NRK Meny
Normal

Lagerbäck slakter Hareides taktikk mot PSG

Zlatan Ibrahimovic var magisk da Paris Saint-Germain avgjorde mot Malmö. Men nå får Hareide og hans menn kritikk for forsvarsspillet av Lars Lagerbäck.

ZLATAN

MÅLLØS: Zlatan jaktet scoring mot Malmö, men ble ikke helt venn med ballen før flikken hans åpnet opp for Cavanis 2-0 scoring.

Foto: Jonas Ekströmer/TT / NTB scanpix

Laster innhold, vennligst vent..

Islands landslagssjef Lars Lagerbäck, som tidligere var svensk landslagssjef, var knallkritisk til Malmös forsvarsspill etter kampen i Paris. Han mente det var et ok resultat, men at innsatsen ikke stod i stil.

– Det kunne blitt 5-0 eller 6-0. Så dårlige forberedt kan man ikke være, sier Lagerbäck om forsvarsspillet under TV 3s sending, ifølge Aftonbladet.

Da hadde han sett at hjemmelaget hadde drevet enveiskjøring mot Åge Hareides menn.

Innrømmer svikt

Åge Hareide innrømmer at hans egen kampplan med fem mann bak ikke fungerte.

– Det må jeg ta på min kappe. Jeg slipper til spillere som ikke var helt beredt, men de samme spillerene klarer seg bedre med en firer og ble mer stabile. Det bedret seg, sier Hareide til Viasat.

Han mener flere lag kommer til å trøble i Paris. Nå lover han annen motstand når PSG kommer på besøk til Sverige.

– Det blir en helt annen kamp. Hjemme har vi en helt annen «go», enn på bortebane. Vi virker litt urutinerte på bortebane, sier Hareide.

Og starten ble forferdelig da Di Maria scoret etter allerede tre minutters spill.

– Det var en marerittstart selvsagt. Det tar en stund før vi klarer å hente oss inn, sa Hareides assistent Olof Persson i TV 3 sitt pauseintervju.

Di María og Cavani scoret målene da PSG slo Malmö 2-0 i tirsdagens mesterligakamp. Bilder med tillatelse fra Viasat.

Video med tillatelse fra Viasat.

Magisk flikk

Det meste av forhåndssnakket dreide seg om Zlatan og hans møte med gamleklubben. Og svensken luktet på mål gjennom hele kampen, men selv om han var nære en rekke ganger viste han tegn på at han mangler kamptrening. Den gode touchen i avgjørende situasjoner manglet og Malmö-keeper Wiland var stadig på ballen før den endte i målet.

LARS LAGERBÄCK

KRITISK: Lars Lagerbäck er en het trener etter å ha ført Island til EM. Nå er han kritisk mot Malmö etter tapet mot PSG.

Foto: Aas, Erlend / NTB scanpix

Men da kampen mot hans gamle klubb ble punktert var svensken helt i toppklasssen. Zlatan satte selv i gang angrepet etter at timen var spilt. Ballen gikk ut på kanten. Zlatan satte fart inn i boksen fikk ballen tilbake og med et magisk touch få spillere gjentar etter ham flikket han ballen videre til Cavani. Nydelig satte stjernespilleren fra Uruguay ballen hardt i mål.

– Det var utrolig. Jeg nøt hvert eneste øyeblikket. Det var der alt startet, og jeg var lykkelig for å få oppleve dette. Hvem får muligheten til å spille mot klubben der alt startet? Spesielt når det er lag fra Sverige, sa en meget fornøyd Zlatan Ibrahimovic.

Det som i realiteten var enveiskjøring var avgjort. Hjemmelaget hadde allerede fått drømmestarten ved Di Maria som scoret allerede etter tre minutter og det var varselet om at dette kom til å bli en tøff kveld for Åge Hareides lag.

Offensive etter pause

Det var likevel et annet Malmö som kom ut etter garderobepraten til Åge Hareide. Etter å ha gått over til lagets vanslige formasjon fant de hverandre på en helt annen måte og var langt mer kompakte bakover.

Og det var tydelig at Hareide gamblet med offensiven i starten av 2. omgang. Mesterligaen er i seg selv et eventyr for Malmö, men laget jaktet et mirakel i Paris. Men spissen Rosenborg som nesten alltid er god i det gjeveste selskapet ble likevel stadig for alene og det var heller ikke forventet noe annet. Men Malmo ga PSG likevel en viss motstand selv om det ble enveiskjøring.

– Vi skal være stolte, Vi gjorde det vi kunne, Det er ikke i denne kampen vi skal plukke poeng, sier spissen Marcus Rosenberg til TV 3 etter kampen.

NRK oppdaterer saken.

Siste nytt

 • Ingebrigtsen med nytt EM-krav

  Filip Ingebrigtsen løp på 13.30,48 på 5000 meter under et stevne i belgiske Heusden lørdag kveld. 25-åringen kom rett fra fredagens stevne i Monaco, hvor han satte ny Norges rekord på 1500 meter. Lørdag klarte han også EM-kravet på 5000 meter.

  Filip Ingebrigtsen
  Foto: Jasper Jacobs / AFP
 • Koreas første fellesgull på 27 år

  Bordtennisduoen bestående av sørkoreanske Jang Woo-jin og nordkoreanske Cha Hyo Sim gikk helt til topps i en bordtennisturnering avholdt i Daejon. Ikke siden 1991 har et felles koreansk lag tatt gull i en idrett, også da i bordtennis. I april ble det holdt et toppmøte mellom landene hvor de lovet å øke sitt samarbeid innen sport.

  Foto: Hong Hae-in / AP
 • Sterk slutt sikret seier

  Spanske Omar Fraile sikret sin første etappeseier i Tour de France da han gikk til topps på den 14. etappen i årets utgave. På Belgias nasjonaldag så det lenge ut til at det skulle bli belgisk etappeseier, men Fraile ble for sterk opp monsterbakken.

  Tour de France
  Foto: Benoit Tessier / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
X Games Minneapolis
X Games Minneapolis -- Menn BMX Dirt Finale | Menn Motorcross Best Whip Finale | Menn Motocross Best Trick Finale | Menn Skateboard Big Air Finale