Lagerbäck tok oppgjør: – Bygger et luftslott

Landslagssjef Lars Lagerbäck åpnet med en forsvarstale etter tapet for Serbia. Samtidig forventet ikke svensken annet enn at debatten om et trenerskifte blusset opp.

Trening Norge

GRÅ DAG: Lars Lagerbäck stilte godt kledd på lørdagens trening med Norge. Nå jobber han med å løfte laget før møtet med Romania.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

Der «alle» ventet på hvordan Lagerbäck ville kommentere nyheten om at Ståle Solbakken er ferdig i FC København, åpnet svensken lørdagens pressekonferanse med å løfte en pekefinger mot mediene.

Svensken mener nemlig Presse-Norge og opinionen har hatt for store forventninger.

– Vi bygger et luftslott, og tror at vi er bedre enn vi er. Jeg tror ikke vi skal bygge slike forventninger, sier Lagerbäck.

Han mener at forventningene gjør at spillerne vil for mye på banen.

– Det blir en overambisjon. Vi vil for mye og holder oss ikke kalde. Jeg tror ikke man skal stille forventninger på så unge spillere. Jeg tror man skal prøve å være så realistisk som mulig, sier Lagerbäck.

– Du må oppleve det

Svensken innrømmet at også han selv «gikk på litt luftslott», spesielt med tanke på at det viste seg at Mathias Normann burde startet kampen. Nå er han opptatt av at landslaget trenger erfaring og ledere.

– Det er et generasjonsskifte i laget. Min erfaring sier at erfaring er utrolig viktig på dette nivået. Jeg tror ikke man kan få resultater uten å ha nok erfaring i et lag, sier han.

– Mange av spillerne er ute i store klubber i Europa, og de kjenner på et stort press uke inn og uke ut. Hva er forskjellen når de tar på seg landslagsdrakten? spør NRK.

– Problemet er at de har vært der i veldig kort tid. Du lærer deg ikke den erfaringen som kreves. Det handler om personligheter også. Fredrik Ljungberg gikk for eksempel inn med en stor ro som 21-åring. Mathias (Normann) er et annet eksempel. Det er individuelt. Du må oppleve det, sier Lagerbäck, og påpeker at Serbia har langt flere erfarne spillere.

JoGQy8Ky_40

UNDER PRESS: Landslagssjef Lars Lagerbäck stilte på lørdagens pressekonferanse sammen med Mathias Normann.

Foto: Fredrik Hagen / NTB

– Vil de ta en prat, stiller jeg opp

Presset mot Lagerbäck har bygget seg opp etter tapet for Serbia. Ikke bare ble Norge rundspilt i skjebnekampen, men lørdag ble det altså kjent at FC København har gitt Ståle Solbakken sparken.

Dermed har spekulasjonene om ny landslagstrener fått bein å gå på, men selv vil han ikke si så mye om dem.

– NFF må gjøre sin vurdering den dagen jeg slutter. Hva de mener er mest riktig for det norske landslaget, sier Lagerbäck.

– Vil de ta en prat før det, stiller jeg opp. Men det tar jeg med dem og ikke dere (pressen), understrekte svensken.

Svensken innrømmer at han forventet at diskusjonen ville fortsette da han så nyheten om at Solbakken var ferdig i FC København lørdag morgen.

På spørsmål fra NRK om hva han umiddelbart tenkte, svarer Lagerbäck:

– Det er en reprise av hva jeg har opplevd tidligere. Jeg hadde ikke forventet noe annet enn at den debatten om meg skulle komme opp, blant fans og andre. Det er ganske normalt. Oppnår man ikke resultat så får man kritikk, både trener og spillere. Uavhengig om det er rett vei å gå.

Pressekonferanse med Lars Lagerbäck og Mathias Normann etter Serbia-tapet og før Romania-kampen.

Pressekonferanse med Lars Lagerbäck og Mathias Normann etter Serbia-tapet og før Romania-kampen.

Siste nytt

 • Dyre koronatester skaper problemer

  USA er blant nasjonene som ikke har råd til å delta i alle verdenscuphelgene i langrenn på grunn av kostnaden for koronatesting, skriver Aftonbladet.

  Ifølge avisen må flere nasjonale skiforbund regne nøye på hvilke konkurranser de har råd til å delta i den kommende vinteren.

  For utøvere må testes én gang før avreise og én gang etter ankomst. Med en prislapp på rundt 1500 kroner per test, blir det store beløp.

  – Det er en stor uro vi har. Sparepengene våre kommer bare til å rekke til halve vinteren. Vi må virkelig håpe på enklere og billigere tester framover, sier USAs landslagssjef Chris Grover til Aftonbladet.

  VQnRSSvCa_I
  Foto: Terje Bendiksby / NTB
 • Fana møter Vipers

  Vipers Kristiansand blir tar imot Fana i NM-semifinalen i håndball for kvinner. I den andre semifinalen tar Fredrikstad imot Sola. Det ble klart i trekningen som ble foretatt i Norges Håndballforbunds lokaler torsdag ettermiddag. Semifinalene i håndball-NM spilles onsdag 11. november.

  Mesterligaen håndball kvinner, Team Esbjerg - Vipers Kristiansand (27-27)
  Foto: John Randeris/scanpix Ritzau / NTB
 • Ingebrigtsen venter på korona-svar

  Brann-trener Kåre Ingebrigtsen venter på svar på en koronatest før han kan vende tilbake til Brann stadion. Assistent Eirik Horneland leder laget fram til det.

  – Kåre har meldt fra om at han har milde forkjølelsessymptomer. Med tanke på situasjonen vi står i med koronaviruset, tar vi ingen sjanser opp mot spillergruppen. Han testet seg onsdag morgen, og fram til han har fått et negativt svar tilbake, holder han seg borte fra stadion og treninger, sier lege i Brann, Magnus Myntevik, til klubbens nettsted.

  Kåre Ingebrigtsen
  Foto: Marit Hommedal / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal