NRK Meny
Normal

Kvittet seg med frykten og gjør comeback

Thomas Jacobsen (27) ble lam for andre gang under en landskap i kjelkehockey og turte ikke vende tilbake til isen. Nå satser han alt på å rekke VM i april.

Thomas Jacobsen ble lam for andre gang

OM TAKLINGEN I INNEBANDY: Klippet er hentet fra "Min idrett" som ble sendt på NRK oktober 2013.

Thomas Jacobsen

COMEBACK: Thomas Jacobsen er tilbake med guttene på kjelkehockeylandslaget.

Foto: NRK

– Jeg er ikke redd lenger, sier Thomas Jacobsen.

Han har akkurat fullført en treningsøkt på toppidrettssenteret i Oslo. Han er tilbake på laget der han var kaptein.

– Kroppen responderer bra. Det er deilig.

Men det var ikke gitt at 27-åringen skulle sette seg på kjelken igjen og gjøre comeback for kjelkehockeylandslaget. For Jacobsen var redd. Redd for nok en gang å oppleve det som skjedde en desemberdag i 2011. I en landskamp mot USA ble han liggende urørlig på isen etter en hard takling. Legene kunne ikke utelukke en permanent lammelse fra halsen og ned.

For vonde minner

Noen dager etter kom det endelig noen gode nyheter. Legene fortalte at førligheten fra livet og opp ville komme tilbake. Opptreningen startet og målet var å komme tilbake på isen. Tilbake til kameratene på landslaget. Men det ble for tøft å sette seg ned i kjelken igjen. De vonde minnene og bildene var for sterke.

Sitski ble Jacobsens nye idrett. Men det var noe som manglet. Landslaget i sitski besto av to mann og det ble mye trening alene. Han savnet det gode fellesskapet fra kjelkehockeyen.

– Det er en sinnssykt bra gjeng. Alle på laget har sider ved seg som er sykt bra. Fellesskapet betyr ufattelig mye, sier Jacobsen.

Jacobsen forteller om taklingen på innebandybanen tre år tidligere. Saken fortsetter under videoen.

Thomas Jacobsen gjør comeback på kjelkehockeylandslaget

OM LANDSKAMPEN MOT USA: Klippet er hentet fra "Min idrett" som ble sendt på NRK oktober 2013.

Fått hjelp fra lagkamerat

I september 2014 var han tilbake på isen.

– I begynnelsen var jeg litt småskeptisk til å gå inn i taklinger, men spesielt Loyd (Remi Solberg) på laget har hjulpet meg til å bli kvitt frykten. Vi begynte forsiktig for å se hvordan det gikk. Så tok vi det gradvis frem til vi hadde taklinger med full kontakt. Da var det jo greit, forteller Jacobsen

I oktober bestemte Jacobsen seg for å prøve et comeback, men uten å fortelle det til noen. Noen måneder senere er det ingen tvil. Jacobsen vil tilbake. Jacobsen vil til VM og trener målrettet mot det.

– Jeg har et stykke å gå, men jeg er godt på vei allerede. Jeg er motivert og gir alt.

VM i kjelkehockey starter 24. april i Buffalo.

Siste nytt

 • Beskyldes for å ha dopet hundene

  Ledelsen for Iditarod-løpet i Alaska i USA anklager Dallas Seavey, som har vunnet løpet fire ganger, for å ha dopet hundene sine. Selv nekter 30-åringen for å ha gitt forbudte stoffer til dem i årets løp, og han har trukket seg fra neste års løp i protest.

  Dallas Seavey
  Foto: Mark Thiessen / AP
 • New York Rangers tapte igjen

  Mats Zuccarello og New York Rangers gikk på nok en smell da de tapte 1-4 mot San Jose Sharks natt til tirsdag. Lørdag fikk Rangers en kjærkommen opptur med en 4-2-seier, men mandag ble det nytt tap. Laget har nå tapt åtte av sesongens ti kamper.

  Feiret scoring
  Foto: Adam Hunger / Ap
 • Ronaldo ble årets spiller

  Cristiano Ronaldo ble kåret til årets spiller under FIFAs prisutdelingsgalla i London mandag. Real Madrid-stjernen har vunnet priser på løpende bånd de siste sesongene. Mandag stakk han av med en ny gjev utmerkelse – i kamp med Barcelonas Lionel Messi og Paris Saint-Germains Neymar.

  FBL-FIFA-AWARDS
  Foto: GLYN KIRK / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM-kvalifisering fotball, kvinner: Nederland - Norge
4-4-2 VM-kvalifisering fotball kvinner: Nederland - Norge
VM-kvalifisering fotball: Nederland - Norge