NRK Meny
Normal

Lagerbäck slakter Hareides taktikk mot PSG

Zlatan Ibrahimovic var magisk da Paris Saint-Germain avgjorde mot Malmö. Men nå får Hareide og hans menn kritikk for forsvarsspillet av Lars Lagerbäck.

ZLATAN

MÅLLØS: Zlatan jaktet scoring mot Malmö, men ble ikke helt venn med ballen før flikken hans åpnet opp for Cavanis 2-0 scoring.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Islands landslagssjef Lars Lagerbäck, som tidligere var svensk landslagssjef, var knallkritisk til Malmös forsvarsspill etter kampen i Paris. Han mente det var et ok resultat, men at innsatsen ikke stod i stil.

– Det kunne blitt 5-0 eller 6-0. Så dårlige forberedt kan man ikke være, sier Lagerbäck om forsvarsspillet under TV 3s sending, ifølge Aftonbladet.

Da hadde han sett at hjemmelaget hadde drevet enveiskjøring mot Åge Hareides menn.

Innrømmer svikt

Åge Hareide innrømmer at hans egen kampplan med fem mann bak ikke fungerte.

– Det må jeg ta på min kappe. Jeg slipper til spillere som ikke var helt beredt, men de samme spillerene klarer seg bedre med en firer og ble mer stabile. Det bedret seg, sier Hareide til Viasat.

Han mener flere lag kommer til å trøble i Paris. Nå lover han annen motstand når PSG kommer på besøk til Sverige.

– Det blir en helt annen kamp. Hjemme har vi en helt annen «go», enn på bortebane. Vi virker litt urutinerte på bortebane, sier Hareide.

Og starten ble forferdelig da Di Maria scoret etter allerede tre minutters spill.

– Det var en marerittstart selvsagt. Det tar en stund før vi klarer å hente oss inn, sa Hareides assistent Olof Persson i TV 3 sitt pauseintervju.

Di María og Cavani scoret målene da PSG slo Malmö 2-0 i tirsdagens mesterligakamp. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Video med tillatelse fra Viasat.

Magisk flikk

Det meste av forhåndssnakket dreide seg om Zlatan og hans møte med gamleklubben. Og svensken luktet på mål gjennom hele kampen, men selv om han var nære en rekke ganger viste han tegn på at han mangler kamptrening. Den gode touchen i avgjørende situasjoner manglet og Malmö-keeper Wiland var stadig på ballen før den endte i målet.

LARS LAGERBÄCK

KRITISK: Lars Lagerbäck er en het trener etter å ha ført Island til EM. Nå er han kritisk mot Malmö etter tapet mot PSG.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Men da kampen mot hans gamle klubb ble punktert var svensken helt i toppklasssen. Zlatan satte selv i gang angrepet etter at timen var spilt. Ballen gikk ut på kanten. Zlatan satte fart inn i boksen fikk ballen tilbake og med et magisk touch få spillere gjentar etter ham flikket han ballen videre til Cavani. Nydelig satte stjernespilleren fra Uruguay ballen hardt i mål.

– Det var utrolig. Jeg nøt hvert eneste øyeblikket. Det var der alt startet, og jeg var lykkelig for å få oppleve dette. Hvem får muligheten til å spille mot klubben der alt startet? Spesielt når det er lag fra Sverige, sa en meget fornøyd Zlatan Ibrahimovic.

Det som i realiteten var enveiskjøring var avgjort. Hjemmelaget hadde allerede fått drømmestarten ved Di Maria som scoret allerede etter tre minutter og det var varselet om at dette kom til å bli en tøff kveld for Åge Hareides lag.

Offensive etter pause

Det var likevel et annet Malmö som kom ut etter garderobepraten til Åge Hareide. Etter å ha gått over til lagets vanslige formasjon fant de hverandre på en helt annen måte og var langt mer kompakte bakover.

Og det var tydelig at Hareide gamblet med offensiven i starten av 2. omgang. Mesterligaen er i seg selv et eventyr for Malmö, men laget jaktet et mirakel i Paris. Men spissen Rosenborg som nesten alltid er god i det gjeveste selskapet ble likevel stadig for alene og det var heller ikke forventet noe annet. Men Malmo ga PSG likevel en viss motstand selv om det ble enveiskjøring.

– Vi skal være stolte, Vi gjorde det vi kunne, Det er ikke i denne kampen vi skal plukke poeng, sier spissen Marcus Rosenberg til TV 3 etter kampen.

NRK oppdaterer saken.

Siste nytt

 • Jarstein skadd før kamp

  Rune Almenning Jarstein skadet seg på oppvarmingen før fredagens Hertha Berlin-kamp, melder NTB. han kunne ikke vokte buret da hovedstadslaget spilte 1–1 mot Borussia Dortmund.

  Per Ciljan Skjelbred spilte hele kampen.

  Rune Almenning Jarstein
  Foto: Axel Schmidt / Reuters
 • Andreplass på Pedersen

  Sverre Lunde Pedersen ble nummer to på 1500-meteren i Erfurt fredag. Han gikk inn til 1,45,76, og var 43 hundredeler bak russiske Denis Juskov, som vant.

  Sindre Henriksen og Allan Dahl Johansson ble henholdsvis nummer fem og seks på distansen.

  World cup skøyter i Stavanger.
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
 • To poeng for Danmark

  Lasse Svan scoret 11 mål da Danmark slo Slovenia 31-28, og tok to poeng i mellomspillet fredag kveld.

  Seieren gjør at danskene leder gruppen foran Tyskland.

  Men's EHF European Handball Championship
  Foto: Antonio Bronic / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
EM kunstløp: Isdans
V-cup kombinert: 10 km langrenn