Lagerbäck om Ødegaards kanonsesong: – Vi glemmer hvor ung han er

Landslagssjef Lars Lagerbäck er imponert over det han har sett av sin unge stjerne denne sesongen.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Spania - Norge

POPULÆR: Det er ikke bare i Nederland Martin Ødegaard har gjort seg selv populær.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Martin Ødegaard har nettopp gjennomført sin beste klubbsesong noen sinne. På 31 kamper i den nederlandske Æresdivisjonen for Vitesse Arnheim har juvelen bidratt med åtte mål og ti målgivende pasninger.

De gode prestasjonene har ikke gått upåaktet hen: i tillegg til å bli inkludert i sesongens lag i Æresdivisjonen, ble han også kåret til årets spiller i Vitesse.

Lånekontrakten med Vitesse er i ferd med å gå ut, og en retur til Real Madrid har blitt snakket om. Dessuten har rykter om en overgang til ligamester Ajax florert på sosiale medier den siste tiden.

Martin Ødegaard, Vitesse

KANONSESONG: Martin Ødegaard har hatt sitt livs sesong i Vitesse Arnheim.

Foto: Olaf Kraak / AFP

Fornøyd landslagssjef

– Gjennom hele sesongen har han tatt steg, og utviklet seg godt, sier Lars Lagerbäck til NRK.

Landslagssjefen er ikke tvil om at Ødegaard har tatt steg denne sesongen, og sier han er begeistret av det unggutten har vist i Vitesse.

– Tallene taler for seg selv. Det er naturligvis positivt for Martin og Vitesse, men også for oss. Det er bra at han har begynt å prestere over tid, sier Lagerbäck og legger til:

– Vi glemmer ofte hvor ung han er. Det er ikke mange som er så unge som har kommet så langt som han. Jeg tror han bare kommer til å bli bedre.

EM-kvalifiseringskamp fotball herrer Norge - Sverige 3 - 3

POSITIV: Landslagssjefen er fornøyd med Ødegaards utvikling. Her fra 3-3-kampen mot Sverige.

Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

På spørsmål om hva Lagerbäck mener Ødegaard bør gjøre videre, vil ikke landslagssjefen gå i detalj. Han mener slike avgjørelser er noe hver enkelt spiller må ta stilling til selv, og påminner at det finnes mange faktorer bak et klubbytte.

– Spør han meg, så svarer jeg, men på generell basis kan jeg si at jeg synes at alle spillere bør strebe etter å spille i bedre ligaer og bedre klubber. Når det er sagt så må man være realistiske med tanke på trivsel, spilletid og den slags, sier han og legger til:

– Man skal ikke underdrive hvor viktig det er med trivsel.

– Tar mer initiativ

Selv om Ødegaard har vært i kanonform i Nederland denne sesongen, betyr det på ingen måte at han er garantert en plass i troppen til den kommende treningskampen mot Romania.

Lars Lägerback

OPTIMISTISK: Lägerback vil ikke synse om hva han synes Ødegaard bør gjøre videre, men tror 20-åringen bare kommer til å bli bedre.

Foto: Alberto Saiz / AP

Landslagssjefen estimerer at han har sett Ødegaard et femtentalls ganger denne sesongen, og sier han ser en utvikling i ungguttens spill.

– Før ville han gjerne sentre til nærmeste spiller, og så få ballen tilbake. Nå har han blitt større i spillet sitt og tar mer initiativ, sier Lagerbäck.

Han forklarer at 20-åringen har blitt bedre på å nyttiggjøre seg av lagkameratene.

– Han har alltid hatt bra spilleforståelse, men før var ballen mye nærme han. Han ser større deler av banen enn det han gjorde før.

Siste nytt

 • Verdensrekordholder mister VM

  Verdensrekordholderen på 1500-meter, Genzebe Dibaba (28) fra Etiopia, trekker seg fra VM i Doha. I en pressemelding hun har lagt ut på Instagram, forteller Dibaba at hun har fått diagnosen plantar fascitt, en fotskade som er relativt vanlig i friidrett. Hun pådro seg skaden under Diamond League-finalen i Zürich. Den tidligere verdensmesteren har verdens nest beste tid på 1500 neter i år.

  ATHLETICS-DIAMOND/LAUSANNE
  Foto: DENIS BALIBOUSE
 • Sa nei til Manchester City

  Bodø/Glimt sin Håkon Evjen skal ha takka nei til å spele for Manchester City. I staden valte han den nederlandske klubben AZ Alkmaar, skriv VG. – Eg er veldig nøgd med valet, sjølv om det var freistande med ein av verdas største klubbar, seier han til avisa. 19-åringen skreiv denne veka ein kontrakt på fire og eit halv år med AZ Alkmaar. Bodø/Glimt skal ha fått rundt 25 millionar kroner for Evjen.

  Bodø/Glimts Håkon Evjen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix
 • Atletico reddet poeng på overtid

  Juventus fikk en god start på årets mesterligasesong da de tok ledelsen 2–0 mot Atlético Madrid på bortebane, men hjemmelaget kom knallsterkt tilbake. Juan Cuadrado og Blaise Matuidi sørget en 2-0-ledelse til laget fra Torino, mens Stefan Savic reduserte til 2-1 20 minutter før full tid. På overtid sørget Hector Herrera for at det ble ett poeng til begge lagene i sesongdebuten. I den andre kampen i gruppen sørget Lokomotiv Moskva for en fin start på turneringen, da de slo Bayer Leverkusen 2–1 i Tyskland.

  X01622
  Foto: SUSANA VERA

Sendeplan

Kl. Program Kanal