NRK Meny
Normal

Klar for revansje

Ragnhild Kvarberg satt hjemme og spiste penicillin mens resten av de norske utøverne reiste til Japan. Men nå er hun på offensiven og klar for onsdagens 1500- meterkvalifisering.

Ragnhild Kvarberg
Foto: Poppe, Cornelius / SCANPIX

Under NM for vel 14 dager siden stormet 26-åringen ut av arenaen i Askim oppløst i tårer etter å ha blitt kraftig slått av Kristine Eikrem Engeset på spesialdistansen sin.

- Jeg fikk verdens dårligste opplevelse i NM. Hvor mye eller om sykdommen jeg slet med før og under NM har satt meg tilbake, vet jeg ikke. Det kan jeg nok si mer om etter forsøket på 1500-meteren, sier Kvarberg.

Hun har 4.07,14 som personlig rekord og 4.08,11 fra Florø som årsbeste denne sesongen. Dersom hun løper opp mot sitt aller beste, har hun en ørliten sjanse til å bli med til semifinalene på Nagai stadion.

- Jeg har sett på statistikken og funnet ut at de som er gått videre til semifinalene i alle VM som er arrangert, ikke har løpt svakere enn mellom 4.08 og 4.10. Det betyr at jeg må være forberedt på at det kommer til å gå ganske sakte i starten, og så blir det spurtoppgjør, sier Kvarberg.

 

 

 

Siste nytt

 • Liverpool og Roma risikerer straff

  Det europeiske fotballforbundet åpner sak mot både Liverpool og Roma etter tribunebråket i semifinalen i mesterligaen. Liverpool-fansen fyrte opp bluss og kastet gjenstander, mens Roma-fans angrep Liverpool-supporteren Sean Cox utenfor Anfield.

 • Northugs manager alvorlig skadd

  Are Sørum Langås, manager til Petter Northug, har tilbrakt ti dager på sykehus etter en alvorlig fallulykke, melder VG. Avisen skriver at ulykken skjedde da han skulle gjøre arbeid på sin nye hytte. Langås ble utskrevet fra sykehuset søndag. Han pådro seg flere brudd i begge armer, i ansiktet og hodeskallen.

  Are Sørum Langås
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Yates beholdt ledertrøya

  Tom Dumoulin knappet innpå Simon Yates i Giro d'Italia, men briten beholder den rosa ledertrøya. Etter dagens tempoetappe er Yates 56 sekunder foran Dumoulin og 3:11 foran Domenico Pozzovivo i sammendraget. Rohan Dennis vant tempoetappen.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal