Kronprinsen satte kong James i skyggen

Kyrie Irving herjet i natt, og viste for alvor at han er ivrig på å komme seg ut av Lebron James' skygge.

Cavaliers Spurs Basketball LeBron James, Kyrie Irving

Kyrie Irving og Lebron James feirer etter seieren mot San Antonio Spurs.

Foto: Eric Gay / Ap

Da Lebron James returnerte til Cleveland Cavaliers i sommer var en av de tingene som motiverte ham å lede de unge spillerne til suksess.

– Jeg tror jeg kan gjøre Kyrie Irving til en av de beste playmakerne i ligaen, skrev James i det som ble kjent som «The Essay», etter at han hadde annonsert returen til Cleveland.

Han er i ferd med å lykkes allerede, for Irving (22) leverte en imponerende forestilling natt til fredag mot San Antonio Spurs. Totalt scoret han 57 poeng, mest i ligaen så langt i år, og ny personlig rekord.

Håndterte presset

Det inkluderte to tre-poengere i løpet av de siste 35 sekundene av ordinær tid, den siste idet tiden gikk ut. Dermed skaffet han Cavaliers en spilleforlengelse.

Se Kyrie Irving score på overtid her.

– Lagkameratene mine skal ha all ære. De gjorde en strålende jobb som åpnet rommene for meg, sa Irving etter kampen.

Og høydepunktene var flere. Det var Gregg Popovich 1 713 kamp som trener for Spurs, og aller første gang laget hans har sluppet inn mer enn 50 poeng fra en enkelt spiller. Taktikeren med fem NBA-mesterskap i beltet klarte ikke å finne nøkkelen til å stoppe Irving.

Ble medlem av eksklusiv klubb

Kyrie Irving scoret også 55 poeng i en kamp mot Portland Trail Blazers i slutten av januar, og han er dermed ifølge SportsCenter en av fire spillere som har klart to så produktive kamper i løpet av en sesong de siste tretti årene. De tre andre er Kobe Bryant, Michael Jordan og Tom Chambers.

En ikke så verst kvartett å være en del av.

Se flere høydepunkter fra Kyrie Irvings drømmematch i vinduet under.

Siste nytt

 • 13 baklengs på to kampar for U21

  Det norske U21-laget for menn tapte 1-5 for Russland i ein treningskamp i Spania. Dennis Tørset Johnsen scora det norske målet like før pause.

  U21-laget har dermed sleppt inn 13 mål på to kampar i Spania. Fredag tapte dei 3-8 for Finland.

  Dennis Tørset Johnsen
  Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
 • Reginiussen ut med skade

  Forsvarsveteranen Tore Reginiussen måtte gi seg med skade etter 16 minutters spill i Rosenborgs generalprøve mot Norrköping foran helgens eliteseriestart.

  – Jeg har hatt litt stram hamstring den siste uken, derfor tok vi ingen sjanser, sa han til Eurosport.

  Nicklas Bendtner og Tore Reginiussen
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Ser én «svensk» fordel for Norge

  Lars Lagerbäck er som kjent tidligere svensk landslagssjef og forlot en rådgiverrolle i Sverige da han tok over Norge i 2017. Nå er spørsmålet om det kan gi Norge en fordel før Sverige-møtet. – Fordelen er marginal. Den eneste fordelen jeg har, er at jeg kjenner en del av fotballspillerne rent personlig, sier Lagerbäck til NRK.

  Lagerbäck
  Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal