Hopp til innhold

Lagerbäck tok King til side: – Ba meg ta mer ansvar

SANDVIKA (NRK): Joshua King (25) mener landslagssjef Lars Lagerbäck er i ferd med å gjøre landslaget enda mer profesjonelt.

Lagerbäck

NYE OPPGAVER: Her instruerer Lars Lagerbäck Joshua King under landslagssamlingen i mars. Fredag venter Aserbajdsjan på Ullevaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Opptakten til landskampen mot Aserbajdsjan er blitt preget av utgivelsen av boken «Landslaget. Fra verdenstoppen til fotballens bakgård», signert Birger Løfaldli.

Ved siden av nye opplysninger om Drillo-konflikten, blir det servert krass kritikk fra Ole Gunnar Solskjær mot generasjonen som tok over etter 90-tallets gullalder.

– Det ble mye mindre seriøsitet. Færre spillere som var ordentlig interessert i hele fotballfaget, og i å representere Norge, sier Solskjær i boken.

King

TUNG START: Joshua King og Bournemouth har tapt de tre første kampene av sesongen. Her i duell med Fernandinho under lørdagens 2-1-tap for Manchester City.

Foto: Steven Paston / AP

King ble ikke en del av landslaget før i 2012, altså fem år etter at Solskjær ga seg, men Bournemouth-spissen har også merket forskjeller i sin tid på landslaget.

Det gjelder også ham selv.

– På rett spor

– Ole kan ha noe rett i det, men jeg føler at det er tatt tak i. Jeg føler at Lars (Lagerbäck) har tatt tak i de små tingene. Før kunne vi gå ut av hotellet og sove borte. Når man først er på samling, skal det være proft. Jeg var en av de som dro hjem av og til og var med venner og familie til klokken 23.00. Lars har tatt tak i det, og jeg føler vi er på rett spor, sier King til NRK.

Han mener Lagerbäck har hatt en positiv påvirkning på spillerne med sine ønsker om blant annet «100 prosent profesjonalitet».

King har gått veien fra å være et supertalent i Manchester United til å bli en etablert spiss i Bournemouth og Premier League.

I forlengelse av debatten om holdninger på landslaget, fikk Lagerbäck blant annet spørsmål om hvilke forventninger han har til King som leder.

– Et ansvar vi må ta på oss

– Jeg bruker å si det også til veldig gode spillere at de har et litt større ansvar for å være ledestjerne. Han er en av de mest etablerte. Vi har snakket bra sammen, han virker motivert og positiv. Jeg håper han tar steg og blir en bra, uformell leder på banen, sier Lagerbäck.

King, som ikke var med på forrige samling, forteller at Lagerbäck og Per Joar Hansen tok opp temaet med spissen da samlingen startet mandag.

– Han tok meg til side med «Perry» og fortalte at han forventet at jeg var en av ledertypene siden jeg spiller i en av verdens beste ligaer og har vært med på landslaget en god stund. Det er jeg enig i. Utenfor banen er jeg veldig mye for meg selv, så noe kapteinsbind får jeg ikke på armen, men å ta ansvar på banen og hjelpe de unge og pushe alle til å få ut maks på banen – det er et ansvar jeg og flere må ta på oss, sier King.

Sportsnyheter

Profilen svarte treneren etter brakseier – Drit i det

Vålerenga scoret fem mål og tok en oppskriftsmessig seier i serieåpningen mot Arna-Bjørnar. Likevel var ikke vertenes trener helt fornøyd etter storseieren. Det ville ikke kampens store spiller tenke på.

Siste nytt

 • Straffebom og marerittåpning for Norges U21-lag

  Det ble ingen festkveld i Spania for Leif Gunnar Smeruds U21-gutter da de tapte 0-3 mot Nederland i en treningskamp lørdag kveld.

  Norge fikk en marerittstart på kampen da Elayis Tavnsan headet et innlegg inn i Henrik Heggheim, og ballen trillet i mål bak Mads Hedenstad Christiansen etter bare tre minutter.

  Vondt ble til verre kun to minutter senere da Crysencio Summerville banket inn nederlendernes andre mål.

  Kaptein Erik Botheim fikk en gyllen mulighet til å redusere da Norge ble tildelt straffespark etter at Jesper Dalan ble sparket i ansiktet. Serie A-proffen var imidlertid rusten fra krittmerket og brente straffen.

  I forkant av straffesituasjonen var Johan Hove nære noe stort da han hamret et frispark i tverrliggeren.

  Men der Norge var upresise, var Nederlenderne dødelig effektive. For bare et par minutter etter straffebommen, nikket Ludovit Reis inn 3-0-målet for de oransje. (NTB)

  Fotball, menn, U21, EM-kvalifisering Norge - Aserbajdsjan (2-1)
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Slik stiller Norge mot Spania

  Ståle Solbakken har tatt ut følgende lag til bortekampen mot Spania: Ørjan Håskjold Nyland – Marcus Holmgren Pedersen, Stefan Strandberg, Leo Skiri Østigård, Birger Meling – Martin Ødegaard, Patrick Berg, Fredrik Aursnes – Sander Berge, Alexander Sørloth, Mohamed Elyounoussi.

  Martin Ødegaard
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Curlingkvinnene klare for VM-finale

  De norske curlingjentene er klare for VM-finale etter at de vant 8-5 over Canada i semifinalen, skriver NTB. I den andre semifinalen vant Sveits 8-4 over Sverige. Som regjerende verdensmestere er sveitserne storfavoritter i turneringen. Det norske laget består av skip Marianne Rørvik, Kristin Skaslien, Martine Vollan Rønning og Mille Haslev Nordbye.

  Curling
  Foto: Jonas Ekstromer / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste