Ler av Sundby: – Årets største skitprat

OTTAWA (NRK): Finn-Hågen Krogh fnyser av favorittstempelet Martin Johnsrud Sundby gir ham. For Krogh ser på Ski Tour Canada som et krig mot Petter Northug i verdenscupen.

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug

NEKTER Å HØRE: Finn-Hågen Krogh og Petter Northug lar ikke Martin Johnsrud Sundby snakke seg ut av favorittstempelet i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Finn-Hågen Krogh er uten tvil den største favoritten. Han er stor favoritt med de resultatene han har hatt i de siste. Han har vært så stabil på både sprint og distanse. Når jeg ikke klarer å riste ham av meg på ei tremil, så sier det seg selv at han er den soleklare favoritten, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby har den tredje strake sammenlagtseieren i verdenscupen i lomma allerede før Ski Tour Canada, som innledes med sprint i Gatineau tirsdag kveld, norsk tid.

Han har vunnet Tour de Ski tre år på rad – og har faktisk ikke blitt slått i en tour/minitour de tre siste sesongene. Likevel prøver han altså å snakke seg ut av favorittstempelet.

– Alle vet

– Jeg har hørte det der. Det er vel årets største skitprat så langt. Han prøver bare å puffe fra seg favorittstempelet, men det klarer han ikke, sier Krogh.

For til tross for at han har vist styrke de siste ukene, er Krogh klokkeklar:

– Alle vet at Martin er favoritt. I Tour de Ski var han nesten best i sprintene og best på distanse. Han er helt klart favoritt.

Krogh får støtte.

– Martin er den største favoritten. Det vet vi. Og så har vi en del outsidere. Jeg er en av dem. Og så har jeg trua på Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Sergej Ustyugov og kanskje et par russere til, sier Petter Northug.

Både Krogh og Northug har riktig nok ambisjoner om å gi Sundby knalltøff kamp. Men de to er enda mer opptatt av den interne kampen seg imellom.

Martin Johnsrud Sundby

FAVORITT: Det spiller ingen rolle hva Martin Johnsrud Sundby selv sier. I konkurrentenes øyne er han favoritten i Ski Tour Canada.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Tar han en cola, tar jeg en cola

For mens Sundby i praksis har avgjort verdenscupen sammenlagt, kniver Krogh og Northug om andreplassen. Krogh har 148 poeng å gå på til Northug. Men i løpet av de åtte etappene i Canada, skal det kjempes om inntil 800 poeng.

– Jeg og Petter er her for å kjempe om andreplassen. Vi har hatt mye fokus på hverandre. Hvis jeg tar en cola, så tar han en cola. Legger han seg tidlig, legger jeg meg tidlig.

– Så der er det psykologisk krig?

– Ja. Vi stiller likt forberedt, for vi har gjort mye det samme i det siste. Det blir nesten viktigere å ta mest mulig poeng på hverandre.

Petter Northug ser det på samme måte – men føler seg heller ikke trygg på avstanden til forfølgerne.

– Jeg vet også at det kommer løpere bak, som Ustyugov. Hvis han vinner, her så kan det hende jeg blir krigende om pallen, fastslår Northug.

Siste nytt

 • Portugal videre i EM

  Christiano Ronaldo scoret tre mål da Portugal slo Litauen 6-0 og sikret videre avansement til EM neste sommer. De tre målene gjør at Ronaldo nå er oppe i hele 97 landslagsmål for Portugal.

  Christiano Ronaldo
  Foto: Kai Pfaffenbach / Reuters
 • Engelsk målfest i kamp nummer 1000

  Harry Kane scoret tre mål da England høvlet over Montenegro med 7-0 i lagets landskamp nummer 1000 siden den aller første i 1872. Seieren gjorde at England er klare for EM.

  kane
  Foto: Martin Bernetti / AFP
 • Birkeland satt ut av forkjølelse

  Skiskytteren Lars Helge Birkeland fra Birkenes kan gå glipp av helgens sesongstart i skiskyting på Sjusjøen i Hedmark. 31-åringen har slitt med forkjølelse og har ikke trent de siste dagene, får NRK opplyst.

  Verdenscup skiskyting i Holmenkollen 2019
  Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal