NRK Meny
Normal

Lagerbäck overrasket med Ødegaard-comeback

Mange ble lurt da Martin Ødegaard var på listen over U21-spillere, men så presenterte Lars Lagerbäck 18-åringen også i A-landslagstroppen.

Fotball: U-21 Norge - Tyskland (3-1)

COMEBACK: Martin Ødegaard er tilbake på A-landslaget i fotball.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

– Nå passer det veldig bra. Vi har større muligheter til å teste. Det stemte bra for både U21- og A-landslaget denne gangen, sa Lagerbäck om uttaket av Ødegaard.

Fotball menn, dansk eliteserie. Superliga. AC Horsens - Hobro IK .

DEBUTANT: Pål Alexander Kirkevold er for første gang med i A-landslagstroppen.

Foto: Frank Cilius / NTB scanpix

Martin Ødegaard er med på både A-landslaget og i U21-troppen. Han har ikke vært med A-landslaget siden mars 2016.

Gjør comeback

Dette er første gangen Ødegaard får være med i troppen siden Lagerbäck tok over jobben som landslagstrener etter Per-Mathias Høgmo i februar i år.

Også Morten Thorsby, Ødegaards lagkamerat i Heerenveen, er tatt ut til både A-landslaget og U21-troppen. U21-landslaget skal spille mot Irland på Marienlyst 14. november.

A-laget avslutter sesongen med bortekamper mot Makedonia (11. november) og Slovakia (14. november). Det er Makedonia-kampen som Ødegaard og Thorsby skal være med på.

– Tanken er at de skal spille. Hvis ikke hadde vi ikke hatt dem med. Men om de skal starte eller komme inn kan jeg ikke garantere, sa Lagerbäck.

Pressekonferanse med landslagssjef Lars Lagerbäck.

TILLIT: Landslagstrener Lars Lagerbäck gir Martin Ødegaard tillit til å spille på A-laget i fotball igjen.

Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix

Kirkevold-debut

Med på A-landslaget er også, for første gang, Pål Alexander Kirkevold.

26-åringen har scoret 13 mål på 14 kamper for Hobro i den danske superligaen. Søndag feide han inn 1-1-utlikningen med en perle mot Sønderjyske.

– Han har utviklet seg gjennom høsten og vist kvaliteter. Det er en spiller vi gjerne vil møte, og vi vil se hva han duger til på dette nivået, sa landslagssjefen om Kirkevold.

– Det blir jo spennende for meg også. Jeg går dit med et åpent sinn og skal gjøre så godt jeg kan, og så blir det jo gøy å se hvordan nivået er og om jeg tar det, sa Kirkevold til NRK om Lagerbäcks uttalelse om ham.

Overveldende

Kirkevold satt i bilen på vei hjem fra trening og så ikke uttaket selv da meldingene begynte å tikke inn fra venner som ønsket å gratulere ham med debuten.

– Da skjønte jeg jo greia. Det er stort. Det kjennes overveldende ut på mange måter, sa landslagsdebutanten.

– Jeg håper jeg kan bidra med mål. Jeg vil vise at jeg har noe der å gjøre selvfølgelig og hjelpe laget til å kunne vinne kamper.

Skader og usikkerhet

Sander Berge og Tarik Elyounoussi er ikke med i landslagstroppen grunnet skader. I tillegg er det usikkerhet rundt landslagskaptein Stefan Johansen og PL-spiss Joshua King.

– Det er spørsmålstegn ved Stefan og Josh. Det er en beslutning vi tar senere i uken. Derfor har vi gardert oss opp og tatt ut 25 spillere, sa Lagerbäck.

Siste nytt

 • Singh klar for Sarpsborg

  Den tidligere VIF-profilen Harmeet Singh er tilbake i norsk fotball. Midtbanespilleren signerte i dag en 1,5-årskontrakt med Sarpsborg.

  – Sarpsborg 08 har et lag der alle gir alt for hverandre. Et tøft og robust lag, sier Singh til sarpsborg08.no.

  Harmeet Singh
  Foto: Sarpsborg 08
 • Birkeland går stafetten

  Lars Helge Birkeland går inn på stafettlaget, sammen med brødrene Bø og Emil Hegle Svendsen. Det betyr at Erlend Bjøntegaard er vraket, til tross for at Bjøntegaard blant annet havnet på en kanonsterk femteplass på 10km sprint tidligere i OL.

  Vinter-OL. Olympiske leker i Pyeongchang 2018. Skiskyting menn.
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Positiv b-prøve for Krusjelnitskij

  Aleksandr Krusjelnitskijs b-prøve viser spor av meldonium. Det bekrefter Russlands olympiske komite i en pressemelding. Krusjelnitskij spilte for OURs lag i mixed curling, som tok bronse.

  Hvis laget nå diskvalifiseres, blir det norsk bronse.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Mester mot legende i vintersport