Skadet Frafjord så Grimsbø herje: – Aldri sett henne bedre

RIO DE JANEIRO (NRK): Marit Malm Frafjords skade kunne knust Norges gullsjanser. I stedet knuste Kari Aalvik Grimsbø svenskenes drømmer.

Grimsbø

MYE Å FEIRE: Kari Aalvik Grimsbø gjorde Marit Malm Frafjords skade til en bagatell.

Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

– Jeg tror nesten aldri jeg har sett henne bedre. Hvis hun fortsetter sånn, blir det utrolig vanskelig å slå oss, sier Marit Malm Frafjord.

Den norske forsvarssjefen står på krykker i intervjusonen. Hun tråkket over allerede i første spilleminutt av kvartfinalen mot Sverige og måtte hjelpes av banen på stillingen 0-0.

Med ispose på venstre ankel lå plutselig limet i det norske forsvaret klistret til parketten utenfor på sidelinja. Det kunne vært kritisk for Norges muligheter.

Men fra sidelinja fikk Frafjord se Kari Aalvik Grimsbø varte opp med keeperspill man sjelden ser.

Slik så det ut i NRKs notater på da Sverige tok timeout etter sju minutter og 54 sekunder:

Notater Grimsbø
Foto: NRK

– Det verste som finnes

– Hun har hatt en del gode kamper, men jeg tror absolutt dette er en av de beste. Hun tar alt. Det er skikkelig artig å se på, sier Frafjord.

Grimsbø drev rett og slett svenskene til vanvidd. Ved pause hadde hun en redningsprosent på 70.

– Det verste som finnes for et lag er når alle bommer. Kari plukker alt. Om det er langskudd eller nærskudd eller kontra – hun tar alt, sier Frafjord – og koster på seg et smil, selv om hun altså står der og støtter seg på krykker.

Landslagssjef Thorir Hergeirsson er like imponert.

– Vi har en bauta bakerst. Hun holder Sverige unna og gjør at de mister trua på at de kan ta oss. Det er helt avgjørende for kamputfallet, sier han til NRK.

Skaket av skade

Hergeirsson legger ikke skjul på at – som han selv sier det – ble skaket da Frafjord måtte ut. Men for kampen fikk det ingen betydning. Mari Molid kom inn og var god. Og Grimsbø var sensasjonell helt bakerst.

Det er likevel ingen tvil om at Hergeirsson trenger Marit Malm Frafjord senere i OL. Om hun blir klar er fortsatt uvisst.

– Det føles mye bedre nå enn for en time siden, og det er jo bra. Jeg har fått litt is og litt smertestillende. Jeg tror det skal gå greit, sier Frafjord selv.

Hun håper og tror det bare er et overtråkk.

– Hvis legene føler det er nødvendig å ta bilde, så gjør vi det, for sikkerhets skyld. Jeg tror ikke det er nødvendig, men det kan være greit å ha gjort det for å ha gjort det, påpeker hun.

Semifinalen spilles torsdag.

Siste nytt

 • Mikkelsen i teten i Rally Sweden

  Andreas Mikkelsen er sammen med Esapekka Lappi nummer to i Rally Sweden. Han er 54,5 sekunder bak sammenlagtleder Ott Tänak før søndagens avslutning. Rally Sweden rundes da av med tre fartsprøver.

  Mikkelsen
  Foto: Micke Fransson / TT / NTB scanpix
 • Sala gravlagt etter flystyrt

  Over 3000 mennesker møtte opp i fotballlspilleren Emiliano Salas begravelse i hjembygden hans i Argentina. Sala omkom da flyet som skulle frakte ham fra Nantes til sin nye hjemby og klubb Cardiff, styrtet 21.januar.

  Salas begravelse
  Foto: JUAN MABROMATA / AFP
 • Horneland med sin første RBK-seier

  Rosenborg hadde få problemer mot svenske Sundsvall i lørdagens treningskamp i Abrahallen. I Eirik Hornelands første seier som RBK-trener ga ikke trønderne seg før det sto 5-1 på måltavla. Tidligere lørdag vant Stabæk 2-1 over Strømmen, mens Kristiansund slo Ranheim 3-2.

  Eirik Horneland
  Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal