NRK Meny
Normal

Kuldesjokk skremmer ikke alpingutta

Før tirsdagen storslalåmkonkurranse krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Video V-cup alpint - storslalåm

Slik gikk rennet: Jansrud tok nok en pallplass

Før konkurransen krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Kjetil Jansrud, som med sin fjerdeplass ble beste norske utøver i samme disiplin på søndag, prøver å ignorere sprengkulda.

– Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger innvolvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Jansrud til NRK før rennet.

Verst før og etter

Også Aksel Lund Svindal forsøker å stenge kulda ute så godt han kan i 3000 meters høyde.

– Det er verst under forberedelsene i forkant, og når du kommer i mål etterpå. På søndag var folk skikkelig slitne når de kom i mål. Så makspuls, og hive etter pusten i denne høyden, kombinert med 30 minus kan bli tøft for helsa.

I likhet med Jansrud er ikke temperaturen noe Svindal Larsen bruker mye energi på når han står på startstreken.

– Det er på fingre og tær du kjenner det. Hva det gjør med luftveiene dine er noe du tenker på i ettertid. At kanskje ikke det var så lurt likevel.

– Vi er vikinger

Overraskelsesmannen fra søndagens storslalåmrenn, Leif Kristian Haugen mener den ekstreme kulda bare er en fordel for nordmennene.

– Det er en lang løype, og det er høyt over havet, så du merker det på pusten. Lungene skriker etter to omganger. Men dette er jo en utendørsidrett, og vi er vikinger, så vi skal tåle det her, konkluderer han.

Siste nytt

 • Svensk OL-gull i curlingfinalen

  De svenske curlingkvinnene slo søndag Sør-Korea i OL-finalen i curling. Sveriges sjuende gull i Pyeongchang tangerer nasjonens beste vinter-OL noensinne, skriver NTB.

  WEB_SPORT
  Foto: Jonas Ekströmer/tt / NTB scanpix
 • Barcelona filleristet Girona

  Barcelona kom kjapt over åpningssjokket etter Cristián Portus tidlige scoring og snudde til 6-1 hjemme mot Girona i lørdagens Catalonia-oppgjør. Luis Suárez satte tre, Lionel Messi to og Philippe Coutinho ett i storseieren.

  SOCCER-SPAIN-FCB-COR/
  Foto: ALBERT GEA / Reuters
 • Hjemmetap for Ødegaard og Thorsby

  Martin Ødegaard og Morten Thorsby fikk tillit fra start for Heerenveen hjemme mot Excelsior, men duoen maktet ikke å bidra til poeng. Det endte med 0-1-tap. Nicolai Næss var ubenyttet reserve for vertene, ifølge NTB.

  Ødegaard, Thorsby
  Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal