NRK Meny
Normal

Lagerbäck varsler endringer mot Sverige

Lars Lagerbäck likte mye av det han så mot Tsjekkia, men varsler flere endringer på grunn av slitne bein før møtet med Sverige.

VM-kvalifisering fotball menn: Norge - Tsjekkia

VIL PRØVE FLERE SPILLERE: Lars Lagerbäck var godt fornøyd med andreomgangen mot Tsjekkia. Han vil la flere i troppen få spilletid i privatlandskampen mot Sverige.

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Allerede tirsdag kommer Lagerbäcks hjemland til Ullevaal stadion for naboduell.

– Jeg håper jeg kommer til å matche et sterkt lag. Det er en ganske jevn tropp dette, men vi har bare to dager (til å restituere). Og vi ønsker samtidig å se en del (flere) spillere i aksjon. Vi kommer til å gjøre en del endringer. Hvor mange gjenstår å se. Mange har løpt mye, påpekte Lagerbäck etter lørdagens 1-1-møte mot Tsjekkia.

Svensken fikk spørsmål om han heller ville ledet Sverige i tirsdagens privatkamp.

– Nei, nå er jeg i Norge. Nå er det bare Norge som gjelder, smilte landslagssjefen etter sin første hjemmekamp på Ullevaal.

Han er også spent på hva slags lag Sverige kjører i kampen, bare noen dager etter praktseieren mot Frankrike.

– Ser du på Sveriges benk, er den veldig sterk. De kommer nok også til å bytte en del, slik som Janne (Andersson) gjorde i forrige treningskamp, sa Lagerbäck.

Dæhli på benk

En som kan få sjansen fra start tirsdag er Mats Møller Dæhli. Han ble henvist til et innhopp mot Tsjekkia.

– Vi skal ut i to kamper. Jeg ville ha en type som Jo Inge Berget denne gangen. Jeg ville ha den balansen i laget med Moi (Mohamed Elyounoussi) på den andre kanten, sa Lagerbäck.

– Hva får du i Dæhli?

– Du får en teknisk spiller som kan holder mer i ballen. Han kan dra ut en motspiller. Det er det offensive som er hans styrke. Han er en veldig bra spiller. Jeg tror han blir veldig bra på sikt, sa Lagerbäck om St. Pauli-spilleren.

Johnsen klar for Sverige

Bjørn Maars Johnsen kom inn og fikk sin debut mot Tsjekkia. Norskamerikaneren var nær å heade inn 2–1 på overtid.

NRK møtte Johnsen etter kampen. Norskamerikaneren er - som vanlig - offensiv foran møtet med Sverige.

– Alle nordmenn elsker å hate Sverige. Gleder du deg til den kampen?

– Ja, jeg har en svenske på laget, Victor Nordeng, og vi vitser alltid om Norge mot Sverige. Han har sendt med noen meldinger om at Sverige kommer til å ta rotta på oss, men jeg skal vise ham, sier Johnsen til NRK.

Johnsan har spilt mot svensker flere steder i Europa, som Lindegaard (Benfica) da Johnsen spilte i Portugal, og Lustig, som nå er i Celtic.

– Jeg har vært en del av den (Sverige-Norge) rivaliseringen en stund nå. Jeg er klar til å spille, og klar til å komme inn om jeg begynner på benken, sier han.

Siste nytt

 • Torsdagens utfortrening også avlyst

  Torsdagens planlagte gjennomkjøring av utforløypa i Lake Louise måtte avlyses. Arrangøren vil spare på traseen til helgens øvelser. Også onsdag ble utfortreningen avlyst fordi snøen som falt tidligere i uken hadde gjort traseen for bløt.

  jansrud
  Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
 • FIS lar russerne gå verdenscup

  De seks russiske langrennsløperne som er livstidsutestengt fra OL av IOC, får gå verdenscupåpningen i Ruka i helgen. FIS' dopingpanel vil avvente bevismateriale fra IOC før det eventuelt ønsker å utestenge utøverne, skriver de i en pressemelding.

  Belog og Legkov
  Foto: Pierre Teyssot / Afp
 • Bekreftet: Thoresen til Russland

  Storhamar bekrefter på sine nettsider at Patrick Thoresen vender tilbake til SKA St. Petersburg i KHL. – Vi ønsker Patrick masse lykke til i jakten på sitt 3. Gagarin cup-trofe, skriver klubben. Han spiller sin siste kamp for Storhamar på søndag.

  Hockey Classic: GET-Ligaen: Lillehammer - Storhamar
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
4-4-2 Europa League: Rosenborg - Real Sociedad