Hopp til innhold

Krogh orket ikke trene etter OL-nedturen: – Det får jeg svi for nå

SOGNEFJELLET/OSLO (NRK): Finn-Hågen Krogh tok treningspause etter fiaskosesongen. – Jeg er i veldig dårlig form, sier han.

Finn-Hågen Krogh

TUNG SESONG: Finn-Hågen Krogh har brukt tiden etter OL til å hente seg inn både fysisk og mentalt.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Denne uken er langrennslandslaget på Sognefjellet for å gjennomføre sesongens første landslagssamling.

– Det er tungt, innrømmer Krogh.

Finnmarkingen har lagt bak seg sin tyngste sesong noensinne. Fra å være utpekt til ankermann på stafettlaget i OL endte han opp som reserve da lekene i Pyeongchang begynte.

– Jeg følte at jeg aldri kom helt i gang som jeg ville. Det ble nedtur på nedtur, og det er selvfølgelig veldig kjedelig når det står OL på programmet, sier han.

Les også: Krogh slakter sin olympiske karriere: – Fiasko

Finn-Hågen Krogh

PÅ SAMLING: Krogh og landslaget er på Sognefjellet.

Foto: NRK

– Veldig sliten

En vond sesong endte med femmila i Holmenkollen, der han ble slått med hele 21 minutter av vinner Dario Cologna.

– Etter OL var jeg veldig lei og jeg har ikke trent veldig mye siden, egentlig. Det får jeg svi for nå, forteller Krogh.

En utslitt langrennsløper måtte nemlig avbryte treningen på Sognefjellet onsdag etter to runder.

– Jeg har sluppet meg veldig langt ned og er i veldig dårlig form, rett og slett.

Krogh innrømmer at han begynner litt på «scratch» under landslagssamlingen.

– Jeg er egentlig veldig sliten på dag tre, så jeg må komme meg opp av startgropa og satse på at jeg er i litt bedre form til neste samling.

Hentet seg inn

Treningspausen har Finn-Hågen Krogh brukt til å hente seg inn både fysisk og mentalt. Etter sprinten i Drammen fortalte han at han var deprimert.

– Jeg har brukt våren til å hente meg inn fysisk og mentalt, jeg tror det er viktig å hente seg inn etter en stor påkjenning. Etter en sesong der alt går tungt, tror jeg musklene kan bli nedkjørt. Derfor ville jeg være sikker på å starte med blanke ark, sier Krogh.

Nå ligger seks måneder med trening foran Krogh før han gyver løs på en ny verdenscupsesong.

– Det kan skje mye da, understreker Krogh.

Fredrik Aukland utenfor skolen.

LANGRENNSEKSPERT: Fredrik Aukland.

Foto: Hege Therese Holtung / NRK

– Må ta seg tid

NRKs langrennsekspert Fredrik Aukland mener treningspausen er et fornuftig valg.

– Det farligste man kan gjøre når man er så langt nede, det er å starte for tidlig. Dette høres ut som en sikrere løsning, sier han.

– Det viktigste for Finn-Hågen nå er å komme i form til VM i februar, og det er ni måneder til, så han har god tid.

Aukland understreker at Krogh må gi seg god tid til å komme tilbake.

– Han er på et landslag der det er et svært høyt nivå og et høyt trykk. Han må imidlertid ta det steg for steg. Her gjelder det å ha et langtidsperspektiv, sier NRKs ekspert, som absolutt ikke har mistet troen.

– Han har alle forutsetninger for å kunne gjøre det bra.

Siste nytt

  • To Carlsen-seirer i Tyskland

    Sjakkstjernen Magnus Carlsen vant begge sine partier torsdag og ligger alene på toppen av Chess Classic i tyske Karlsruhe etter seks runder.

    Nordmannen står med fire poeng etter de første seks rundene og har ett poeng ned til sine nærmeste konkurrenter. Torsdagens seirer kom mot Vincent Keymer (Tyskland) og Richard Rapport (Romania).

    Turneringen spilles i formatet «rask klassisk», som betyr at spillerne har 45 minutter på klokka og får ti sekunder ekstra for hvert trekk.

    Alle de seks deltakerne skal møte hverandre to ganger hver innledningsvis, før det er finale, kamp om tredje- og femteplass 2. påskedag.

    Det er første gang turneringen arrangeres etter koronapandemien. Carlsen har vunnet turneringen to ganger tidligere og er tittelforsvarer ettersom han vant i 2019. (NTB)

    Magnus Carlsen Samarkand
    Foto: Lennart Ootes / Fide
  • Medier: Liverpool gir opp Alonso-jakten

    Både The Times og The Telegraph skriver torsdag kveld at Xabi Alonso neppe blir Liverpool-manager når Jürgen Klopp gir seg i sommer.

    Den nåværende Bayer Leverkusen-treneren skal nemlig ønske å bli i den tyske klubben etter sesongen.

    Alonso er i ferd med å lede Leverkusen til klubbens første seriemesterskap. Med åtte kamper igjen av Bundesliga, leder de med ti poeng ned til Bayern München.

    Begge avisene skriver at det er to navn som skiller seg ut for Liverpool når Klopp går av etter ni år i jobben. De er Brighton-manager Roberto de Zerbi og Sportings Ruben Amorim.

    Xabi Alonso
    Foto: Thilo Schmuelgen / Reuters
  • Leicester sparket treneren – skal ha hatt forhold til spiller

    Leicesters kvinnelagstrener Willie Kirk har mistet jobben. Ifølge engelske medier skal grunnen være et forhold til en av klubbens spillere.

    Leicester bekrefter sparkingen på sine nettsider torsdag kveld.

    «Etter en grundig intern disiplinær prosess, har det blitt avdekket at Willie har brutt lagets etiske retningslinjer», heter det i uttalelsen.

    The Guardian og The Athletic melder at Kirk skal ha hatt et forhold til en spiller. Kirk ble suspendert tidligere i mars da klubben skulle etterforske påstandene, og nå har de kommet til den konklusjon at Kirk må gå.

    Kirk ble direktør i klubben i juli 2022 og tok noen måneder senere over treneransvaret.

    Assistenttrener Jennifer Foster og førstelagstrener Stephen Kirby får det midlertidige ansvaret for klubben som er nummer ni i den engelske toppdivisjonen. (NTB)

    Willie Kirk
    Foto: ANDREW BOYERS / Reuters

Sendeplan

Kl. Program Kanal