Kvinnelige profiler i Wimbledon

NRKs tennisekspert og kommentator, Christer Francke har tatt for seg profilene.

Maria Sjarapova og Ana Ivanovic

Maria Sjarapova og Ana Ivanovic.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Her finner du fakta og omtale av seks kvinnelige spillere som trolig blir de største profilene i WImbledon.

Første seedede Ana Ivanovic fra Serbia

Første seedede Ana Ivanovic fra Serbia.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / SCANPIX

Ana Ivanovic (SER) Hun er Serbias nye store stjerne. Har alltid et stort smil, er positiv og blid. Hun spiller også fantastisk tennis og er en nytelse å se på. Tok sin første Grand Slam tittel med French Open i år og har mye selvtillit i spillet om dagen. Ny verdens Nr. 1 er hun også blitt. Da Justine Henin la opp tidligere i år ville French Open være avgjørende for hvem som skulle ta over tronen som ny dronning. Spiller en teknisk perfekt tennis og et meget offensivt spill. Kan minne litt om Lindsay Davenport i serven, men Ana(1,85 cm) har et større repertoar og kan vinne på alle typer underlag. Ana er også veldig tøff på de avgjørende poeng og har en evne til å sette opp trykket når kamper blir jevne! Semifinale i Wimbledon i fjor vitner om at gresset passer henne meget bra.

Jelena Jankovic (SER) Med semifinale i French Open og tap mot

Andre seedede Jelena Jankovic fra Serbia

Andre seedede Jelena Jankovic fra Serbia.

Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

venninne Ana Ivanovic i en jevn tre setter så var det klart at hun ble ny Nr. 2 på verdens rankingen. Er en flott spiller med gode allround egenskaper. Hun kan alt og er i likhet med Ana god på alle typer dekker. Har vært i semifinaler i alle Grand Slam turneringene bortsett fra Wimbledon. En mester i å lese spillet og dekker banen ekstremt godt. Har i tillegg et meget bra fotarbeid som gjør at hun er vanskelig å spille ut. Like sikker på begge sider - både forehand og backhand, men slår flere vinnere fra backhand siden. Mangler kanskje den serven som skal til for at hun skal vinne Wimbledon. Er en litt uforutsigbar spiller som ikke er like glad i å trene, men elsker konkurransen!

Maria Sharapova (RUS) Hadde en kanonstart på sesongen med

Tredje seedede Maria Sharapova fra Russland

Tredje seedede Maria Sharapova fra Russland.

Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

seier i Ausralske Åpne mesterskapet hvor hun slo alle. I tillegg vant hun to WTA titler, før hun noe overraskende tapte for Dinara Safina i 4. runde av French Open. Mistet ledelsen på verdensrankingen og ligger nå nummer 3 på WTA listen. Vant Wimbledon i 2004 og US Open i 2006, hun mangler bare en tittel i French Open fra å ha tatt alle de 4 store Grand Slam turneringene. Har en fantastisk serve som har hjulpet henne til de to Grand Slam titlene. Liker seg klart best på raske baner. Maria spiller flatt og knallhardt og det er pang pang tennis uten for mye variasjon. Når det sitter slår hun alle, men kan bli noen grove feil også. Har mye selvtillit på gresset i Wimbledon. Verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver er et konkurranse -menneske fremfor noen.

Svetlana Kuznetsova (RUS) Topp 10 spiller de siste to årene og

Fjerde seedede Svetlana Kuznetsova fra Russland

Fjerde seedede Svetlana Kuznetsova fra Russland.

Foto: GLYN KIRK / AFP

endte fjoråret som nummer 2 på verdens rankingen. Har en solid spillestil og et vanvittig fotarbeid. Har hard court baner som favoritt dekke og er tidligere US Open vinner i 2004. Totalt har hun greid 3 kvarfinaler i Wimbledon, men blitt stoppet av gode servere. Trener under ledelse av Sanches/Casal på akademiet deres i Barcelona, Spania. Har utviklet seg til å bli en enda mer tålmodig spiller og er bedre på grus. Blitt mer tålmodig fra grunnlinjen og kan holde ut i de lange duellene. Har ikke en kille første serve, men en god kick serve som spretter høyt og er vanskelig å returnere. Kommer fra en sykkelfamilie og har arvet gode gener med en ekstremt utviklet styrke i bena.

Serena Williams (USA) Alltid farlig uansett underlag. En av de

Sjette seedede Serena Williams

Sjette seedede Serena Williams fra USA.

Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

spillerne som alltid kan vinne en Grand Slam tittel. Nå som hun har blitt litt eldre og erfaren er det nok de raskere dekker som gjør henne best. Hun har en av de beste servene i dametennisen og kanskje den sterkeste spilleren når det gjelder slagstyrke. Hun slår knallhardt og har meget bra returspill. Serena har da også vunnet alle Grand Slam turneringene og Olympisk gullmedalje. Har vunnet 31 WTA titler og av de 8 i Grand Slam. Hun har en meget sterk personlighet og psyke. Motspillerne frykter henne hver gang hun deltar uansett hva hun har gjort tidligere i sesongen. Har spilt mye double med søster Venus og utviklet et bra nettspill som er viktig på Wimbledon.

Venus Williams (USA) Tittelforsvarer i Wimbledon og den beste

Syvende seedede Venus Williams fra USA

Syvende seedede Venus Williams fra USA.

Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS

serveren på WTA touren. Har har servet i 127,4 MPH som vil si 204 km i timen! Dette er favoritt turneringen til Venus og hun får bruk for sin serve og rekkevidde maksimalt på gresset. Den tidligere verdens Nr. 1 har vunnet 4 titler på gresset i London. Venus liker å ta ballen tidlig og slår også veldig hardt. Backhanden opp langs linjen er hennes beste slag ved siden av serven. Er også veldig vanskelig å komme forbi på nett, har også en fantastisk reaksjon og god rekkevidde her også. Vinner av 36 WTA titler og Olympisk gull i både single og double. Venus har utdannet designer og spiller nå tennis i sin egen kolleksjon. Både Venus og søster Serena er trent av pappa Richard som er kjent for sine utradisjonelle trenings metoder. På WTA rankingen ligger Venus nå på 7. plass.

Siste nytt

 • Idretten ber om nye 500 millioner

  Kulturdepartementet har så langt satt av én milliard kroner for å dekke de inntektstapene idretten har lidd under koronakrisen, men nå ber idrettspresident Berit Kjøll om 500 millioner ekstra. Det innebærer blant annet et ønske om å kompensere et bredere spekter av inntekter, blant annet bingo- og basarinntekter. I tillegg vil NIF flytte startdatoen for kompensasjonsordningen fra 12. mars til 5. mars.

  Kjøll
  Foto: Terje Pedersen
 • «Norske» Alkmaar klager til Uefa

  AZ Alkmaar nekter å godta at Ajax går direkte inn i høstens mesterliga. Klubben til Jonas Svensson, Fredrik Midtsjø og Håkon Evjen ber nå Uefa om hjelp, skriver NTB. Årsaken er at kun målforskjellen skilte Alkmaar og Ajax, men førstnevnte vant begge oppgjørene innbyrdes. Det var ni serierunder igjen da serien ble kansellert.

  Midtsjø
  Foto: Ronald Zak / AP
 • Kings lagkamerat koronasmittet

  Joshua Kings lagkamerat og Bournemouth-målvakt Aaron Ramsdale har testet positivt for koronaviruset, opplyser klubben. Han mener selv å ha blitt smittet etter en handletur, skriver NTB.

  aPE05JOaJB8
  Foto: Jon Super / Jon Super

Sendeplan

Kl. Program Kanal