Hopp til innhold

Kvalifisering Fotball-VM menn 2022

 • USA feiret VM-plass – er fortsatt ikke klare

  USAs 5-1-seier over Panama har så godt som sikret landet en plass i fotball-VM i Qatar, men det gjenstår én kamp før amerikanerne kan juble ordentlig.

  Etter kampen gjorde de amerikanske spillerne nettopp det. På banen holde de opp et banner med påskriften «kvalifisert». Tabben ble oppdaget raskt av blant andre USAs kaptein og hat trick-helt Christian Pulisic.

  – Spillerne visste ikke hva det sto (på banneret), de fikk det bare. Da vi skjønte det, forsto vi at det ikke er noe vits å skryte, for vi har fortsatt en jobb å gjøre, sa Chelsea-profilen.

  Den jobben handler om Costa Rica-kampen torsdag, det siste oppgjøret i kvalifiseringen. Hvis USA taper med seks mål, og Mexico tar poeng mot El Salvador, vil det amerikanske laget havne utenfor kvalifiseringsplassene.

  Canada vant sin kamp natt til mandag og sikret seg VM-plass for første gang siden 1986 som gruppevinner. USA og Mexico tar trolig de to siste direkteplassene, men kan ikke juble for det helt ennå.

  WCup Panama US Soccer
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Canada til sitt første VM på 36 år

  For kun andre gang er de canadiske fotballherrene kvalifisert for VM i fotball. Det er klart etter at de slo Jamaica 4-0 søndag kveld.

  Sist Canada deltok i VM var i Mexico i 1986. Der tapte de alle sine tre gruppespillkamper.

  En kamp gjenstår i det avsluttende gruppespillet i den nord- og mellomamerikanske kvalifiseringen til VM, men Canada er garantert å ende topp tre, som gir VM-plass i Qatar.

  USA og Mexico holder andre- og tredjeplassen, men Costa Rica er bare tre poeng bak. Den avsluttende runden spilles natt til torsdag norsk tid.

  Canada skal sammen med Mexico og USA arrangere VM om fire år, men det er ennå ikke avgjort om alle de tre landene får friplass til den turneringen.

  Soccer: FIFA World Cup Qualifier-Jamaica at Candada
  Foto: Dan Hamilton / Reuters
 • Canada nesten VM-klar

  Med 2-0 over El Salvador er Canada nesten klar for sitt første fotball-VM på 36 år. To poeng på dei siste tre kampane er det som trengst. Atiba Hutchinson og Jonathan David scora måla i andre omgang.

  Favorittane USA og Mexico ser ut til å slå følgje, og ligg begge fire poeng bak Canada. USA hadde ingen problem med Honduras, som blei slått med 3-0. Weston McKennie, Walker Zimmerman og Christian Pulisic scora.

  Mexico hadde meir trøbbel mot Panama, men vann 1-0. Raoul Jimenez scora på straffe ti minutt før slutt.

  Panama held fjerdeplassen som gir omspel, men er pressa av Costa Rica, som slo Jamaica 1-0.

  Dei tre siste og avgjerande rundane blir spela i slutten av mars.

  Atiba Hutchinson
  Foto: Moises Castillo / AP
 • Kina rasar etter VM-exit

  Kina har ikkje berre OL å tenke på for tida. Tysdag forsvann siste sjanse til å kvalifiser seg for fotball-VM i Qatar, og millionvis av kinesarar rasar på sosiale media.

  – La oss melde oss ut av FIFA for å sleppe å skjemme oss ut, er ei av meldingane på den Twitter-liknande plattforma Weibo.

  Hundrevis av millionar har vore innom emneknaggane «Kvifor held landslaget vårt fram med å tape?» og «Landslaget, gi oss litt tilbake», melder nyheitsbyåret AFP.

  Kina tapte 3-1 for Vietnam, eit land som ikkje hadde teke eit einaste poeng tidlegare i kvalifiseringsgruppa. Dermed er Kina nest sist, og har ikkje eingong teoretiske sjansar til ein plass blant dei tre beste.

  Kinas president Xi Jinping har uttrykt ønskje om at Kina ikkje berre skal arrangere VM ein gong, men også vinne det.

  Landet har nådd VM-sluttspelet berre ein gong. Det var i 2002, men då måtte dei reise heim utan både mål og poeng.

  Vietnam - Kina
  Foto: NHAC NGUYEN / AFP
 • Tett i søramerikansk VM-kvalifisering

  Uruguay slo Venezuela 4-1 og inntok den fjerde og siste direkte VM-plassen frå Sør-Amerika. Men det er svært jamnt bak suverene Brasil og Argentina når to rundar står att i kvalifiseringa.

  Ecuador er nærmast dei to store, men måtte nøye seg med 1-1 i bortekampen mot Peru, som ligg på femteplass som gir vidare kvalifisering.

  Også Chile er med i kampen. Seint måndag kveld slo dei Bolivia 3-2 etter to mål av Alexis Sanchez.

  Argentina slo Colombia 1-0 etter scoring av Lautaro Martinez. Colombia har ofgså ein outsidersjanse til VM-plass.

  Brasil viste ingen nåde mot Paraguay og vann 4-0. Rapjnha, Coutinho, Antony og Rodrygo scora for dei suverene tabelleiarane.

  Den søramerikanske VM-kvalifiseringa blir avslutta med to rundar i slutten av mars.

  Edinson Cavani
  Foto: Pablo Porciuncula / AP
Football, FIFA World Cup Qualifier, Norway - Gibraltar

Solbakken om hat trick-Haaland: – Råeste vi har sett i norsk fotball

Sportsnyheter

Eliteserien fotball 2022: Lillestrøm-Vålerenga (2-0)

Fansen roper «Fagermo ut» – treneren frykter ikke sparken

Vålerenga håpet å snu en vond trend i hatoppgjøret mot Lillestrøm, men i stedet ble avstanden opp til rivalen 13 poeng. Vålerenga-kaptein Jonatan Tollås Nation har likevel tillit til trener Dag-Eilev Fagermo.

Siste nytt

 • Kasper Fosser vant verdenscupsprinten i Borås

  Fosser var sterkest i sesongåpningen for orientererne og vant verdenscupsprinten i Borås torsdag. Heming-løperen vant verdenscupen sammenlagt i fjor og kunne ikke fått en bedre start på forsvaret av tittelen.

  Sweden World Cup Orienteering
  Foto: Nisse Schmidt / AP
 • Jelena Välbe vraket til FIS-styret: – Det klareste signalet

  Den russiske skipresidenten Jelena Välbe ble torsdag ikke gjenvalgt i FIS-styret etter voldsomme reaksjoner på hennes kandidatur. Hun fikk 48 stemmer som var færrest av samtlige på valg.

  – Færrest stemmer til en av verdens største skinasjoner er det klareste signalet de kunne sendt på at Välbe ikke burde være med på denne avstemminga, mener NRKs sportskommentator Jan Petter Saltvedt.

  Røste ble gjenvalgt og fortsetter i styret til Det internasjonale ski- og snowboardforbundet (FIS). Han fikk 106 stemmer. 115 av de 117 stemmeberettigede avga stemme.

  Norge, Sverige, Finland og Polen hadde alle gått sterkt ut mot Välbes kandidatur på forhånd.

  – Norge kommer ikke til å stemme på Russland, grunnet det grusomme som nå skjer i Ukraina, lovte den avtroppende norske skipresidenten Erik Røste til Adresseavisen.

  Välbe lot seg ikke rikke, og da FIS åpnet opp for at hun kunne stille til gjenvalg lå veien klar.

  I valget var det 23 kandidater til de 18 stillingene i FIS-styret, blant annet Erik Røste og Välbe.

  Jelena Välbe
  Foto: CARL SANDIN / BILDBYRÅN
 • Manchester United skal til Norge – møter Atletico Madrid på Ullevaal

  De to storlagene har lagt generalprøven før seriestart til Oslo og Ullevaal stadion 30. juli, opplyser Viaplay som skal sende kampen.

  – Vi gleder oss veldig til å spille kamp i Oslo og til å se alle Manchester United-supporterne der, sier United-keeper David de Gea.

  United var sist i Norge sommeren 2019, da de møtte Kristiansund i en treningskamp.

  – Manchester United skulle egentlig spilt kamp i Oslo i fjor i forbindelse med at den norske supporterklubben fylte 40 år, men pandemien satte en stopper for det. Nå blir det istedenfor 41-årsfeiring med en storkamp, sier Sjur Mørk til VG.

  Han er administrerende direktør i ProUnite, som arrangerer kampen lørdag 30. juli kl. 14.00.

  Ronaldo til Oslo
  Foto: PAUL ELLIS / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Spilleliste med 39 klipp
Sport
Spiller nå
Haalands karriere fra A til NÅ 03:44
Neste