NRK Meny
Normal

Ler av Sundby: – Årets største skitprat

OTTAWA (NRK): Finn-Hågen Krogh fnyser av favorittstempelet Martin Johnsrud Sundby gir ham. For Krogh ser på Ski Tour Canada som et krig mot Petter Northug i verdenscupen.

Finn-Hågen Krogh og Petter Northug

NEKTER Å HØRE: Finn-Hågen Krogh og Petter Northug lar ikke Martin Johnsrud Sundby snakke seg ut av favorittstempelet i Ski Tour Canada.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Finn-Hågen Krogh er uten tvil den største favoritten. Han er stor favoritt med de resultatene han har hatt i de siste. Han har vært så stabil på både sprint og distanse. Når jeg ikke klarer å riste ham av meg på ei tremil, så sier det seg selv at han er den soleklare favoritten, sier Martin Johnsrud Sundby.

Sundby har den tredje strake sammenlagtseieren i verdenscupen i lomma allerede før Ski Tour Canada, som innledes med sprint i Gatineau tirsdag kveld, norsk tid.

Han har vunnet Tour de Ski tre år på rad – og har faktisk ikke blitt slått i en tour/minitour de tre siste sesongene. Likevel prøver han altså å snakke seg ut av favorittstempelet.

– Alle vet

– Jeg har hørte det der. Det er vel årets største skitprat så langt. Han prøver bare å puffe fra seg favorittstempelet, men det klarer han ikke, sier Krogh.

For til tross for at han har vist styrke de siste ukene, er Krogh klokkeklar:

– Alle vet at Martin er favoritt. I Tour de Ski var han nesten best i sprintene og best på distanse. Han er helt klart favoritt.

Krogh får støtte.

– Martin er den største favoritten. Det vet vi. Og så har vi en del outsidere. Jeg er en av dem. Og så har jeg trua på Finn-Hågen Krogh, Emil Iversen, Sergej Ustyugov og kanskje et par russere til, sier Petter Northug.

Både Krogh og Northug har riktig nok ambisjoner om å gi Sundby knalltøff kamp. Men de to er enda mer opptatt av den interne kampen seg imellom.

Martin Johnsrud Sundby

FAVORITT: Det spiller ingen rolle hva Martin Johnsrud Sundby selv sier. I konkurrentenes øyne er han favoritten i Ski Tour Canada.

Foto: Anders Skjerdingstad / NRK

– Tar han en cola, tar jeg en cola

For mens Sundby i praksis har avgjort verdenscupen sammenlagt, kniver Krogh og Northug om andreplassen. Krogh har 148 poeng å gå på til Northug. Men i løpet av de åtte etappene i Canada, skal det kjempes om inntil 800 poeng.

– Jeg og Petter er her for å kjempe om andreplassen. Vi har hatt mye fokus på hverandre. Hvis jeg tar en cola, så tar han en cola. Legger han seg tidlig, legger jeg meg tidlig.

– Så der er det psykologisk krig?

– Ja. Vi stiller likt forberedt, for vi har gjort mye det samme i det siste. Det blir nesten viktigere å ta mest mulig poeng på hverandre.

Petter Northug ser det på samme måte – men føler seg heller ikke trygg på avstanden til forfølgerne.

– Jeg vet også at det kommer løpere bak, som Ustyugov. Hvis han vinner, her så kan det hende jeg blir krigende om pallen, fastslår Northug.

Siste nytt

 • Suveren Lundanes i O-ringen

  Olav Lundanes tok en ny klar seier i den svenske O-ringen. Nå gir han seg i sammenlagtkonkurranse for å forberede seg optimalt til VM senere i sommer.

  EM i orientering.
  Foto: Remy Steinegger / Norges Orienteringsforbund / NTB scanpix
 • AEK mulig motstander for Rosenborg

  Mesterligatrekningen i dag gjorde det klart at dersom Rosenborg slår ut Celtic av mesterligakvalifiseringen, venter den greske seriemesteren AEK Aten i neste runde. Hvis det blir tap venter irske Cork City i europaligakvalifiseringen.

  Champions League-kvalifisering 2018: Rosenborg - Valur (3-1).
  Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix
 • Parma får spille i Serie A

  Det italienske fotballforbundet gir Parma lov til å spille i Serie A kommende seong, men klubben må starte med fem minuspoeng.

  Den tidligere storklubben rykket opp fra Serie B i vår, men risikerte å miste opprykke på grunn av forsøk på resultatfiksing.

  Samtidig får Emanuele Calaio en karantene på to år og en bot på 20.000 euro.

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sport i dag