Iran-assistent kjørt til sykehus etter annullert scoring: – Vi ber for ham

Hele Iran-benken stormet banen da de trodde Saeid Ezzatollahi hadde utliknet mot Spania. Da scoringen ble annullert, ble en i støtteapparatet så syk at han ble sendt til sykehus.

Saeid Ezzatollahi

Iran-benken stormet banen da Saeid Ezzatollahi satte ballen i mål, men fikk ikke med seg at dommeren ikke hadde godkjent målet.

Laster innhold, vennligst vent..

– Dette sier noe om den emosjonelle kraften landslaget vårt har. Vi håper det vil gå bra med ham og ber for ham, sa Irans landslagssjef Carlos Queiroz ifølge The Independent.

På stillingen 1–0 til spanjolene sendte Irans Ezzatollahi ballen forbi Spania-keeper David de Gea. Spilleren feiret i mer enn 30 sekunder, blant annet ved å kysse gresset, sammen med hele Irans innbytterbenk og deler av støtteapparatet.

Men linjedommeren var oppe med flagget og hoveddommeren måtte bruke VAR-teknologi for å forsikre seg om at Ezzatollahi var i offside. Reprisene viste at han var nettopp det, og drømmen om poeng mot meritterte Spania falt i grus.

I kjølvannet av denne situasjonen skal en ikke navngitt person fra Irans støtteapparat ha blitt fraktet til sykehus. Torsdag morgen skriver avisen at mannen er på bedringens vei og er tilbake på plass i den iranske leiren.

SOCCER-WORLDCUP-IRN-ESP/

Gleden var enorm da iranerne trodde de hadde utliknet mot Spania.

Foto: TORU HANAI / Reuters

– Fortjente bedre

Spanjolene sikret tre poeng mot et jagende Iran som hadde flere kjempesjanser i løpet av kampen. Første omgang var riktignok sjansefattig og kjedelig, og særlig skuffende spilte forhåndsfavoritt Spania. Andre omgang ble derimot et fyrverkeri, der Spania til slutt kunne juble for kampens eneste mål.

– Vi viste at vi var klare til å ofre oss og klare til kamp. Jeg føler vi fortjente et bedre resultat, sa Queiroz etter kampen.

Det var Diego Costa som sørget for at Iran måtte gå tomhendte av banen. Han markerte seg nok en gang dette mesterskapet, både positivt og negativt. Forrige kamp scoret han to mål da Spania spilte uavgjort mot Portugal. Mot Iran skrev Costa seg på scoringslista igjen, men scoringen var nok ikke den vakreste han har å vise til.

– Han har selvfølgelig flaks, men han gjør en god vending i forkant, kommenterte TV 2s ekspert Jesper Mathisen.

Se kampens høydepunkter:

1 av 9
4,416 visninger

Silva med skudd for Spania

 • Silva med skudd for Spania

  0:07
 • Sergio Busquets med skudd for Spania

  0:11
 • Iran med sjanse

  0:07
 • Spania i ledelsen

  0:55
 • Iran med annulert scoring

  0:44
 • Stempling eller filming?

  0:18
 • Dommeren bruker VAR for å annulere målet til Iran

  0:20
 • Kaos i boksen til Iran

  0:23
 • Iran med stor mulighet til å redusere

  0:12

Costa-stempling

Tidligere i kampen gjorde Costa seg upopulær da han stemplet Irans målvakt, Alireza Beiranvand. TV 2s ekspertkommentator mente Costa stemplet ham bevisst, og at det var ufint av spanjolene å beholde ballen etter at keeperen hadde sparket den ut over sidelinja.

– Det er ikke tilfeldig at Costa treffer skoen til Beiranvand. Han har store sko, og Costa er ganske treffsikker i de situasjonene. At Spania fortsetter å angripe, det er ikke sportslig, sa han.

Til avisen Sport hevdet Costa sin uskyld.

– Jeg var veldig avslappet, fordi at med så mange kameraer kan man ikke oppføre seg som en idiot. Jeg var glad jeg ikke hadde gjort noe galt.

Stempling eller filming? Vurder selv:

Situasjonen er fra kampen mellom Iran og Spania.
Laster innhold, vennligst vent..

Siste nytt

 • Kvadruppel bogey øydela for Hovland

  På 17 hol storspela Viktor Hovland i golfturneringa i Florida, og var på veg mot det heilt store. Då hadde han sju under par, inkludert fem strake birdiar, og åtte under par samanlagt etter to dagar. Han låg på sjetteplass.

  Men på det siste holet møtte han veggen. Han brukte åtte slag på par 4-holet, ein kvadruppel bogey. Sju under par blei til tre under for dagen.

  Han var likevel på 15-plass då han var ferdig med runden, men ikkje alle konkurrentane var ferdige.

 • Birkebeinerrennet avlyst også i år

  Også i år er Birkebeinerrennt avlyst på grunn av korona og smittefrykt.

  Arrangørane melder at restriksjonanen gjorde det umogeleg å arrangere det tradisjonsrike rennet frå Rena til Lillehammer. Det skulle ha gått 20. mars.

  – Det er trist å bli tvinga til å avlyse for andre år på rad, seier dagleg leiar Eirik Torbjørnsen.

  Eliteløparane som skulle delteke, får eit erstatningsrenn ved Åre i Sverige.

  Birkebeinerrennet 2016
  Foto: Geir Olsen/BIRKEN
 • VG: To positive koronaprøver i VM

  To mennesker som er akkrediter til VM har testet positivt for koronaviruset og er isolert i Oberstdorf. Det bekrefter mediesjef Miriam Frietsch overfor VG.

  Arrangøren vil ikke svare på om de to positive prøvene gjelder utøvere, ledere eller mediefolk som er på plass i VM-byen.

  Ifølge Frietsch er det gjennomført 9000 prøver siden VM startet. Antallet inkluderer både hurtigtester og ordinære PCR-tester.

  VM på ski 2021 i Oberstdorf
  Foto: Lise Åserud / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal