Lagerbäck tok oppgjør: – Bygger et luftslott

Landslagssjef Lars Lagerbäck åpnet med en forsvarstale etter tapet for Serbia. Samtidig forventet ikke svensken annet enn at debatten om et trenerskifte blusset opp.

Trening Norge

GRÅ DAG: Lars Lagerbäck stilte godt kledd på lørdagens trening med Norge. Nå jobber han med å løfte laget før møtet med Romania.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Der «alle» ventet på hvordan Lagerbäck ville kommentere nyheten om at Ståle Solbakken er ferdig i FC København, åpnet svensken lørdagens pressekonferanse med å løfte en pekefinger mot mediene.

Svensken mener nemlig Presse-Norge og opinionen har hatt for store forventninger.

– Vi bygger et luftslott, og tror at vi er bedre enn vi er. Jeg tror ikke vi skal bygge slike forventninger, sier Lagerbäck.

Han mener at forventningene gjør at spillerne vil for mye på banen.

– Det blir en overambisjon. Vi vil for mye og holder oss ikke kalde. Jeg tror ikke man skal stille forventninger på så unge spillere. Jeg tror man skal prøve å være så realistisk som mulig, sier Lagerbäck.

– Du må oppleve det

Svensken innrømmet at også han selv «gikk på litt luftslott», spesielt med tanke på at det viste seg at Mathias Normann burde startet kampen. Nå er han opptatt av at landslaget trenger erfaring og ledere.

– Det er et generasjonsskifte i laget. Min erfaring sier at erfaring er utrolig viktig på dette nivået. Jeg tror ikke man kan få resultater uten å ha nok erfaring i et lag, sier han.

– Mange av spillerne er ute i store klubber i Europa, og de kjenner på et stort press uke inn og uke ut. Hva er forskjellen når de tar på seg landslagsdrakten? spør NRK.

– Problemet er at de har vært der i veldig kort tid. Du lærer deg ikke den erfaringen som kreves. Det handler om personligheter også. Fredrik Ljungberg gikk for eksempel inn med en stor ro som 21-åring. Mathias (Normann) er et annet eksempel. Det er individuelt. Du må oppleve det, sier Lagerbäck, og påpeker at Serbia har langt flere erfarne spillere.

JoGQy8Ky_40

UNDER PRESS: Landslagssjef Lars Lagerbäck stilte på lørdagens pressekonferanse sammen med Mathias Normann.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Vil de ta en prat, stiller jeg opp

Presset mot Lagerbäck har bygget seg opp etter tapet for Serbia. Ikke bare ble Norge rundspilt i skjebnekampen, men lørdag ble det altså kjent at FC København har gitt Ståle Solbakken sparken.

Dermed har spekulasjonene om ny landslagstrener fått bein å gå på, men selv vil han ikke si så mye om dem.

– NFF må gjøre sin vurdering den dagen jeg slutter. Hva de mener er mest riktig for det norske landslaget, sier Lagerbäck.

– Vil de ta en prat før det, stiller jeg opp. Men det tar jeg med dem og ikke dere (pressen), understrekte svensken.

Svensken innrømmer at han forventet at diskusjonen ville fortsette da han så nyheten om at Solbakken var ferdig i FC København lørdag morgen.

På spørsmål fra NRK om hva han umiddelbart tenkte, svarer Lagerbäck:

– Det er en reprise av hva jeg har opplevd tidligere. Jeg hadde ikke forventet noe annet enn at den debatten om meg skulle komme opp, blant fans og andre. Det er ganske normalt. Oppnår man ikke resultat så får man kritikk, både trener og spillere. Uavhengig om det er rett vei å gå.

Pressekonferanse med Lars Lagerbäck og Mathias Normann etter Serbia-tapet og før Romania-kampen.

Pressekonferanse med Lars Lagerbäck og Mathias Normann etter Serbia-tapet og før Romania-kampen.

Siste nytt

 • Hovland faller på lista

  Viktor Hovland faller noen hakk på resultatlista etter fredagens runde i PGA-turneringen i golf i Las Vegas. Han er sju slag bak teten, melder NTB.

  Igjen spilte Hovland solid, men 2.-runden var ikke fullt så god som den han leverte på åpningsdagen. Da fikk han sju birdier og unngikk å spille kostbare bogeyer. Fredag gikk han i alt fire slag under par.

  GQiKqOpMAVU
  Foto: Alex Goodlett / AFP
 • Koronatrøbbel i Tottenham

  Tottenhams planer foran søndagens bortekamp mot Newcastle er blitt forstyrret av to koronatilfeller i spillerstallen, ifølge NTB. Flere britiske medier, deriblant Sky Sports, melder om Tottenhams smitteutbrudd. Det er ikke kjent hvilke to spillere det gjelder.

  London-klubben har ikke bekreftet opplysningene, men manager Nuno Espírito Santo antydet på fredagens pressekonferanse at de har trøbbel i oppladningen til Newcastle-oppgjøret.

  – Etter landslagspausen er det alltid store problemer som dukker opp. Vi har problemer, men jeg vil ikke si n

 • Gulbrandsen med superinnhopp

  Fredrik Gulbrandsen var sentral da Istanbul Basaksehir senket byrival Besiktas 3-2 i tyrkisk toppfotball, melder NTB. Som innbytter gjorde han mål og la opp til et annet. Gulbrandsen entret gressmatta med et snaut kvarter igjen på klokka, og ni minutter senere hadde han vært nest sist og deretter sist på ballen ved hjemmelagets to siste scoringer.

  Fredrik Gulbrandsen
  Foto: OZAN KOSE / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal