NRK Meny
Normal

Kronprinsen satte kong James i skyggen

Kyrie Irving herjet i natt, og viste for alvor at han er ivrig på å komme seg ut av Lebron James' skygge.

Cavaliers Spurs Basketball LeBron James, Kyrie Irving

Kyrie Irving og Lebron James feirer etter seieren mot San Antonio Spurs.

Foto: Eric Gay / Ap

Da Lebron James returnerte til Cleveland Cavaliers i sommer var en av de tingene som motiverte ham å lede de unge spillerne til suksess.

– Jeg tror jeg kan gjøre Kyrie Irving til en av de beste playmakerne i ligaen, skrev James i det som ble kjent som «The Essay», etter at han hadde annonsert returen til Cleveland.

Han er i ferd med å lykkes allerede, for Irving (22) leverte en imponerende forestilling natt til fredag mot San Antonio Spurs. Totalt scoret han 57 poeng, mest i ligaen så langt i år, og ny personlig rekord.

Håndterte presset

Det inkluderte to tre-poengere i løpet av de siste 35 sekundene av ordinær tid, den siste idet tiden gikk ut. Dermed skaffet han Cavaliers en spilleforlengelse.

Se Kyrie Irving score på overtid her.

– Lagkameratene mine skal ha all ære. De gjorde en strålende jobb som åpnet rommene for meg, sa Irving etter kampen.

Og høydepunktene var flere. Det var Gregg Popovich 1 713 kamp som trener for Spurs, og aller første gang laget hans har sluppet inn mer enn 50 poeng fra en enkelt spiller. Taktikeren med fem NBA-mesterskap i beltet klarte ikke å finne nøkkelen til å stoppe Irving.

Ble medlem av eksklusiv klubb

Kyrie Irving scoret også 55 poeng i en kamp mot Portland Trail Blazers i slutten av januar, og han er dermed ifølge SportsCenter en av fire spillere som har klart to så produktive kamper i løpet av en sesong de siste tretti årene. De tre andre er Kobe Bryant, Michael Jordan og Tom Chambers.

En ikke så verst kvartett å være en del av.

Se flere høydepunkter fra Kyrie Irvings drømmematch i vinduet under.

Siste nytt

  • Vil overraske konkurrentene

    Landslagssjef Stig Kristiansen sier til NRK før start at laget har hatt «et veldig godt møte i går (lørdag)». Her ble oppgavene klarlagt, men landslagssjefen holder kortene tett til brystet. – Vi ønsker at det skal være en overraskelse. Vi lurer på hva de andre gjør, så det er det samme spillet. Vi har to kapteiner, og målet er å få dem billigst og lengst til finalen, gjerne med flere rundt seg, sier Kristiansen.

    Kristiansen
    Foto: Marit Hommedal / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
VM sykkel
4-4-2 Radiosporten
4-4-2 Radiosporten