Hopp til innhold

Kvalifisering Fotball-VM menn 2022

 • Costa Rica tok siste VM-plassen

  Costa Rica slo New Zealand 1-0 og tok den 32. og siste plassen i fotball-VM i Qatar i haust.

  Joel Campbell scora kampens einaste mål allereie etter 3 minutt.

  New Zealand fekk også ein spelar utvist midt i andre omgang, og hadde ei scoring annullert etter VAR-sjekk.

  Dermed er alle VM-landa klare. Heile lista finn du her.

  Joel Campbell, Costa Rica
  Foto: EZEQUIEL BECERRA / AFP
 • Australia til VM på straffer

  Australia blei det nest siste laget som kvalifiserte seg til fotball-VM i Qatar etter å ha slått Peru 5-4 i den interkontinentale finalen.

  Det stod 0-0 etter 120 minutts spel på stadion i Doha. Og det stod 4-4 etter at laga hadde teke fem straffer kvar.

  Awer Mabil scora på Australias sjette forsøk, og deretter redda Andrew Redmayne skotet frå Alex Valera for Peru. Redmayne var bytta inn før straffesparkkonkurransen.

  Dermed er Australia klar for sitt sjette fotball-VM, og sitt femte på rad.

  Tysdag skal New Zealand og Costa Rica møtest til kamp om den 32. og siste plassen i VM, som opnar 21. november.

  Australia - Peru
  Foto: Hussein Sayed / AP
 • USA feiret VM-plass – er fortsatt ikke klare

  USAs 5-1-seier over Panama har så godt som sikret landet en plass i fotball-VM i Qatar, men det gjenstår én kamp før amerikanerne kan juble ordentlig.

  Etter kampen gjorde de amerikanske spillerne nettopp det. På banen holde de opp et banner med påskriften «kvalifisert». Tabben ble oppdaget raskt av blant andre USAs kaptein og hat trick-helt Christian Pulisic.

  – Spillerne visste ikke hva det sto (på banneret), de fikk det bare. Da vi skjønte det, forsto vi at det ikke er noe vits å skryte, for vi har fortsatt en jobb å gjøre, sa Chelsea-profilen.

  Den jobben handler om Costa Rica-kampen torsdag, det siste oppgjøret i kvalifiseringen. Hvis USA taper med seks mål, og Mexico tar poeng mot El Salvador, vil det amerikanske laget havne utenfor kvalifiseringsplassene.

  Canada vant sin kamp natt til mandag og sikret seg VM-plass for første gang siden 1986 som gruppevinner. USA og Mexico tar trolig de to siste direkteplassene, men kan ikke juble for det helt ennå.

  WCup Panama US Soccer
  Foto: Julio Cortez / AP
 • Canada til sitt første VM på 36 år

  For kun andre gang er de canadiske fotballherrene kvalifisert for VM i fotball. Det er klart etter at de slo Jamaica 4-0 søndag kveld.

  Sist Canada deltok i VM var i Mexico i 1986. Der tapte de alle sine tre gruppespillkamper.

  En kamp gjenstår i det avsluttende gruppespillet i den nord- og mellomamerikanske kvalifiseringen til VM, men Canada er garantert å ende topp tre, som gir VM-plass i Qatar.

  USA og Mexico holder andre- og tredjeplassen, men Costa Rica er bare tre poeng bak. Den avsluttende runden spilles natt til torsdag norsk tid.

  Canada skal sammen med Mexico og USA arrangere VM om fire år, men det er ennå ikke avgjort om alle de tre landene får friplass til den turneringen.

  Soccer: FIFA World Cup Qualifier-Jamaica at Candada
  Foto: Dan Hamilton / Reuters

Siste nytt

 • Odermatt suveren da Kristoffersen skuffet

  Østerrikske Marco Odermatt var overlegen i franske Val d'Isere og vant med nesten ett sekund ned til landsmann Marco Schwarz i lørdagens storslalåm. Joan Verdu fra Andorra tok den siste pallplassen.

  Henrik Kristoffersen var på skuddhold etter første omgang og lå 65 hundredeler bak ledende Odermatt, men svak kjøring i finaleomgangen sørget for en skuffende 8. -plass for nordmannen.

  Finaleomgangen var preget av dårlig sikt og flere kjørte ut.

  Alexander Steen Olsen var nest beste nordmann etter første omgang med 11. -plass, men kjørte ut i finaleomgangen.

  Atle Lie McGrath røk korsbåndet under VM forrige sesong og har akkurat kommet tilbake i verdenscupen. McGrath seg opp to plassen og endte på 12. -plass etter finale omgangen.

  Rasmus Windingstad fikk det ikke til å klaffe i første omgang og var i mål 4,84 sekunder bak Odermatt.

  Han hadde bare to løpere bak seg på sin 28.-plass etter første omgang, men kjørte seg opp til 18. -plass i finaleomgangen.

  Fredrik Møller kjørte inn til 24. -plass og tok sine første verdenscuppoeng, mens Kasper Kindem aldri kvalifiserte seg til finaleomgangen.

  Dette var bare herrenes andre storslalåmrenn denne sesongen. Storslalåmsesongen startet i østerrikske Sölden i oktober, men da ble rennet avblåst etter én omgang grunnet sterk vind.

  Henrik Kristoffersen under førsteomgang i storslalåm i Val d'Isere.
  Foto: JEFF PACHOUD / AFP
 • Ler av brorens forklaring etter suveren seier

  Etter et skuffende resultat i Östersund forrige helg skyldte Johannes Thingnes Bø på svak overkropp. Brødrene Bø spøker om at lillebror sin seieren i Hochfilzen skyldtes x-antall pushups.

  – Ja, det kan hende han har tatt noe «hotellromtrening» i baris der med boksershortsen på snei, og litt pushups vegg i vegg, svarer Tarjei Bø.

  Selv sier Thingnes Bø at det har blitt en del pushups siden Östersund.

  – Pluss minus hundre, så kanskje noe sånt, sier han.

  Fra ellevteplass i Østerrike, og et vanskelig utgangspunkt gikk alt veien for Thingnes Bø. Han kunne igjen ta øverst på pallen i verdenscupen.

  – Det hadde vel ingen forventa, så det var vel en overraskelse for oss alle, sier han.

  Bak han kjempet storebror Tarjei Bø, Johannes Dale-Skjevdal og Sturla Holm Lægreid om resten av pallplassene.

  Til slutt ble Dale-Skjevdal nummer to, storebror Bø nummer tre og Holm Lægreid to fjerdeplassen etter at han fikk det tungt mot slutten. Dermed ble seierspallen i Hochfilzen tapetsert i de norske fargene.

  Tarjei Bø tok over ledelsen i verdenscupen med lørdagens tredjeplass. Ni poeng foran Sebastian Samuelsson som til slutt endte på en femteplass.

  Sesongstart Skiskyting Sjusjøen, brødrene Bø
  Foto: Geir Olsen / NTB
 • Mowinckel og Vickhoff Lie langt bak overlegen Shiffrin i mål

  Det var langt ifra de norskes dag i utforrennet i St. Moritz. Rennet er midlertidig avbrutt og foreløpig ligger Kajsa Vickhoff Lie som beste nordmann på en 15-plass, hele 1.02 bak amerikanske Michaela Shiffrin i mål.

  Ragnhild Mowinckel fikk det ikke til å stemme i det hele tatt i de sveitsiske alper. Da hun gikk i mål lå hun sist av samtlige, men ligger foreløoig nest sist.

  Ingen har hittil ikke kunne gjøre noe med overlegne Michaela Shiffrin. Etter gårsdagens renn i super-G var italienske Sofia Goggia den store favoritten til å vinne utforrennet, men en liten feil i siste heng kostet henne seieren.

  Goggia ligger i mål på en andreplass foran lagvenninne Federica Brignone.

  hlPF7Nz774U
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal