Hopp til innhold

«Zucca» tapte i Stanley Cup-drama

Det ble dramatiske scener da Los Angeles Kings snudde 0-2 til 3-2 mot New York Rangers. Den første finalekampen i Stanley Cup endte i spilleforlengelse der en forsvarsblunder førte til at Rangers tapte.

Alle målene fra Kings mot Rangers

Bilder med tillatelse fra Viasat Hockey. Se alle målene fra kampen: Benoit Pouliot og Carl Hagelin (Rangers), Kyle Clifford, Drew Doughty og Justin Williams (Kings).

Mats Zuccarello

Mats Zuccarello Aasen feirer 1-0-ledelsen til New York Rangers med Pouliot.

Foto: Richard Mackson / Reuters

Los Angeles Kings – New York Rangers 3-2 (2-2)

– Det er Stanley Cup-finalen så tempoet er høyt, men det er som en vanlig kamp for oss, sa Mats Zuccarello Aasen da han ble intervjuet etter 2. periode på Viasat Hockey.

Han var blant New York Rangers beste spillere i kampen og fikk mye istid. I Viasats svenske pausestudio fikk han skryt for å aldri gjøre feil med pucken og for å være kreativ.

«Zucca» hadde flere sjanser til å tegne seg på scoringslisten uten at det lyktes.

Etter en hektisk førsteperiode der Rangers ledet, og en andreperiode der Kings kom inn i kampen og utlignet, tok hjemmelaget fra California totalt over kampen i siste periode.

Mot slutten av siste periode er det kun en heroisk innsats av Rangers svenske keeperhelt Henrik Lundqvist som holder «Zucca» sitt lag inne i kampen.

Etter fire og et halvt minutt i fjerde periode scorer Justin William det avgjørende målet for Los Angeles Kings. Girardi gir bort pucken i farlig sone og der er Williams klar til å sette inn det avgjørende målet og bli helten i Staples Center.

Neste kamp spilles søndag 8. juni klokken 01.00 i Los Angeles.

1. periode

Ingen ringere enn Wayne Gretzky bringer pucken inn i på isen før kampstart, og spetakkelet kom i gang nesten 20 minutter etter annonsert tid.

Rangers går rett i strupen på Kings og var nær å ta ledelsen allerede før minuttet var gått.

Stanley Cup Final

Det var dekket til hockeyfest i Staples Arena før nattens første kamp.

Foto: Richard Mackson / Reuters

Tempoet i kampen var veldig høyt og det går hele fem minutter før første stopp i spillet kommer. Adrenalinhockey og høy tenning er begreper som gjerne kan benyttes om åpningen av årets Stanley Cup-finale.

Hjemmelaget Kings kjemper seg imidlertid tilbake og får et par gode sjanser før ti minutter har gått.

Overtallsspillet til Rangers har ikke skremt noen i årets sesong, og da de får sjansen til å spille fem mot fire etter elleve minutter bedres ikke statistikken. Kings holder unna de to minuttene, selv om «Zucca» er farlig frempå et par ganger.

 Chris Kreider

Chris Kreider med en kjempesjanse i starten av kampen.

Foto: Richard Mackson / Reuters

13 minutter ut i første periode stjeler Benoit Pouliot pucken på egen banehalvdel og kommer alene med Jonathan Quick. Han er iskald og setter inn 1-0 til bortelaget.

De siste fem minuttene eksploderer kampen. Først drar Mats Zuccarello Aasen på seg en to-minutters utvisning. Så klarer svenske Carl Hagelin å stjele pucken i undertall og kontrer inn 2-0 til bortelaget etter å ha fremvist sitt voldsomme tempo.

Drøye to minutter senere får LA Kings reduseringen de trenger da Derek Stepan roter bort pucken og Kyle Clifford står klar til å omsette pasningen fra Carter til mål.

Det står 1-2 til pause i en fartsfylt 1. periode.

2. periode

Gretzky

Wayne Gretzky fikk æren av å bære ut pucken før kampen. Gretzky har vunnet Stanley Cup med hjemmelaget LA Kings.

Foto: BRUCE BENNETT / Afp

Rangers får en ny sjanse med overtallsspill tidlig i perioden, men klarer heller ikke denne gangen å produsere annet enn et visst press, men ingen mål.

Etter overtallsspillet der Rangers ikke klarer å komme til de største sjansene, kommer Kings fremover når de er fulltallige. Drew Doughty drar seg fri og vipper pucken opp i nettet bak Lundqvist. og skaper likhet i målprotokollen og 2-2.

Like etter drar Rangers' Derick Brassard på seg en utvisning etter en frustrasjonstakling. Men Los Angeles Kings klarer ikke å utnytte overtallet, og det blir heller ingen reprise på hjemmelagets første overtallsperiode da Rangers scoret i undertall.

Kampen fortsetter jevnspilt, men hjemmelaget Kings kjemper til seg et lite overtak. Rangers er allikevel skumle på overganger og Mats Zuccarello Aasen har kommet til en del skudd, dog uten uttelling.

Zuccarello har fått mye istid i andre periode og er blant de offensive spillerne på New York Rangers som står med flest minutter på isen.

Med mindre enn to minutter igjen av perioden får Mike Richards på LA Kings utvisning for å ha slått Brassard i ansiktet med kølla. Ufint av Richards, og Rangers får en tredje overtallsperiode.

– Vi har skapt noen sjanser, men nå må vi omsette sjansene. Vi må bare gå ut der å jobbe hardt i hvert bytt, sier Mats Zuccarello Aasen etter andre periode.

Kings scorer

LA Kings og Drew Doughty utligner til 2-2 i andre periode.

Foto: Victor Decolongon / Afp

3. periode

Stillingen er 2-2 idet lagene entrer tredje periode. LA Kings kommer til en del sjanser, men Lundqvist holder unna i Rangers-buret.

To minutter ut i perioden må Rangers ut i en tredje undertallsperiode da Dan Girardi sendes i utvisningsboksen. New York-laget holder unna igjen og unngår skudd mot seg og stillingen holder seg lik.

I løpet av de tre første undertallsperiodene har Rangers klart å unngå å få skudd mot seg, noe som hører til sjeldenhetene i internasjonal ishockey.

Etter sju spilte minutter i tredje periode leder allikevel Kings 10-0 i skudd i perioden og bortelaget kan takke sin svenske målvakt for at de holder unna.

Etter åtte minutter i tredje periode blir det spill fire mot fire da begge lag får en mann utvist. «Zucca» får istid, men klarer ikke å utnytte kvikkheten med mer rom på banen.

11 minutter og 45 sekunder ut i tredje periode kommer Rangers' første skudd i perioden. Hagelin forsøker seg, men overlister ikke Quick.

Kings fortsetter å presse, men Rangers forsvarer seg godt. Så ryker Rangers på en utvisning og kampen eksploderer.

Los Angeles Kings har store sjanser før Hagelin kommer på enda en kontring i undertall, men denne gangen scorer han ikke alene med keeper Quick.

Så kommer kanskje kampens prestasjon da Henrik Lundqvist står som en levende vegg de siste sekundene før det er slutt og det blir spilleforlengelse.

4. periode

Hjemmelaget presser på fra start i spilleforlengelsen.

Etter fire og et halvt minutt i fjerde periode scorer Justin Williams det avgjørende målet for Los Angeles Kings.

Det er rot i Rangers-forsvaret som gjør at Wiliams får stå helt umarkert og da har ikke Henrik Lundqvist en sjanse til å nå pucken.

Dermed bryter hele Staples Center ut i jubel idet Los Angeles Kings vinner den første kampen i Stanley Cup som spilles til best av sju kamper.

Siste nytt

 • Molde-tap i Europaligaen

  Molde møtte Qarabag under spesielle omstendigheter. Det aserbajdsjanske laget hører egentlig hjemme i Nagorno-Karabakh, hvor det på nytt brøt ut krig denne uka.

  Da gikk Aserbajdsjan til angrep, med mål om å integrere terreroritet i deres landområder. Store deler av befolkningen i området er armenere.

  Les mer om konflikten her.

  Qarabag har lenge spilt hjemmekampene sine i hovedstaden Baku, 350 kilometer fra krigssonen. Og det var her de møtte Molde til dyst i Europaligaen.

  Det norske laget fikk tidlig store problemer, og etter 55 minutter klarte de ikke lenger stå imot. Da sendte Leandro Andrade vertene i føringen med en volley i det lengste hjørnet.

  Romsdalsklubben hadde noen brukbare sjanser på tampen av andre omgang, men måtte se seg slått i gruppespillets første kamp. Häcken og Leverkusen er også i deres gruppe.

  ecUPVIzcaMg
  Foto: AP
 • Kolstad-tap i mesterligaen

  Kolstad hevet seg etter en svak periode før pause og ga polske Kielce kamp i 30-32-nederlaget hjemme i Champions League.

  Tapet kom i trønderlagets første CL-oppgjør foran eget publikum i Trondheim Spektrum. Det skjedde mot sist sesongs tapende mesterligafinalist.

  VnoGGbxVzeA
  Foto: NTB
 • – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert

  Alexia Putellas demper ikke den skarpe tonen foran fredagens kamp mot Sverige. Hun mener syndene i Spanias fotballforbund går langt tilbake i tid.

  Den dobbelte Ballon d'Or-vinneren holdt ikke igjen da hun møtte pressen dagen før nasjonsligapremieren i Göteborg.

  – Kvinnelandslaget er blitt systematisk diskriminert i flere tiår, sa Putellas.

  Barcelonas midtbanespiller var i sommer med på å vinne VM-gull med Spania. Siden har det vært kaos rundt laget og det spanske fotballforbundet.

  Bråket ble utløst da daværende fotballpresident Luis Rubiales kysset Jennifer Hermoso på munnen under VMs medaljeseremoni. Etter skandalen varslet nesten hele vinnerlaget at de ville boikotte Spanias neste landskamper om det ikke ble gjort en skikkelig ryddejobb i forbundet.

  Etter langvarige møter valgte 21 av de 23 uttatte i troppen å ta del i samlingen til nasjonsligakampene mot Sverige og Sveits. Fotballforbundet i Spania har lovet større endringer, og onsdag fikk generalsekretæren sparken. (NTB)

  GjIB8L7fP_Q
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Ødegaard med perlescoring i Mesterligaen - Bilder fra TV 2 00:38
Neste