NRK Meny
Normal

– Fantastisk å stikke rett ut av bakken

KUUSAMO (NRK.no): I en strålende helg for norsk kombinertsport, var det Magnus Krog som fikk oppleve den råeste følelsen.

Kombinertløper Magnus Krog hoppet ned til 145 meter under lagkonkurransen i Kuusamo søndag. Det er ny personlig rekord.

Her setter Magnus Krog ny personlig rekord i hoppbakken.

De plasserte seg som nummer to, tre, fire og seks i lørdagens individuelle renn, Jørgen Graabak, Magnus Krog, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen.

Søndag gikk de samme fire inn til en suveren seier i lagkonkurransen i Kuusamo og sørget for en perfekt sesongstart for norsk kombinert.

Og det mest perfekte enkeltøyeblikket var det Magnus Krog som sto for. I søndagens konkurranse hoppet han nemlig lenger på ski enn han noen gang før har gjort.

«Dæven, dette blir langt»

– 145 meter er personlig rekord for meg, og det var artig å gjøre det i konkurranse, sier telemarkingen.

Følelsen kommer han ikke til å glemme på en stund.

– Det var rått! Jeg kjente at jeg traff bra da jeg kom ut av hoppkanten. Det var litt tunge forhold, så jeg fikk ikke den gode følelsen med en gang – men når du runder kulen og kjenner at skiene begynner å presse, og du har mye fart og stor høyde, da begynner du å tenke «dæven, dette blir langt», sier han.

Og fortsetter:

– Det var en fantastisk følelse å bare stikke rett ut av bakken og dunke ned på 145 meter.

Fryktet å gå på snørra

Krog vurderte å sette nedslag, men tok ikke sjansen.

– Jeg begynte å tenke på Håvard drev med i fjor, da han gikk rett på snørra på 146, så jeg droppet det. Jeg er ikke vant til å hoppe så langt, erkjenner han.

Nå regner Krog med at dett blir beinhard kamp om plassene på det norske laget fram mot OL. For det er flere enn de fire som sørget for søndagens seier som har lyst til å være med.

– Jan Schmid har jo hoppet vanvittig bra og har bare uflaks som ikke får det ut i konkurranse, og Magnus Moan er i kalasform i langrenn. Vi skal ikke avskrive noen som helst. Jeg føler meg i hvert fall ikke trygg på laget, sier Krog.

Aldri hoppet bedre

Mikko Kokslien mener de norske kombinertløperne som lag ikke har vært bedre i bakken i hans tid.

– Vi var bra i sommer, og det har bare gått bedre og bedre utover høsten. Her blir det kamp om plassene, og det er bra, sier Kokslien.

Veteranen Håvard Klemetsen innrømmer at han kjenner presset.

– Ja, det gjør jeg, og det synes jeg er sunt og bra. Jeg har holdt på noen år, og det er greit å bli pushet. Men når OL kommer, tror jeg min rutine kommer til sin rett, smiler han.

– Jeg håper de som ikke var med her tenker at det er tøft å slå seg inn på det norske laget. Det er ikke tvil om det, vi vinner med god margin og presterer bra alle mann. Da er det kjempekvalitetstegn at vi har en mann som Magnus Moan hjemme, sier Jørgen Graabak, som heller ikke tar plassen for gitt.

– Man må prestere over tid. Det blir ikke tatt ut noe OL-lag nå, poengterer han.

SKI-NORDIC-COMBINED-RELAY

Magnus Krog, Jørgen Graabak, Mikko Kokslien og Håvard Klemetsen ga Norge en pangstart på kombinertsesongen

Foto: MARKKU ULANDER / Afp

Siste nytt

 • Ingen norsk finale i svømme-EM

  Verken Markus Lie eller Emilie Nyenget Løvberg klarte å ta seg videre til finale på dagens øvelser i svømme-EM.

  Lie var på andreplass etter andre veksling, men endte til slutt på en femteplass i sin semifinale. Løvberg satte personlig rekord på 57. 96, men endte på syvendeplass i sin semifinale.

  Emilie Løvberg
  Foto: Jessica Gow/TT / NTB scanpix
 • God norsk førsteomgang

  De norske hopperne har startet meget godt i dagens konkurranse i stor bakke i Engelberg.

  Anders Fannemel leder konkurransen med et hopp på 133 meter, og Robert Johansson deler andreplassen med japanske Kobayashi etter et hopp på 128 meter.

  Finland Ski Jump
  Foto: Martti Kainulainen / AP
 • Lie og Løvberg til semifinale

  Markus Lie og Emilie Nyenget Løvberg er klare for semifinale i kortbane-EM i svømming. Løvberg svømte inn til 58,05 og fjerdeplass på 100 meter butterfly, mens Lie ble nummer to i sitt heat på 100 meter medley med 53,06.

  Lie
  Foto: Jessica Gow/TT, Jessica Gow / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal