NRK Meny
Normal

Lagerbäck overrasket med Ødegaard-comeback

Mange ble lurt da Martin Ødegaard var på listen over U21-spillere, men så presenterte Lars Lagerbäck 18-åringen også i A-landslagstroppen.

Fotball: U-21 Norge - Tyskland (3-1)

COMEBACK: Martin Ødegaard er tilbake på A-landslaget i fotball.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Nå passer det veldig bra. Vi har større muligheter til å teste. Det stemte bra for både U21- og A-landslaget denne gangen, sa Lagerbäck om uttaket av Ødegaard.

Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .

DEBUTANT: Pål Alexander Kirkevold er for første gang med i A-landslagstroppen.

Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Martin Ødegaard er med på både A-landslaget og i U21-troppen. Han har ikke vært med A-landslaget siden mars 2016.

Gjør comeback

Dette er første gangen Ødegaard får være med i troppen siden Lagerbäck tok over jobben som landslagstrener etter Per-Mathias Høgmo i februar i år.

Også Morten Thorsby, Ødegaards lagkamerat i Heerenveen, er tatt ut til både A-landslaget og U21-troppen. U21-landslaget skal spille mot Irland på Marienlyst 14. november.

A-laget avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia (11. november) og Slovakia (14. november). Det er Makedonia-kampen som Ødegaard og Thorsby skal være med på.

– Tanken er at de skal spille. Hvis ikke hadde vi ikke hatt dem med. Men om de skal starte eller komme inn kan jeg ikke garantere, sa Lagerbäck.

Pressekonferanse med landslagssjef Lars Lagerbäck.

TILLIT: Landslagstrener Lars Lagerbäck gir Martin Ødegaard tillit til å spille på A-laget i fotball igjen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Kirkevold-debut

Med på A-landslaget er også, for første gang, Pål Alexander Kirkevold.

26-åringen har scoret 13 mål på 14 kamper for Hobro i den danske superligaen. Søndag feide han inn 1-1-utlikningen med en perle mot Sønderjyske.

– Han har utviklet seg gjennom høsten og vist kvaliteter. Det er en spiller vi gjerne vil møte, og vi vil se hva han duger til på dette nivået, sa landslagssjefen om Kirkevold.

– Det blir jo spennende for meg også. Jeg går dit med et åpent sinn og skal gjøre så godt jeg kan, og så blir det jo gøy å se hvordan nivået er og om jeg tar det, sa Kirkevold til NRK om Lagerbäcks uttalelse om ham.

Overveldende

Kirkevold satt i bilen på vei hjem fra trening og så ikke uttaket selv da meldingene begynte å tikke inn fra venner som ønsket å gratulere ham med debuten.

– Da skjønte jeg jo greia. Det er stort. Det kjennes overveldende ut på mange måter, sa landslagsdebutanten.

– Jeg håper jeg kan bidra med mål. Jeg vil vise at jeg har noe der å gjøre selvfølgelig og hjelpe laget til å kunne vinne kamper.

Skader og usikkerhet

Sander Berge og Tarik Elyounoussi er ikke med i landslagstroppen grunnet skader. I tillegg er det usikkerhet rundt landslagskaptein Stefan Johansen og PL-spiss Joshua King.

– Det er spørsmålstegn ved Stefan og Josh. Det er en beslutning vi tar senere i uken. Derfor har vi gardert oss opp og tatt ut 25 spillere, sa Lagerbäck.

Siste nytt

 • Sagosen og Myrhol på stjernelaget

  Sander Sagosen og Bjarte Myrhol er begge tatt ut på stjernelaget i inneværende sesongs mesterliga i håndball. Stjernelaget ble annonsert i forkant av helgens Final 4-sluttspill i Köln, der vinneren av årets mesterliga på herresiden skal kåres.

  Bjarte Myrhol
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Casper Ruud klar for French Open

  Casper Ruud vant den avgjørende kvalifiseringskamp mot franske Alexendre Muller. Med 2-0 i sett kunne Ruud slippe jubelen løs for avansement til første runde i French Open.

  Casper Ruud
  Foto: Vincent Thian / AP
 • Xavi blir værende i Qatar

  Tidligere Barcelona-spiller Xavi Hernández har skrevet under en ny toårskontrakt med Al-Sadd. Dermed blir den spanske 38-åringen værende i den qatarske ligaen til han fyller 40 år. Xavi har spilt for Al-Sadd siden 2015.

  SOCCER-SPAIN/ Barcelona's Messi celebrates his goal against Sevilla with teammate captain Hernandez during their Spanish first division soccer match at Nou Camp stadium in Barcelona
  Foto: GUSTAU NACARINO / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag