Hopp til innhold

Kvinnelige profiler i Wimbledon

NRKs tennisekspert og kommentator, Christer Francke har tatt for seg profilene.

Maria Sjarapova og Ana Ivanovic

Maria Sjarapova og Ana Ivanovic.

Foto: JOE KLAMAR / AFP

Her finner du fakta og omtale av seks kvinnelige spillere som trolig blir de største profilene i WImbledon.

Første seedede Ana Ivanovic fra Serbia

Første seedede Ana Ivanovic fra Serbia.

Foto: PASCAL ROSSIGNOL / SCANPIX

Ana Ivanovic (SER) Hun er Serbias nye store stjerne. Har alltid et stort smil, er positiv og blid. Hun spiller også fantastisk tennis og er en nytelse å se på. Tok sin første Grand Slam tittel med French Open i år og har mye selvtillit i spillet om dagen. Ny verdens Nr. 1 er hun også blitt. Da Justine Henin la opp tidligere i år ville French Open være avgjørende for hvem som skulle ta over tronen som ny dronning. Spiller en teknisk perfekt tennis og et meget offensivt spill. Kan minne litt om Lindsay Davenport i serven, men Ana(1,85 cm) har et større repertoar og kan vinne på alle typer underlag. Ana er også veldig tøff på de avgjørende poeng og har en evne til å sette opp trykket når kamper blir jevne! Semifinale i Wimbledon i fjor vitner om at gresset passer henne meget bra.

Jelena Jankovic (SER) Med semifinale i French Open og tap mot

Andre seedede Jelena Jankovic fra Serbia

Andre seedede Jelena Jankovic fra Serbia.

Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

venninne Ana Ivanovic i en jevn tre setter så var det klart at hun ble ny Nr. 2 på verdens rankingen. Er en flott spiller med gode allround egenskaper. Hun kan alt og er i likhet med Ana god på alle typer dekker. Har vært i semifinaler i alle Grand Slam turneringene bortsett fra Wimbledon. En mester i å lese spillet og dekker banen ekstremt godt. Har i tillegg et meget bra fotarbeid som gjør at hun er vanskelig å spille ut. Like sikker på begge sider - både forehand og backhand, men slår flere vinnere fra backhand siden. Mangler kanskje den serven som skal til for at hun skal vinne Wimbledon. Er en litt uforutsigbar spiller som ikke er like glad i å trene, men elsker konkurransen!

Maria Sharapova (RUS) Hadde en kanonstart på sesongen med

Tredje seedede Maria Sharapova fra Russland

Tredje seedede Maria Sharapova fra Russland.

Foto: FRANCOIS LENOIR / REUTERS

seier i Ausralske Åpne mesterskapet hvor hun slo alle. I tillegg vant hun to WTA titler, før hun noe overraskende tapte for Dinara Safina i 4. runde av French Open. Mistet ledelsen på verdensrankingen og ligger nå nummer 3 på WTA listen. Vant Wimbledon i 2004 og US Open i 2006, hun mangler bare en tittel i French Open fra å ha tatt alle de 4 store Grand Slam turneringene. Har en fantastisk serve som har hjulpet henne til de to Grand Slam titlene. Liker seg klart best på raske baner. Maria spiller flatt og knallhardt og det er pang pang tennis uten for mye variasjon. Når det sitter slår hun alle, men kan bli noen grove feil også. Har mye selvtillit på gresset i Wimbledon. Verdens best betalte kvinnelige idrettsutøver er et konkurranse -menneske fremfor noen.

Svetlana Kuznetsova (RUS) Topp 10 spiller de siste to årene og

Fjerde seedede Svetlana Kuznetsova fra Russland

Fjerde seedede Svetlana Kuznetsova fra Russland.

Foto: GLYN KIRK / AFP

endte fjoråret som nummer 2 på verdens rankingen. Har en solid spillestil og et vanvittig fotarbeid. Har hard court baner som favoritt dekke og er tidligere US Open vinner i 2004. Totalt har hun greid 3 kvarfinaler i Wimbledon, men blitt stoppet av gode servere. Trener under ledelse av Sanches/Casal på akademiet deres i Barcelona, Spania. Har utviklet seg til å bli en enda mer tålmodig spiller og er bedre på grus. Blitt mer tålmodig fra grunnlinjen og kan holde ut i de lange duellene. Har ikke en kille første serve, men en god kick serve som spretter høyt og er vanskelig å returnere. Kommer fra en sykkelfamilie og har arvet gode gener med en ekstremt utviklet styrke i bena.

Serena Williams (USA) Alltid farlig uansett underlag. En av de

Sjette seedede Serena Williams

Sjette seedede Serena Williams fra USA.

Foto: REGIS DUVIGNAU / REUTERS

spillerne som alltid kan vinne en Grand Slam tittel. Nå som hun har blitt litt eldre og erfaren er det nok de raskere dekker som gjør henne best. Hun har en av de beste servene i dametennisen og kanskje den sterkeste spilleren når det gjelder slagstyrke. Hun slår knallhardt og har meget bra returspill. Serena har da også vunnet alle Grand Slam turneringene og Olympisk gullmedalje. Har vunnet 31 WTA titler og av de 8 i Grand Slam. Hun har en meget sterk personlighet og psyke. Motspillerne frykter henne hver gang hun deltar uansett hva hun har gjort tidligere i sesongen. Har spilt mye double med søster Venus og utviklet et bra nettspill som er viktig på Wimbledon.

Venus Williams (USA) Tittelforsvarer i Wimbledon og den beste

Syvende seedede Venus Williams fra USA

Syvende seedede Venus Williams fra USA.

Foto: VINCENT KESSLER / REUTERS

serveren på WTA touren. Har har servet i 127,4 MPH som vil si 204 km i timen! Dette er favoritt turneringen til Venus og hun får bruk for sin serve og rekkevidde maksimalt på gresset. Den tidligere verdens Nr. 1 har vunnet 4 titler på gresset i London. Venus liker å ta ballen tidlig og slår også veldig hardt. Backhanden opp langs linjen er hennes beste slag ved siden av serven. Er også veldig vanskelig å komme forbi på nett, har også en fantastisk reaksjon og god rekkevidde her også. Vinner av 36 WTA titler og Olympisk gull i både single og double. Venus har utdannet designer og spiller nå tennis i sin egen kolleksjon. Både Venus og søster Serena er trent av pappa Richard som er kjent for sine utradisjonelle trenings metoder. På WTA rankingen ligger Venus nå på 7. plass.

Siste nytt

  • United-manageren fyrte løs mot pressen: – En skam

    Manchester United-sjef Erik ten Hag langet ut mot journalistene da han stilte til pressekonferanse tirsdag.

    Nederlenderen ble spurt om han forstår kritikken som har kommet i etterkant av FA-cupsemifinalen mot Coventry der de rødkledde til slutt tok seg videre etter en dramatisk kamp.

    – Kommentarene er en skam, sa Ten Hag.

    – Fotball handler om resultater, og vi kom til finalen. Og vi fortjente det, ikke bare etter den kampen, men alle de andre kampene, sa Ten Hag.

    Manchester United ledet 3-0, men mistet hele overtaket i løpet av de siste 20 minuttene av ordinær tid. Coventry utlignet til 3-3, og senere traff de tverrliggeren og fikk et mål annullert etter en VAR-sjekk. På straffer vant United 4-2.

    Tidligere spiller Roy Keane var blant dem som var harde med klubben etter avansementet mot laget fra nivå to. Han kalte prestasjonen for «pinlig».

    – Det var en som spurte om det var pinlig. Nei, reaksjonen fra dere er pinlig, sa Ten Hag. (NTB)

    776131836
    Foto: GLYN KIRK / AFP
  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter – bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Geværet er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge, og skal gå Ski Classics neste sesong.

    – Allerede da jeg gikk over til skiskyting så jeg på meg selv nesten som en tretrinnsrakett. Det blir langrenn, skiskyting og så skal jeg prøve meg på langløp. Og nå føles det veldig riktig og spennende.

    Nilsson fikk med seg en pallplass i skiskyting, og sier de to første sesongene var veldig bra. Deretter gikk det nedover. Til slutt gikk hun lei enkelte deler av sporten.

    – Man kan være i superbra form, skyte en veldig god liggende serie, og likevel skyte seg bort på stående. Jeg var ganske lei av det på slutten, at jeg hadde gjort det så bra, men likevel var det noe som ikke stemte.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal