NRK Meny
Normal

Lagerbäck forsøkte ikke å overtale «avhopperne»

LONDON (NRK): Lars Lagerbäck ringte Per Ciljan Skjelbred da kapteinen annonserte at han gir seg på landslaget, men operasjon overtalelse ble aldri iverksatt.

Norges fotballandslag med preekamp i London.

RINGTE SKJELBRED: Lars Lagerbäck på vei av Fulhams treningsfeltet der Norge øver foran møtet med Nord-Irland. Til høyre assistent Per Joar Hansen. FOTO: NTB SCANPIX

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Nei, svarer Lagerbäck kontakt på NRKs spørsmål om han forsøkte å overtale Per Ciljan Skjelbred og/eller Alexander Tettey til å fortsette på landslaget.

Kun tre uker etter at svensken hadde sin første arbeidsdag som norsk landslagssjef, kom beskjeden om at kaptein Skjelbred (29) manglet motivasjon og ville prioritere familien i fremtiden.

En drøy uke senere, og fortsatt før Lagerbäck rakk å ta ut sin første tropp, var det Norwich-spiller Alexander Tettey som takket for seg med begrunnelsen at kroppen ikke tålte belastningen med klubb- og landslagsfotball.

– Jeg snakket med Per, men ikke Tettey. Da jeg hørte grunnen hans, og den medisinske gruppen fortalte meg at han hadde slitt lenge og ikke kunne trene for fullt på samlinger, kjente jeg at det var en forklaring man ikke trengte å diskutere. Men uansett om det hadde vært motsatt tror jeg ikke på overtale spillere om de sier nei, sier Lagerbäck.

Velkommen tilbake

Skjelbred var kaptein under Per-Mathias Høgmo, og den nye sjefen uttalte i februar at Hertha Berlin-spilleren var med i fremtidsplanen og også er velkommen tilbake om lysten skulle melde seg.

– Jeg ringte til Per siden hans avgjørelse handlet mer om private årsaker. Jeg ville høre hvordan han så på saken og om det var noe annet.

BORTE: Skjelbred og Tettey (t.h.) jubler for sistnevntes scoring borte mot Italia høsten 2015.

Foto: Andrew Medichini / AP

Men du forsøkte ikke å overtale noen av dem til å fortsette?

– Nei, jeg forsøker aldri å overtale noen. Jeg tror ikke på det.

Johansen ringte Skjelbred

På onsdagens trening på Fulhams anlegg i London presenterte Lagerbäck midtbanespiller Stefan Johansen som landslagets nye kaptein.

Finnmarkingen fortalte på en pressekonferanse noen timer senere at han selv snakket med Skjelbred da han annonserte sin landslagsexit.

– Han følte han hadde lite tid til familien, og det er en avgjørelse man må respektere. Det er selvfølgelig et stort tap for oss siden han er en fantastisk fotballspiller og en fantastisk person utenfor banen, men valget er tatt og vi kan ikke fokusere for mye på ting som har skjedd, sier Johansen.

Siste nytt

 • Seier for Sagosen og PSG

  Sander Sagosens klubb Paris-Saint Germain leverte en glimrende 1. omgang og vant den første kvartfinalen i mesterligaen over polske Kielce 34-28. Til pause ledet laget hele 22-10. Sagosen noterte seg med to scoringer.

  HANDBALL-FRA-D1-MONTPELLIER-PARIS
  Foto: SYLVAIN THOMAS / AFP
 • Tap for ishockeylandslaget

  Etter gårsdagens seier for det norske ishockeylandslaget mot Sveits slo i dag sveitserne tilbake og vant 3–0.

  Neste helg vil det norske laget spille to kamper mot Hviterussland som en siste oppkjøring til VM i Danmark i mai.

  Switzerland Hockey
  Foto: Samuel Golay / AP
 • Tredje strake remis for Carlsen

  Magnus Carlsen spilte sin tredje strake remis i Shamkir-turneringen i sjakk i Aserbajdsjan.

  Han møtte hjemmehåpet Rauf Mamedov med svarte brikker lørdag.

  I morgen møter Carlsen Timour Radjabov i turneringen som avsluttes neste helg.

  Magnus Carlsen og Hikaru Nakamura
  Foto: Berit Roald / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal