NRK Meny
Normal

Kulturministeren: – Nå er vi verdens beste håndballnasjon

KRAKOW/OSLO (NRK): Gratulantene sto på rekke og rad i Krakow, selv om det ikke ble medalje på de norske håndballguttene. Kulturministeren mener håndballnasjonen Norge kan slå seg på brystet.

Norge jubler over seier mot Frankrike

KAN JUBLE: Her er seiersscenene etter kampen mot Frankrike. Sammen med damene er det ingen håndballnasjoner som er bedre.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Linda Hofstad Helleland

ROSER: Linda Hofstad Helleland er full av begeistring over Norges innsats i EM.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Håndballguttene tapte medaljen denne gangen, men de har vunnet nordmenns hjerter, sier kulturminister Linda Hofstad Helleland (H).

Medaljen glapp for Norge etter tapet mot Kroatia i bronsefinalen. Tyskland, som knepet slo Norge i semifinalen, ble europamestere i suveren stil med seier over Spania.

De norske guttene sto likevel for en historisk innsats og nærmer seg nå å gjøre det de norske håndballjentene har gjort i mange år. Nemlig sikre medaljer.

– I noen måneder fram til Rio kan vi slå oss på brystet som beste håndballnasjon i verden. Da kan vi ikke være noe annet enn fornøyd, sier Helleland.

Kan bli tre lag til Rio

Tom Tvedt

-BLIR TØFT: Tom Tvedt snakker om det høye nivået i herrehåndball.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Hun blir istemt av idrettspresident Tom Tvedt.

– Vi kan smykke oss med å være verdens beste håndballnasjon. Vi har hatt gode resultater på damesiden og nå leverer guttene, sier Tom Tvedt og legger til at Norge i Rio kan ende med å stille to lag i håndball og ett i fotball.

Men veien til Brasil blir ikke enkel for Norge. Danmark, Kroatia og Bahrain står på motsatt banehalvdel i løpet av kvalifiseringen.

– Det blir tøffe kamper, men sånn er nivået og det er den eneste måten å komme til Rio på, sier han.

– Laget er i hjertene til folk

handball

MÅ FORTSETTE: Kåre Geir Lio forteller at rekrutteringen til håndball ikke skjer av seg selv.

Foto: Teigen, Trond Reidar / NTB scanpix

Håndballherrene slo Frankrike da det gjaldt som mest og slo Polen foran et entusiastisk hjemmepublikum.

– I løpet av mesterskapet har vi flyttet nivået flere hakk. Vi har slåss med de beste og laget vi tapte mot med minst mulig margin blir europamestere, sier håndballpresident Kåre Geir Lio.

– Vi har hatt det moro hele veien. Laget er i hjertene og bevisstheten til det norske folk.

– Hva betyr dette for rekrutteringen til herrehåndballen?

– Det kommer an på hva vi gjør med situasjonen. Vi må fortsette det gode arbeidet med utdanning, rekruttering, samt lage lag og haller. Vi må få ungene til å synes det er gøy å holde på med denne tøffe idretten, sier Lio.

Siste nytt

 • Grei trekning for Lillestrøm

  Arne Erlandsen og Lillestrøm unngikk storkanonene i 2. kvalifiseringsrunde til Europaligaen. Kanarifuglene skal ut mot østerrikske LASK Linz. Lillestrøm spiller bortekamp 26. juli, mens returoppgjøret på Åråsen går 2. august.

  Lillestrøm-trener Arne Erlandsen
  Foto: NRK
 • Burchnall tar over Østersund

  Tidligere Viking-trener Ian Burchnall tar over Østersund. Klubben jakter fortsatt etter ny hovedtrener, og Burchnall har fått det midlertidige ansvaret.

  Burchnall tar over etter Graham Potter, som nylig ble presentert i Swansea.

  Ian Burchnall
  Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal