Hopp til innhold

Skadet Frafjord så Grimsbø herje: – Aldri sett henne bedre

RIO DE JANEIRO (NRK): Marit Malm Frafjords skade kunne knust Norges gullsjanser. I stedet knuste Kari Aalvik Grimsbø svenskenes drømmer.

Grimsbø

MYE Å FEIRE: Kari Aalvik Grimsbø gjorde Marit Malm Frafjords skade til en bagatell.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett henne bedre. Hvis hun fortsetter sånn, blir det utrolig vanskelig å slå oss, sier Marit Malm Frafjord.

Den norske forsvarssjefen står på krykker i intervjusonen. Hun tråkket over allerede i første spilleminutt av kvartfinalen mot Sverige og måtte hjelpes av banen på stillingen 0-0.

Med ispose på venstre ankel lå plutselig limet i det norske forsvaret klistret til parketten utenfor på sidelinja. Det kunne vært kritisk for Norges muligheter.

Men fra sidelinja fikk Frafjord se Kari Aalvik Grimsbø varte opp med keeperspill man sjelden ser.

Slik så det ut i NRKs notater på da Sverige tok timeout etter sju minutter og 54 sekunder:

Notater Grimsbø
Foto: NRK

– Det verste som finnes

– Hun har hatt en del gode kamper, men jeg tror absolutt dette er en av de beste. Hun tar alt. Det er skikkelig artig å se på, sier Frafjord.

Grimsbø drev rett og slett svenskene til vanvidd. Ved pause hadde hun en redningsprosent på 70.

– Det verste som finnes for et lag er når alle bommer. Kari plukker alt. Om det er langskudd eller nærskudd eller kontra – hun tar alt, sier Frafjord – og koster på seg et smil, selv om hun altså står der og støtter seg på krykker.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er like imponert.

– Vi har en bauta bakerst. Hun holder Sverige unna og gjør at de mister trua på at de kan ta oss. Det er helt avgjørende for kamputfallet, sier han til NRK.

Skaket av skade

Hergeirsson legger ikke skjul på at – som han selv sier det – ble skaket da Frafjord måtte ut. Men for kampen fikk det ingen betydning. Mari Molid kom inn og var god. Og Grimsbø var sensasjonell helt bakerst.

Det er likevel ingen tvil om at Hergeirsson trenger Marit Malm Frafjord senere i OL. Om hun blir klar er fortsatt uvisst.

– Det føles mye bedre nå enn for en time siden, og det er jo bra. Jeg har fått litt is og litt smertestillende. Jeg tror det skal gå greit, sier Frafjord selv.

Hun håper og tror det bare er et overtråkk.

– Hvis legene føler det er nødvendig å ta bilde, så gjør vi det, for sikkerhets skyld. Jeg tror ikke det er nødvendig, men det kan være greit å ha gjort det for å ha gjort det, påpeker hun.

Semifinalen spilles torsdag.

Siste nytt

  • Stina Nilsson gir seg som skiskytter - bytter idrett igjen

    Det bekrefter Nilsson til SVT.

    – Jeg skal gå langløp neste år, og det føles veldig kult, sier Nilsson.

    For fire år siden la hun brått opp langrennskarrieren, og begynte å satse på skiskyting. Det ble ingen suksess, og nå sier hun stopp.

    – Børsen er lagt på hylla, sier Nilsson.

    Nilsson har signert for det norske langløpslaget Team Ragde Charge.

    Stina Nilsson
    Foto: BILDBYRÅN
  • Sky Sports: Haaland ikke på City-trening

    Manchester City-spiss Erling Braut Haaland var ikke å se på trening i forberedelsene til Premier League-kampen mot Brighton.

    Det opplyser Sky Sports, som også melder at Phil Foden ikke var til stede.

    Haaland ble byttet ut før ekstraomgangene da Manchester City røk ut i Mesterligaens kvartfinale mot Real Madrid forrige onsdag.

    City-manager Pep Guardiola uttalte siden at Haaland hadde et muskulært problem, og lørdagens 1-0-seier over Chelsea i FA-cupsemifinalen gikk uten nordmannen.

    Manchester City er i førersetet i gullkampen i Premier League og møter Brighton torsdag kveld. De lyseblå ligger ett poeng bak Arsenal og Liverpool, men har én kamp mindre spilt.

    Champions League - Quarter Final - Second Leg - Manchester City v Real Madrid
    Foto: Carl Recine / Reuters
  • Eskås ikke blant hoveddommerne i fotball-EM

    Fotballdommer Espen Eskås og hans team er ikke blant de 18 utvalgte som skal fordele de 51 kampene i sommerens fotball-EM mellom seg.

    Eskås og hans kollega Jan Erik Engan er likevel tatt ut til å være fjerdedommer og assistentdommer-reserve, kommer det fram av listen til Det europeiske fotballforbundet (Uefa).

    Eskås er Norges høyest rangerte dommer. Han har det siste året fått flere oppdrag i mesterligaen og europaligaen, og i fjor sommer dømte han finalen i U21-EM. I sommer skal han dømme i OL.

    Disse dommerne er tatt ut til EM i Tyskland:

    Artur Soares Dias (Portugal), Jesús Gil Manzano (Spania), Marco Guida (Italia), Istvan Kovacs (Romania), Ivan Kruzliak (Slovakia), François Letexier (Frankrike), Danny Makkelie (Nederland), Szymon Marciniak (Polen), Halil Umut Meler (Tyrkia), Glenn Nyberg (Sverige), Michael Oliver (England), Daniele Orsato (Italia), Sandro Schärer (Sveits), Daniel Siebert (Tyskland), Anthony Taylor (England), Clément Turpin (Frankrike), Slavko Vinčić (Slovenia), Felix Zwayer (Tyskland).

    Også Facundo Tello fra Argentina skal dømme i EM. Det er en del av et samarbeid mellom Uefa og det søramerikanske fotballforbundet (Conmebol). (NTB)

    Espen Eskås dømmer Lyn mot Vålerenga på Ullevaal
    Foto: Terje Pedersen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal