Kulturministeren slår tilbake mot idrettspresidenten

Idrettspresident Tom Tvedt rettet ramsalt kritikk mot statsbudsjettet. Nå får han svar fra kulturminister Thorhild Widvey.

Tom Tvedt

UENIGE: Idrettspresident Tom Tvedt og Thorhild Widvey har hvert sitt perspektiv i analysen av statsbudsjettet.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Signalene var klare og tydelige etter at det ble nei til OL i 2022. Det var politisk enighet om å satse på idrettsanlegg og vi hadde forventet å se det i statsbudsjettet, sa idrettspresidenten etter at regjeringen onsdag la fram sin plan for statens pengebruk i 2016.

– Vi har et etterskudd på anlegg på 2,3 milliarder kroner. Flere anlegg landet rundt er godkjent for bygging, men det finnes ikke penger til å gjøre det. I dette budsjettet ser vi ikke noe utslag eller vilje til å gjøre noe med det. Det er en skuffelse for oss, fortsatte Tvedt.

Kulturminister Widvey har imidlertid ingen dårlig samvittighet. Nå slår hun tilbake mot anklagene fra Tvedt.

– Oppsiktsvekkende

– Det er oppsiktsvekkende hvis idrettspresidenten ikke er klar over at spillemidler til idrettsformål ikke bevilges over statsbudsjettet, skriver Widvey i en e-post til NRK.

– Der de rødgrønne slepte bena etter seg for å innfri tippenøkkelendringen, har denne regjeringen levert. I år fordelte vi for første gang over en milliard kroner til anlegg og nesten 2,3 milliarder til idrettsformål. Under denne regjeringen har ventetiden for tildeling av spillemidler til anlegg gått ned, mens tilskuddssatsene har gått opp, skriver Widvey.

I det nye statsbudsjettet økes også merverdiavgiften på billettsalg til idrettsarrangementer fra åtte til ti prosent.

– Ingen drastisk økning

– Økningen blir en ekstrakostnad for oss på mellom 70- og 90.000. Så kan man diskutere om det er mye eller lite, men det er en relativt stor økning for oss, sa daglig leder i Bislett Alliansen, Rune Stenersen.

Til dette svarer Widvey:

– En økning i lavmomssatsen fra åtte til ti prosent kan innebære et påslag i prisen på fra 5 til 8,50 for de vanligste billettene fra 250 til 425 kroner per billett. Det er ingen dramatisk økning.

Siste nytt

 • Bodø/Glimt tok viktig poeng

  Nordlendingane klarte ikkje ta tilbake tabelltoppen, då laget spelte 1-1 borte mot Sarpsborg 08. Laget har dermed likt poeng med serieleiar Molde, men dårlegare målforskjell. Kristoffer Zachariassen sørga for 1-0 til heimelaget, men sju minutt før full tid utlikna Ulrik Saltnes for Glimt.

  Eliteserien i fotball 2019 Sarpsborg 08 - Bodø/Glimt
  Foto: Christoffer Andersen / NTB scanpix
 • Neerland gir seg som Molde-direktør

  Øystein Neerland sluttar som sjef for Molde Fotball ved årsskiftet, melder klubben. 55-åringen har vore direktør i klubben sidan 2015. Som fotballspelar har han 120 kampar og 35 mål for klubben. Styret er i gang med å finne Neerland sin erstattar.

  Nerland
  Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix
 • Overtar det polske landslaget

  Storhamar-trenar Arne Senstad blir ny trenar for det polske kvinnelandslaget i handball. Det opplyser det polske handballforbundet. Han skal erstatte Leszek Krowicki som fekk sparken tidlegare i sommar grunna svake resultat.

  HÅNDBALL: Eliteserien kvinner. Rælingen Storhamar Marikollhallen. (11 - 34)
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal