Krogh bekymret for formen: – Ikke ankermann i dag

LILLEHAMMER (NRK): Finn-Hågen Krogh er bekymret for OL-formen. Landslagstrener Tor Arne Hetland åpner for at ankerjobben på stafettlaget går til Johannes Høsflot Klæbo.

Trening langrenn Beitostølen

BEKYMRET FOR FORMEN: Finn-Hågen Krogh.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Hetland innrømmer at ankeretappen ikke ville gått til Krogh, men helgens sensasjonsmann Johannes Høsflot Klæbo, om avgjørelsen skulle falt i dag.

– Akkurat i dag ville det nok ha sett litt annerledes ut. Johannes er helt fenomenal på alle øvelser. Men det er god tid frem til OL, sier Hetland til NRK.

Hetland

Landslagstrener Tor Arne Hetland.

Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Det var lite som stemte for langrennsløperen under tremila i Lillehammer søndag. Kroppen fungerte ikke slik den skulle og Krogh ga til slutt opp ambisjonene om å hevde seg i teten.

– Statusen er ikke så bra. Jeg er ikke sikker på hvorfor jeg ikke går fortere på ski, sier han til NRK.

– Det ble etter hvert en god hardøkt, det ble det som ble fokuset etter hvert. Jeg prøvde å fullføre og komme i mål, sier han.

– Må sjekke helsen

Foreløpig er han ikke sikker på hva som er galt.

– Det er god tid på å finne ut av, men jeg er langt fra der jeg vil være, konkluderer finnmarkingen.

– Jeg må først sjekke helsen. Det fungerer ekstremt dårlig i dag, jeg er veldig langt bak i dag. Jeg er ikke så dårlig som jeg viser i dag. Jeg kan bedre, understreker Krogh, som ble utpekt til stafettlagets ankermann av Hetland allerede i oktober.

– Mye kan skje

At Petter Northug ble vraket som ankermann, skapte sterke reaksjoner. Nå innrømmer Hetland at det ikke er selvsagt at ankerjobben går til Krogh.

– Det er kamp (om plassen), sier han.

– I dag har ikke jeg den (ankeretappen). Men det er lenge til OL, og mye kan skje, forteller Krogh.

Klæbo kommenterer diskusjonen rundt ankeretappen slik:

– Den som er i best form under OL, skal gå den etappen, sier han.

Sportsnyheter

Lunde og Stabrun kommenterer fra hotellrommet

Her kommenterer Stabrun Smith og Lunde den norske nedturen fra hotellrommet

NRKs kommentator Andreas Stabrun Smith har testet positivt på korona og kommenterte derfor torsdagens sprint i Östersund fra hotellrommet. Der fikk de se de norske kvinnene bli fragått i sporet da Marte Olsbu Røiseland ble beste norske på 12. plass.

Siste nytt

 • Ennå usikkerhet rundt Davos-helg

  Den sveitsiske arrangører jobber fremdeles med å sikre at utenlandske utøvere kan delta i verdenscuprennene i langrenn i Davos neste helg.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager karantene om du kommer fra land der omikron-varianten av covid-19 er påvist.

  Norge er et av landene, og i og med at verdenscupsirkuset er på Lillehammer denne helgen, vil ikke verdenscupen kunne bli arrangert om de ikke får unntak fra reglene.

  Fredag ble det klart at neste helgs verdenscuparrangement i alpint i St. Moritz har fått unntaket, men renndirektør Pierre Mignerey i Det internasjonale skiforbundet (FIS) opplyser til NRK at det ikke er tatt noen avgjørelse for rennene i Davos.

  – Myndighetene tar for seg sak for sak og vurderer arrangementenes koronaprotokoll, sier han.

  Tour de ski 2019/20
  Foto: Terje Pedersen
 • Grønt lys for alpinkvinnene

  De lokale myndighetene i St. Moritz har gitt utenlandske utøvere som skal delta i verdenscuprennene i St. Moritz 11.-12. desember tillatelse til å reise inn i Sveits uten å gå i ti dager karantene.

  Det betyr at verdenscuprennene kan gå som planlagt.

  Den siste utviklingen i koronapandemien har ført til at Sveits har innført en regel om ti dager i karantene om du reiser til landet.

  Verdenscup storslalåm
  Foto: Torstein Bøe / NTB
 • Mister OL-kvalifisering

  Snowboarderen Ståle Sandbech sliter med ettervirkninger av koronavirus og går glipp av å samle viktige kvalifiseringspoeng til OL kommende helg, skriver VG.

  28-åringen ble smittet av koronaviruset for tre uker siden, men er ennå ikke helt frisk. I helgen er det kvalifiseringsrenn i USA for snowboarderne.

  – Jeg har slitt med forkjølelse etter korona. Det kan hende svakere immunforsvar er årsaken. Jeg vet ikke. Vi fant i alle fall ut at jeg bør være helt frisk før jeg drar hjemmefra, sier Sandbech til avisen.

  X-Games Hafjell, Lillehammer
  Foto: Geir Olsen / NTB

Sendeplan

Kl. Program Kanal