NRK Meny
Normal

Lagerbäck varsler endringer mot Sverige

Lars Lagerbäck likte mye av det han så mot Tsjekkia, men varsler flere endringer på grunn av slitne bein før møtet med Sverige.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia

VIL PRØVE FLERE SPILLERE: Lars Lagerbäck var godt fornøyd med andreomgangen mot Tsjekkia. Han vil la flere i troppen få spilletid i privatlandskampen mot Sverige.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Allerede tirsdag kommer Lagerbäcks hjemland til Ullevaal stadion for naboduell.

– Jeg håper jeg kommer til å matche et sterkt lag. Det er en ganske jevn tropp dette, men vi har bare to dager (til å restituere). Og vi ønsker samtidig å se en del (flere) spillere i aksjon. Vi kommer til å gjøre en del endringer. Hvor mange gjenstår å se. Mange har løpt mye, påpekte Lagerbäck etter lørdagens 1-1-møte mot Tsjekkia.

Svensken fikk spørsmål om han heller ville ledet Sverige i tirsdagens privatkamp.

– Nei, nå er jeg i Norge. Nå er det bare Norge som gjelder, smilte landslagssjefen etter sin første hjemmekamp på Ullevaal.

Han er også spent på hva slags lag Sverige kjører i kampen, bare noen dager etter praktseieren mot Frankrike.

– Ser du på Sveriges benk, er den veldig sterk. De kommer nok også til å bytte en del, slik som Janne (Andersson) gjorde i forrige treningskamp, sa Lagerbäck.

Dæhli på benk

En som kan få sjansen fra start tirsdag er Mats Møller Dæhli. Han ble henvist til et innhopp mot Tsjekkia.

– Vi skal ut i to kamper. Jeg ville ha en type som Jo Inge Berget denne gangen. Jeg ville ha den balansen i laget med Moi (Mohamed Elyounoussi) på den andre kanten, sa Lagerbäck.

– Hva får du i Dæhli?

– Du får en teknisk spiller som kan holder mer i ballen. Han kan dra ut en motspiller. Det er det offensive som er hans styrke. Han er en veldig bra spiller. Jeg tror han blir veldig bra på sikt, sa Lagerbäck om St. Pauli-spilleren.

Johnsen klar for Sverige

Bjørn Maars Johnsen kom inn og fikk sin debut mot Tsjekkia. Norskamerikaneren var nær å heade inn 2–1 på overtid.

NRK møtte Johnsen etter kampen. Norskamerikaneren er - som vanlig - offensiv foran møtet med Sverige.

– Alle nordmenn elsker å hate Sverige. Gleder du deg til den kampen?

– Ja, jeg har en svenske på laget, Victor Nordeng, og vi vitser alltid om Norge mot Sverige. Han har sendt med noen meldinger om at Sverige kommer til å ta rotta på oss, men jeg skal vise ham, sier Johnsen til NRK.

Johnsan har spilt mot svensker flere steder i Europa, som Lindegaard (Benfica) da Johnsen spilte i Portugal, og Lustig, som nå er i Celtic.

– Jeg har vært en del av den (Sverige-Norge) rivaliseringen en stund nå. Jeg er klar til å spille, og klar til å komme inn om jeg begynner på benken, sier han.

Siste nytt

 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters
 • Bolt skal trene med Dortmund

  Usain Bolt skal trene med Borussia Dortmund fredag. Det er hans utstyrsleverandør, som er den samme som Dortmund bruker, som står bak treningen. Treningen vil være åpen for publikum og vil ha stor mediedekning, melder NTB.

  Athletics - Men's 100m Victory Ceremony
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par