Hopp til innhold

Lagerbäck slakter Hareides taktikk mot PSG

Zlatan Ibrahimovic var magisk da Paris Saint-Germain avgjorde mot Malmö. Men nå får Hareide og hans menn kritikk for forsvarsspillet av Lars Lagerbäck.

ZLATAN

MÅLLØS: Zlatan jaktet scoring mot Malmö, men ble ikke helt venn med ballen før flikken hans åpnet opp for Cavanis 2-0 scoring.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Islands landslagssjef Lars Lagerbäck, som tidligere var svensk landslagssjef, var knallkritisk til Malmös forsvarsspill etter kampen i Paris. Han mente det var et ok resultat, men at innsatsen ikke stod i stil.

– Det kunne blitt 5-0 eller 6-0. Så dårlige forberedt kan man ikke være, sier Lagerbäck om forsvarsspillet under TV 3s sending, ifølge Aftonbladet.

Da hadde han sett at hjemmelaget hadde drevet enveiskjøring mot Åge Hareides menn.

Innrømmer svikt

Åge Hareide innrømmer at hans egen kampplan med fem mann bak ikke fungerte.

– Det må jeg ta på min kappe. Jeg slipper til spillere som ikke var helt beredt, men de samme spillerene klarer seg bedre med en firer og ble mer stabile. Det bedret seg, sier Hareide til Viasat.

Han mener flere lag kommer til å trøble i Paris. Nå lover han annen motstand når PSG kommer på besøk til Sverige.

– Det blir en helt annen kamp. Hjemme har vi en helt annen «go», enn på bortebane. Vi virker litt urutinerte på bortebane, sier Hareide.

Og starten ble forferdelig da Di Maria scoret etter allerede tre minutters spill.

– Det var en marerittstart selvsagt. Det tar en stund før vi klarer å hente oss inn, sa Hareides assistent Olof Persson i TV 3 sitt pauseintervju.

Di María og Cavani scoret målene da PSG slo Malmö 2-0 i tirsdagens mesterligakamp. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Video med tillatelse fra Viasat.

Magisk flikk

Det meste av forhåndssnakket dreide seg om Zlatan og hans møte med gamleklubben. Og svensken luktet på mål gjennom hele kampen, men selv om han var nære en rekke ganger viste han tegn på at han mangler kamptrening. Den gode touchen i avgjørende situasjoner manglet og Malmö-keeper Wiland var stadig på ballen før den endte i målet.

LARS LAGERBÄCK

KRITISK: Lars Lagerbäck er en het trener etter å ha ført Island til EM. Nå er han kritisk mot Malmö etter tapet mot PSG.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Men da kampen mot hans gamle klubb ble punktert var svensken helt i toppklasssen. Zlatan satte selv i gang angrepet etter at timen var spilt. Ballen gikk ut på kanten. Zlatan satte fart inn i boksen fikk ballen tilbake og med et magisk touch få spillere gjentar etter ham flikket han ballen videre til Cavani. Nydelig satte stjernespilleren fra Uruguay ballen hardt i mål.

– Det var utrolig. Jeg nøt hvert eneste øyeblikket. Det var der alt startet, og jeg var lykkelig for å få oppleve dette. Hvem får muligheten til å spille mot klubben der alt startet? Spesielt når det er lag fra Sverige, sa en meget fornøyd Zlatan Ibrahimovic.

Det som i realiteten var enveiskjøring var avgjort. Hjemmelaget hadde allerede fått drømmestarten ved Di Maria som scoret allerede etter tre minutter og det var varselet om at dette kom til å bli en tøff kveld for Åge Hareides lag.

Offensive etter pause

Det var likevel et annet Malmö som kom ut etter garderobepraten til Åge Hareide. Etter å ha gått over til lagets vanslige formasjon fant de hverandre på en helt annen måte og var langt mer kompakte bakover.

Og det var tydelig at Hareide gamblet med offensiven i starten av 2. omgang. Mesterligaen er i seg selv et eventyr for Malmö, men laget jaktet et mirakel i Paris. Men spissen Rosenborg som nesten alltid er god i det gjeveste selskapet ble likevel stadig for alene og det var heller ikke forventet noe annet. Men Malmo ga PSG likevel en viss motstand selv om det ble enveiskjøring.

– Vi skal være stolte, Vi gjorde det vi kunne, Det er ikke i denne kampen vi skal plukke poeng, sier spissen Marcus Rosenberg til TV 3 etter kampen.

NRK oppdaterer saken.

Siste nytt

  • Spanske myndigheter griper inn – skal «overvåke» landets fotballforbund

    Spanias fotballforbund har havnet under lupen til den spanske regjeringen som følge av flere skandaler det siste året.

    Forbundet skal de neste månedene «overvåkes» av en uavhengig kommisjon underlagt Spanias idrettsråd (CSD).

    – Regjeringen vedtok denne avgjørelsen for å rette opp i den alvorlige situasjonen RFEF er i, slik at forbundet kan fornye seg under stabile forhold, står det i en melding fra CSD.

    Idrettsrådet har tette bånd til Spanias idrettsdepartement.

    Det har stormet rundt landets fotballforbund siden det mye omtalte kysset på podiet etter fjorårets VM-finale for kvinner. Da ble nybakt verdensmester Jenni Hermoso kysset på munnen av Spanias daværende fotballpresident Luis Rubiales.

    Senere trakk Rubiales seg fra vervet på grunn av bråket som fulgte, men ro i RFEF ble det ikke.

    I mars ble Rubiales og flere andre personer pågrepet som en del av etterforskningen av forbundets avtale om å legge den spanske supercupen til Saudi-Arabia. Mistanken handler om mulig pengevasking og korrupsjon. (NTB)

    Soccer Spain Rubiales
    Foto: Manu Fernandez / AP
  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal