet var treningen på kunstgress, og mange av landslagsspillerne kjørte restitusjonstrening etter kamp i helgen.

– Vi fikk ingenting ut av dagens trening, innrømmer landslagssjefen.

Glissent

GLISSENT: Kun Rune Almenning Jarstein, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Sigurd Rosted og Birger Meling deltok på mandagens trening.

Foto: Anders Mjaaland

Slanker troppen

Det skal bli færre spillere på trening framover, avslørte Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse. Etter et år med prøving og feiling skal han bygge den mye omtalte «stammen» i laget.

– Når jeg ser tilbake på 2017, ser jeg at vi var for mange spillere i aksjon, ikke minst i treningskamper. Vi hadde liten kontinuitet, men troppen var jevnspilt, sier Lagerbäck.

Norge møter Australia på fredag før landslaget reiser til Albania mandag. Lagerbäck har kun et par treninger med landslaget før fredagens oppgjør, og da må han bruke tiden godt.

– Det holder ikke bare å være med lenger. Jeg gjør ikke dette på grunn av dårlig «attityd», men vi må prioritere, sier Lagerbäck.

Derfor skulle han helst sett at de fleste var med på treningskampene den kommende uken, men slik blir det ikke. Joshua King, Alexander Sørloth, Haitam Aleesami og Sander Berge, flere av Norges beste spillere, er ikke med.

– Vi skulle helst hatt med de beste, men sånn blir det. Fordelen er at noen andre får sjansen, sier Lagerbäck.

Joshua King

IKKE MED: Joshua King, her i aksjon for Bournemouth i helgens kamp mot Everton.

Foto: Peter Nicholls / Reuters

Nye fjes

Likevel er det helt nye fjes i troppen som nå lader opp til to treningskamper. Hverken Sigurd Rosted eller Kristoffer Ajer står med a-landskamper for Norge, men kan få sjansen allerede i fredagens kamp.

– Det er utrolig stort, dette er jeg virkelig stolt over. Å ta steget opp på a-landslaget betyr mye, sier Celtics Kristoffer Ajer (19).

– Ajer har fysikken, og det er viktig for en stopper. Han skal rydde unna innlegg og vinne dueller. med bakgrunn som midtbanespiller har han pasningsspillet inne. Så får vi se om hodet er på riktig plass, han kan bli så god han vil, sier Lagerbäck om 19-åringen.

Kristoffer Vassbakk Ajer

FØRSTEREIS: Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Rosenborg enkelt videre

  Rosenborg hadde 2-0 å gå på fra den første kampen mot irske Cork i kvalifiseringen til europaligaen og gjorde jobben i den andre. Mål fra Besim Serbecic, Alexander Søderlung og Anders Trondsen sørget for 3-0 seier for trønderne og 5-0 sammenlagt.

  Europa League kvalifisering Cork City - Rosenborg
  Foto: Ryan Byrne / INPHO / NTB scanpix
 • Iuel står over 400 meter hekk i NM

  Det skriver Norges Friidrettsforbund i en pressemelding. Iuel har pådratt seg en rift i en hinne under foten, og siden skaden er i landingsfoten på hekk har hun blitt rådet til å ikke løpe 400 meter hekk. Hun håper likevel å kunne løpe 400 meter flatt i NM.

  Friidretts-EM: Amalie Iuel løper semifinale på 400 meter hekk
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Eiking vurderer å bryte Arctic Race

  Odd Christian Eiking fikk en smertefull åpning på Arctic Race. Nå spøker det for fortsettelsen i rittet. – Jeg hadde fryktelig vondt i sittesårene, sier Eiking til TV 2. Det er uklart om Eiking, som har slitt med sittesår i hele sommer, stiller til start på fredagens 2. etappe.

  Eiking
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live med NM-veka
NM-veka: Styrkeløft
NM-veka: Styrkeløft, kvinner
NM-veka: Rugby, menn
Sport i dag med NM-veka
NM-veka: Rugby, finale for kvinner