Stöckl om Lindvik: – De andre kan lære av han

BISCHOFSHOFEN/OSLO (NRK) Marius Lindvik har på en uke blitt Norges store hoppyndling. Nå vil landslagstreneren at lagkameratene lærer av den 21-år gamle hoppukedebutanten.

Hoppuka

NUMMER TO I DEBUTEN: Andreplassen sammenlagt for Marius Lindvik er den beste norske plasseringa siden Anders Jacobsen fikk tilsvarende i hoppuka i 2012/13 sesongen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

Marius Lindvik har sin egen enkle forklaring på suksessen i hoppuka.

– Jeg har trent j..lig mye. Jeg har trent mye grunnhopp og har bra teknikk.

I avslutningsrennet i Bischofshofen hoppet han 139 og 137 meter. Det holdt til tredjeplass i rennet og andreplass i sammendraget.

– Jeg er strålende fornøyd med at jeg har fått til så mange gode hopp gjennom turneringa. Det betyr veldig mye. Det er jo dette jeg står opp om morran for hver eneste dag, for å bli verdens beste skihopper. Man kan vel kanskje trygt kalle det et gjennombrudd, sier Lindvik med et smil til NRK.

Tenker riktig

Men – det er ikke bare treningsmengdene som er suksessfaktoren hos Marius Lindvik. Landslagstrener Alexander Stöckl peker på andre egenskaper som unggutten har.

Hoppuka, verdenscup hopp

RIKTIG FOKUS: – Han tenker ikke konsekvenser. Det sier landslagstrener Alexander Stöckl om 21-åringen.

Foto: Geir Olsen / NTB scanpix

– Det man kan lære av Marius er å ha høyt fokus på det du skal drive med og det er å hoppe på ski, ikke la seg forstyrre av andre ting. Han er uberørt av det som skjer rundt han og han tenker ikke konsekvenser, bare opplevelser her og nå.

– Helt vilt!

NRKs hoppekspert Johan Remen Evensen er også superimponert av hva unggutten har fått til.

– Kubacki har en helt annen rutine. En rutine han har bygd sakte, men sikkert gjennom mange år. Lindvik aner ikke hva han går til, men hopper likevel som han gjør. Det er helt vilt.

Remen Evensen mener det lover godt framover også.

– Det kan komme en dupp etter hoppuka, men selvtilliten han har tilsier at den gode hoppinga hans skal vare. Nå har han erfart at det han gjør holder til å være helt i verdenstoppen.

Første omgang

TOMMEL OPP: Lindvik var fornøyd med 139 meter i første omgang, selv om han tapte terreng til Kubacki.

Foto: Christof Stache / AFP

Kubacki ble for tøff

Dawid Kubacki ledet før rennet og satte standarden allerede i første omgang med 143 meter. Dermed økte avstanden til 14,2 poeng opp for Lindvik før finaleomgangen. Polakken var lengst også i der, og avstanden opp til sammenlagtvinneren ble til slutt på 20,6 poeng.

– Man har jo lyst til å vinne, men det ble akkurat litt for tøft dessverre. Jeg er egentlig sykt fornøyd at jeg klarte å heve meg til konkurransen.

PALLPLASS: Marius Lindviks hopp i finaleomgangen var på 137 meter.

Stod mellom tre mann

Også tyske Karl Geiger, tredjemann i sammendraget før rennet, tok inn 1,2 poeng på Lindvik etter 140 meter i første omgang. Geiger ble nummer to i rennet, men tok ikke inn nok til å true andreplassen til Lindvik i sammendraget.

VINNERHOPPET: Dawid Kubacki fulgte opp Adam Malysz og Kamil Stoch og ble tredje polakk til å gå til topps i hoppuka.

Siste nytt

 • Kristoffersen på pallen i Wengen

  Henrik Kristoffersen ble nummer to i søndagens slalåmrenn i Wengen. Clement Noel fra Frankrike vant, fire tideler foran nordmannen, mens Alexander Khoroshilov ble nummer tre. Sebastian Foss Solevåg endte på 4. plass, to hundredeler unna pallen.

  Henrik Kristoffersen under søndagens slalåmrenn i Wengen.
  Foto: Stefan Wermuth / AFP
 • Bolsjunov i ensom majestet

  Aleksandr Bolsjunov gikk ut først, kontrollerte underveis og vant søndagens jaktstart i Nove Mesto i Tsjekkia. Johannes Høsflot Klæbo ble nummer to etter å ha spurtslått lagkameratene Simen Hegstad Krüger og Sjur Røthe. Krüger tok den siste pallplassen.

  Aleksandr Bolsjunov
  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
 • Karrierebeste for Stjernesund

  Kristin Lysdahl og Thea Louise Stjernesund tok henholdsvis sjette- og syvendeplass på dagens parallellstorslalåm. Syvendeplassen er karrierebeste for Stjernesund. Franske Clara Direz tok seieren foran Elisa Mörzinger fra Østerrike.

  Italy Alpine Skiing World Cup
  Foto: Alessandro Trovati / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal