NRK Meny
Normal

"Blekkspruten" kom inn og reddet Nederland

Louis van Gaal byttet keeper før straffekonkurransen mot Costa Rica. Inn kom Tim Krul og reddet Nederland videre til semifinale.

Krul

Her redder Tim Krul og sender Nederland til semifinale.

Laster innhold, vennligst vent..

Se hele straffekonkurransen nederst i saken!

Ett minutt før andre ekstraomgang var ferdig gjorde Nederland-trener Louis van Gaal et pussig bytte. Ut tok han førstekeeper gjennom hele mesterskapet, Jasper Cillessen. Inn kom Tim Krul.

– Nederland setter inn en blekksprut før straffekonkurransen, sa NRK-kommentator, Andreas Stabrun Smith.

Byttet skulle vise seg å være en genistrek.

Tim Krul reddet to av Costa Ricas straffer. Dermed er det Nederland som møter Argentina i semifinalen.

– Dette er ikke normalt, det er en drøm. Det er helt ufattelig. Jeg satt hele kampen på benken, før jeg kom inn og reddet straffesparkene, sa matchvinner Krul etter kampslutt..

Costa Rica ble levnet få sjanser før mesterskapet, og før kampen mot Nederland trodde de fleste at årets sensasjonslag måtte gi tapt.

Underdogen viste imidlertid nok en gang hva som bor i dem og tvang nederlenderene ut i ekstraomganger og straffekonkurranse.

– Vi går ubeseiret gjennom mesterskapet. Jeg er veldig stolt, sa Costa Rica-trener Jorge Luis Pinto etter kampen.

Til slutt var det derimot Nederland som viste seg som det sterkeste laget. Van Persie, Robben, Sneijder og Kuyt satt alle sine straffer. Det og redningene til Krul var nok til å sende Nederland til semifinale.

Sneijder-frispark i stangen

I de 90 første minuttene av kampen var det Nederland som var det førende laget. De oransje hadde ballen størsteparten av tiden og kom til de største mulighetene.

Wesley Sneijder viste seg frem som en eminent frisparkskytter og satte Keylor Navas i Costa Rica-buret på prøve to ganger.

Sneijders første frispark prøvde han å snike opp i Navas nærmeste kryss, men keeperen var våken og fikk avverget på flott vis. Åtte minutter før full tid prøvde Sneijder seg igjen. Denne gangen stod stolpen i veien for en forløsende Nederland-scoring.

van Persie burde scoret

Robin van Persie var en konstant trussel gjennom kampen og kom til en rekke farligheter. Flere av dem burde kanskje Manchester United-spissen satt. I minuttene før full tid fikk van Persie to store sjanser.

Den ene gangen stod han nesten alene på fem meters hold og fikk sikte, men presterte å bomme på ballen, mens det andre forsøket gikk via en costaricaner og tverrligger og ut.

Til tross for sjansesløsing gjennom hele kampen, var nederlenderne sikre fra straffemerket. Etter at de har jublet ferdig i kveld må de begynne å se videre mot neste kamp. Onsdag 9. juli venter Argentina på motsatt banehalvdel. Der skal de to fotballgigantene kjempe om finaleplass.

Se hele straffekonkurransen her:

Se straffesparkkonkurransen mellom Nederland og Costa Rica her

Her kan du se alle straffene.

Her kan du se høydepunkter fra kampen:

Kommentatorer er Andreas Stabrun Smith og Erik Solér.

Siste nytt

 • Kvinnekombinert inn på VM-programmet

  Kombinert for kvinner blir for første gang VM-øvelse i Oberstdorf i 2021, sammen med lagkonkurranse i hopp for kvinner. Det ble klart på FIS-kongressen i greske Costa Navarino fredag.

 • – Ronaldo tilbudt å betale 140 mill.

  Cristiano Ronaldo skal ifølge avisen El Mundo ha foreslått å betale de over 140 mill. kronene (14,7 mill. euro) han er skyldig i skatt til spanske myndigheter. Ronaldo er beskyldt for å ha unndratt skatt gjennom å bruke skatteparadiser i utlandet i årene 2011 til 2014.

  Spain Soccer La Liga
  Foto: Emilio Morenatti / AP
 • Junior-VM i alpint 2020 til Narvik

  Narvik skal arrangere junior-VM i alpint 2020. Det ble besluttet på FIS-kongressen i Hellas torsdag. Mesterskapet skal arrangeres 5.–15. mars 2020. I Narvik jobbes det for å få senior-VM i 2025.

Sendeplan

Kl. Program Kanal