Hopp til innhold

Kvandal tilbake fra korsbåndskade – 3. plass i kvalifiseringen

Eirin Maria Kvandal ble beste norske på en sterk tredjeplass med 91 meter. Dagens kvalifisering var Kvandal sitt comeback i verdenscupen etter å ha vært ute med korsbåndskade.

En annen som kvalifiserte seg til lørdagens verdenscuprenn var 14 år gamle Ingvild Synnøve Midtskogen. Hun ble nummer 40 i fredagens kvalifisering.

Midtskogen landet på 74 meter og fikk 73 poeng for svevet. Det holdt akkurat til å bli siste utøver blant dem som får hoppe lørdag. Det purunge talentet satser opprinnelig på kombinert, men er med i hoppkonkurransen på Lillehammer.

Slik gikk de med de andre norske kvinnene:

13) Thea Minyan Bjørseth, 15) Anna Odine Strøm, 19) Silje Opseth, 22) Maren Lundby og 37) Nora Midtsundstad.

Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
Foto: Geir Olsen / NTB

Siste nytt

 • Reiten-mål da serieleder Chelsea vant rivalkampen

  Guro Reiten scoret sitt tredje ligamål for sesongen da Chelsea slo London-rival Tottenham 3-2 i den engelske superligaen for kvinner søndag.

  Reitens mål kom etter litt over en times spill. Hun snappet ballen foran en Tottenham-forsvarer midt på banen og satte fart fremover. Ingen kunne stoppe henne fra å score alene med keeper.

  Da økte hun ledelsen til 3-1. Før det hadde Jess Carter sendte Chelsea i føringen før Bethany England utlignet. Lauren James scoret 2-1-målet for de blåkledde. Nikola Karczewska reduserte etter 88 minutter, men nærmere kom ikke «Spurs».

  Celin Bizet Ildhusøy startet for Tottenham, men ble byttet ut etter 86 minutter. Reiten gikk av banen ti minutter før slutt, mens Maren Mjelde satt hele kampen på benken for Chelsea.

  Etter som at Manchester United måtte klare seg med 0-0 hjemme mot Everton, leder Chelsea nå ligaen med to poeng. Arsenal har imidlertid to kamper mindre spilt og kan komme à poeng med Chelsea.

  Vilde Bøe Risa og Maria Thorisdottir var begge ubenyttede reserver for United i kampen. Lisa Naalsund var ikke i troppen til de rødkledde. Hun gjorde nylig overgang fra Brann.

  Elise Stenevik ble byttet inn for Everton etter 87 minutter.

  Guro Reiten og Sam Kerr
  Foto: MATTHEW CHILDS / Reuters
 • Kilde kjører VM-kombinasjonen – disse stiller for Norge

  Aleksander Aamodt Kilde er på det norske laget til tirsdagens superkombinasjon i alpin-VM. Han får med seg Adrian Smiseth Sejersted og Atle Lie McGrath.

  Uttaket var som ventet. Lucas Braathen ville trolig vært på lista om han hadde vært frisk og klar til VM-starten i franske Courchevel og Meribel. Han ble nylig operert for en akutt blindtarmsbetennelse.

  Ragnhild Mowinckel og Kajsa Vickhoff Lie blir norske innslag i kvinnenes kombirenn. Det kjøres mandag 11.00 og 14.30 (super-G/slalåm) som mesterskapets første øvelse.

  Samme tider gjelder herrenes konkurranse dagen etter.

  Kilde har flere gode kombi-resultater å vise til. I fjor tok han OL-sølv, og i 2019/20-sesongen var han to ganger på verdenscuppallen.

  I VM har fartskongen en 4.-plass som toppnotering.

  Verdenscuprenn i Kitzbühel
  Foto: Lise Åserud / NTB
 • Schmid vant og ny annenplass for Oftebro i Oberstdorf

  Jens Lurås Oftebro tok sin annen strake annenplass under verdenscupen i kombinert. Tyske Julian Schmid vant på hjemmebane i Oberstdorf.

  Østerrikeren Franz-Josef Rehrl var best etter hoppingen og gikk ut 57 sekunder foran landsmannen og verdenscupleder Johannes Lamparter. Jens Lurås Oftebro kom 1.12 minutter bak på en fjerdeplass. Tyske Julian Schmid var 1.02 bak på sin tredjeplass.

  Rehrl, som satte bakkerekord med 144,5 meter fredag, banket til med 143 meter i hoppdelen. Oftebro hadde 130 meter.

  Oftebro gikk ut over minuttet bak vinneren Lamparter i lørdagens renn og endte på annenplass da også.

  Johannes Lamparter var ikke interessert å få Oftebro opp på bakskiene innledningsvis og gikk knallhardt ut, men etter 1,4 kilometer var det likevel dannet en trio sammen med Oftebro, Lamparter og Schmid.

  De hadde over halvminuttet fram til Rehrl ut på sisterunden, men østerrikeren var sliten og ble først tatt igjen i bakken inn mot mål. På oppløpet var Schmid uslåelig og vant med 0,7 sekunder foran Oftebro.

  Verdenscup i nordiske grener på Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Norsk-svensk «smørekonflikt» i skiskytter-sirkuset: – Over grensen 01:29
Neste