Kroatisk snuoperasjon knuste Englands VM-drøm: – Det kommer til å gjøre vondt en stund

Kroatia er klare for finale i fotball VM uten å ha vunnet én eneste kamp i ordinær tid i sluttspillet.

MÅL: Super-Mario Mandzukic sendte Kroatia til VM-finale.

Laster innhold, vennligst vent..

England tok en tidlig ledelse, men Kroatia snudde oppgjøret og sikret seg VM-finale. Avgjørelsen kom tidlig i andre ekstraomgang.

En ball ble headet inn i boksen. Ingen fra det engelske forsvaret plukket opp at Mario Mandzukic lurte bak dem. Han snappet ballen, og sendte Kroatia til finalen.

– Det gjør vondt, det gjør veldig vondt. Det kommer til å gjøre vondt en stund, sier en skuffet Harry Kane etter kampen.

– Det er tøft, og vi er skuffet. Vi jobbet så hardt, og fansen er fantastiske. Det var en tøff kamp, men vi ga alt vi hadde. Vi kan holde hodet hevet, og vi kom lenger enn noen hadde forventet, sier Kane.

VM fotball 2018, Kroatia - England.

KNUST: De engelske spillerne lå igjen på gresset etter kampen.

Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB scanpix

– Vi var som løver

Kroatia er nå klare for VM-finale uten å ha vunnet én eneste kamp i ordinær tid i sluttspillet. I åttendedelsfinalene måtte de ut i straffesparkkonkurranse mot Åge Hareides Danmark, og gikk seirende ut av den. Det samme skjedde mot Russland i kvartfinalen.

I dagens kamp holdt det med ekstraomganger.

– Det er en uhyre sterk prestasjon. De var i en beinhard gruppe, og har kjempet seg videre gjennom straffesparkkonkurranser, sier NRKs kommentator Olav Traaen

Kampen mot Frankrike blir Kroatias aller første VM-finale.

– Det er utrolig, vi kan ikke tro at vi har klart det. Det er et mirakel. Vi kom tilbake i kampen, vi var som løver, sier dagens helt Mario Mandzukic

Også landslagssjefen var i ekstase.

– Spillerne var fantastiske. Måten de løp og kjempet på. Dette er i historie, takket være dem og de fantastiske supporterne. Men det er fortsatt en kamp foran oss. Vi er i en historisk finale, men vi vil ikke stoppe, sier Kroatias trener Zlatko Dalic.

England startet best

Kroatias forsvar sprakk allerede etter fem minutter spill. Modric fant intet annet råd enn å legge Dele Alli i bakken på rundt 20 meter. Kieran Trippier skrittet opp, og skrudde ballen over muren og rett i mål til en engelsk drømmestart.

Men frisparket var ikke klistret helt i hjørnet, og NRKs ekspert Carl-Erik Torp mener keeper Danijel Subasic kunne gjort en bedre jobb.

– Subasic står nok noen meter for langt til den ene siden og åpner mye. Det er godt frispark, men det må sies at det er en god meter til siden og under tverrligger og stangen. Han kunne tatt den, sier Torp.

Men mål ble det, og det var Tottenham-backens første mål på landslaget.

Enorm Kane-miss

Tottenham har flere målfarlige spillere på det engelske laget, og en av dem er VMs toppscorer Harry Kane.

Men målkongen brant en enorm dobbeltsjanse etter halvspilt omgang, og Subasic fikk en liten revansje for frisparket.

Jesse Lingard fant nevnte Kane, som plutselig var alene med keeper. Avslutningen var god, men Subasic fikk en hånd på skuddet. Returen havnet i beina på Kane igjen. To meter unna målet, og fra spiss vinkel satte han ballen i stanga, via Subasic og ut.

England fortsatte å feie over Kroatia, som var nærmest scoring da Rebic fyrte av fra 16 meter, men forsøket havnet i labbene på Jordan Pickford. Men det ble ingen flere mål, og England gikk til pause med ledelse.

Perisic rystet England

Den andre omgangen startet betraktelig roligere, med et England som lå lavere, og et Kroatia som jaget utligning. Men så tok det fyr, og en kroat stod midt i det hele.

World Cup - Semi Final - Croatia v England

MÅL: Perisic feirer utligningen.

Foto: Darren Staples / Reuters

Etter 65 minutter rullet de opp på kant. Modric svingte ballen inn i boksen, men forsøket ble klarert. På 20 meter ventet Perisic, som smalt til på første berøring. Kun Kyle Walker stod i veien for at ballen gikk i mål.

Men Perisic ville ikke gi seg der. Et nytt innlegg ble sving inn i boksen minutter senere. I boksen fikk Perisic kastet seg foran nevnte Walker, og fikk tuppet ballen i mål.

– En herlig scoring, nå er det full fyr her, sa NRKs ekspert Torp.

Og knappe tre minutter senere var Perisic frempå igjen. Han snappet opp en svak engelsk klarering, dro to overstegsfinter på Walker, før han dro seg forbi og smalt til fra 14 meter. Forøket passerte Pickford, men gikk i stolpen, og ut.

Dermed måtte ekstraomganger til for å avgjøre hvem som skulle få lov til å spille VM-finale.

1 av 12
5,497 visninger

Ivan Perišić utligner

 • Ivan Perišić utligner

  0:13
 • Mandzukic scorer for Kroatia

  0:14
 • Kjempe sjanse for Kane

  0:12
 • Kroatia sjanse

  0:15
 • Jesse Lingard prøver kanonen

  0:16
 • Kroatia skudd

  0:16
 • Drømmestart for Trippier og England

  0:33
 • Kjempe sjanse Kroatia

  0:15
 • Nesten tabbe England

  0:06
 • Nesten for England

  0:07
 • Stones header redning på strek av Vrsaljko

  0:07
 • Kroatia alene med keeper

  0:11

Siste nytt

 • Ny skuffelse for Jansrud

  Kjetil Jansrud har mye ansvar å bære på sine skuldre frem mot VM. Både Aleksander Aamodt Kilde og Adrian Smiseth Sejersted er ute med skade, og dermed er det veteranen som seiler opp som Norges håp i fartsrennene i VM.

  Men i Kitzbühel har Jansrud slitt med å prestere. Fredag og søndag ble det svake resultater i utfor, mens under mandagens super-G kjørte han ut tidlig i løpet.

  – Jeg prøvde å være aggressiv i dag. Men jeg fikk problemer med en gang og da forplantet det seg bare hele veien. Så forsvant jeg ut av sporet og kjørte ut, sa Jansrud til NRK etter å ha kommet ned i målområdet.

  Vincent Kriechmayr ligger an til å vinne rennet når alle de antatt beste har vært i aksjon.

  Gårsdagens overraskelsesmann, Henrik Røa, kommer på startnummer 48.

  Alpine Skiing - Men's Super-G
  Foto: Leonhard Foeger / Reuters
 • Telegraph: Lampard får sparken

  Frank Lampard er hardt presset som Chelsea-manager etter flere dårlige resultater den siste tiden.

  Nå skal hans dager som manager være over i Chelsea, melder Telegraph.

  Ifølge den britiske storavisen kommer klubben til å offentliggjøre sparkingen av Lampard i løpet av mandagen. Spillerne skal ha fått beskjed om å ikke komme til treningsfeltet før på ettermiddagen, noe som kan bety at en offentliggjøring ikke er langt unna.

  Ifølge The Athletic er det den tyske treneren Thomas Tuchel som tar over. Tuchel ble nylig sparket fra jobben i PSG.

  Lampard
  Foto: Daniel Leal-olivas / AFP
 • Førte laget til historisk Superbowl

  Quarterbacklegenden Tom Brady førte Tampa Bay Buccaneers til 31-26-seier over Green Bay Packers og er klar for Superbowl om to uker.

  Det blir 43-årige Bradys 10. finale i NFL-sluttspillet, men alle de tidligere har vært med New England Patriots, som han førte til seks titler. I sin første sesong som Bucs-spiller gjorde han laget til det aller første som får spille Superbowl på sin egen arena.

  – Hvem ville trodd at vi kunne greie dette? Men vi gjorde det, sa Brady etter kampnen.

  Motstander i Superbowl i Tampa 7. februar blir tittelforsvarer Kansas City Chiefs. Om Brady vinner, vil han alene ha flere NFL-titler enn noen av ligaens klubber.

  Tom Brady
  Foto: Matt Ludtke / AP

Sendeplan

Kl. Program Kanal