NRK Meny
Normal

Kvålsvoll om dopingtatt Bugge: – Han har det ikke godt med seg selv

Vegard Robinson Bugge (25) er knust etter å ha avlagt en positiv dopingprøve og ber om unnskyldning via sin sportssjef i Team Sparebanken Sør, Atle Kvålsvoll.

Vegard Robinson Bugge

DOPINGTATT: Vegard Robinson Bugge ber om unnskyldning etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Foto: Junge, Heiko / NTB scanpix

– Han har det ikke spesielt godt med seg selv. Det er tøft å være i hans sko nå, sier Kvålsvoll til NRK.

Thor Hushovds tidligere trener er sportssjef på sykkellaget til Vegard Robinson Bugge, som testet positivt på det forbudte stoffet terbutalin under Tour des Fjords i Norge i slutten av mai.

Dopingbeskjeden fikk Bugge av Det internasjonale sykkelforbundet (UCI) i går, tirsdag. I dag skrev sykkelnettstedet Procycling om den positive A-prøven.

– Jeg vil komme med en kommentar om dette senere, skriver Bugge i en sms til NRK.

– Ingen juksemaker

Sportssjef Kvålsvoll kan imidlertid fortelle at 25-åringen er langt nede etter sjokkbeskjeden.

Atle Kvålsvoll

SKUFFET: Sportssjef Atle Kvålsvoll i Team Sparebanken Sør kaller Vegard Robinson Bugge for et skikkelig surrehue.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

Bugge skal ha fått terbutalin i seg gjennom astmamedisinen Bricanil, en medisin han tidligere har hatt sertifikat for å bruke - et sertifikat som gikk ut i 2009.

Siden den gang har Bugge brukt en astmamedisin man ikke trenger spesiell godkjennelse for å bruke. Under Tour des Fjords skal han imidlertid ha gått tilbake til å bruke Bricanil igjen, uten å huske at han ikke hadde sertifikat for medisinen lenger.

– Er det på sin plass å kalle Vegard en juksemaker?

– Nei, det vil jeg ikke si. Jeg vil heller kalle ham et skikkelig surrehue i denne saken, svarer Kvålsvoll, og legger til at 25-åringen legger seg helt flat etter den positive dopingprøven.

– Han har det steintøft og unnskylder seg veldig. Han har opptrådt klønete, sier Kvålsvoll.

Mild straff?

Ifølge Anti-Doping Database har det tidligere blitt avlagt totalt 36 positive dopingprøver i internasjonal idrett for bruk av terbutalin. Den strengeste straffen som er gitt, er ett års utestengelse. Den straffelengden er det kun én utøver som har fått.

Ellers strekker utestengelsene seg fra ti måneder og ned til én måned. Hele 14 av de 36 utøverne har sluppet unna med en advarsel etter å ha avlagt positiv dopingprøve.

Det gir Bugge håp om at han slipper unna en dopingutestengelse.

– Det blir bare spekulasjoner, men det er klart det er mulig tatt hans historie i betraktning, sier Kvålsvoll

Siste nytt

 • Verdensmester mister trolig OL

  Den slovenske alpinisten Ilka Štuhec har røket korsbåndet og mister trolig OL i Pyeongchang. Štuhec tok i fjor VM-gull i utfor og vant også utforcupen for kvinner.

  Laster Twitter-innhold
 • Hauger mester i Tyskland

  Motorsport-talentet Dennis Hauger (14) vant søndag det tyske mesterskapet i gokart. Han er den yngste vinneren gjennom tidene i mesterskapet som er går for å være det tøffeste og største i verden med fører fra et 20-talls nasjoner. Hauger er nå ferdig med gokart og tar steget opp til formelbil neste år.

  Dennis Hauger
  Foto: CRG

Sendeplan

Kl. Program Kanal