Hopp til innhold

Lagerbäck kritisk til ineffektive Norge: – Det er ikke bra nok

OSLO/NIKOSIA (NRK): Norge trenger dobbelt så mange avslutninger for å skåre enn sine argeste rivaler Bulgaria. Både landslagssjefen og spillerne innrømmer at de er for dårlige foran mål.

Nasjonsliga Kypros mot Norge.

FORTVILER: Lars Lagerbäck mener Norge er for ineffektive foran mål.

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

– Det er ikke bra nok, sier Lars Lagerbäck når NRK ber han beskrive lagets effektivitet foran mål.

For tallenes tale er klar. Norge er det minst effektive laget i sin gruppe i nasjonsligaen. Etter fem kamper så har landslaget avsluttet 67 ganger, som kun har resultert i fem mål. Det gir et snitt på 13,4 avslutninger per skåring.

Til sammenligning skårer Bulgaria på nesten hvert syvende skudd. Det kan bli avgjørende når tabellen telles opp til slutt.

– Vi har skapt mange sjanser, og ikke skåret nok. Vi må absolutt være mer effektive, innrømmer Mohamed Elyounoussi.

Norge kan tape på målforskjell

Mangel på effektivitet kan nemlig bli en veldig avgjørende faktor i innspurten i nasjonsligaen. Før siste runde, hvor Norge møter Kypros, er landslaget helt likt med Bulgaria. Skulle begge lagene vinne sin siste kamp blir målforskjell avgjørende.

Omar Elabdellaoui er klar på at Norge ikke har råd til å brenne de store sjansene hvis de skal henge med på internasjonalt toppnivå.

– Noen av de mulighetene vi har hatt er ganske store. Det er muligheter man må sette på internasjonalt nivå.

Han får støtte av landslagssjefen som mener prestasjonen er nært sagt perfekt fram til motstanderens 16 meter.

– Vi har kontrollert kampene, og spilt veldig bra. Vi kan nesten ikke spille bedre frem til boksen. Vi må bli smartere der.

– Mangler en type som Solskjær

Lars Lagerbäck har terpet på avslutninger i oppkjøringen til kampen mot Kypros i håp om å løse effektivitetsproblemet.

– Vi har jobbet med det på forrige samling, og på denne samlingen. Vi har gjort noen øvelser for å få bedre bevegelse i boksen, og så kommer vi til å vise noen klipp fra forrige kamp, for å få bedre effektivitet.

NRKs fotballekspert Morten Morisbak Skjønsberg mener landslaget mangler en måltyv. Han tror ikke det holder å terpe avslutninger på trening.

– Det er ikke så lett å bare si til folk at de skal skåre på sjansen, men vi mangler en type som Solskjær som er en effektiv og livsfarlig spiss, med nese for mål.

Men landslagssjefen er ikke enig med NRKs ekspert. Lagerbäck mener inefektiven er en byrde som henger på hele lagets skuldre.

– Det er lett å stirre seg blind på spissene, men det handler også om hvilken service de får. Det her er et problem som hele laget deler. Det handler ikke bare om spissene. De forsøker, sier svensken.

Siste nytt

  • Helseth og Kavlie rett til finale i ro-EM

    Thea Helseth og Inger Kavlie rodde Norges dobbeltsculler til heatseier og booket finaleplass på EMs første dag.

    Den nykomponerte duoen fikk tiden 6.51,81 og vant det andre heatet med over ett sekunds margin på Romania.

    Resultatet betyr at Helseth og Kavlie slipper å ro oppsamling og kan se fram mot søndagens A-finale i ungarske Szeged.

    Nylig var Helseth på pallen med Jenny Rørvik i verdenscupen, men i EM ble Rørvik byttet ut med Kavlie. Trioen kjemper om to plasser i båten i OL. (NTB)

    sq1_1fpr_pQ
    Foto: NTB
  • TV 2: Patrick Thoresen sier ja til å spille for Norge i ishockey-VM

    Det bekrefter hovedpersonen selv til TV 2.

    Thoresen sier han og landslagssjef Tobias Johansson har hatt tett kontakt den siste tiden.

    – Det har tent en liten glød i meg. Jeg kjente for to, tre år siden at jeg var ferdig med landslaget og at jeg hadde gjort mitt. Men nå har jeg har hatt en veldig god sesong i en alder av 40, og når landslagsledelsen ser noe i meg, og sier jeg kan bidra med noe både på og utenfor isen, så vekker det noen følelser jeg trodde var borte, sier han til TV 2..

    Thoresen ga seg på landslaget før VM i 2022, men har nå snudd.

    Patrick Thoresen
    Foto: Carina Johansen / NTB
  • Tenåring pågrepet etter terrormelding mot Paris-OL – ville dø som en martyr

    En 16 år gammel gutt har blitt arrestert i Frankrike etter at han skal ha planlagt en terrordåd under OL i Paris.

    Tenåringen skal ha fremmet et budskap i sosiale medier om at han ved hjelp av et selvmordsbelte ønsket å dø som en martyr under de olympiske lekene i Frankrike denne sommeren. Gutten skal ha truet med å sprenge seg selv i luften.

    16-åringen ble arrestert tirsdag som følge av terrormeldingen, ifølge AFP. Deretter skal det ha blitt iverksatt etterforskning av saken.

    Under en ransaking av foreldrenes hjem ble det oppdaget håndskrevne papirer der tenåringen hadde lovet troskap til den islamske staten, har en politikilde sagt til AFP. Den samme kilden har informert om at tenåringen skal ha innrømmet å ha planlagt en terrorhandling ved hjelp av pistol eller selvmordsbelte.

    Arbeidet med å fastslå tenåringens eksakte intensjoner pågår fortsatt. Frankrikes sikkerhetstjeneste (DGSI) gjennomfører en etterforskning.

    Frankrike er vertskap for de olympiske lekene i Paris fra 26. juli til 11. august. I mars hevet regjeringen beredskapsnivået til det høyeste nivået.

    (©NTB)

    BFo3Dgwqg8I
    Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal