NRK Meny
Normal

Lagerbäck varsler endringer mot Sverige

Lars Lagerbäck likte mye av det han så mot Tsjekkia, men varsler flere endringer på grunn av slitne bein før møtet med Sverige.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia

VIL PRØVE FLERE SPILLERE: Lars Lagerbäck var godt fornøyd med andreomgangen mot Tsjekkia. Han vil la flere i troppen få spilletid i privatlandskampen mot Sverige.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Allerede tirsdag kommer Lagerbäcks hjemland til Ullevaal stadion for naboduell.

– Jeg håper jeg kommer til å matche et sterkt lag. Det er en ganske jevn tropp dette, men vi har bare to dager (til å restituere). Og vi ønsker samtidig å se en del (flere) spillere i aksjon. Vi kommer til å gjøre en del endringer. Hvor mange gjenstår å se. Mange har løpt mye, påpekte Lagerbäck etter lørdagens 1-1-møte mot Tsjekkia.

Svensken fikk spørsmål om han heller ville ledet Sverige i tirsdagens privatkamp.

– Nei, nå er jeg i Norge. Nå er det bare Norge som gjelder, smilte landslagssjefen etter sin første hjemmekamp på Ullevaal.

Han er også spent på hva slags lag Sverige kjører i kampen, bare noen dager etter praktseieren mot Frankrike.

– Ser du på Sveriges benk, er den veldig sterk. De kommer nok også til å bytte en del, slik som Janne (Andersson) gjorde i forrige treningskamp, sa Lagerbäck.

Dæhli på benk

En som kan få sjansen fra start tirsdag er Mats Møller Dæhli. Han ble henvist til et innhopp mot Tsjekkia.

– Vi skal ut i to kamper. Jeg ville ha en type som Jo Inge Berget denne gangen. Jeg ville ha den balansen i laget med Moi (Mohamed Elyounoussi) på den andre kanten, sa Lagerbäck.

– Hva får du i Dæhli?

– Du får en teknisk spiller som kan holder mer i ballen. Han kan dra ut en motspiller. Det er det offensive som er hans styrke. Han er en veldig bra spiller. Jeg tror han blir veldig bra på sikt, sa Lagerbäck om St. Pauli-spilleren.

Johnsen klar for Sverige

Bjørn Maars Johnsen kom inn og fikk sin debut mot Tsjekkia. Norskamerikaneren var nær å heade inn 2–1 på overtid.

NRK møtte Johnsen etter kampen. Norskamerikaneren er - som vanlig - offensiv foran møtet med Sverige.

– Alle nordmenn elsker å hate Sverige. Gleder du deg til den kampen?

– Ja, jeg har en svenske på laget, Victor Nordeng, og vi vitser alltid om Norge mot Sverige. Han har sendt med noen meldinger om at Sverige kommer til å ta rotta på oss, men jeg skal vise ham, sier Johnsen til NRK.

Johnsan har spilt mot svensker flere steder i Europa, som Lindegaard (Benfica) da Johnsen spilte i Portugal, og Lustig, som nå er i Celtic.

– Jeg har vært en del av den (Sverige-Norge) rivaliseringen en stund nå. Jeg er klar til å spille, og klar til å komme inn om jeg begynner på benken, sier han.

Siste nytt

 • Klare for EM-kvartfinale

  Sandvolleyballduoen Anders Mol og Christian Sørum er klare for EM-kvartfinale etter at de slo belgiske Dries Koekelkoren/Tom Van Walle med settsifrene 21-18, 19-21, 15–11 – 2–1 sammenlagt i åttedelsfinalen. Kvartfinalen spilles klokken 16.00.

  Switzerland Beach Volleyball
  Foto: Peter Schneider / AP
 • Tap for Manchester City

  Manchester City tapte 0-1 mot tyske Borussia Dortmund i sin første kamp i sesongoppkjøringen. Mario Götze scoret på straffe i første omgang. Forrige sesongs seriemestere stilte uten flere av sine største stjerner, men Riyad Mahrez spilte fra start.

  FOC-SPO-SOC-MANCHESTER-CITY-V-BORUSSIA-DORTMUND---INTERNATIONAL-
  Foto: ELSA / AFP
 • Wolff Eikrem frigitt

  Magnus Wolff Eikrem er frigitt fra Seattle Sounders, etter kun en halv sesong i klubben. Det bekrefter klubben på sine hjemmesider.

  Det ble 17 kamper og to mål for midtbanespilleren i MLS, der kun seks av kampene var fra start.

  Magnus Wolff Eikrem
  Foto: Ted S. Warren / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
Friidrett: Diamond League fra London
Tour de France 14.etappe og friidrett Diamond League, London
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale