Kurtovic scoret 19 (!) mål: – Hun var helt rå

Amanda Kurtovic (25) scoret utrolige 19 mål på 21 forsøk mot Oppsal søndag. Nå jobber Larvik på spreng for å få henne til å skrive under på ny kontrakt.

OLYMPICS-RIO-W-HANDBALL

MÅLFEST: Amanda Kurtovic er muligens i sitt livs form, noe gamleklubben hennes Oppsal virkelig fikk kjenne på i eliteseriekampen søndag. Hun satte inn 12 spillemål og syv straffekast.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Larvik - Oppsal 39-22

– Jeg følte alt bare gikk på skinner. Nesten uansett hva jeg gjorde, så gikk det i mål. Det er egentlig litt sykt å tenke på, sier Amanda Kurtovic.

Statistikken forteller det samme: Kurtovic scoret formidable 19 mål på 21 forsøk da hun møtte sine gamle lagvenninner i Oppsal søndag.

Larvik-trener Tor Odvar Moen måtte nesten gni seg i øynene.

– I dag var hun helt rå. Hun lagde mål fra omtrent overalt, sier han.

Ble omskolert

Kurtovic er snar med å rose lagvenninnene når hun skal forklare hvorfor det klaffet så til de grader.

– Det var utrolig deilig. Jeg tror det meste jeg har hatt før er 15 mål en gang jeg var 12 år, sier hun og ler.

Laster Twitter-innhold

Kurtovic ble omskolert fra høyrekant til høyre bakspillerplass denne sesongen. Da Nora Mørk reiste til ungarske Györ, ble det større muligheter for 25-åringen.

Den muligheten har hun grepet med begge hender. Kun målmaskinen Linn-Kristin Riegelhuth Koren har scoret mer enn Kurtovic.

– Det har vært en omstilling, og jeg brukte litt tid på det i starten. Det er mer krevende å spille back med tanke på det fysiske, med mer dueller og satsinger. Men jeg føler jeg er i en stigende kurve hele tiden, sier hun.

På landslaget spiller hun foreløpig fortsatt mest på kanten, men Moen spår at det ikke er lenge til hun får mer ansvar på bakspillerplass for Norge også.

– Jeg har lyst å ta opp kampen. Samtidig har vi jo verdens beste i den posisjonen, men det er jo bra for et landslag å ha mange spillere å spille på, sier Kurtovic, og sikter til Nora Mørk.

Kan dra til utlandet

Amanda Kurtovic

Kurtovic har ambisjoner om å få spille mer på backen for Norge fremover.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Men fremtiden til Kurtovic i Larvik er foreløpig usikker. Hun er en av 16 spillere som har hatt utgående kontrakter.

Forhandlingene pågår i disse dager. Nå har både nevnte Koren og Marit Malm Frafjord skrevet under på nye kontrakter.

– Amanda er en av de klubben håper vi skal få med videre. Det har vært en vanskelig situasjon for oss, og vi er ikke i mål. Vi håper å få i land dette så fort som overhodet mulig, sier Moen.

Kurtovic bekrefter at hun også er i dialog med flere klubber i utlandet.

– Jeg trives kjempebra i Larvik og har utviklet meg enormt her. Så er det vanskelig med tanke på økonomien og det er en usikker fremtid. Jeg må bare tenke på hvor jeg kan bli bedre, og hvor det blir har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier hun.

Siste nytt

 • Ruud møter tysker i US Open

  Casper Ruud møter tyske Jan-Lennard Struff i første runde i US Open. Det ble klart torsdag kveld. 29-åringen er rangert som nummer 35 i verden. Ruud er rangert som nummer 54 i verden. I 2017 møttes de to i ATP 1000-turneringen i Monte Carlo. Da vant Struff 6-4, 6-4.

  Casper Ruud i aksjon under ATP 250-turneringen Kitzbühel
  Foto: Johann Groder /apa / NTB scanpix
 • Blir likevel ikke Polen-sjef

  To dager etter at Storhamar-trener Arne Senstad ble presentert som ny sjef for Polens kvinnelandslag i håndball, er det klart at han ikke får ta fatt på jobben. Storhamar skriver i en pressemelding at de ikke kan akseptere at han kombinerer de to jobbene. Senstad har ennå ikke offentlig kommentert klubbens avslag.

  Storhamar-trener Arne Senstad
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Wiebes vant åpningsetappen

  Lorena Wiebes vant den første etappen i Ladies Tour of Norway fra Åsgårdstrand til Horten. Værforholdene gjorde det til en svært vanskelig etappe for rytterne. Susanne Andersen ble best av de norske på 6. plass.

Sendeplan

Kl. Program Kanal