Krogh mistet begge (!) skiene: – Er tydeligvis ikke min tour

OBERSTDORF (NRK): Finn Hågen Krogh har fått sin porsjon uflaks i Tour de Ski. Onsdag tok han til tårene etter å ha mistet begge skiene.

finn

FIKK NYE SKI: Her får Finn Hågen Krogh en ny ski av trener Trond Nystad. Krogh tapte selvsagt svært mye tid likevel.

Foto: Håvard Hagen

finn

PÅ GRÅTEN: Krogh var naturligvis veldig lei seg etter etappen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er tydeligvis ikke min tour. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, sier Finn Hågen Krogh og ser ned i bakken.

Han har grått og er rød rundt øynene. Det har vært en tøff Tour de Ski for den norske skiløperen, som egentlig er i veldig god form.

Men han har hatt usedvanlig mye uflaks i touren.

På den andre dagen i Tour de Ski falt han underveis i tremila og mistet mye tid. På sprinten i går falt han allerede etter en meter i finalen. Han kom i mål langt bak de andre.

Og på dagens femtenkilometer skulle altså det helt utrolige skje.

– Følte meg sprek

Krogh mistet ikke bare en, men to ski. Først den ene, og så den andre. Han forklarer at på uforståelig vis ble begge bindingene ødelagt.

– Dette var den klart beste dagen for meg i Tour de Ski. Jeg følte meg skikkelig sprek. Jeg følte jeg kunne gjøre en god jobb mot slutten, sier Krogh, som til slutt ble nummer 25.

Han lå godt an lenge frem til uhellet, men kom i mål ett minutt og syv sekunder etter vinneren Alexey Poltoranin.

– Hvordan har du det nå?

– Det er vanskelig å si... Jeg vet bare at jeg mistet mye tid, sier han.

Aldri opplevd lignende

Men han kommer ikke til å gi opp Tour de Ski. Krogh er nummer syv i sammendraget til tross for uhellene, to minutter og 16 sekunder bak lederen Sundby.

– Jeg skal prøve å gå noen gode etapper. Det er alltid noe å gå for, sier han.

Trener Trond Nystad fikk gitt nye ski til Krogh underveis, men da hadde han allerede tapt mye tid.

– Bindingene åpnet seg underveis. Det skal jo egentlig ikke skje, sier treneren.

Han har aldri opplevd lignende.

– Men det er ganske spesielle forhold her med hard snø og harde nedoverkjøringer. Det har kanskje pakket seg litt snø under bindingen. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor det skjedde, men det er nok en liten materialfeil, sier Nystad.

Beste nordmann på etappen ble Niklas Dyrhaug, som ble nummer fire. Martin Johnsrud Sundby sprakk og ble til slutt nummer 23, altså bare to plasser foran Krogh.

Siste nytt

 • Neymar ute med lårskade

  Fotballstjernen Neymar blir ikke å se på banen før etter landslagspausen i november, skriver NTB. PSG-trener Thomas Tuchel bekrefter at Neymar er uaktuell for spill som følge av skaden han pådro seg i mesterligamøtet med Istanbul Basaksehir.

  Neymar
  Foto: Ozan Kose / AP
 • Haaland hyller Zlatan

  Erling Braut Haaland (20) sliter med å forstå hvordan Zlatan Ibrahimovic (39) fortsatt herjer på øverste nivå. 18 mål på 26 kamper sier sitt. Mannen som nesten er dobbelt så gammel som Haaland, er igjen blitt en helt sentral spiller på San Siro. – Det er galskap. Zlatan er 39 år gammel, og han er så bra som dette, sier Haaland til ESPN.

  Haaland
  Foto: INA FASSBENDER / AFP
 • Wolves med komfortabel siger

  Wolverhampton vann 2-0 mot Crystal Palace i kveldens oppgjer i Premier League. I sin første kamp frå start sette Rayan Ait-Nouri inn 1-0 etter 18 minuttar. Knappe ti minuttar seinare fekk Daniel Podence si første skåring for sesongen. Like før slutt fekk Crystal Palace-spelar Luka Milivojevic raudt kort etter ein stygg takling på João Moutinho.

  Britain Soccer Premier League
  Foto: Andrew Boyers / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal