NRK Meny
Normal

Nå øyner landslagssjefen kvartfinale

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Med seier over Sveits i dag er de norske iskrigerne klare for VM-kvartfinale. Til og med landslagssjef Roy Johansen ser lyst på mulighetene.

Roy Johansen og ishockeylandslaget

Landslagssjef Roy Johansen kikker opp på resultattavla under lørdagens kamp mot Hviterussland. Norge vant komfortabelt - i dag venter Sveits.

Foto: NTB Scanpix

– Alt er opp til oss selv nå, sier en optimistisk landslagssjef Roy Johansen til NRK.no foran dagens skjebnekamp mot Sveits.

De norske ishockeygutta har gjort jobben, og tatt de ni poengene de skulle mot Slovenia, Danmark og Hviterussland.

Per-Åge Skrøder

Norge spilte sin beste kamp til nå i VM mot Hviterussland. Per-Åge Skrøder ble tomålsscorer i sin 100. landskamp.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Poengfangsten har sikret Norge et overtak i kampen om den viktige 4.-plassen i gruppe A - som sikrer en plass i kvartfinalen.

Oversikt: Sjekk stillingen i Norges gruppe i ishockey-VM

– Vi er i en bra posisjon

Landslagssjef Johansen har hele tiden vært nøktern med tanke på Norges sjanser til å avansere fra gruppespillet, og har forsøkt å holde forventningene nede. Nå øyner også han et mulig avansement.

– Vinner vi mot Sveits er vi i kvartfinalen, sier Johansen til NRK.no.

– Det virker ikke umulig?

– Vi er i en bra posisjon, men vi har to sterke motstandere igjen, sier Johansen, og peker mot den siste gruppespillskampen mot Tsjekkia på tirsdag.

Sveits tok sin femte strake seier i ishockey-VM lørdag og er kvartfinaleklar før kampen mot Norge søndag. Sveitserne har altså ingenting å spille for mot Norge, annet enn ære.

Gleder seg over overtallscoring

Lørdag kveld viste det norske landslaget seg fra sin aller beste side da de lekte seg mot Hviterussland. Norge vant lekende lett 3-1, og scoret endelig i overtallsspill - Norges første mål i «power play» hittil i mesterskapet.

– Overtallsspillet var veldig bra. Det var bare den gode målvakten til Hviterussland som forhindret oss fra å få flere. Det var bra vi fikk én i hvert fall, sier Johansen.

Solberg fortsatt ute

Søndag formiddag får NRK bekreftet at backen Henrik Solberg fortsatt er ute med skade, og ikke vil være i troppen mot Sveits. Gledelig er det imidlertid at kaptein Ole-Kristian Tollefsen er tilbake fra karantene.

Andreas Martinsen, som fikk matchstraff etter en stygg dytt i ryggen på en hviterussisk spiller lørdag kveld, slipper ytterligere straff og er klar mot Sveits, melder Nettavisen.

Siste nytt

 • Besiktas sikret gruppeseieren

  Felipe ga Porto ledelsen borte mot Besiktas i mesterligaen, men Talisca berget 1-1 og dermed gruppeseier i gruppe G for det tyrkiske storlaget én kamp før slutt. Spartak Moskva så ut til å vinne mot Maribor, men bunnlaget i gruppe E klarte 1-1.

  Besiktas
  Foto: Ozan Kose / AFP
 • Tari leder junior-VM i sjakk

  Den norske sjakkspilleren Aryan Tari leder junior-VM i sjakk etter at 8 av 11 runder er unnagjort. Tirsdag slo han russeren Grigorij Oparin med svarte brikker. 18-åringen fra Lier står med seks seire og to remis så langt.

  Aryan Tari
  Foto: Tarjei J. Svensen / Sjakkbloggen.no
 • Zlatan på benken fra start

  Zlatan Ibrahimovic starter ikke onsdagens mesterligakamp mot Basel, men får en plass på benken. Det bekreftet manager José Mourinho på en pressekonferanse tirsdag.

  – Han er ikke klar for å starte ennå, sier han.

  Zlatan Ibrahimovic
  Foto: ANDREW YATES / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Vi er landslaget - fra gutter til menn