NRK Meny
Normal

Kulturministeren slår tilbake mot idrettspresidenten

Idrettspresident Tom Tvedt rettet ramsalt kritikk mot statsbudsjettet. Nå får han svar fra kulturminister Thorhild Widvey.

Tom Tvedt

UENIGE: Idrettspresident Tom Tvedt og Thorhild Widvey har hvert sitt perspektiv i analysen av statsbudsjettet.

Foto: Bøe, Torstein / NTB scanpix

– Signalene var klare og tydelige etter at det ble nei til OL i 2022. Det var politisk enighet om å satse på idrettsanlegg og vi hadde forventet å se det i statsbudsjettet, sa idrettspresidenten etter at regjeringen onsdag la fram sin plan for statens pengebruk i 2016.

– Vi har et etterskudd på anlegg på 2,3 milliarder kroner. Flere anlegg landet rundt er godkjent for bygging, men det finnes ikke penger til å gjøre det. I dette budsjettet ser vi ikke noe utslag eller vilje til å gjøre noe med det. Det er en skuffelse for oss, fortsatte Tvedt.

Kulturminister Widvey har imidlertid ingen dårlig samvittighet. Nå slår hun tilbake mot anklagene fra Tvedt.

– Oppsiktsvekkende

– Det er oppsiktsvekkende hvis idrettspresidenten ikke er klar over at spillemidler til idrettsformål ikke bevilges over statsbudsjettet, skriver Widvey i en e-post til NRK.

– Der de rødgrønne slepte bena etter seg for å innfri tippenøkkelendringen, har denne regjeringen levert. I år fordelte vi for første gang over en milliard kroner til anlegg og nesten 2,3 milliarder til idrettsformål. Under denne regjeringen har ventetiden for tildeling av spillemidler til anlegg gått ned, mens tilskuddssatsene har gått opp, skriver Widvey.

I det nye statsbudsjettet økes også merverdiavgiften på billettsalg til idrettsarrangementer fra åtte til ti prosent.

– Ingen drastisk økning

– Økningen blir en ekstrakostnad for oss på mellom 70- og 90.000. Så kan man diskutere om det er mye eller lite, men det er en relativt stor økning for oss, sa daglig leder i Bislett Alliansen, Rune Stenersen.

Til dette svarer Widvey:

– En økning i lavmomssatsen fra åtte til ti prosent kan innebære et påslag i prisen på fra 5 til 8,50 for de vanligste billettene fra 250 til 425 kroner per billett. Det er ingen dramatisk økning.

Siste nytt

 • Sørloth storspilte i dansk toppkamp

  Alexander Sørloth scoret ett og hadde tre målgivende da Midtjylland slo Horsens 4-2 og tok over tabelltoppen i Danmark. Sørloth er nå på delt tredjeplass på toppscorerlisten i den danske eliteserien med åtte mål.

  Alexander Sørloth
  Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
 • Heintz forlenget med Sarpsborg

  19-åringen Tobias Heintz skrev fredag under en ny fireårskontrakt med Sarpsborg 08. Unggutten fra Moss har hatt en god sesong og scoret tre mål for Sarpsborg 08. Den nye avtalen varer til sommeren 2019, melder klubben i en pressemelding.

  Eliteserien fotball 2017: Sarpsborg - Lillestrøm.
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
 • Islands fotballkvinner slo Tyskland

  Det er ikke bare mennene som kan sørge for fotballsensasjon på Island. Fredag tok kvinnene en svært sterk 3-2-seier borte mot Tyskland. Dermed tok Island sin andre seier i VM-kvalifiseringen.

  Germany Soccer Women WCup Iceland
  Foto: Thomas Frey / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal