Lægreid har sjokkert skiskyttereliten – har onkel og tante som eneste sponsor

Etter at Sturla Holm Lægreid (23) hadde jaktet sponsor i flere år uten hell, bestemte onkelen og tanten hans seg for å hjelpe. Det viste seg å være en lur investering.

Sturla Holm Lægreids personlige sponsor

FAMILIESPONSOR: Reklameplassen på våpenet der skiskytterne får ha personlige sponsorer er foreløpig reservert tante og onkel Lægreid.

Den norske 23-åringen er den eneste skiskytteren som har vunnet to verdenscuprenn denne sesongen. Den første seieren kom på åpningsrennet i Kontiolahti. Deretter fulgte han opp med å slå alle på sprinten i Hochfilzen, og da tok følelsene overhånd.

– Da var først da jeg så hva den første seieren betydde for familien og alle rundt at det gikk litt opp for meg hvor stort det egentlig er. Så da satt det ekstra i den gangen her, ved å ha muligheten til å gjøre familien og alle rundt meg så glade en gang til, forteller Lægreid.

diJp_6ydiD4

GJENNOMBRUDD: Sturla Holm Lægreid har imponert stort og foreløpig tjent over en halv million kroner i premiepenger denne sesongen.

Foto: Fredrik Sandberg/TT / NTB

Får reklame på børsa og bilen

Familien har vært hans viktigste støttespillere etter at han bestemte seg for å satse på skiskyting. Først og fremst foreldre og besteforeldre, men også tanter og onkler har betydd mye, og da spesielt onkel Ulf Lægreid og tante Ane Heiberg.

– Jeg hadde vært på sponsorjakt i ganske mange år uten hell, og da onkel fikk høre rykter om det forslo han at han kunne kjøpe sponsorplass. Så slang tante seg på også, forklarer 23-åringen.

Ane og Ulf Lægreid

STOLTE: Tante Ane og onkel Ulf synes det er stas at nevøen presterer så godt i verdenscupen, og at de har fått sponse ham de siste par årene.

Foto: Privat

Uten konkurranse fikk dermed «Onkl'U & Tant'A», som de kaller seg, sponsorplass på både børsa og bilen til nevøen for et par år siden.

– Det er morsomt med klistremerket, vi har jo tøysa litt med det. Det er ikke noe stort beløp vi har bidratt med, mest en symbolsk sum for å støtte ham, sier Heiberg.

– Gøy å gi noe tilbake

Med den utviklingen Sturla Holm Lægreid har hatt det siste året, er det ikke usannsynlig at onkelen og tantens klistremerke blir skiftet ut etter hvert.

– Det Sturla har vist til nå denne sesongen er helt ekstremt. Vi har alltid visst at han har vært systematisk og flink, men vi sa vel egentlig før sesongstarten at om han klarte å komme seg opp blant de 15 beste ville det være kjempebra, forteller Ulf Lægreid.

Men noen økonomisk gevinst for ekteparet Lægreid blir det neppe med det første.

– Det er ikke akkurat noe firma da, så jeg vet ikke om den reklamen gir dem noe særlig mer inntekter, men det er i alle fall veldig kult å ha dem på børsa til jeg får noe annet. De har jo vært en viktig del av oppveksten min og bidratt til at jeg har blitt den jeg er i dag, så det er veldig gøy å gi noe tilbake, sier skiskytteren.

«Den minst sponsa på laget»

Lægreid sier han er den eneste uten personlig sponsor, om man ser bort ifra onkelen og tanten, på det norske elitelandslaget.

Han tror det at han er «den minst sponsa på laget» har sine naturlige årsaker, ettersom han tross alt fikk sitt store gjennombrudd i år.

– Og så er jeg jo fra Bærum da, jeg kan ikke bli Bærums store sønn akkurat. Sammenlignet med å være fra Geilo eller Fetsund, så er det litt vanskeligere å utmerke seg når man er fra en stor plass, sier han og flirer.

– Men jeg fikk en melding fra onkel der han skrev at «nå må du faktisk gi bort den plassen til noen ordentlige sponsorer», så får jeg det så ryker nok den plassen, legger han til.

 • Etter sprintseieren er det Sturla Holm Lægreid som går først ut på lørdagens jaktstart i Hochfilzen. Den starter klokken 13. Etter ham jakter Johannes Dale åtte sekunder bak, før Johannes Thingnes Bø skal prøve å tette luka på 20 sekunder.

Sportsnyheter

Carlsen vant tidenes lengste VM-parti: – Veldig, veldig deilig

Magnus Carlsen gjorde grove tabber og var i tidsnød, men slo knallhardt tilbake og vant det sjette VM-partiet. Etterpå var han lettet, utslitt og fornøyd.

Siste nytt

 • Djokovic og Serbia ute av Davis Cup

  Novak Djokovic og Serbia klarte ikke å komme seg forbi Kroatia i semifinalen i Davis Cup og tapte 2-1.

  Borna Gojo startet den gode dagen for Kroatia da han slo Dusan Lajovic i tre sett. Deretter utlignet verdensstjernen Djokovic med seier mot Marin Cilic i strake sett.

  Djokovic har hatt en strålende sesong i single og har vunnet fem titler på ATP-touren. I ATP-finalen i Torino nylig fikk han det imidlertid ikke helt til å stemme. Han ble slått ut av tyske Alexander Zverev i semifinalen.

  Spain Davis Cup Tennis
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Wiklund tok ny norsk rekord

  Skøytekometen Ragne Wiklund smadret den norske rekorden på 3000 meter i Salt Lake City. Hun gikk inn til tiden 3.55,51.

  Hun gikk i par med tsjekkiske Martina Sablikova.

  – Det var helt perfekt, Jeg hadde tenkt å åpne på 30-lav-runder, det var veldig deilig at jeg fikk til rundetidene. Jeg synes jeg løste det bra, sier Wiklund til Viaplay.

  Den forrige rekorden hadde også Wiklund, og var på 3.58,95. Det betyr med andre ord at hun slo sin gamle rekord med over tre sekunder.

  World cup speed skating
  Foto: Carina Johansen / NTB
 • Tre norske videre på Lillehammer

  Det ble litt blandet drops fra de norske hoppkvinnene i verdenscupen på Lillehammer.

  Silje Opseth hadde dagens tredje beste hopp, og tok seg videre til lørdagens konkurranse sammen med Anna Odine Strøm og Thea Minyan Bjørseth.

  Heidi Dyhre Tråserud, Frida Berger, Karoline Skatvedt og Ingrid Hordvik Kleven havnet langt ned på resultatlista, og er ikke med videre.

  Verdenscup Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal