Kurtovic hylende av banen i siste kamp før EM

FORNEBU/OSLO (NRK): Amanda Kurtovic skadet kneet i Norges siste oppkjøringskamp før håndball-EM. Hun ble fraktet ut av hallen på båre og kjørt rett til legevakten.

VONDT: Amanda Kurtovic skadet kneet mot Frankrike og hadde tydelig store smerter.

 • Norge Frankrike 2321 (149)

Søndag kveld var det ikke mulig å ta MR av skaden til Kurtovic, og det er derfor ikke kjent hvor alvorlig skaden er.

– Jeg blir sjokkert og lei meg. Ut i fra Amandas reaksjon på banen er det lett å tro at det er en alvorlig kneskade, men det må undersøkes. På kort sikt er jeg absolutt ikke optimistisk, sier landslagssjef Thorir Hergeirsson til NRK.

Det var under 10 minutter igjen av Norges generalprøvekamp mot Frankrike da det skjedde. Amanda Kurtovic tok en finte i angrep og tok seg umiddelbart til det venstre kneet, før hun gikk mot benken i tårer.

– Rystet oss alle

27-åringen fikk etter hvert hjelp til å komme seg av på sidelinjen, og hylene til den venstre bakspilleren kunne høres i hele hallen.

– Det er forferdelig vondt å høre det ute på banen. Det rystet oss alle, sier Stine Bredal Oftedal til NRK.

Håndball EM Kvalifisering: Norge - Kroatia

PROFIL: Amanda Kurtovic er en av Norges store profiler.

Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Landslagskapteinen og flere av lagvenninnene strømmet til Kurtovic, som fikk legebehandling på sidelinjen, før hun ble fraktet ut av Telenor Arena på båre.

Oftedal legger til at laget krysser alt de har på Kurtovic' vegne.

– Det er ekstremt dårlige nyheter. Vi har allerede én forferdelig skade (på Nora Mørk), og hvis vi får en til... det er helt utenkelig, sier hun.

Lagvenninner i tårer

Emilie Hegh Arntzen var tydelig preget da hun snakket med NRK, og slet med å holde tårene tilbake.

– Det er alltid et lite håp, men det ser ikke bra ut. Det virker som hun skjønner selv hva det innebærer, selv om det er umulig å vite noe før hun får sjekket det, sier Vipers Kristiansand-spilleren.

– Det stikker litt ekstra for meg når det er Amanda. Å se en av dine beste venner ha det så vondt er ikke en deilig følelse. Hun vet at jeg føler for henne, så får vi vente og se hva de sier på sykehuset, fortsetter hun.

Et svar er ventet mandag, ifølge handball.no.

Var Mørks «erstatter»

Høyrebacken er en av Norges viktigste spillere, spesielt etter at Nora Mørk måtte operere kneet nok en gang og mister mesterskapet i Frankrike som begynner om bare en uke.

Pressetreff med håndballjentene før Møbelringen Cup

NORSK TRIO:Thea Mørk, Amanda Kurtovic og Stine Bredal Oftedal før firenasjoners turneringen på Lysaker.

Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix

Uten Kurtovic har håndballandslaget bare en ren høyre bakspiller igjen i troppen, Linn Jørum Sulland.

– Vi må se hva vi gjør med troppen, vi trenger en annen venstrehåndsspiller i hvert fall, sier Hergeirsson til TV 2.

Også kaptein Stine Bredal Oftedal har kjent på skadeplager, og har ikke spilt de tre siste kampene. I tillegg fikk Thea Mørk seg en smell i låret søndag, og Katrine Lunde stod over på grunn av en vond ankel.

 • Skadebekymringer til tross, Norge gikk ubeseiret igjennom Møbelringen cup etter å ha slått både Ungarn, Danmark og Frankrike.

Siste nytt

 • Zuccarello-assist og seier

  Minnesota Wild vant i natt mot Edmonton Oilers, men gjestene bet godt fra seg i kampen som endte 6-5 for hjemmelaget. Mats Zuccarello leverte en assist. Mats Zuccarello hadde 19 minutter og 31 sekunder på isen under kampen.

  Wild Lightning Hockey
  Foto: Chris O'meara / AP
 • Storseier til Manchester United

  Ole Gunnar Solskjærs mannskap ble altfor sterke for «norskeklubben» AZ Alkmaar på Old Trafford. Kampen endte 4-0. Ashley Young og Juan Mata (straffe) scoret ett mål hver, mens Mason Greenwood gjorde to. Alle målene kom i løpet av en 20 minutters periode i andre omgang. Begge lagene var videre til 16-delsfinaler i Europaligaen før kveldens oppgjør, men Fredrik Midtsjø må stå over neste kamp for AZ Alkmaar etter sitt tredje gule kort i gruppespillet.

  Europa League - Group L - Manchester United v AZ Alkmaar
  Foto: Jon Super / Reuters
 • Uavgjort for RBK i Nederland

  Pål André Hellands scoring etter 22 minutter borte mot PSV Eindhoven sørget for at Rosenborg ikke går poengløse ut av høstens Europaliga. Det ene poenget hindrer likevel ikke at trønderne ender sist i gruppe D. PSV Eindhovens utlikningsmål i andre omgang ble scoret av Mohammed Ihattaren. Heller ikke Eindhoven går videre fra gruppespillet. Rosenborg har ikke vunnet en gruppespillkamp i Europa siden 28.9.2017.

  I gruppe B slo Malmø FC København med 1-0. Dermed går begge lag videre fra gruppespillet.

  Netherlands Soccer Europa League
  Foto: Peter Dejong / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal