Hopp til innhold

Krüger bekrefter overfor NRK: Har fått korona – igjen

Søndag vant Simen Hegstad Krüger avslutningsetappen i Tour de Ski, og sikret med det andreplass i sammendraget bak Johannes Høsflot Klæbo. Men det kom med en pris. Tirsdag testet Krüger positivt på krona.

– Jeg har fått covid. Det virker som en mild infeksjon, så jeg er ikke veldig bekymret for at dette skal henge i lenge, skriver Krüger i en melding til NRK.

Krüger vant også 20 km fristil i verdenscupen i Davos før jul, og er på papiret en av de aller største favorittene på 15-kilometeren i VM i Planica i slutten av februar. Nå har altså oppkjøringa fått et avbrudd, og 29-åringen vet ikke når han er tilbake i konkurranse.

– Jeg legger en ny plan når jeg er tilbake i full trening, skriver han til NRK, samtidig som han bekrefter at han ikke er i trening nå.

Dette er andre gang Krüger er rammet av covid-19-viruset. Han ble også syk før OL i Beijing sist vinter, og måtte utsette avreisen. Han kom seg likevel til Kina og tok bronse på den reduserte femmila.

Landslagstrener Eirik Myhr Nossum lar seg heller ikke stresse.

– Han har ikke vært veldig syk og er allerede i bedring. Simen er ganske rå på å komme seg etter sykdom. Han tar det veldig med ro nå, men han skulle uansett ta det med ro etter touren. Nå blir det noen ekstra fridager, sier Nossum til NRK.

NM i neste uke kommer til å gå uten Krüger, men Nossum utelukker ikke at kapasitetsløperen kan være tilbake allerede under verdenscupen i Les Rousses om to uker.

– Men det handler om ikke å stresse, og sånn sett heller begynne å ha fokus mot Planica, sier landslagstreneren.

yGpzPtbOf_U
Foto: Terje Pedersen / NTB

Siste nytt

 • Graham Hansen herjet i storseier

  Caroline Graham Hansen er for alvor tilbake. Onsdag kveld herjet hun med Emilie Haavis Roma og var sterkt delaktig i 5-1-seieren i kvartfinalen i mesterligaen.

  Storseieren betyr at sifrene til slutt ble stygge for Roma som røk 0-1 i det første oppgjøret.

  To mål etter godt spill og en real suser sørget for at mesterligakvartfinalen mot Roma i praksis var over etter 45 minutter. To raske mål etter hvilen gjorde det etter hvert ydmykende for Roma.

  Fridolina Rolfö scoret to mål, og Mapi León, Asisat Oshoala og Patri Guijarro scoret de tre andre målene for Barcelona. Annamaria Serturini sørget for Romas ene nettkjenning.

  Hansen gjorde comeback for tre uker siden etter et skadeavbrekk som varte helt siden slutten av oktober. Denne uken ble det også klart at hun blir å se i Hege Riises tropp for første gang etter at Barcelona-stjernen kunngjorde at hun tok en pause etter fjorårets EM. (NTB)

  Italy Women's Soccer
  Foto: Alfredo Falcone / AP
 • Sagosen og Kiel tapte

  Avansementet var så å si i boks for Kiel før returoppgjøret mot Dinamo Bucuresti. 31-32-tap på hjemmebane sendte Kiel til kvartfinale i mesterligaen i håndball.

  Med 41-28 i den første kampen betyr det at PSG venter i kvartfinalen med 72-60 sammenlagt.

  Sander Sagosen, Petter Øverby og Harald Reinkind var alle i aksjon for det tyske storlaget onsdag kveld.

  Med få sekunder igjen tok Kiel timeout og la en plan for å ta seieren, men hjemmelaget rotet bort ballen og slapp inn det siste målet i åpent bur.

  Sagosen scoret tre mål for Kiel, mens Reinkind noterte seg for to nettkjenninger. (NTB)

  Håndball-VM herrer 2023: Hovedrunde Tyskland - Norge (26 - 28)
  Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
 • Herrem gjorde comeback 24 dager etter fødsel

  Camilla Herrem var tilbake på håndballbanen for Sola drøyt tre uker at hun fødte sitt andre barn.

  36 år gamle Herrem entret parketten etter omkring ni minutter i onsdagens kamp mot Storhamar. Det er den siste serierunden før sluttspillet går i gang.

  5. mars ble Herrem og ektemannen, Sola-trener Steffen Stegavik, foreldre til Noah.

  – Jeg kommer aldri til å ta noen dumme sjanser. Dette handler ikke om å prøve å forte meg tilbake for å rekke noe, men det handler om at jeg vil føle meg litt fram hvordan jeg ligger an. Kjennes kroppen bra ut, prøver vi litt. Jeg kommer til å bruke hodet i dette, sa kantspilleren til TV 2 før kampen.

  Herrem har 288 landskamper for Norge.

  Håndball kvinner 2022: Norge - Montenegro
  Foto: Annika Byrde / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport
Spiller nå
Nektet å prate om Haaland - så skjedde dette 01:00
Neste