Lagerbäck forlenger: – Håper de ikke angrer

Landslagssjef Lars Lagerbäck forlenger kontrakten til 2022. Både han og assistent Per Joar Hansen blir med videre uavhengig av om det blir et eventuelt EM til sommeren.

Euro 2020 Qualifier - Group F - Malta v Norway

FORTSETTER: Helt til 2022 får vi se Lars Lagerbäck på trenerbenken til Norge.

Foto: Darrin Zammit Lupi / Reuters

– Med en positiv arbeidsgiver, støtteapparat og spillertropp var det vanskelig å si nei. Jeg trives veldig bra i jobben og fotballmessig er det en lovende gruppe som har store muligheter for å fortsette utviklingen, sier Lars Lagerbäck.

Svensken tok over Norge 1. februar 2017.

Målet er å kvalifisere oss for EM-sluttspillet og deretter VM-sluttspillet i 2022, sier han.

Sander Berge og Håland

EM-KAMPEN: Neste mulighet for Norge-jubel er mot Serbia i mars.

Foto: Terje Pedersen / Terje Pedersen

Kontraktene til Lagerbäck og Per Joar Hansen gjelder ut den kommende VM-kvalifiseringen med forlengelse til VM 2022 om Norge kvalifiserer seg.

Positiv spillergruppe avgjørende

71 år gamle Lagerbäck har tidligere sagt at alderen talte imot en forlengelse. På dagens pressekonferanse på Ullevaal snakket han også om dette.

– Jeg må være realist når det gjelder min alder, men NFF er klare til å ta sjansen på at jeg fortsetter å være «frisk og kry».

Til fotballandslagets facebookside sier han dette om at han nå forlenger:

– Årsaken til at jeg ønsker å fortsette er at spillerne og støtteapparatet har vært positive. Det føles veldig stimulerende å fortsette når du ser på spillergruppa. Jeg håper de ikke angrer seg i etterkant.

Ikke vært andre i bildet

Fotballpresident Terje Svendsen fikk også spørsmål på Ullevål i dag om forbundet hadde hatt andre kandidater til jobben. Han var klar og tydelig i sitt svar.

– Nei. Lars har dokumentert sportslig framgang og lederegenskaper vi får tilbakemeldinger fra spillergruppe og støtteapparat på. Han har en unison støtte fra gruppa.

Har hatt suksess med andre

Svensken har ledet Sverige til fem sluttspill og Nigeria til ett. Han ledet også Island til nasjonens første mesterskap noensinne. Etter at han tok over Norge, har laget klatret fra 81. til 44. plass på FIFA-rankingen.

Nå ser han et potensial i Norge som motiverer ham.

– Det er et ungt lag, det er et lag som jeg og Perry kan utvikle enda mer. En veldig spennende jobb som trener, ikke minst på grunn av den unge spillergruppa. De yngre spillerne skal jo bare bli bedre.

Lagerbäck og Håland

SUPERTALENT: Erling Braut Haaland er en av de unge spillerne Lars Lagerbäck blir motivert av å jobbe med.

Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix

Han sier også at kontinuiteten er viktig for landslaget.

– Jeg tror jo også kontinuitet er viktig for et landslag når man har lite tid sammen for å utvikle spillet vårt og bli enda bedre i ulike deler av spillet.

Fokus på nasjonsliga-sluttspill

For å gå til sommerens EM-sluttspill må Norge først slå Serbia i mars og så eventuelt vinneren av Skottland-Island. Det er første fokus for en offensiv landslagstrener.

– Vi skal opp et hakk nå og kvalifisere oss til EM. Nå skal vi fokusere mest på det som skal skje i mars og forberede oss så godt vi kan, slik at vi kan vinne to kamper og få oppleve et EM-sluttspill. Så er det jo VM som gjelder.

– Hva tror du om sjansene våre mot Serbia?

– Det er en tøff motstand, kanskje den sterkeste i hele gruppa av 16 playoff-nasjoner. Men, jeg synes ikke vi skal si at det er mindre enn 50–50 prosent sjanse.

Viktig å få med Perry

For landslagssjefen var det også et krav at han fikk med seg Per Joar Hansen videre som assistent.

– Det var en forutsetning at Perry fortsatte. Jeg sa at om jeg skal fortsette, så må han fortsette også. Jeg kan ikke tenke meg en bedre trener å samarbeide med.

Assistenttrener Per Joar Hansen var aldri i tvil om at han ville fortsette med Lagerbäck.

– Jeg har trivdes fra dag én. Vi har lik fotballfilosofi og like verdier.

Siste nytt

 • Uniteds-direktørens hus påtent

  Huset til Manchester Uniteds klubbdirektør Ed Woodward ble tirsdag kveld utsatt for hærverk av frustrerte supportere som krever hans avgang.

  En video publisert på sosiale medier viser en gruppe United-supportere kledd i hettegensere og finlandshetter som først prøver å ringe på intercomen ved porten til Woodwards hjem.

  Da han ikke svarte, sprayet de rød maling over porten, kastet en røykbombe i bakken og sendte røde bluss mot huset, skriver BBC.

  Verken Woodward eller hans familie skal ha vært hjemme.

  Manchester United bekreftet hærverket i en uttalelse like før midnatt. United legger til at de som står bak ugjerningen, blir utestengt på livstid.

  Ed Woodward
  Foto: Oli Scarff / AFP
 • Til semifinale for første gong

  Garbiñe Muguruza er klar for sin første semifinale i Australian Open etter 7-5, 6-3 over Anastasia Pavljutsjenkova.

  Den spanske 26-åringen er utanfor rangering i Australian Open, der ho aldri før har passert kvartfinalen. Men ho har tidlegare vunne French Open (2016) og Wimbledon (2017).

  I semifinalen møter ho Simona Halep, som knuste Anett Kontaveit med 6-1, 6-1 i løpet av berre 54 minutt.

  Halep tapte finalen i Australian Open for to år sidan. Ho vann French Open i 2018 og Wimbledon i fjor.

  Halep og Muguruza skal møtest i semifinalen natt til torsdag.

  Garbine Muguruza
  Foto: Lee Jin-man / AP
 • Nyland og Villa til Ligacup-finale

  Ørjan Nyland startet kampen for Aston Villa og tok virkelig sjansen med begge hender. Nordmannen leverte flere solide redninger og var en av banens beste i Ligacupens andre semifinale. Den første kampen mot Leicester endte 1-1, og det så lenge ut til at det ville bli resultatet tirsdag også. Men to minutter på overtid dukket Trézéguet opp og scoret 2-1-målet som sendte Villa til finalen.

  Carabao Cup - Semi Final - Second Leg - Aston Villa v Leicester City
  Foto: Andrew Yates / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal