NRK Meny
Normal

Nå øyner landslagssjefen kvartfinale

STOCKHOLM/OSLO (NRK.no): Med seier over Sveits i dag er de norske iskrigerne klare for VM-kvartfinale. Til og med landslagssjef Roy Johansen ser lyst på mulighetene.

Roy Johansen og ishockeylandslaget

Landslagssjef Roy Johansen kikker opp på resultattavla under lørdagens kamp mot Hviterussland. Norge vant komfortabelt - i dag venter Sveits.

Foto: NTB Scanpix

– Alt er opp til oss selv nå, sier en optimistisk landslagssjef Roy Johansen til NRK.no foran dagens skjebnekamp mot Sveits.

De norske ishockeygutta har gjort jobben, og tatt de ni poengene de skulle mot Slovenia, Danmark og Hviterussland.

Per-Åge Skrøder

Norge spilte sin beste kamp til nå i VM mot Hviterussland. Per-Åge Skrøder ble tomålsscorer i sin 100. landskamp.

Foto: Larsen, HÃ¥kon Mosvold / NTB scanpix

Poengfangsten har sikret Norge et overtak i kampen om den viktige 4.-plassen i gruppe A - som sikrer en plass i kvartfinalen.

Oversikt: Sjekk stillingen i Norges gruppe i ishockey-VM

– Vi er i en bra posisjon

Landslagssjef Johansen har hele tiden vært nøktern med tanke på Norges sjanser til å avansere fra gruppespillet, og har forsøkt å holde forventningene nede. Nå øyner også han et mulig avansement.

– Vinner vi mot Sveits er vi i kvartfinalen, sier Johansen til NRK.no.

– Det virker ikke umulig?

– Vi er i en bra posisjon, men vi har to sterke motstandere igjen, sier Johansen, og peker mot den siste gruppespillskampen mot Tsjekkia på tirsdag.

Sveits tok sin femte strake seier i ishockey-VM lørdag og er kvartfinaleklar før kampen mot Norge søndag. Sveitserne har altså ingenting å spille for mot Norge, annet enn ære.

Gleder seg over overtallscoring

Lørdag kveld viste det norske landslaget seg fra sin aller beste side da de lekte seg mot Hviterussland. Norge vant lekende lett 3-1, og scoret endelig i overtallsspill - Norges første mål i «power play» hittil i mesterskapet.

– Overtallsspillet var veldig bra. Det var bare den gode målvakten til Hviterussland som forhindret oss fra å få flere. Det var bra vi fikk én i hvert fall, sier Johansen.

Solberg fortsatt ute

Søndag formiddag får NRK bekreftet at backen Henrik Solberg fortsatt er ute med skade, og ikke vil være i troppen mot Sveits. Gledelig er det imidlertid at kaptein Ole-Kristian Tollefsen er tilbake fra karantene.

Andreas Martinsen, som fikk matchstraff etter en stygg dytt i ryggen på en hviterussisk spiller lørdag kveld, slipper ytterligere straff og er klar mot Sveits, melder Nettavisen.

Siste nytt

 • Lance Armstrong inngår forlik

  Lance Armstrong inngår forlik på 5 millioner dollar for å unngå rettssak i mai, der han ville ha risikert å måtte betale 100 millioner dollar til myndighetene. Det melder amerikanske medier sent torsdag kveld norsk tid, skriver NTB.

  Lance Armstrong
  Foto: Thao Nguyen / AP
 • Chelsea nærmer seg Tottenham

  Chelsea slo Burnley 2-1 på bortebane, og med tre poeng knappet de inn på Tottenham og den viktige fjerdeplassen. Med fire kamper igjen har Chelsea fem poeng opp til byrivalen. Kampen mellom Leicester og Southampton endte 0-0.

  FBL-ENG-PR-BURNLEY-CHELSEA
  Foto: OLI SCARFF / AFP
 • Glimt enkelt videre

  Bodø/Glimt ble aldri truet av Melbo i torsdagens cupkamp. Trond Olsen sendte hjemmelaget i ledelsen etter 23 minutter. Jens Petter Hauges to mål og Philip Zinckernagel sikret 4-1-seier. Rosenborg slo Trygg/Lade 4-2.

  Eliteserien fotball: Brann - Bodø / Glimt.
  Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
Morgensport og musikk
NRK Sport Live
NRK Sport Live
NRK Sport Live
Sport i dag
Sport i dag