NRK Meny
Normal

Skadet Frafjord så Grimsbø herje: – Aldri sett henne bedre

RIO DE JANEIRO (NRK): Marit Malm Frafjords skade kunne knust Norges gullsjanser. I stedet knuste Kari Aalvik Grimsbø svenskenes drømmer.

Grimsbø

MYE Å FEIRE: Kari Aalvik Grimsbø gjorde Marit Malm Frafjords skade til en bagatell.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett henne bedre. Hvis hun fortsetter sånn, blir det utrolig vanskelig å slå oss, sier Marit Malm Frafjord.

Den norske forsvarssjefen står på krykker i intervjusonen. Hun tråkket over allerede i første spilleminutt av kvartfinalen mot Sverige og måtte hjelpes av banen på stillingen 0-0.

Med ispose på venstre ankel lå plutselig limet i det norske forsvaret klistret til parketten utenfor på sidelinja. Det kunne vært kritisk for Norges muligheter.

Men fra sidelinja fikk Frafjord se Kari Aalvik Grimsbø varte opp med keeperspill man sjelden ser.

Slik så det ut i NRKs notater på da Sverige tok timeout etter sju minutter og 54 sekunder:

Notater Grimsbø
Foto: NRK

– Det verste som finnes

– Hun har hatt en del gode kamper, men jeg tror absolutt dette er en av de beste. Hun tar alt. Det er skikkelig artig å se på, sier Frafjord.

Grimsbø drev rett og slett svenskene til vanvidd. Ved pause hadde hun en redningsprosent på 70.

– Det verste som finnes for et lag er når alle bommer. Kari plukker alt. Om det er langskudd eller nærskudd eller kontra – hun tar alt, sier Frafjord – og koster på seg et smil, selv om hun altså står der og støtter seg på krykker.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er like imponert.

– Vi har en bauta bakerst. Hun holder Sverige unna og gjør at de mister trua på at de kan ta oss. Det er helt avgjørende for kamputfallet, sier han til NRK.

Skaket av skade

Hergeirsson legger ikke skjul på at – som han selv sier det – ble skaket da Frafjord måtte ut. Men for kampen fikk det ingen betydning. Mari Molid kom inn og var god. Og Grimsbø var sensasjonell helt bakerst.

Det er likevel ingen tvil om at Hergeirsson trenger Marit Malm Frafjord senere i OL. Om hun blir klar er fortsatt uvisst.

– Det føles mye bedre nå enn for en time siden, og det er jo bra. Jeg har fått litt is og litt smertestillende. Jeg tror det skal gå greit, sier Frafjord selv.

Hun håper og tror det bare er et overtråkk.

– Hvis legene føler det er nødvendig å ta bilde, så gjør vi det, for sikkerhets skyld. Jeg tror ikke det er nødvendig, men det kan være greit å ha gjort det for å ha gjort det, påpeker hun.

Semifinalen spilles torsdag.

Siste nytt

 • Westerheim gir seg på landslaget

  Norges beste kvinnelige skytter de siste årene, Malin Westerheim, gir seg på landslaget og trapper ned toppidrettssatsingen i en alder av 24 år. Westerheim representerte blant annet Norge under Rio-OL. Nå gir hun seg på grunn av manglende motivasjon.

  Malin WEsterheim i Rio
  Foto: Erik Johansen / NTB scanpix
 • Fem strake nederlag for Benfica

  Etter fem kamper står Benfica med fem tap og 1–12 i målforskjell i mesterligaen. Onsdag ble det 0-2-tap mot CSKA Moskva.

  Georgi Shchennikov og et selvmål sørget for 2-0-seier til CSKA.

  Champions League - CSKA Moscow vs Benfica
  Foto: Sergei Karpukhin / Reuters
 • Chelsea lekte seg mot ti mann

  Da Qarabag fikk kaptein Rashad Sadygov utvist etter 19 minutter, var mesterligakampen mellom Qarabag og Chelsea i realiteten avgjort.

  Chelsea lekte seg til 4-0-seier etter mål av Eden Hazard, Willian (2) og Cesc Fàbregas.

  Willian celebrates scoring their second goal with Eden Hazard
  Foto: Peter Cziborra / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal