NRK Meny
Normal

Kronprinsen satte kong James i skyggen

Kyrie Irving herjet i natt, og viste for alvor at han er ivrig på å komme seg ut av Lebron James' skygge.

Cavaliers Spurs Basketball LeBron James, Kyrie Irving

Kyrie Irving og Lebron James feirer etter seieren mot San Antonio Spurs.

Foto: Eric Gay / Ap

Da Lebron James returnerte til Cleveland Cavaliers i sommer var en av de tingene som motiverte ham å lede de unge spillerne til suksess.

– Jeg tror jeg kan gjøre Kyrie Irving til en av de beste playmakerne i ligaen, skrev James i det som ble kjent som «The Essay», etter at han hadde annonsert returen til Cleveland.

Han er i ferd med å lykkes allerede, for Irving (22) leverte en imponerende forestilling natt til fredag mot San Antonio Spurs. Totalt scoret han 57 poeng, mest i ligaen så langt i år, og ny personlig rekord.

Håndterte presset

Det inkluderte to tre-poengere i løpet av de siste 35 sekundene av ordinær tid, den siste idet tiden gikk ut. Dermed skaffet han Cavaliers en spilleforlengelse.

Se Kyrie Irving score på overtid her.

– Lagkameratene mine skal ha all ære. De gjorde en strålende jobb som åpnet rommene for meg, sa Irving etter kampen.

Og høydepunktene var flere. Det var Gregg Popovich 1 713 kamp som trener for Spurs, og aller første gang laget hans har sluppet inn mer enn 50 poeng fra en enkelt spiller. Taktikeren med fem NBA-mesterskap i beltet klarte ikke å finne nøkkelen til å stoppe Irving.

Ble medlem av eksklusiv klubb

Kyrie Irving scoret også 55 poeng i en kamp mot Portland Trail Blazers i slutten av januar, og han er dermed ifølge SportsCenter en av fire spillere som har klart to så produktive kamper i løpet av en sesong de siste tretti årene. De tre andre er Kobe Bryant, Michael Jordan og Tom Chambers.

En ikke så verst kvartett å være en del av.

Se flere høydepunkter fra Kyrie Irvings drømmematch i vinduet under.

Siste nytt

 • Fourcade vant verdenscupen

  Martin Fourcade tok sammenlagtseieren i verdenscupen, med ti treff og et godt skiløp i Tjumen. Johannes Thingnes Bø hadde en helsvart dag på jobb og måtte se både sammenlagtseieren og sprintcupen ryke. Han ble imidlertid beste norske på en 14. plass.

  Martin Fourcade
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Giggs opna med storsiger

  Ryan Giggs opna sin karriere som landslagssjef for Wales med 6-0 i bortekampen mot Kina i dag. Gareth Bale scora tre av Wales' mål, hans første hattrick på landslaget. Han er oppe i 29 landslagsmål, eitt meir enn legenden Ian Rush. Sigeren er Wales' største på 22 år, og Kina-manger Marcello Lippis største landslagstap nokosinne.

  Ryan Giggs
  Foto: - / AFP
 • - Har spela sin siste United-kamp

  Den amerikanske tv-kanalen ESPN melder at Zlatan Ibrahimovic har spela sin siste kamp for Manchester United. Kjelder ESPN har vore i kontakt med, seier at svensken er i ferd med å diskutere in kontrakt med LA Galaxy. Zlatan har ikkje spela for United sidan han slo opp sin kneskade 2. juledag.

  Zlatan
  Foto: Carl Recine / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cupfinale skiskyting: Sprint menn
Sport i dag
Sport i dag
VM kunstløp: Friløp par
VM kunstløp: Friløp par