NRK Meny
Normal

Lagerbäck forsøkte ikke å overtale «avhopperne»

LONDON (NRK): Lars Lagerbäck ringte Per Ciljan Skjelbred da kapteinen annonserte at han gir seg på landslaget, men operasjon overtalelse ble aldri iverksatt.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

RINGTE SKJELBRED: Lars Lagerbäck på vei av Fulhams treningsfeltet der Norge øver foran møtet med Nord-Irland. Til høyre assistent Per Joar Hansen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Nei, svarer Lagerbäck kontakt på NRKs spørsmål om han forsøkte å overtale Per Ciljan Skjelbred og/eller Alexander Tettey til å fortsette på landslaget.

Kun tre uker etter at svensken hadde sin første arbeidsdag som norsk landslagssjef, kom beskjeden om at kaptein Skjelbred (29) manglet motivasjon og ville prioritere familien i fremtiden.

En drøy uke senere, og fortsatt før Lagerbäck rakk å ta ut sin første tropp, var det Norwich-spiller Alexander Tettey som takket for seg med begrunnelsen at kroppen ikke tålte belastningen med klubb- og landslagsfotball.

– Jeg snakket med Per, men ikke Tettey. Da jeg hørte grunnen hans, og den medisinske gruppen fortalte meg at han hadde slitt lenge og ikke kunne trene for fullt på samlinger, kjente jeg at det var en forklaring man ikke trengte å diskutere. Men uansett om det hadde vært motsatt tror jeg ikke på overtale spillere om de sier nei, sier Lagerbäck.

Velkommen tilbake

Skjelbred var kaptein under Per-Mathias Høgmo, og den nye sjefen uttalte i februar at Hertha Berlin-spilleren var med i fremtidsplanen og også er velkommen tilbake om lysten skulle melde seg.

– Jeg ringte til Per siden hans avgjørelse handlet mer om private årsaker. Jeg ville høre hvordan han så på saken og om det var noe annet.

BORTE: Skjelbred og Tettey (t.h.) jubler for sistnevntes scoring borte mot Italia høsten 2015.

Foto: Andrew Medichini / AP

Men du forsøkte ikke å overtale noen av dem til å fortsette?

– Nei, jeg forsøker aldri å overtale noen. Jeg tror ikke på det.

Johansen ringte Skjelbred

På onsdagens trening på Fulhams anlegg i London presenterte Lagerbäck midtbanespiller Stefan Johansen som landslagets nye kaptein.

Finnmarkingen fortalte på en pressekonferanse noen timer senere at han selv snakket med Skjelbred da han annonserte sin landslagsexit.

– Han følte han hadde lite tid til familien, og det er en avgjørelse man må respektere. Det er selvfølgelig et stort tap for oss siden han er en fantastisk fotballspiller og en fantastisk person utenfor banen, men valget er tatt og vi kan ikke fokusere for mye på ting som har skjedd, sier Johansen.

Siste nytt

 • Ny remis for Carlsen

  For andre dag på rad tok sjakkspelar Magnus Carlsen eit halvt poeng med svarte brikker i Sinquefield Cup. Partiet mot Vishy Anand enda i remis. Carlsen hadde tidleg eit lite overtak, men etter kvart jamna partiet seg ut.

  Magnus Carlsen
  Foto: Patrick Huerlimann / AP
 • PSV på vei, Benfica sliter

  To tidligere serievinnercupvinnere skaffet seg vidt forskjellig utgangspunkt i mesterliga-kvaliken tirsdag kveld.

  PSV vant 3-2 borte mot BATE Borisov etter scoringer av Gastón Pereiro, Hirving Lozano og Donyell Malen, mens Benfica bare klarte 1-1 hjemme mot greske PAOK.

  Salzburg, uten skadde Fredrik Gulbrandsen (lår), spilte 0-0 borte mot Røde Stjerne i Beograd

  Lozano
  Foto: Sergei Grits / AP
 • Poengtap for Mjøndalen

  Opprykksjagende Mjøndalen måtte nøye seg med 1-1 hjemme mot Åsane i 1. divisjon fotball tirsdag. Dermed klarte ikke serietreeren å ta tilbake annenplassen på tabellen.

  Mjøndalen kjemper for opprykk til Eliteserien. Søndag ble Vegard Hansens gutter passert av Viking.

  NM fotball menn, 4. runde: Mjøndalen - Haugesund
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
NM fotball: Røa - Arna Bjørnar
Sport i dag
Cupen: Kvartfinale, LSK Kvinner - Vålerenga
Cupen, kvartfinale: LSK Kvinner-Vålerenga