Lagerbäck kritisk til ineffektive Norge: – Det er ikke bra nok

OSLO/NIKOSIA (NRK): Norge trenger dobbelt så mange avslutninger for å skåre enn sine argeste rivaler Bulgaria. Både landslagssjefen og spillerne innrømmer at de er for dårlige foran mål.

Nasjonsliga Kypros mot Norge.

FORTVILER: Lars Lagerbäck mener Norge er for ineffektive foran mål.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er ikke bra nok, sier Lars Lagerbäck når NRK ber han beskrive lagets effektivitet foran mål.

For tallenes tale er klar. Norge er det minst effektive laget i sin gruppe i nasjonsligaen. Etter fem kamper så har landslaget avsluttet 67 ganger, som kun har resultert i fem mål. Det gir et snitt på 13,4 avslutninger per skåring.

Til sammenligning skårer Bulgaria på nesten hvert syvende skudd. Det kan bli avgjørende når tabellen telles opp til slutt.

– Vi har skapt mange sjanser, og ikke skåret nok. Vi må absolutt være mer effektive, innrømmer Mohamed Elyounoussi.

Norge kan tape på målforskjell

Mangel på effektivitet kan nemlig bli en veldig avgjørende faktor i innspurten i nasjonsligaen. Før siste runde, hvor Norge møter Kypros, er landslaget helt likt med Bulgaria. Skulle begge lagene vinne sin siste kamp blir målforskjell avgjørende.

Omar Elabdellaoui er klar på at Norge ikke har råd til å brenne de store sjansene hvis de skal henge med på internasjonalt toppnivå.

– Noen av de mulighetene vi har hatt er ganske store. Det er muligheter man må sette på internasjonalt nivå.

Han får støtte av landslagssjefen som mener prestasjonen er nært sagt perfekt fram til motstanderens 16 meter.

– Vi har kontrollert kampene, og spilt veldig bra. Vi kan nesten ikke spille bedre frem til boksen. Vi må bli smartere der.

– Mangler en type som Solskjær

Lars Lagerbäck har terpet på avslutninger i oppkjøringen til kampen mot Kypros i håp om å løse effektivitetsproblemet.

– Vi har jobbet med det på forrige samling, og på denne samlingen. Vi har gjort noen øvelser for å få bedre bevegelse i boksen, og så kommer vi til å vise noen klipp fra forrige kamp, for å få bedre effektivitet.

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener landslaget mangler en måltyv. Han tror ikke det holder å terpe avslutninger på trening.

– Det er ikke så lett å bare si til folk at de skal skåre på sjansen, men vi mangler en type som Solskjær som er en effektiv og livsfarlig spiss, med nese for mål.

Men landslagssjefen er ikke enig med NRKs ekspert. Lagerbäck mener inefektiven er en byrde som henger på hele lagets skuldre.

– Det er lett å stirre seg blind på spissene, men det handler også om hvilken service de får. Det her er et problem som hele laget deler. Det handler ikke bare om spissene. De forsøker, sier svensken.

Siste nytt

 • Brann uten poeng mot Kristiansund

  Brann måtte dra hjem til Bergen uten poeng etter at Kristiansund slo bergenserne 1-0 i Eliteserien søndag. Det var Amahl Pellegrino som scoret kampens eneste mål. Dermed har begge lag 32 poeng etter 21 kamper. Brann er på 5.-plass på tabellen, mens Kristiansund følger på plassen bak.

  Resultater andre kamper: Bodø/Glimt – Stabæk 3-3, Haugesund – Mjøndalen 0-0, Molde – Tromsø 3-0, Strømsgodset – Ranheim 1-0, Viking – Odd 2-0.

  Eliteserien fotball 2019, Kristiansund - Brann.
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Sterk PGA-avslutning av Hovland

  Viktor Hovland avsluttet PGA-turneringen i West Virginia med en knallsterk 64-runde. Det plasserte ham på 5.-plass da han var ferdig med sin runde. Et par timer senere var han nede på delt 8.-plass. Det er flere spillere som ikke er ferdig med sin runde.

  Viktor Hovland
  Foto: Jonathan Ferrey / AFP
 • Stabæk kapret poeng mot Glimt

  Stabæk var heldige og effektive på bortebane i Eliteserien søndag. Det holdt til 3-3 borte mot gulljagende Bodø/Glimt. Ettersom Molde vant hjemme mot Tromsø, ligger Bodø/Glimt nå tre poeng bak serielederen.

   Bodø/Glimts Patrick Berg og Stabæks Emil Bohinen
  Foto: Mats Torbergsen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal