NRK Meny
Normal

Ler av Sundby: – Årets største skitprat

OTTAWA (NRK): Finn-Hågen Krogh fnyser av favorittstempelet Martin Johnsrud Sundby gir ham. For Krogh ser på Ski Tour Canada som et krig mot Petter Northug i verdenscupen.

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug

NEKTER Å HØRE: Finn-Hågen Krogh og Petter Northug lar ikke Martin Johnsrud Sundby snakke seg ut av favorittstempelet i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Finn-Hågen Krogh er uten tvil den største favoritten. Han er stor favoritt med de resultatene han har hatt i de siste. Han har vært så stabil på både sprint og distanse. Når jeg ikke klarer å riste ham av meg på ei tremil, så sier det seg selv at han er den soleklare favoritten, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby har den tredje strake sammenlagtseieren i verdenscupen i lomma allerede før Ski Tour Canada, som innledes med sprint i Gatineau tirsdag kveld, norsk tid.

Han har vunnet Tour de Ski tre år på rad – og har faktisk ikke blitt slått i en tour/minitour de tre siste sesongene. Likevel prøver han altså å snakke seg ut av favorittstempelet.

– Alle vet

– Jeg har hørte det der. Det er vel årets største skitprat så langt. Han prøver bare å puffe fra seg favorittstempelet, men det klarer han ikke, sier Krogh.

For til tross for at han har vist styrke de siste ukene, er Krogh klokkeklar:

– Alle vet at Martin er favoritt. I Tour de Ski var han nesten best i sprintene og best på distanse. Han er helt klart favoritt.

Krogh får støtte.

– Martin er den største favoritten. Det vet vi. Og så har vi en del outsidere. Jeg er en av dem. Og så har jeg trua på Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Sergej Ustyugov og kanskje et par russere til, sier Petter Northug.

Både Krogh og Northug har riktig nok ambisjoner om å gi Sundby knalltøff kamp. Men de to er enda mer opptatt av den interne kampen seg imellom.

Martin Johnsrud Sundby

FAVORITT: Det spiller ingen rolle hva Martin Johnsrud Sundby selv sier. I konkurrentenes øyne er han favoritten i Ski Tour Canada.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Tar han en cola, tar jeg en cola

For mens Sundby i praksis har avgjort verdenscupen sammenlagt, kniver Krogh og Northug om andreplassen. Krogh har 148 poeng å gå på til Northug. Men i løpet av de åtte etappene i Canada, skal det kjempes om inntil 800 poeng.

– Jeg og Petter er her for å kjempe om andreplassen. Vi har hatt mye fokus på hverandre. Hvis jeg tar en cola, så tar han en cola. Legger han seg tidlig, legger jeg meg tidlig.

– Så der er det psykologisk krig?

– Ja. Vi stiller likt forberedt, for vi har gjort mye det samme i det siste. Det blir nesten viktigere å ta mest mulig poeng på hverandre.

Petter Northug ser det på samme måte – men føler seg heller ikke trygg på avstanden til forfølgerne.

– Jeg vet også at det kommer løpere bak, som Ustyugov. Hvis han vinner, her så kan det hende jeg blir krigende om pallen, fastslår Northug.

Siste nytt

 • Kroatia med knepen seier

  Norges neste motstander i EM, Kroatia, måtte slite knallhardt for å slå Hviterussland 25-23 i håndball-EM torsdag. Kroatia fikk 15.000 tilskuere i ryggen torsdag, men hadde kjempetrøbbel med å vinne.

  Croatia's Luka Cindric
  Foto: Darko Bandic / AP
 • Lørenskog snudde og slo Vålerenga

  Vålerenga ledet 2-0 helt til det gjensto fire minutter, men Lørenskog slo tilbake og vant 3-2 etter straffeslag i lokalderbyet i eliteserien i ishockey torsdag.

  Eliteserien ishockey: Lørenskog-Vålerenga
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Storseier for Solbakkens menn

  Ståle Solbakken og FC København fikk en strålende start på oppkjøringen til vårsesongen. FCK slo Vejle 4–0 etter mål av Jonas Wind, Andrija Pavlovic og Federico Santander.

  Vårsesongen starter 4. februar. Da venter byrival Brøndby i cupen.

  Solbakken
  Foto: Claus Bech Andersen / NTB scanpix

Sendeplan

Kl. Program Kanal
V-cup hopp: Kvinner
V-cup hopp: Kvinner
V-cup alpint: Super-G, menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup alpint: Super-G menn
V-cup alpint: Super-G menn
Vinterstudio
Vinterstudio
V-cup skiskyting: Sprint menn
V-cup skiskyting: Sprint menn