Lagerbäck varsler innstramminger på landslaget

SANDVIKA (NRK): Etter et drøyt år som landslagssjef gjør Lars Lagerbäck endringer som skal sikre suksess for det norske herrelandslaget.

 Lars Lagerbäck .

LANDSLAGSSJEF: Lars Lagerbäck har hatt drøyt ett år i rollen som Norges landslagssjef.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Mandag samlet han en amputert landslagstropp i Sandvika. På treningen mandag var det kun seks spillere i aksjon på kunstgresset på Kadettangen utenfor Oslo. Faktisk var det flere fra det norske støtteapparatet enn spillere i aksjon.

Årsaken er de mange forfallene, og at landslagstreningen var valgfri. På grunn av snøvær på Østlandet var treningen på kunstgress, og mange av landslagsspillerne kjørte restitusjonstrening etter kamp i helgen.

– Vi fikk ingenting ut av dagens trening, innrømmer landslagssjefen.

Glissent

GLISSENT: Kun Rune Almenning Jarstein, Martin Ødegaard, Mats Møller Dæhli, Iver Fossum, Sigurd Rosted og Birger Meling deltok på mandagens trening.

Foto: Anders Mjaaland

Slanker troppen

Det skal bli færre spillere på trening framover, avslørte Lars Lagerbäck på mandagens pressekonferanse. Etter et år med prøving og feiling skal han bygge den mye omtalte «stammen» i laget.

– Når jeg ser tilbake på 2017, ser jeg at vi var for mange spillere i aksjon, ikke minst i treningskamper. Vi hadde liten kontinuitet, men troppen var jevnspilt, sier Lagerbäck.

Norge møter Australia på fredag før landslaget reiser til Albania mandag. Lagerbäck har kun et par treninger med landslaget før fredagens oppgjør, og da må han bruke tiden godt.

– Det holder ikke bare å være med lenger. Jeg gjør ikke dette på grunn av dårlig «attityd», men vi må prioritere, sier Lagerbäck.

Derfor skulle han helst sett at de fleste var med på treningskampene den kommende uken, men slik blir det ikke. Joshua King, Alexander Sørloth, Haitam Aleesami og Sander Berge, flere av Norges beste spillere, er ikke med.

– Vi skulle helst hatt med de beste, men sånn blir det. Fordelen er at noen andre får sjansen, sier Lagerbäck.

Joshua King

IKKE MED: Joshua King, her i aksjon for Bournemouth i helgens kamp mot Everton.

Foto: Peter Nicholls / Reuters

Nye fjes

Likevel er det helt nye fjes i troppen som nå lader opp til to treningskamper. Hverken Sigurd Rosted eller Kristoffer Ajer står med a-landskamper for Norge, men kan få sjansen allerede i fredagens kamp.

– Det er utrolig stort, dette er jeg virkelig stolt over. Å ta steget opp på a-landslaget betyr mye, sier Celtics Kristoffer Ajer (19).

– Ajer har fysikken, og det er viktig for en stopper. Han skal rydde unna innlegg og vinne dueller. med bakgrunn som midtbanespiller har han pasningsspillet inne. Så får vi se om hodet er på riktig plass, han kan bli så god han vil, sier Lagerbäck om 19-åringen.

Kristoffer Vassbakk Ajer

FØRSTEREIS: Celtic-midtstopper Kristoffer Ajer.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Siste nytt

 • Tønnesen med nytt brudd

  Kent Robin Tønnesen, som sto over VM i håndball med brukket finger tidligere i år, har fått et nytt brudd. Denne gangen i høyrehånden. Skaden fikk han på trening.

  – Jeg har aldri brukket noe før i mitt liv. Nå skjer det to ganger på tre måneder, det er ganske spesielt, sier han.

  Tønnesen håper å være klar til å spille igjen i løpet av et par måneder.

  Tønnesen
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • LSK vant målrik serieåpning

  LSK Kvinner var på vei mot et svært overraskende tap hjemme mot Kolbotn i sesongåpningen. Så våknet den regjerende mesteren og snudde til 4-3-seier. Med 23 minutter igjen å spille var det gjestene Kolbotn som ledet 3-1, så kviknet LSK til. Først reduserte Guro Reiten til 2–3 etter 73 minutter, og deretter utlignet Emilie Haave to minutter senere. Ett minutt før slutt var snuoperasjonen komplett da Reiten satte inn sitt andre mål for dagen da hun scoret på straffe.

  Guro Reiten
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Gangnes blir servicemann

  Kenneth Gangnes måtte gi seg på landslaget før jul på grunn av skade, nå blir han landslagets nye servicemann. Gagnes tar over for østerrikeren Thomas Hörl, som gir seg etter ni år.

  – Det blir gøy å være med og bidra på en litt annen måte enn å hoppe selv, sier Gangnes.

  Kenneth Gagnes
  Foto: Frode Søreide / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal