NRK Meny
Normal

Lagerbäck og Ødegaard diskuterte «mediebiten»

Da Lars Lagerbäck og Martin Ødegaard møttes for første gang på treningsfeltet tirsdag formiddag, ble både økten i Skopje og mediene tema.

Fotballandslaget i Makedonia.

FØRSTE MØTE PÅ FELTET: Martin Ødegaard og Lars Lagerbäck snakket sammen på treningsfeltet i Skopje.

Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

18 år gamle Ødegaard deltok tirsdag på sin første landslagssamling siden våren 2016. Da fikk han sin niende og foreløpig siste landskamp i 2-0-seieren over Finland.

Mot Makedonia lørdag kommer nummer ti, og den første under Lars Lagerbäck. Svensken tok Ødegaard til siden på tirsdagens trening i Skopje for å slå av en prat.

– Det var ikke noe spesielt, men handlet litt om økten og litt om «mediebiten», forteller Ødegaard til NTB.

– Fikk du noen råd når det gjelder å håndtere all oppmerksomheten?

– Nei, ikke så mange råd. Jeg føler jeg klarer å håndtere det ganske bra. Jeg bruker ikke så mye energi på det, og klarer å stenge det litt ute.

Fem forfall

Lagerbäck hadde følgende å si om praten med 18-åringen han har fått spørsmål om ved hvert eneste uttak i sin periode som norsk landslagssjef:

– Jeg sjekket litt hva han syntes om forskjellige saker og hvordan det føltes. Det var ikke noe spesielt. Jeg går rundt og småprater med flere på feltet.

– Hva får dere med Ødegaard i denne troppen?

– Alle vet at det er en spennende spiller, og det blir interessant for meg å bli kjent med ham som person og på treningsfeltet.

Ødegaard

SIST KAMP: Ødegaards siste landskamp var mot Finland i mars 2016.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

I Makedonia trener Norge uten Haitam Aleesami, Joshua King, Stefan Johansen, Fredrik Midtsjø og Omar Elabdellaoui som alle har meldt forfall. De fem er erstattet av Anders Trondsen og formsterke Ola Kamara.

– Det er ikke noe vondt som ikke har noe godt ved seg. Nå får vi større mulighet til å gi andre mer spilletid. Det er en liten tropp, men jeg tror det skal løse seg ganske bra om vi ikke får flere skader nå. Per nå er det ikke aktuelt å kalle inn flere.

Reiser etter Makedonia

Ødegaard og Morten Thorsby er tiltenkt spilletid mot Makedonia lørdag før de forlater samlingen og slutter seg til U21-troppen som spiller EM-kvalifiseringskamp mot Irland 14. november.

– Det er stort å være tilbake. Jeg har vært litt skuffet, men har god tid og stresser ikke så mye med dette, sier Ødegaard.

PS! Alexander Søderlund og Jo Inge Berget og trente ikke med laget tirsdag. Det gjorde heller ikke debutant Ola Kamara som ankommer Makedonia sammen med Ørjan Håskjold Nyland senere i kveld.

Siste nytt

 • Harsem vant prologen i Planica

  Kathrine Harsem gikk fortest av samtlige på lørdagens sprintprolog i Planica. Hun var 59 hundredeler raskere enn Stina Nilsson, som ble nummer to.

  Fem av seks norske er klare for kvartfinale. Thea Krokan Murud ble nummer 31 i prologen, og røk ut.

  Ski NM Gåsbu 2018.
  Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
 • Lundbys superhopp holdt ikke

  Maren Lundby leverte konkurransens lengste hopp på 95,5 meter i kvinnenes lagkonkurranse i Zao lørdag.

  Norge endte likevel på femteplass, 124,6 poeng bak Japan, som vant på hjemmebane. Slovenia tok andreplassen, mens Russland ble nummer tre.

  Japan Ski Jump World Cup Maren Lundby
  Foto: Nobuki Ito / AP
 • Norge på sjetteplass i Zao

  Det norske laget er et stykke bak teten etter 1. omgang av kvinnenes laghopp i Zao. Anniken Mork hoppet kun 69,5 meter som Norges andrehopper, og gjorde at Norge tapte mye til teten.

  Japan leder med 373,8 poeng. Norge er 76,5 poeng bak.

  Lundby
  Foto: Felix Kastle / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Ski Classics: La Diagonela
Ski Classics: La Diagonela
V-cup kombinert: Hopp
V-cup alpint: Utfor, menn
Vinterstudio
Ski Classics: La Diagonela
Vinterstudio
V-cup alpint: Utfor menn
V-cup alpint: Utfor menn
EM kunstløp: Isdans
V-cup kombinert: 10 km langrenn