Kurtovic ferdig i Romania – hevder klubben holder tilbake lønn

Amanda Kurtovic (27) forteller at hun har tre månedslønninger utestående fra sin rumenske klubb, CSM Bucuresti. – Uprofesjonelt, sier den norske håndballstjernen til NRK.

Amanda Kurtovic

IKKE FÅTT LØNN: – En spesiell situasjon, sier Amanda Kurtovic.

Foto: Bent Lindsetmo / NRK

Det har vært en sesong under pari for den rumenske storklubben som blant annet fikk langvarige skader på to av sine stjernespillere, Cristina Neagu og nettopp Amanda Kurtovic.

Med duoen ute klarte ikke Bucuresti å ta seg til sesongens store mål, Final Four. Parallelt har klubben tilsynelatende fått problemer med økonomien.

– Det er jo en spesiell situasjon i og med at klubben er eid av staten. Og når resultatene uteblir så blir det jo straff, da, sier hun og smiler.

Sist jeg sjekket kontoen har jeg fortsatt ikke fått inn noe lønn.

NRK kjenner til at det skal dreie seg om nesten tre måneders lønn som angivelig mangler.

– Det er jo uprofesjonelt. Absolutt. Jeg håper at vi får det innen snar framtid. Innen kontrakten går ut nå 1. juli. Jeg håper de får orden på ting sånn at det ikke går utover neste sesong. Det hadde vært veldig synd. Vi får bare håpe at vi som har vært her nå får det vi skal ha, sier Kurtovic.

Bytter klubb

Amanda Kurtovic har allerede skrevet under for ungarske Györ. Nora Mørk går motsatt vei. Kurtovic har ikke snakket med landslagsvenninnen om utfordringene.

Håndballjentene før Hviterussland-kampen.

BYTTER KLUBB: Nora Mørk skal spille for CSM Bucuresti.

Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

– Nei, men jeg vet at hun er klar over situasjonen. Jeg tipper klubben har forklart litt situasjonen.

Far og manager til Nora Mørk, Morten Mørk, virker ikke stresset og skriver i en sms til NRK:

– Noras kontrakt med CSM har på nåværende tidspunkt ikke startet. Dette kommer ikke til å være en utfordring for Nora, skriver Morten Mørk.

– Et vedvarende problem

Kurtovic, på sin side, har koblet inn spillerorganisasjonen NISO for å få hjelp i saken.

– Hun har en god sak, det er ikke noe tvil om at de skylder lønn. Vi vil følge opp dette, og så håper vi at det er løst innen ganske kort tid. Hvis ikke får vi sammen med våre kolleger i Romania finne ut hva vi gjør, sier NISO-leder Joachim Walltin til NRK.

Walltin

NISO-LEDER: Joachim Walltin.

Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix

– Hvor vanlig er det at man ikke mottar lønn i rumenske klubber?

– Det er nok dessverre altfor vanlig. Det er et vedvarende problem i rumenske og østeuropeiske håndball- og fotballklubber med forsinket lønnsutbetaling. Spillere som går til sånne land må nesten regne med det, men det er selvsagt ikke greit likevel, sier Walltin.

Han understreker at lønnen bør være utbetalt i løpet av sommeren.

 • CSM Bucuresti har foreløpig ikke svart på NRKs henvendelser.
 • I en tidligere versjon av denne saken, skrev vi at det angivelig dreide seg om nesten fire måneders utestående lønn, men Amanda Kurtovic understreker at det dreier seg om tre månedslønninger.

Siste nytt

 • Sarpsborg med viktig seier over VIF

  Sarpsborg 08 vant 1-0 over Vålerenga i mandagens kveldskamp i Eliteserien. Jonathan Lindseth scoret kampens eneste mål, og sikret sarpingene sin første trepoenger siden 16. juni. De poengene kan vise seg veldig viktige i kampen for Eliteseriespill også neste sesong. – Vi får marginene med oss i dag og drar i land dette her. Vi blir litt lettere til sinns med en trepoenger nå, sier Sarpsborg-trener Geir Bakke. Etter seieren over Vålerenga ligger Sarpsborg på kvalikplass, og har like mange poeng som både Ranheim og Strømsgodset på nedrykksplassene.

  Jonathan Lindseth jubler for scoring
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • De Gea forlenget med United

  Den spanske keeperstjernen David de Gea blir i Manchester United. Mandag signerte de Gea en ny fireårskontrakt med klubben. Med i avtalen ligger det også at Old Trafford-klubben har opsjon på å forlenge spanjolens kontrakt med ytterligere ett år.

  28 år gamle De Gea kom til United i 2011 og har siden spilt 367 kamper for klubben.

  Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær har følt seg trygg på at den viktige sisteskansen ville forlenge kontrakten med klubben. Det ga han senest uttrykk for på sin ukentlige pressekonferanse sist fredag. (NTB)

  Solskjær og De Gea
  Foto: Adrian Dennis / AFP
 • Messi kan sesongåpne mot Dortmund

  Lionel Messi er friskmeldt og høyaktuell for Barcelonas bortekamp mot Borussia Dortmund i mesterligaen tirsdag, melder klubben. Den argentinske superstjernen har gått glipp av sesongens fire første seriekamper på grunn av en leggskade.

  Messi
  Foto: Albert Gea / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal