Lagerbäck kritisk til ineffektive Norge: – Det er ikke bra nok

OSLO/NIKOSIA (NRK): Norge trenger dobbelt så mange avslutninger for å skåre enn sine argeste rivaler Bulgaria. Både landslagssjefen og spillerne innrømmer at de er for dårlige foran mål.

Nasjonsliga Kypros mot Norge.

FORTVILER: Lars Lagerbäck mener Norge er for ineffektive foran mål.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er ikke bra nok, sier Lars Lagerbäck når NRK ber han beskrive lagets effektivitet foran mål.

For tallenes tale er klar. Norge er det minst effektive laget i sin gruppe i nasjonsligaen. Etter fem kamper så har landslaget avsluttet 67 ganger, som kun har resultert i fem mål. Det gir et snitt på 13,4 avslutninger per skåring.

Til sammenligning skårer Bulgaria på nesten hvert syvende skudd. Det kan bli avgjørende når tabellen telles opp til slutt.

– Vi har skapt mange sjanser, og ikke skåret nok. Vi må absolutt være mer effektive, innrømmer Mohamed Elyounoussi.

Norge kan tape på målforskjell

Mangel på effektivitet kan nemlig bli en veldig avgjørende faktor i innspurten i nasjonsligaen. Før siste runde, hvor Norge møter Kypros, er landslaget helt likt med Bulgaria. Skulle begge lagene vinne sin siste kamp blir målforskjell avgjørende.

Omar Elabdellaoui er klar på at Norge ikke har råd til å brenne de store sjansene hvis de skal henge med på internasjonalt toppnivå.

– Noen av de mulighetene vi har hatt er ganske store. Det er muligheter man må sette på internasjonalt nivå.

Han får støtte av landslagssjefen som mener prestasjonen er nært sagt perfekt fram til motstanderens 16 meter.

– Vi har kontrollert kampene, og spilt veldig bra. Vi kan nesten ikke spille bedre frem til boksen. Vi må bli smartere der.

– Mangler en type som Solskjær

Lars Lagerbäck har terpet på avslutninger i oppkjøringen til kampen mot Kypros i håp om å løse effektivitetsproblemet.

– Vi har jobbet med det på forrige samling, og på denne samlingen. Vi har gjort noen øvelser for å få bedre bevegelse i boksen, og så kommer vi til å vise noen klipp fra forrige kamp, for å få bedre effektivitet.

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener landslaget mangler en måltyv. Han tror ikke det holder å terpe avslutninger på trening.

– Det er ikke så lett å bare si til folk at de skal skåre på sjansen, men vi mangler en type som Solskjær som er en effektiv og livsfarlig spiss, med nese for mål.

Men landslagssjefen er ikke enig med NRKs ekspert. Lagerbäck mener inefektiven er en byrde som henger på hele lagets skuldre.

– Det er lett å stirre seg blind på spissene, men det handler også om hvilken service de får. Det her er et problem som hele laget deler. Det handler ikke bare om spissene. De forsøker, sier svensken.

Siste nytt

 • Satte norsk rekord

  Ingeborg Vassbakk Løyning forbedret sin norske rekord på 100 m rygg i svømme-VM med 1.00,35 i semifinalen. Det holdt likevel bare til 15. beste tid av de to semifinaleheatene. Hun måtte svømt på 58,98 for å kunne tatt seg til finalen.

  Pressetreff med VM-troppen i svømming
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Nautnes klar for LSK

  Arna-Bjørnar-spiller Emilie Nautnes er klar for LSK. Den 20 år gamle angrepsspilleren har skrevet under på en toårskontrakt. – Etter mange interessenter, mye tankevirksomhet og mange gode tilbud i inn- og utland, falt valget på LSK, sier agent Nils Christiansen.

  Vennskapskamp fotball, kvinner: Norge - Moss JR
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix
 • Rosenborg kan få svensk motstander

  Dersom Rosenborg tar seg videre til 3. kvalifiseringsrunde i mesterligaen, venter enten slovenske Maribor eller svenske AIK. Først må trønderne slå ut de hviterussiske mesterne BATE Borisov. Første kamp mot hviterusserne spilles onsdag.

  RBKs Anders Konradsen jubler for 1-0 i mesterligakvalifiseringen mot Linfield
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal