Krüger tok sin første verdenscupseier: – Det betyr veldig mye

TOBLACH/OSLO (NRK): Simen Hegstad Krüger utklasset alle på 15 km fri teknikk og tok sin første verdenscupseier.

krogh

HER VINNER HAN: En sliten Simen Hegstad Krüger går i mål.

Laster innhold, vennligst vent..

Simen Hegstad Krüger gikk i mål på tiden 29.58,8, og tok dermed sin første verdenscupseier i italienske Toblach. På andreplass fulgte franske Maurice Manificat, 10 sekunder bak Krüger.

– Det var noen nervepirrende minutter i målområdet mens jeg ventet på Magnificat. Det var helt uvirkelig å se at han krysset streken og at jeg vant, sier en fornøyd Krüger til NRK.

Stort gjennombrudd

Det er ingen tvil om at denne seiern betyr mye for 24-åringen.

Verdenscup ski nordiske grener

FØRSTE SEIER: Simen Hegstad Krüger med sin første verdenscupseier.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Det betyr veldig mye. En ting er å gjøre det jevnt i gode løp, men det er de få løpene der du virkelig slår til som du føler definerer deg som skiløper. Jeg hadde byttet ut mange tredje-og-fjerdeplasser for denne seieren her, sier han.

Krüger fikk altså sitt store gjennombrudd i Toblach i dag, en plass han også har lyktes før.

– Jeg stortrives i løypene her. Det er en rask løype og du må jage fart hele veien. Jeg liker når man hele tiden må jage for å ikke tape sekunder. Det er et eller annet med denne løypen som passer veldig bra for meg, sier Krüger.

Krogh: – Jeg er litt mer meg selv i dag

Finn Hågen Krogh ble nest beste nordmann på en sjetteplass under dagens 15 km. Han så ut til å være lettet over å være i gang.

Verdenscup ski nordiske grener

LETTET KROGH: Finn Hågen Krogh var lettet og fornøyd med egen prestasjon etter løpet.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

– Veldig fornøyd på egne vegne og artig å få det til igjen. Jeg kjente på slutten at det ble litt for tøft. Det å bare få til et bra løp betyr mye for meg nå, sier Krogh etter løpet.

– Hva er det som stemmer i dag, som ikke har stemt tidligere?

– Jeg har følt meg bra på rolig trening hele tiden, men så har det dødt utover i løpet. Jeg har ikke skjønt helt hva som har vært galt tidligere, men jeg har tatt det med ro denne uka. Det har sikkert litt med overskudd å gjøre. Jeg er litt mer meg selv i dag, sier Krogh.

Hans Christer Holund og Johannes Høsflot Klæbo havnet på en sjuende og en tiende plass. Selv om Klæbo hadde den gule ledertrøyen, holdt det ikke til pallplass i Toblach.

Martin Johnsrud Sundby havnet til slutt på en 12.-plass, men fikk i tillegg 15 sekunder tidsstraff for tjuvstart. Det vil si at han må starte senere på søndagens renn.

Sportsnyheter

Joshua King slo tilbake etter marerittår: – Følte jeg hadde noe å bevise

Det er gått ti måneder siden Joshua King sist scoret et mål. Mot gamleklubben Everton slo han skikkelig tilbake og ble matchvinner med et hat trick.

Siste nytt

 • Zlatan med mål og selvmål

  Zlatan Ibrahimovic scoret for begge lag da han spilte fra start i Serie A for første gang på nesten et halvt år. Milan vant så vidt mot ni Bologna-spillere.

  Det endte 4-2 til gjestene etter to sene mål. Ibrahimovic fastsatte selv resultatet.

  40-åringen var i Milans startoppstilling for første gang siden 9. mai, etter å ha kvittet seg med skaden som kostet ham slutten av forrige sesong, sommerens EM-sluttspill og begynnelsen av denne sesongen.

  Det begynte bra, da han spilte fram Rafael Leão til ledermålet etter et kvarter. Det så mørkt ut for hjemmelaget Bologna da midtstopper Adama Soumaoro fikk rødt kort noen minutter senere, og Milan-kaptein David Calabria doblet ledelsen før pause.

  I det 49. minutt rotet Ibrahimovic det til på defensiv dødball. Nicolas Dominguez slo inn, og svensken stusset ballen i eget mål. Det inspirerte Bologna, som bare tre minutter senere utlignet ved Musa Barrow.

  I det 58. minutt fikk Bologna-kaptein Roberto Soriano marsjordre for en stygg stempling, og hjemmelaget måtte spille den siste drøye halvtimen med ni mann.

  Milan slet likevel med å avgjøre, men i det 84. minutt kom ledermålet signert Ismael Bennacer. I siste ordinære minutt gjorde Ibrahimovic 4-2 med assist fra samme Bennacer.

  Serie A - Bologna v AC Milan
  Foto: Jennifer Lorenzini / Reuters
 • Mead hjelpte England til seier

  Arsenal-spissen Beth Mead stråla då Englands beste kvinner entra Wembley for første gang på to år.

  I VM-kvalifiseringskampen mot Nord-Irland var stillinga 0–0 då Mead entra bana etter 63 spelte minutt. Eit kvarter seinare leda England 4–0, og Mead hadde skåra eit hat trick.

  Beth England skåra det siste målet for England, som no har ein målskilnad på 22–0 i VM-kvalifiseringa, og styrer mot eit nytt meisterskap.

  Beth Mead
  Foto: BAPTISTE FERNANDEZ / Icon Sport
 • Ulrikke Eikeri skriver historie

  Ulrikke Eikeri og hennes australske makker Ellen Perez vant Tenerife Ladies Open. Dette er den første WTA-tittelen som deles ut til en norsk kvinne.

  WTA er det øverste nivået i kvinnetennis.

  I finalen slo Eikeri og Perez det ukrainske makkerparet Lyudmyla Kichenok og Marta Kostyuk 2-0 i sett.

  Seieren kommer kun tre måneder etter at hun nådde sin første finale i WTA.

  Cleveland Championships - Day 6
  Foto: Lauren Bacho / AFP

Sendeplan

Kl. Program Kanal