Sendes hjem etter å ha reddet Norge: – Reiser med en god følelse

PYEONGCHANG (NRK): Simen Hegstad Krüger avsluttet sitt første internasjonale mesterskap med å redde Norges første OL-stafettgull siden 2002. Nå er det ikke mer bruk for ham.

kr

SISTE ANSTRENGELSE: Simen Hegstad Krüger står med tre medaljer på tre øvelser i OL-debuten: To gull og ett sølv.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Gull på 30 kilometer fellesstart med skibytte. Sølv på 15 kilometer fristil. Gull på stafett.

Bedre kan man nesten ikke gjøre det i sitt aller første internasjonale mesterskap.

Likevel har ikke landslagsledelsen mer bruk for Simen Hegstad Krüger i Pyeongchang. Som NRK fortalte før søndagens stafett, reiser Krüger hjem før lagsprinten og femmila.

Den beslutningen endres ikke etter den enorme tredjeetappen på stafetten, hvor Krüger ryddet opp etter Didrik Tønseth og Martin Johnsrud Sundby og satte Johannes Høsflot Klæbo i drømmeposisjon før ankeretappen.

Simen Hegstad Krüger med gull og sølv

NORGES NYE STJERNE: Simen Hegstad Krüger med sine to første OL-medaljer. Mandag reiser han hjem med tre medaljer i sekken.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Reiser med en god følelse

– Simen reiser i morgen, og drar hjem med litt overvekt, med alle medaljene han har tatt nå, sier landslagstrener Tor-Arne Hetland.

Det er en avgjørelse Krüger aksepterer.

– Jeg er godt fornøyd med det jeg har fått til. Jeg reiser hjem med en god følelse.

– Kunne du ha tenkt deg å gå femmil?

– Jeg tror det er fire som kommer til å være veldig godt forberedt til femmila, og det er egentlig ikke noe jeg har tenkt på. Så da lever jeg godt med å dra hjem, sier Krüger.

Mesterskapsløper med X-faktor

Han synes fortsatt det er surrealistisk å se tilbake på det han har fått til.

– Det er ganske sykt. Dette hadde jeg ikke i mine villeste fantasier kunnet forestille meg. Det har vært fullklaff på alle øvelser jeg har stilt til start i, og å klare å ta det stafettgullet her nå som punktum på det hele, er utrolig stort, sier 24-åringen til NRK.

Han hylles også av landslagstreneren.

– Typisk mesterskapsløper med X-faktor, gliser Hetland.

– Det er nesten umulig å gjøre det bedre. Han er 18 sekunder fra å bli olympisk på 15 kilometer skøyting også, så han har hatt et eventyrlig OL, sier Hetland, som takker Krüger for innsatsen på stafetten.

– Simen vet vi er kalasform, så han styrte det akkurat som han skulle. Jeg var svært lettet.

– Men det endrer ikke beslutningen om at han skal hjem?

– Nei, Simen flyr hjem i morgen og forbereder seg til siste del av sesongen.

Tønseth er femmilsreserve

Som NRK også fortalte før søndagens stafett, ligger det an til at Martin Johnsrud Sundby blir Johannes Høsflot Klæbos makker på onsdagens lagsprint.

Laget på 50 kilometer klassisk fellesstart kommende lørdag består slik det ser ut nå av Sundby, Hans Christer Holund, Niklas Dyrhaug og Johannes Høsflot Klæbo.

Didrik Tønseth bekrefter overfor NRK at han er reserve dersom Klæbo skulle velge å droppe femmila.

Sportsnyheter

Football, FIFA Women's World Cup Qualifier, Kosovo - Norway

Disse møter Norge i EM

Gruppene for det utsatte Europamesterskapet neste sommer er klare etter kveldens trekning i Manchester. Etterpå hadde landslagssjef Martin Sjøgren grunn til å smile.

Siste nytt

 • Sarpsborg avgjorde på overtid

  Sarpsborg lå under mot Vålerenga, men Rashad Muhammed avgjorde på overtid i Eliteserien torsdag.

  Etter at Vålerenga hadde tatt ledelsen etter pause, både utlignet og avgjorde Sarpsborg i løpet av 15 minutter på slutten. Rashad Muhammed utnyttet en forsvarstabbe da han sendte de blå og hvite til himmels.

  Etter en jevnspilt førsteomgang scoret Vidar Örn Kjartansson etter 69 minutter, før Jonathan Lindseth utlignet etter 80.

  Resultatet betyr at Sarpsborg har ni poeng ned til Brann på kvalifiseringsplass til nedrykk, mens Vålerenga ligger på 7.-plass med ti poeng opp til Viking på bronseplass.

  Sarpsborg møter Viking i neste kamp, mens Vålerenga møter et Brann i poengnød.

  Eliteserien i fotball 2021: Sarpsborg 08 - Vålerenga
  Foto: Christoffer Andersen / NTB
 • Ny seier for Elverum i mesterligaen

  Emil Kheri Imsgard storspilte igjen i målet, mens Tobias Grøndahl herjet framover da Elverum tok en ny borteseier i mesterligaen håndball.

  Poengløse Mesjkov Brest ble slått 30-27 i Hviterussland. Elverum har nå tre seire og bare ett tap på sine seks første gruppekamper.

  EHF Champions League håndball gruppe A: Elverum - PPD Zagreb
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Zuccarello mulig koronasmittet

  Mats Zuccarello mister nattens NHL-kamp for Minnesota Wild mot Seattle Kraken. Nordmannen er ført opp på NHLs protokolliste for koronasmitte.

  Det opplyser klubben hans om på sin Twitter-konto. Zuccarello og Rem Pitlick er på lista over spillere som av koronarelaterte årsaker er uaktuelle for spill. Det kan bety at de er smittet eller at de er definert som nærkontakt av smittede spillere.

  Mats Zuccarello for Minnesota Wild
  Foto: Jerome Miron

Sendeplan

Kl. Program Kanal