Hopp til innhold

Lagerbäck tok King til side: – Ba meg ta mer ansvar

SANDVIKA (NRK): Joshua King (25) mener landslagssjef Lars Lagerbäck er i ferd med å gjøre landslaget enda mer profesjonelt.

Lagerbäck

NYE OPPGAVER: Her instruerer Lars Lagerbäck Joshua King under landslagssamlingen i mars. Fredag venter Aserbajdsjan på Ullevaal.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Opptakten til landskampen mot Aserbajdsjan er blitt preget av utgivelsen av boken «Landslaget. Fra verdenstoppen til fotballens bakgård», signert Birger Løfaldli.

Ved siden av nye opplysninger om Drillo-konflikten, blir det servert krass kritikk fra Ole Gunnar Solskjær mot generasjonen som tok over etter 90-tallets gullalder.

– Det ble mye mindre seriøsitet. Færre spillere som var ordentlig interessert i hele fotballfaget, og i å representere Norge, sier Solskjær i boken.

King

TUNG START: Joshua King og Bournemouth har tapt de tre første kampene av sesongen. Her i duell med Fernandinho under lørdagens 2-1-tap for Manchester City.

Foto: Steven Paston / AP

King ble ikke en del av landslaget før i 2012, altså fem år etter at Solskjær ga seg, men Bournemouth-spissen har også merket forskjeller i sin tid på landslaget.

Det gjelder også ham selv.

– På rett spor

– Ole kan ha noe rett i det, men jeg føler at det er tatt tak i. Jeg føler at Lars (Lagerbäck) har tatt tak i de små tingene. Før kunne vi gå ut av hotellet og sove borte. Når man først er på samling, skal det være proft. Jeg var en av de som dro hjem av og til og var med venner og familie til klokken 23.00. Lars har tatt tak i det, og jeg føler vi er på rett spor, sier King til NRK.

Han mener Lagerbäck har hatt en positiv påvirkning på spillerne med sine ønsker om blant annet «100 prosent profesjonalitet».

King har gått veien fra å være et supertalent i Manchester United til å bli en etablert spiss i Bournemouth og Premier League.

I forlengelse av debatten om holdninger på landslaget, fikk Lagerbäck blant annet spørsmål om hvilke forventninger han har til King som leder.

– Et ansvar vi må ta på oss

– Jeg bruker å si det også til veldig gode spillere at de har et litt større ansvar for å være ledestjerne. Han er en av de mest etablerte. Vi har snakket bra sammen, han virker motivert og positiv. Jeg håper han tar steg og blir en bra, uformell leder på banen, sier Lagerbäck.

King, som ikke var med på forrige samling, forteller at Lagerbäck og Per Joar Hansen tok opp temaet med spissen da samlingen startet mandag.

– Han tok meg til side med «Perry» og fortalte at han forventet at jeg var en av ledertypene siden jeg spiller i en av verdens beste ligaer og har vært med på landslaget en god stund. Det er jeg enig i. Utenfor banen er jeg veldig mye for meg selv, så noe kapteinsbind får jeg ikke på armen, men å ta ansvar på banen og hjelpe de unge og pushe alle til å få ut maks på banen – det er et ansvar jeg og flere må ta på oss, sier King.

Siste nytt

  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB
  • Glimt møter Lillestrøm i cupens 3. runde

    Onsdag kveld ble oppgjørene i 3. runde i cupen trukket. Tittelforsvarer Molde gjester Hødd.

    Molde er regjerende norgesmestere etter at de slo Bodø/Glimt 1-0 i fjorårets finale. Årets utgave avgjøres 7. desember på Ullevaal stadion.

    Allerede 1. mai skal neste runde spilles. Disse lagene møtes (eliteseriekamper uthevet):

    Sogndal – KFUM Oslo, Lysekloster – Kjelsås, Bodø/Glimt – Lillestrøm, Eik Tønsberg/Fredrikstad – Rosenborg, Råde – Hønefoss/Sarpsborg 08, Strømsgodset – Kristiansund, Hødd – Molde, Tromsdalen – Viking, Egersund – HamKam, Sandnes Ulf – Odd, Alta – Stabæk, Arendal – Bryne, Eidsvold Turn – Åsane, Ranheim – Raufoss, Levanger – Brann, Oppsal/Vålerenga – Tromsø.

    Alle oppgjørene i 2. runde er imidlertid ikke spilt enda. Torsdag spilles Fredrikstad – Eik Tønsberg, Sarpsborg – Hønefoss og Oppsal – Vålerenga.

    Det har vært flere cupbomber allerede i årets turnering. I første runde røk eliteserielagene Haugesund og Sandefjord ut for henholdsvis Torvastad og Fløy. Resten av eliteserielagene berget seg imidlertid videre fra 2. runde. (NTB)

    Eliteserien i fotball 2024: Lillestrøm - Bodø/Glimt (0-5)
    Foto: Javad Parsa / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal