Hopp til innhold

Lagerbäck og Ødegaard diskuterte «mediebiten»

Da Lars Lagerbäck og Martin Ødegaard møttes for første gang på treningsfeltet tirsdag formiddag, ble både økten i Skopje og mediene tema.

Fotballandslaget i Makedonia.

FØRSTE MØTE PÅ FELTET: Martin Ødegaard og Lars Lagerbäck snakket sammen på treningsfeltet i Skopje.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

18 år gamle Ødegaard deltok tirsdag på sin første landslagssamling siden våren 2016. Da fikk han sin niende og foreløpig siste landskamp i 2-0-seieren over Finland.

Mot Makedonia lørdag kommer nummer ti, og den første under Lars Lagerbäck. Svensken tok Ødegaard til siden på tirsdagens trening i Skopje for å slå av en prat.

– Det var ikke noe spesielt, men handlet litt om økten og litt om «mediebiten», forteller Ødegaard til NTB.

– Fikk du noen råd når det gjelder å håndtere all oppmerksomheten?

– Nei, ikke så mange råd. Jeg føler jeg klarer å håndtere det ganske bra. Jeg bruker ikke så mye energi på det, og klarer å stenge det litt ute.

Fem forfall

Lagerbäck hadde følgende å si om praten med 18-åringen han har fått spørsmål om ved hvert eneste uttak i sin periode som norsk landslagssjef:

– Jeg sjekket litt hva han syntes om forskjellige saker og hvordan det føltes. Det var ikke noe spesielt. Jeg går rundt og småprater med flere på feltet.

– Hva får dere med Ødegaard i denne troppen?

– Alle vet at det er en spennende spiller, og det blir interessant for meg å bli kjent med ham som person og på treningsfeltet.

Ødegaard

SIST KAMP: Ødegaards siste landskamp var mot Finland i mars 2016.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I Makedonia trener Norge uten Haitam Aleesami, Joshua King, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø og Omar Elabdellaoui som alle har meldt forfall. De fem er erstattet av Anders Trondsen og formsterke Ola Kamara.

– Det er ikke noe vondt som ikke har noe godt ved seg. Nå får vi større mulighet til å gi andre mer spilletid. Det er en liten tropp, men jeg tror det skal løse seg ganske bra om vi ikke får flere skader nå. Per nå er det ikke aktuelt å kalle inn flere.

Reiser etter Makedonia

Ødegaard og Morten Thorsby er tiltenkt spilletid mot Makedonia lørdag før de forlater samlingen og slutter seg til U21-troppen som spiller EM-kvalifiseringskamp mot Irland 14. november.

– Det er stort å være tilbake. Jeg har vært litt skuffet, men har god tid og stresser ikke så mye med dette, sier Ødegaard.

PS! Alexander Søderlund og Jo Inge Berget og trente ikke med laget tirsdag. Det gjorde heller ikke debutant Ola Kamara som ankommer Makedonia sammen med Ørjan Håskjold Nyland senere i kveld.

Siste nytt

  • Højlund punkterte kampen – reddet Manchester United

    Danske Rasmus Højlund avgjorde for Manchester United da han satte 4–2 mot Sheffield United etter fremspill av Bruno Fernandes.

    Portugiseren ble kampens store spiller for de rødkledde vertene.

    Han utlignet til 2-2 fra straffemerket etter en time, og 20 minutter senere knallet han inn 3–2 fra distanse.

    Før hvilen sto Fernandes også for frisparket som et par trekk senere ga Manchester Uniteds første utligning.

    Hjemmelaget dominerte banespillet tungt og kom til flere store sjanser, men gikk likevel til pause på 1-1.

    En fæl feilpasning fra vertenes keeper André Onana ga Jayden Bogle muligheten til å snappe ballen, gå på løp og score fra skrått hold.

    Ledelsen varte ikke lenge. Sju minutter senere stusset Harry Maguire inn utligningen.

    Tidlig i 2.-omgangen ble Old Trafford-publikummet rystet igjen. Ben Brereton Diaz sørget for at det sto 1-2 på lystavla etter fine Sheffield United-kombinasjoner.

    Manchester United tok seg opp til 6.-plassen med onsdagens seier. Klubben har kun vunnet to av sine åtte siste kamper i Premier League.

    Helst sist ligger Sheffield United med sine 16 poeng fra 34 kamper. Dert er ti poeng opp til riktig side av nedrykksstreken. (NTB/NRK)

    Britain Soccer Premier League
    Foto: Dave Thompson / AP
  • Skaslien og Nedregotten videre i curling-VM

    Det norske ekteparet Kristin Skaslien og Magnus Nedregotten vant sin sjette kamp på rad da Sveits ble slått 6-5 den blandede parturneringen i curling-VM.

    Tidligere onsdag slo de Italia 7-4. Dermed topper duoen gruppe A sammen med Sveits og er klar for utslagsrundene allerede før siste kamp i grunnspillet.

    Torsdag venter Spania, som ligger sist i gruppe A.

    Det gjelder å komme seg blant de tre beste i gruppen. Vinneren går direkte til semifinalen, mens to de to neste skal ut i utslagsrunde mot toer- og treerlagene fra gruppe B.

    Skaslien og Nedregotten spiller sitt første mesterskap sammen siden de tok sølv i Beijing-OL i 2022. (NTB)

    Nedregotten og Skaslien
    Foto: LILLIAN SUWANRUMPHA / AFP
  • Kolstad tok første stikk i semifinalen mot Drammen

    Kolstad gikk hardt ut på vei mot 32-26-seier over Drammen i lagenes første semifinalekamp i håndballsluttspillet.

    Seriemesteren ledet med fem mål i egen hall før DHK noterte sitt første. Bortsett fra en kort periode tidlig i 2.-omgangen ble duellen aldri spennende og Kolstad vant med seks mål.

    Semifinalen spilles i best av tre oppgjør. Kolstad kan avgjøre serien med borteseier mandag.

    Den andre semifinalen er mellom Elverum og ØIF Arendal.

    Kolstad er regjerende sluttspillmester. Inntil fjorårets finaletap hadde Elverum vunnet turneringen ni ganger på rad. (NTB)

    REMA1000-ligaen: Kolstad-Elverum 29–28.
    Foto: Ole Martin Wold / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal