NRK Meny
Normal

Kuldesjokk skremmer ikke alpingutta

Før tirsdagen storslalåmkonkurranse krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Video V-cup alpint - storslalåm

Slik gikk rennet: Jansrud tok nok en pallplass

Før konkurransen krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Kjetil Jansrud, som med sin fjerdeplass ble beste norske utøver i samme disiplin på søndag, prøver å ignorere sprengkulda.

– Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger innvolvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Jansrud til NRK før rennet.

Verst før og etter

Også Aksel Lund Svindal forsøker å stenge kulda ute så godt han kan i 3000 meters høyde.

– Det er verst under forberedelsene i forkant, og når du kommer i mål etterpå. På søndag var folk skikkelig slitne når de kom i mål. Så makspuls, og hive etter pusten i denne høyden, kombinert med 30 minus kan bli tøft for helsa.

I likhet med Jansrud er ikke temperaturen noe Svindal Larsen bruker mye energi på når han står på startstreken.

– Det er på fingre og tær du kjenner det. Hva det gjør med luftveiene dine er noe du tenker på i ettertid. At kanskje ikke det var så lurt likevel.

– Vi er vikinger

Overraskelsesmannen fra søndagens storslalåmrenn, Leif Kristian Haugen mener den ekstreme kulda bare er en fordel for nordmennene.

– Det er en lang løype, og det er høyt over havet, så du merker det på pusten. Lungene skriker etter to omganger. Men dette er jo en utendørsidrett, og vi er vikinger, så vi skal tåle det her, konkluderer han.

Siste nytt

 • City vann trass to Napoli-straffer

  Manchester City slo Napoli 2-1 i meisterligaen. Raheem Sterling og Gabriel Jesus gav City 2-0 tidleg.

  Så stoppa det opp for engelskmennene. Napoli bomma først på straffe, men Amadou Diawara scora då Napoli fekk ny straffe.

  City har dermed vunne alle sine tre kampar i gruppespelet.

 • Start med langt steg mot opprykk

  Start slo Ranheim 4-2 og har stø kurs mot opprykk til eliteserien.

  Andreas Rye og Mads Reginiussen gav Ranheim 2-0. Men to av Niels Vorthoren gav 2-2 ved pause, og to av Steffen Lie Skålevik sikra Start-siger.

  Start - Ranheim
  Foto: Tor Erik Schrøder / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal