Lagerbäck nekter spillerne familiebesøk

SANDVIKA (NRK): Lars Lagerbäck innfører nå de samme reglene hos Norge som førte til at Zlatan Ibrahimovic ble sendt hjem fra landslagssamling i 2006.

VM-kvalifisering fotball

KLARE REGLER: Lars Lagerbäck har innført tre enkle regler på landslaget.

Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

– Vi har tre enkle regler ved siden av banen, sier Lars Lagerbäck, som ramset opp de klare kravene på onsdagens pressekonferanse i Sandvika.

 • Spillerne skal være på hotellet mellom kveldsmaten og frokosten.
 • Landslagssjefen vil verken ha gjester på lagets private områder på hotellet eller på rommene.
 • Ingen partnere/venner, familie eller agenter etc. skal bo på spillerhotellet.

Sosiale media

Lagerback vil rett og slett at spillere og støtteapparatet skal omgås mest mulig med hverandre under landslagssamlingen.

I tillegg har han gitt klar beskjed om at han ikke ville ha «dumme bilder» og skriverier på sosiale medier som Instagram og Facebook.

Den ferske landslagssjefen vil at spillerne skal bruke sunn fornuft så mye som mulig.

Samtidig understreker han at han ikke kan nekte familie og spilleragenter å sjekke inn på hotellet.

– Jeg kan ikke forby det. Men jeg vil at spillerne styrer unna det så mye som mulig. Om en agent vil bo på hotellet, kan jeg ikke nekte det, fordi vi eier jo ikke hotellet. Ellers hadde vi gjort det forbudt, fortsetter Lagerbäck.

Lars Lagerbäck og Zlatan

TURBULENT: Lars Lagerbäck kastet Zlatan Ibrahimovic ut av den svenske troppen etter et regelbrudd i 2006. Her før VM-sluttspillet i Tyskland samme år.

Foto: JOERG SARBACH / AP

Kastet ut Zlatan

Så langt har spillerne fulgt reglene, bekrefter Lagerbäck på spørsmål fra TV2.

– Jeg har bare hatt ett regelbrudd mens jeg har vært trener for et landslag, svarer Lagerbäck.

Den gangen var 68-åringen sjefen for det svenske landslaget og det var en superstjerne som fikk merke Lagerbäcks «vrede».

I 2006 ble tre landslagsspillere, deriblant Zlatan Ibrahimovic, sendt hjem fra den svenske troppen. Årsaken var en bytur, og at spillerne brøt med Lagerbäcks regler om innetid klokken 23.00.

Som følge av dette nektet Zlatan å spille to EM-kvalifiseringskamper mot Island og Spania.

– Jeg er ganske trøtt av den historien. Vi jobbet med veldig få regler med Sverige, og gjør det også nå. Den gangen var det tre personer som gikk ut, og har du én regel, så må det få en konsekvens. Man kan diskutere om det var en bra beslutning eller ikke, da valgte vi at de ikke fikk være med i neste kamp, sier Lagerbäck til NRK.

– Deretter var de velkomne tilbake igjen, fortsetter han.

Aksepterer

Bjørn Maars Johnsen og Stefan Johansen

AKSEPT: Landslagskaptein Stefan Johansen har ingen problemer med Lagerbäcks regler. Bjørn Maars Johnsen (t.v.)

Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Så langt er det ingen spillere hos Norge som står i fare for å bli kastet ut av troppen.

– Det er ingen av spillerne som har problem med reglene. Vi er på jobb, og skal være samlet og konsentrere oss om kampen, sier lagkaptein Stefan Johansen.

Mats Møller Dæhli er aktiv på sosiale medier og oppdaterer jevnlig sin Instagram-profil.

– Når du spiller for Norge må du tenke over hva du skriver og hva du gjør, og det har vi fått beskjed om. Dette er enkle regler å forholde seg til, sier Møller Dæhli til NRK.

Siste nytt

 • Reitan slo tilbake i Australia

  Etter å ha falt fra en delt ledelse til en 35.-plass under den andre runden av europatourturneringen ISPS Handa World Super 6 Perth, spilte Kristoffer Reitan seg opp igjen. Nordmannen endte som nummer tre etter slagspillet, klarte cuten, og er klar for turneringens siste dag. Der vil de spille fem vinn eller forsvinn-matcher.

  US Open Golf
  Foto: Carolyn Kaster / AP
 • Kristoff med seier i Oman

  Alexander Kristoff kunne innkassere sesongens første seier da han vant den første etappen i Tour of Oman. UAE-rytteren Kristoff henviste Bryan Coquard og Nacer Bouhanni til annen- og tredjeplassen i spurten på den 138,5 kilometer lange etappen.

  CYCLING-FRANCE/
  Foto: BENOIT TESSIER / Reuters
 • Første verdenscupseier

  Vetle Sjåstad Christiansen tok sin første verdenscupseier i karrieren, under sprinten fra amerikanske Soldier Hollow. 26-åringen kjempet en innbitt kamp med Simon Desthieux, men tok franskmannen med 1,3 sekunder. Johannes Thingnes Bø fikk fire bom på den stående skytingen, men kjempet seg inn til en femteplass.

  Sjåstad Christiansen.
  Foto: Heiko Junge / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal