NRK Meny
Normal

Kuldesjokk skremmer ikke alpingutta

Før tirsdagen storslalåmkonkurranse krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Video V-cup alpint - storslalåm

Slik gikk rennet: Jansrud tok nok en pallplass

Før konkurransen krøp gradestokken ned mot 30 minus.

Kjetil Jansrud, som med sin fjerdeplass ble beste norske utøver i samme disiplin på søndag, prøver å ignorere sprengkulda.

– Om det er 30 eller 15 minus har egentlig ingen betydning der og da. Når vi kjører renn, så kjører vi renn. Men 30 minus er helt klart på grensa av hva som er bra for helsa. Samtidig er det mye penger innvolvert i det å arrangere renn, og det er ikke alltid like lett å utsette og avlyse, sa Jansrud til NRK før rennet.

Verst før og etter

Også Aksel Lund Svindal forsøker å stenge kulda ute så godt han kan i 3000 meters høyde.

– Det er verst under forberedelsene i forkant, og når du kommer i mål etterpå. På søndag var folk skikkelig slitne når de kom i mål. Så makspuls, og hive etter pusten i denne høyden, kombinert med 30 minus kan bli tøft for helsa.

I likhet med Jansrud er ikke temperaturen noe Svindal Larsen bruker mye energi på når han står på startstreken.

– Det er på fingre og tær du kjenner det. Hva det gjør med luftveiene dine er noe du tenker på i ettertid. At kanskje ikke det var så lurt likevel.

– Vi er vikinger

Overraskelsesmannen fra søndagens storslalåmrenn, Leif Kristian Haugen mener den ekstreme kulda bare er en fordel for nordmennene.

– Det er en lang løype, og det er høyt over havet, så du merker det på pusten. Lungene skriker etter to omganger. Men dette er jo en utendørsidrett, og vi er vikinger, så vi skal tåle det her, konkluderer han.

Siste nytt

 • Alonso sendte Chelsea til himmels

  Marcos Alonso reddet 3-2-seier for Chelsea mot Arsenal etter at Unai Emerys hadde hentet opp blåtrøyenes 2-0-ledelse. Lørdagens London-derby var det første i Premier League etter at Maurizio Sarri og Unai Emery tok over som managere i klubbene.

  FBL-ENG-PR-CHELSEA-ARSENAL
  Foto: GLYN KIRK / AFP
 • Mbappé avgjorde for PSG

  Paris Saint-Germain lå under ved pause, men vendte til 3-1-seier borte mot Guingamp i fransk 1. divisjon lørdag. Superstjernene Neymar og Kylian Mbappé (2) scoret. PSG måtte greie seg uten flere andre av sine stjerner, deriblant Edinson Cavani.

  FBL-FRA-LIGUE1-GUINGAMP-PSG
  Foto: FRED TANNEAU / AFP
 • Weng tangerte Bjørgen

  Astrid Uhrenholdt Jacobsen vant den avsluttende fellesstarten, men Heidi Weng vant Toppidrettsveka sammenlagt for fjerde gang på rad. Weng tangerte Marit Bjørgen som mestvinnende i Toppidrettsveka da hun lørdag vant for femte gang.

  Heidi Weng
  Foto: Carina Olset / NRK

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Toppidrettsveka: NM-veka og Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
Toppidrettsveka
NM-veka: Kveldsmagasin
NM-veka: NM-kveld
NM-veka: NM-kveld