NRK Meny
Anne Line Gjersem
Foto: Eeg, Jon / NTB scanpix

Kunstløp for kvinner

Oppsummert

 • Norge stiller for første gang på 50 år med en OL-deltaker i kunstløp. 20 år gamle Anne Line Gjersem representerer Norge.
 • Gjersem ble nummer 24 i kortprogrammet av totalt 30 utøvere, og kvalifiserte seg med det til friløpet.
 • Friløpet starter klokken 16.00 torsdag. Gjersem er femte løper på isen.
 • Gjersem med poengrekord

  Anne Line Gjersem ble nr 3 i en turnering i Bulgaria fredag. Torsdag slo hun til med et feilfritt kortprogram og fikk 56,12 poeng, norsk internasjonal rekord. Hun ledet etter kortprogrammet og gikk et sterkt friløp fredag. Det gav rekordsummen 156,24.

   Anne Line Gjersem
  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
 • Anne Line Gjersem slo søsteren

  Camilla Gjersem var favoritt til å bli norgesmester i kunstløp, men måtte se seg slått av tvillingsøster Anne Lise i Askerhallen. Sistnevnte fikk 136,09 poeng, mens Camilla endte på 2.-plass med 135,51 poeng. De to kjemper om én plass til VM i Kina.

  Anne Line Gjersem
  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
 • Gjersem med norsk rekord i kunstløp

  Camilla Gjersem satte norsk rekord på kunstløpernes kortprogram i NM lørdag, melder NTB. Dermed ligger hun godt an før mesterskapet avsluttes søndag. Rekorden lyder på poengsummen 53,07, satt etter et nærmest feilfritt løp.

  Camilla Gjersem
  Foto: Åserud, Lise / NTB scanpix
 • Yuna Kim måtte nøye seg med sølv

  Yuna Kim leverte en strålende forestilling, men med poengsummen 219,11 klarte hun ikke å tukte lederen Adelina Sotnikova (Russland). Sotnikova gikk dermed til topps i konkurransen. Kim tok sølvet og Carolina Kostner (Italia) tok bronsen.

Beklager, vi kunne ikke vise innholdet.
Se «aa» i nytt vindu

Siste nytt

 • Krusjelnitskij dropper CAS-høring

  Alexander Krusjelnitskij møter ikke til CAS-høring i sin dopingsak torsdag. Curlingutøveren mener utfallet er gitt ettersom det foreligger positive prøver. Han spilte på OAR-laget som slo Norge i bronsekampen i mixed double.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Høyring curling-dopingsaka torsdag

  Den internasjonale idrettsdomstolen CAS melder i dag at høyringa i dopingsaka mot den rusiske curlingspelaren Aleksandr Krusjelnitsjki tek til i morgon kl 06, norsk tid.

  Han har avgitt positiv dopingprøve. Om han blir dømd, kan OUR miste bronsen i miks-double, som Norge i så fall vi få i staden.

  Aleksandr Krusjelnitskij
  Foto: CATHAL MCNAUGHTON / Reuters
 • Kristoff spurtet til seier

  Ingen kunne gjøre noe med Alexander Kristoff spurtet til seier foran italienske Andrea Guardini på den første etappen av Abu Dhabi Tour

  – En herlig seier for meg og laget. Jeg vil takke lagkameratene mine for hjelpen. Det er en god følelse å åpne rittet med å vinne, sa Kristoff etter etappen.

  Alexander Kristoff
  Foto: PHILIPPE LOPEZ / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
OL-magasin
OL-profiler: Johannes Høsflot Klæbo