NRK Meny
Normal

Kuldesjokk skremmer ikke alpingutta

Før tirsdagen storslalåmkonkurranse krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Video V-cup alpint - storslalåm

Slik gikk rennet: Jansrud tok nok en pallplass

Før konkurransen krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Kjetil Jansrud, som med sin fjerdeplass ble beste norske utøver i samme disiplin på søndag, prøver å ignorere sprengkulda.

– Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger innvolvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Jansrud til NRK før rennet.

Verst før og etter

Også Aksel Lund Svindal forsøker å stenge kulda ute så godt han kan i 3000 meters høyde.

– Det er verst under forberedelsene i forkant, og når du kommer i mål etterpå. På søndag var folk skikkelig slitne når de kom i mål. Så makspuls, og hive etter pusten i denne høyden, kombinert med 30 minus kan bli tøft for helsa.

I likhet med Jansrud er ikke temperaturen noe Svindal Larsen bruker mye energi på når han står på startstreken.

– Det er på fingre og tær du kjenner det. Hva det gjør med luftveiene dine er noe du tenker på i ettertid. At kanskje ikke det var så lurt likevel.

– Vi er vikinger

Overraskelsesmannen fra søndagens storslalåmrenn, Leif Kristian Haugen mener den ekstreme kulda bare er en fordel for nordmennene.

– Det er en lang løype, og det er høyt over havet, så du merker det på pusten. Lungene skriker etter to omganger. Men dette er jo en utendørsidrett, og vi er vikinger, så vi skal tåle det her, konkluderer han.

Siste nytt

 • Graabak går ut først

  Det norske laget har et veldig godt utgangspunkt før langrennet etter at hopprennet ble avlyst. Jørgen Graabak går ut først, mens Jarl Magnus Riiber skal ta ryggen til lagkameraten. Luis Lehnert går ut som nummer tre, mens Jan Schmid også er i teten med 7. beste utgangspunkt.

  Graabak
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Solberg inn i VM-troppen

  Det er ingen sykdom i den norske VM-troppen før VM-finalen, men Thorir Hergeirsson velger likevel å ta med tre keepere og gi Silje Solberg en plass på benken, skriver NTB. Alle tre keeperne, Katrine Lunde, Kari Aalvik Grimsbø og Solberg, har trent som normalt før finalen.

  Solberg
  Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
 • Hvas til ny finale i svømme-EM

  Tomoe Zenimoto Hvas (17) er i posisjon til å ta en ny EM-medalje i svømming etter å ha tatt seg videre til finale på favorittøvelsen 200 meter butterfly. Hvas tok andreplassen i sitt heat med tiden 1.53,61, skriver NTB.

   Tomoe Zenimoto Hvas
  Foto: SVT

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup alpint: Storslalåm, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang, menn
V-cup alpint: Storslalåm 2. omgang menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart, menn
V-cup langrenn: 15 km klassisk jaktstart menn
V-cup kombinert: 10 km langrenn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
V-cup skiskyting: Fellesstart menn
Vinterstudio