NRK Meny
Normal

Kuldesjokk skremmer ikke alpingutta

Før tirsdagen storslalåmkonkurranse krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Video V-cup alpint - storslalåm

Slik gikk rennet: Jansrud tok nok en pallplass

Før konkurransen krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Kjetil Jansrud, som med sin fjerdeplass ble beste norske utøver i samme disiplin på søndag, prøver å ignorere sprengkulda.

– Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger innvolvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Jansrud til NRK før rennet.

Verst før og etter

Også Aksel Lund Svindal forsøker å stenge kulda ute så godt han kan i 3000 meters høyde.

– Det er verst under forberedelsene i forkant, og når du kommer i mål etterpå. På søndag var folk skikkelig slitne når de kom i mål. Så makspuls, og hive etter pusten i denne høyden, kombinert med 30 minus kan bli tøft for helsa.

I likhet med Jansrud er ikke temperaturen noe Svindal Larsen bruker mye energi på når han står på startstreken.

– Det er på fingre og tær du kjenner det. Hva det gjør med luftveiene dine er noe du tenker på i ettertid. At kanskje ikke det var så lurt likevel.

– Vi er vikinger

Overraskelsesmannen fra søndagens storslalåmrenn, Leif Kristian Haugen mener den ekstreme kulda bare er en fordel for nordmennene.

– Det er en lang løype, og det er høyt over havet, så du merker det på pusten. Lungene skriker etter to omganger. Men dette er jo en utendørsidrett, og vi er vikinger, så vi skal tåle det her, konkluderer han.

Siste nytt

 • Zuccas nye sjef klar

  51 år gamle David Quinn er ansatt som ny trener for Mats Zuccarellos NHL-klubb New York Rangers. Quinn kommer fra trenerjobben til Boston University. Quinn erstatter Alain Vigneault. Han fikk sparken bare timer etter at New York Rangers ikke tok seg til NHL-sluttspillet for første gang siden 2010.

  Mats Zuccarello Aasen
  Foto: Elsa / Getty Images
 • Ancelotti blir Napoli-trener

  Carlo Ancelotti (58) har skrevet under en treårskontrakt som trener for serie A-klubben Napoli. Ancelotti fikk sparken i Bayern München sist høst. Han erstatter Maurizio Sarri som ledet Napoli til andreplass bak Juventus. Sarri skal være aktuell som ny trener i både Chelsea og Zenit St. Petersburg.

  SOCCER-ITALY-NAP/
  Foto: Charles Platiau / Reuters
 • Viviani med sin fjerde seier

  Elia Viviani tok sin fjerde etappeseier under Giro d'Italia onsdag. Han er dermed den første italieneren på fire år til å vinne fire etapper i én og samme utgave av Giro d'Italia.

  Alle sammenlagtfavorittene kom seg helskinnet til mål, og Simon Yates er fortsatt mannen som innehar den rosa ledertrøya etter den 17. etappen over 155 kilometer fra Riva del Garda til Iseo.

  CYCLING-ITA-GIRO
  Foto: LUK BENIES / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal