Hopp til innhold

Krogh mistet begge (!) skiene: – Er tydeligvis ikke min tour

OBERSTDORF (NRK): Finn Hågen Krogh har fått sin porsjon uflaks i Tour de Ski. Onsdag tok han til tårene etter å ha mistet begge skiene.

finn

FIKK NYE SKI: Her får Finn Hågen Krogh en ny ski av trener Trond Nystad. Krogh tapte selvsagt svært mye tid likevel.

Foto: Håvard Hagen

finn

PÅ GRÅTEN: Krogh var naturligvis veldig lei seg etter etappen.

Foto: Pedersen, Terje / NTB scanpix

– Det er tydeligvis ikke min tour. Jeg vet ikke hvordan det skjedde, sier Finn Hågen Krogh og ser ned i bakken.

Han har grått og er rød rundt øynene. Det har vært en tøff Tour de Ski for den norske skiløperen, som egentlig er i veldig god form.

Men han har hatt usedvanlig mye uflaks i touren.

På den andre dagen i Tour de Ski falt han underveis i tremila og mistet mye tid. På sprinten i går falt han allerede etter en meter i finalen. Han kom i mål langt bak de andre.

Og på dagens femtenkilometer skulle altså det helt utrolige skje.

– Følte meg sprek

Krogh mistet ikke bare en, men to ski. Først den ene, og så den andre. Han forklarer at på uforståelig vis ble begge bindingene ødelagt.

– Dette var den klart beste dagen for meg i Tour de Ski. Jeg følte meg skikkelig sprek. Jeg følte jeg kunne gjøre en god jobb mot slutten, sier Krogh, som til slutt ble nummer 25.

Han lå godt an lenge frem til uhellet, men kom i mål ett minutt og syv sekunder etter vinneren Alexey Poltoranin.

– Hvordan har du det nå?

– Det er vanskelig å si... Jeg vet bare at jeg mistet mye tid, sier han.

Aldri opplevd lignende

Men han kommer ikke til å gi opp Tour de Ski. Krogh er nummer syv i sammendraget til tross for uhellene, to minutter og 16 sekunder bak lederen Sundby.

– Jeg skal prøve å gå noen gode etapper. Det er alltid noe å gå for, sier han.

Trener Trond Nystad fikk gitt nye ski til Krogh underveis, men da hadde han allerede tapt mye tid.

– Bindingene åpnet seg underveis. Det skal jo egentlig ikke skje, sier treneren.

Han har aldri opplevd lignende.

– Men det er ganske spesielle forhold her med hard snø og harde nedoverkjøringer. Det har kanskje pakket seg litt snø under bindingen. Det er vanskelig å si akkurat hvorfor det skjedde, men det er nok en liten materialfeil, sier Nystad.

Beste nordmann på etappen ble Niklas Dyrhaug, som ble nummer fire. Martin Johnsrud Sundby sprakk og ble til slutt nummer 23, altså bare to plasser foran Krogh.

Siste nytt

 • Sørloth-scoring i fjerde kamp på rad

  Alexander Sørloth har virkelig funnet målformen for Villarreal. Søndag scoret han i 1-1-kampen mot Rayo Vallecano.

  Sørloth sendte gjestene i føringen etter 15 minutter. Álex Baena kom fri på kanten og slo ballen inn foran mål. Der ventet Sørloth og satte den kontant i nettet.

  Jubelen skulle imidlertid stilne fort, for bare minuttet senere utlignet Kike Perez. Villarreal fikk tøffere arbeidsforhold da Alberto Moreno ble utvist med et kvarter igjen, men det ble ikke flere mål i kampen.

  Sørloth har scoret i alle de fire siste seriekampene. De har endt i én seier, én uavgjort og to tap. Han scoret sitt første Villarreal-mål mot Barcelona i august. Trønderen spilte hele kampen for de gulkledde søndag.

  Villarreal er nummer ti i La Liga etter seks kamper. Neste kamp venter Girona på hjemmebane. Villarreal spiller også i europaligaen i høst. Der åpnet de med 0-2-tap for greske Panathinaikos tidligere i uken. Sørloth og co. skal også møte Rennes og Maccabi Haifa i puljespillet. (NTB)

  mXlYtHNFOEQ
  Foto: AP
 • Spanjol avgjorde Solheim Cup for Europa – «Tutta» på gråten

  Spanske Carlota Cigandas birdie på det 17. hullet ble avgjørende for at Europa klarte å ta hjem Solheim Cup for tredje gang på rad.

  Med Cigandas seier ble det 14-14 etter to dager med parspill og en dramatisk søndag med 12 singlekamper. Ved uavgjort går pokalen til tittelforsvareren, og Europas lagkaptein Suzann Pettersen kunne juble over triumf i den prestisjetunge turneringen mot USA.

  – Jeg må innrømme at tårene presser på. Det var spennende helt til slutt. Alt handlet om Ciganda, og hun presterte. Også Carolina Hedwalls sluttspurt ble avgjørende, sa «Tutta» til Eurosport.

  – Vi har hatt det beste laget her, og jeg er så stolt av spillerne. De spilte med hjertet etter å ha kommet under fredag. Nå blir det en ganske så flott fest, og det blir på den spanske måten. (NTB)

  Spain Solheim Cup Golf
  Foto: Bernat Armangue / AP
 • Ny nedtur for Chelsea

  Chelseas stjernegalleri sliter med å score mål. Søndag ble det 0-1-tap for Aston Villa på hjemmebane i Premier League.

  Chelsea har slitt denne sesongen og står med bare én seier på de seks første kampene. London-klubben har scoret fem mål. Bare Luton (3) og Burnley (4) har scoret færre.

  Mot Aston Villa var Chelsea lenge med i kampen om alle poengene, men et rødt kort til Malo Gusto i 2. omgang ga Villa fordelen de trengte. Ollie Watkins ble matchvinner etter 73 minutter.

  Gusto taklet Lucas Digne stygt og ble sendt i garderoben etter en VAR-sjekk. 15 minutter senere kriget Watkins seg inn i 16-meteren og fikk to sjanser før han skjøt i mål via stolpen.

  tzSTDFEPtz4
  Foto: AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal
Sportsvideoer
Spiller nå
Insekts-«buzz» i Formel 1 00:46
Neste