Kurtovic scoret 19 (!) mål: – Hun var helt rå

Amanda Kurtovic (25) scoret utrolige 19 mål på 21 forsøk mot Oppsal søndag. Nå jobber Larvik på spreng for å få henne til å skrive under på ny kontrakt.

OLYMPICS-RIO-W-HANDBALL

MÅLFEST: Amanda Kurtovic er muligens i sitt livs form, noe gamleklubben hennes Oppsal virkelig fikk kjenne på i eliteseriekampen søndag. Hun satte inn 12 spillemål og syv straffekast.

Foto: MARKO DJURICA / Reuters

Larvik - Oppsal 39-22

– Jeg følte alt bare gikk på skinner. Nesten uansett hva jeg gjorde, så gikk det i mål. Det er egentlig litt sykt å tenke på, sier Amanda Kurtovic.

Statistikken forteller det samme: Kurtovic scoret formidable 19 mål på 21 forsøk da hun møtte sine gamle lagvenninner i Oppsal søndag.

Larvik-trener Tor Odvar Moen måtte nesten gni seg i øynene.

– I dag var hun helt rå. Hun lagde mål fra omtrent overalt, sier han.

Ble omskolert

Kurtovic er snar med å rose lagvenninnene når hun skal forklare hvorfor det klaffet så til de grader.

– Det var utrolig deilig. Jeg tror det meste jeg har hatt før er 15 mål en gang jeg var 12 år, sier hun og ler.

Laster Twitter-innhold

Kurtovic ble omskolert fra høyrekant til høyre bakspillerplass denne sesongen. Da Nora Mørk reiste til ungarske Györ, ble det større muligheter for 25-åringen.

Den muligheten har hun grepet med begge hender. Kun målmaskinen Linn-Kristin Riegelhuth Koren har scoret mer enn Kurtovic.

– Det har vært en omstilling, og jeg brukte litt tid på det i starten. Det er mer krevende å spille back med tanke på det fysiske, med mer dueller og satsinger. Men jeg føler jeg er i en stigende kurve hele tiden, sier hun.

På landslaget spiller hun foreløpig fortsatt mest på kanten, men Moen spår at det ikke er lenge til hun får mer ansvar på bakspillerplass for Norge også.

– Jeg har lyst å ta opp kampen. Samtidig har vi jo verdens beste i den posisjonen, men det er jo bra for et landslag å ha mange spillere å spille på, sier Kurtovic, og sikter til Nora Mørk.

Kan dra til utlandet

Amanda Kurtovic

Kurtovic har ambisjoner om å få spille mer på backen for Norge fremover.

Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Men fremtiden til Kurtovic i Larvik er foreløpig usikker. Hun er en av 16 spillere som har hatt utgående kontrakter.

Forhandlingene pågår i disse dager. Nå har både nevnte Koren og Marit Malm Frafjord skrevet under på nye kontrakter.

– Amanda er en av de klubben håper vi skal få med videre. Det har vært en vanskelig situasjon for oss, og vi er ikke i mål. Vi håper å få i land dette så fort som overhodet mulig, sier Moen.

Kurtovic bekrefter at hun også er i dialog med flere klubber i utlandet.

– Jeg trives kjempebra i Larvik og har utviklet meg enormt her. Så er det vanskelig med tanke på økonomien og det er en usikker fremtid. Jeg må bare tenke på hvor jeg kan bli bedre, og hvor det blir har jeg ikke bestemt meg for ennå, sier hun.

Siste nytt

 • Chelsea tok viktige poeng

  Michy Batshuayi sørget for tre poeng for Chelsea da de spilte borte mot Ajax i mesterligaen onsdag. London-laget vant 1-0 og tok tre meget viktige poeng i gruppespillet. De har nå seks poeng, like mange som Ajax som foreløpig leder gruppen.

  Champions League - Group H - Ajax Amsterdam v Chelsea
  Foto: Lee Smith / Reuters
 • Jansrud droppar verdscupopninga

  Kjetil Jansrud kjem ikkje til å køyre verdscupopninga i Sölden i Austerrike i helga. Det opplyser alpinisten til NRK i kveld. – Det har med fleire ting å gjere, men mest fordi forma i storslalåm ikkje er på det nivået som den bør vere, seier 34-åringen. 24-år gamle Marcus Monsen overtek plassen til Jansrud.

  FIS Alpine Skiing World Cup Finals - Men's Downhill training
  Foto: Christian Hartmann / Reuters
 • – Kippe legger opp

  Romerikes Blad melder at Lillestrøm-profilen Frode Kippe legger opp etter 20 sesonger i klubben. Forsvarsveteranen skal nå inn i trenerteamet til LSK, som toppspillerutvikler, skriver avisen. Klubben holder pressekonferanse klokken 13.00. Kippe har spilt 440 kamper for Lillestrøm, men denne sesongen har han bare vært på banen i 15 seriekamper.

  – Jeg har vært gammel i ti år og alt har sin slutt. Jeg har hatt et ønske om å spille fotball så lenge som mulig, og føler for så vidt at jeg har fått gjort det. Følte alt lå til rette for at dette var tiden for å sette punktum. Jeg ser tilbake på en utrolig fantastisk tid, både her og da jeg var i England, sier Kippe til NRK.

  – Jeg har ikke gjort annet enn å spille fotball i voksenalder, nå skal jeg gå over i en ny rolle fra neste år, som toppspillerutvikler. Der skal jeg få lov til å følge opp unggutta, vi har veldig mange spennende unggutter fra 16 til 21 år, som jeg skal ta ekstra vare på. Jeg tror det blir viktig for klubben og ha egne talenter som tar steget opp, der har ikke Lillestrøm vært gode nok og jeg skal prøve å hjelpe dem med det i årene som kommer.

  Eliteserien fotball menn 2019, Lillestrøm - Tromsø (4-0)
  Foto: Ryan Kelly / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal